40.000$ – Premiu pentru cel mai isteţ de pe net !

Armata americană oferă un premiu de 40.000$ pentru prima persoană, sau echipă, care va reuşi ca până la data de 14 Decembrie să localizeze unde se află 10 baloane mari de culoare roşie, care vor fi amplasate mâine 5 decembrie ! Pentru localizarea lor este nevoie să vă folosiţi de mijloacele oferite de internet cât şi de relaţiile sociale personale – social network.

Concursul e organizat de DARPA (US Defence Advanced Research Project Agency), iar baloanele numerotate de la 1…10 se vor găsi undeva pe teritoriul USA. Competitorii individuali sau echipe, vor avea termen până pe 14 decembrie să le găsescă, iar primul care va reuşi va fi câştigator !

Baloanele sunt de 8 feet (2,4m) în diametru, vor fi fixate în locaţii vizibile şi uşor accesibile de pe drumurile din vecinătate, dar vor fi vizibile numai pentru O SINGURĂ ZI ! Deja s-au înscris 300 de echipe,  iar oficialii se aşteaptă ca prin schimb de informaţii să se găsescă aceste 10 locaţii. Ideea concursului este să se vadă cum grupuri diferite reuşesc să rezolve un obiectiv, prin net. De asemenea se va studia cum sistemele de computere şi website-urile cele mai populare, vor conlucra pentru acest obiectiv comun !

” Nu suntem interesaţi de baloane, pentru că ştim deja unde se află, spune directorul programului Norman Whitaker, ne interesează tehnica prin care lumea încearcă să rezolve problema ! ”

Pagina principala: http://www.guardian.co.uk/technology/2009/dec/04/darpa-balloon-challenge

Pagina de inscriere in concurs: https://networkchallenge.darpa.mil/default.aspx

Inscriere date: https://networkchallenge.darpa.mil/Register.aspx


7 comentarii on “40.000$ – Premiu pentru cel mai isteţ de pe net !”

  1. Madi spune:

    Pe cerul României sunt doar … baloane electorale 😦

  2. […] Sursa: George Valah […]

  3. George Valah spune:

    Stii… orice e posibil! Cred ca … mai mult norocul si viclenia conteaza…Cum ei sunt cu 7-10 ore in urmq noastra, acum sunt vizibile (pt unii) baloanele… Doar trebuie cumva facuti sa spuna unde… iar singurul mod e sa le dai la schimb alta locatie,,,, Deci…prima locatie TEBUIE aflata cumva apoi…tot asa…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.