Ce s-a intamplat cu hominizii care erau mai…destepti ca noi ?

Doi cercetatori neurologi , spun ca o rasa umana acum disparuta , avea ochii mari, fete ca de copii si o inteligenta  cu un IQ mediu de… 150, ceea ce-i face „genii” pe langa oamenii de azi,  „Homo Sapiens”!

1

Articolul urmator se bazeaza pe lucrarea Big Brain  scrisa de Gary Lynch si Richard Granger si reprezinta teoria lor despre „oamenii Boskops”. Toria lor este totusi controversata, asa cum sustine si paleontologul John Hawks  

In toamna lui 1913, doi fermieri discutau despre fragmentele de craniu uman pe care le-au descoperit pe cand sapau un canal de scurgere . Locatia era Boskop, un mic orasel la 300 de Km de coasta estica a Africii de Sud. Acesti fermieri „afrikaners” au avut spiritul de observatie sa remarce  ca era ceva ciudat cu aceste cranii… Ei au adus craniile lui Frederick W FitzSimons, directorul Muzeului din Port Elizabeth… Apoi craniul a ajuns la paleontologul S H Haughton. A fost masurat si astfel s-a comunicat la adunarea Royal Society of South Africa din 1915 volumul cranian era de 1832 cm3 ! (In mod normal, omul actual are cam 1350-1400cm3 NT) Astfel, craniul Boskul era cu 25% mai voluminos decat al lui Homo Sapiens ! Alt om de stiinta, scotianul Robert Broom a venit dupa un nou calcul cu un volum de.. 1990cm3 ! Ideea ca acest craniu ar fi fost o „anomalie” a fost repede desfiintata dupa ce s-au mai descoperit si alte cranii asemanatoare ! Si ca povestea sa devina si mai stranie, prin ramasitele descoperite ulterior, s-a ajuns la concluzia ca acei oameni aveau o fata mica si … copilaroasa ! In timp ce la craniile umane actuale, fata ocup cam 1/3 din suprafata, la cele Boskop fata ocupa doar.. 1/5, apropiat de proportiile unui …copil ! Si intradevar, oasele nasului, pometii si  maxilarul par a fi ca acelea ale unui copil… Dar asemenea proportii si fete, au mai aparut in scrierile SF pentru a-i infatisa pe… extraterestrii ! Naturalistul  Loren Eiseley a subliniat paradoxul : ” daca vreti sa vedeti cum vor fi oamenii viitorului, intoarceti-va acum… 10.000 de ani, si uitati-va  la craniile Boskop!” Totusi astazi, desi omul de Neanderthal si Homo Errectus sunt bine cunoscuti, omul de Boskul e aproape uitat…Asta probabil pentru ca suntem obisnuiti sa judecam ca prin evolutia sa, omul a devenit din ce in ce mai inteligent si  si-a dezvoltat creerul, iar tipul Boskop nu se incadreaza in aceasta teorie, ba chiar o .. contrazice! Suntem sedusi de ideea darwinista ca omul actual nu este numai superiorul tuturor animalelor, dar si punctul culminant al evolutiei …omenesti ! Boskops spune cu totul altceva: ca intr-un timp nu prea indepartat, acum 10.000 de ani, existau oameni mult mai inteligenti ca noi, care populau sudul Africii ! Ciudatenia este ca ei… au disparut, facand loc semenilor cu creier mult mai mic, cei care suntem noi cei de azi! Si Boskop nu numai ca aveau cu 25%mai mult creer ca noi dar… cortexul frontal era mai mare cu..53%! Asadar, conform stiintei actuale, in mod cert ei erau mult mai inteligenti decat noi ! Probabil ca viata lor mentala era mai complexa decat ne putem noi …imagina! Chiar daca au disparut, si azi unele trsaturi specifice Boskop apar in populatiile de boshimani (Bushman). La aproape 150Km de site-ul original Boskop, FitzSimon a mai facut sapaturi, descoperind o asezare de acum 10.000ani dar cu schelete umane normale..cu o singura exceptie: un mormant singular, special, cu un om cu craniu.. mai mare! Probabil ..conducatorul….

What Happened to the Hominids Who May Have Been Smarter Than Us?


3 comentarii on “Ce s-a intamplat cu hominizii care erau mai…destepti ca noi ?”

  1. Marius Ola spune:

    Cred că la ei nu apăruseră manelele. De aici şi diapriţia lor de pe planetă, când au auzit prima manea:)

    • George Valah spune:

      Capul ere mare dar fetele ..copilaroase…Cand au aparut aia cu fete dure si cap mic zanganind din manele, le-a explodat capul..la ailalti! Asa a fost si in filmu ala…cu martienii…!

  2. […] Acesta descoperire se adauga la altele asemanatoare: Ce s-a intamplat cu hominizii care erau mai…destepti ca noi ? sau Creierul omului de Cro-Magnon era mai mare…decat al nostru ! sau Oamenii de Neandhertal, […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.