Creierul omului de Cro-Magnon era mai mare…decat al nostru !

Cercetarile facute pe craniile gasite in 1868 in pestera Dordogne, Franta, duc la concluzia ca in ultimele zeci de mii de ani, creierul omului modern s-a micsorat ! Astfel craniul reconstituit si care are o vechime de 28.000 de ani era cu..15-20% mai mare in volum decat al omului actual!

3D image of a cro-magnon brain

Acest fapt conduce la concluzia ca la asa zisul  „Homo Sapiens” (omul intelept- adica cel actual NT) creierul a inceput sa se micsoreze! Sa fi fost omul de Cro-Magnon mult mai intelept decat noi..??! Cercetatorii zic sa nu interpretam asa … ca un creier mai  mare nu inseamna neaparat si.. inteligenta mai mare.. Dar pe de alta parte ei mai explica  faptul ca acel om trebuia sa vaneze si sa isi aasigure hrana in conditii mult mai dificile decat omul actual… si deci creierul lui trebuia sa fie mai mare pentru a atinge aceste obiective.. ! Alti experti sustin ca in conditiile paleoliticului si glaciatiunii de atunci, numai cei mai  „tari” puteau supravietui, iar cei mai tari aveau.. capul mai mare !

NOTA: Aste este ceea ce as considera un talmes-balmes cu pretentii de stiinta ! Argumentele sunt rasucite in asemnea hal si devin asa incoerente ca fac „stiinta” sa roseasca! In primul rand, un creier mai mare inseamna..”inteligenta mai multa” (!) iar asta cauta sa zica si „cercetatorii” motivand cu „era glaciara si cautarea dificila a hranei”… bineinteles sugerand apoi ca…nu-i asa! Cum se stie ca in conditii de frig ..”creierul” este cel mai periclitat, fiind si mai mare consumator de oxigen, teoria „oamenilor tari selectati de era „glaciara” e.. bizara! In loc sa ne jigneasca inteligenta, atata cata o mai avem, mai bine ar fi cautat adevaratele cauze ale micsorarii creierului omului actual, adica a …”involutiei” acestuia ! Ooo.. dar asta ar fi contrazis..teoria „evolutiei”, erezie totala!  Sa mai fie si… alte „erezii” in istoria pamantului si a omului..?  (va urma)

Cro Magnon skull supports theory that human brains have begun to shrink


3 comentarii on “Creierul omului de Cro-Magnon era mai mare…decat al nostru !”

  1. Cati Lupaşcu spune:

    Deci, in concluzie, marimea conteaza?

  2. […] la altele asemanatoare: Ce s-a intamplat cu hominizii care erau mai…destepti ca noi ? sau Creierul omului de Cro-Magnon era mai mare…decat al nostru ! sau Oamenii de Neandhertal, navigau pe […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.