Oamenii de Neandhertal, navigau pe mare !

A composite satellite image of the Mediterranean Sea is shown, with Crete in the center.

Arheologii au facut o descoperire neasteptata pe insula greceasca Creta: 30 dce topoare de piatra, ca cele folosite in paleolitic de stramosii omului acum … 175.000 de ani !

Picture of a primitive A hand ax found on Crete.

Acum 2 ani, un grup de arheologi americani si greci scormoneau o colina din Creta, in cautare de pietre de mici dimensiuni, care au servit drept unelte oamenilor de acum 11.000 de ani, ce haladuiau prin apele si tarmurile insulei. In loc de asta, arheologul Thomas  Strasser de la Providence College a dat peste o toporisca de cremene,de 13 cm,  de tinut in mana, identica cu cele folosite in Africa si Europa acum 175.000 de ani ! Aceasta tehnica de cioplire a pietrei, care era folosita la taiere si la sfaramarea oaselor, a fost neschimbata timp de 1.000.000 de ani.

Deoarece Creta a fost inconjurata de apele Mediteranei de 5 milioane de ani, inseamna ca fabricantii toporului de piatra, au fost capabili sa construiasca ambarcatiuni si sa navigheze cu acestea pina in Creta, cu zeci de mii de ani mai devreme decat se credea! Evident, viata lor apare deci mult mai sofisticata decat confectionarea unor unelte rudimentare din piatra cioplita…  Arheologii spun ca surpriza a fost tot atat de mare, ca si daca ar fi gasit un iPod in mormantul lui Tutankhamon! Arheologii au mai gasit apoi si alte 30 de unelte similare si in alte locatii din S-V insulei Creta. Daca acesti primitivi ar fi pornit din Grecia, chiar si la nivelul istoric cel mai scazut al marii, tot ar fi trebuit sa strabata cam 20-39Km pe ape. iar daca ar fi pornit din Africa, atunci distanta minima ar fi fost cam de 200Km!

Urmare a acestor descoperiri, se lanseseaza deja teorii noi … Posibilitatea traversarii mult mai timpurii a …Golfului Aden, a Marii Rosii si popularea Asiei, Indiei de primii oameni preistorici. Gasirea unor unelte de piatra  vechi de 1.000.000 de ani in Spania, lanseaza ipoteza traversarii sramtorii Gibraltar (19Km) de preistorici si multe alte regiuni ale lumii, de ex din insula Sumatra s-ar fi navigat spre Insulele Flores, acum 700-800.000 de ani in urma, intrucat s-au gasit si acolo unelte de piatra preistorice !

Primitive Humans Conquered Sea, Surprising Finds Suggest


One Comment on “Oamenii de Neandhertal, navigau pe mare !”

  1. […] NOTA: Acesta descoperire se adauga la altele asemanatoare: Ce s-a intamplat cu hominizii care erau mai…destepti ca noi ? sau Creierul omului de Cro-Magnon era mai mare…decat al nostru ! sau Oamenii de Neandhertal, navigau pe mare ! […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.