Misterele Vaticanului … se dezvaluie !

Grand Khan Guyuk

Arhivele Vaticanului contin suluri, scrisori vechi si tomuri legate in piele, vechi de mai bine de 1000 de ani… Reproduceri de inalta calitate a 105 dintre acestea – din care 19 nemaifiind prezentate anterior, au fost culese intr-un volum intitulat Arhivele Secrete ale Vaticanului si printre altele cuprind : o scrisoare a papei catre Hitler, o scrisoare de multumire catre Roma, scrisa pe scoarta de copac de un trib de indieni din America de Nord si un juramant scris de catre Maria, regina Scotiei. Mai sunt documente de la procesul pentru erezie al lui Galileo, corespondenta cu Erasmus, Voltaire si Mozart. Intr-o scrisoare din 1246 de la Marele Han Guyuk catre Papa Inocentiu IV-lea, nepotul lui Genghis Han cere ca Inaltul Pontif sa calatoreasca in Asia Centrala in persoana, cu toti regii la picioarele sale,” pentru a oferii omagii si supunere catre noi”  caci „altfel va fi considerat dusmanul nostru”! Intr-o alta nota din 1550 Michelangelo cere sa fie platit de papa, caci platile erau intarziate cu 3 luni, si se mai plangea de conclavul papal ca ii intrerupsese munca la Catedrala Sf Petru.  Pe langa multe alte documente de inestimabila valoare, se gaseste si un document neobisnuit scris pe scoarta de copac in 1887 de catre Indienii Ojibve din Ontario, Canada, catre Papa Leon XIII-lea. Scrisoarea scrisa in Mai, dar datata prin ” cand este multa iarba in luna florilor” se adreseaza pontifului ca „Marele Stapan al Rugaciunii”  si adreseaza multumiri papei pentru ca le-a trimis un episcop care sa le predice.  Desi elevii au avut acces la arhive inca din 1881, ele au ramas totusi inchise marelui public

Vatican reveals Secret Archives


14 comentarii on “Misterele Vaticanului … se dezvaluie !”

 1. brad spune:

  … Mike a fost chinuit rau de papa !
  Nu numai ca nu era platit la timp, dar era obligat sa execute lucrari care nu-i placeau, pentru bani putini … cum ar fi statuetele de la mormantul papei !

  • George Valah spune:

   Ooo daaa, chiar si mai rau! In timp ce el zicea ca e sculptor, l-au pus sa picteze Sixtina… Si cand a fost gataa… toata afisarea de muschi si carne pe pereti si plafon…i-a oripilat pe cardinali! Da.. saracu papa, tot el: „lasa, ca merge si asa”… Si a mers!

 2. brad spune:

  … uite, vezi – de aia imi plac romanii; ai nostri i-au tras baiatului scara, nu l-au mai chinuit !
  😀

 3. brad spune:

  …dap, pai d-aia s-a facut fantana acolo unde a facut buf Mesteru’ Manole !

  • George Valah spune:

   Daca a folsit shita in loc de pene ca mesterul Daedalus si fi-su Icar… Da daca isi scoteau toti 10 hainele si le faceau funie…poate era mai bine! Da… prea erau pulbere toti, cu stacanele alea goale imprejur! (asta nu mai zice, noi stim cum sta treaba la…breslasi!)

 4. brad spune:

  Am inteles: tot ei au pus si faianta …

 5. solo spune:

  Oare indienii pentru ce i multumeau Papei ? Ca numa’ bine nu le a adus . . .

 6. eu chiar sunt curios cate mistere are vaticanul ascunse ////


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.