Berlusconi vrea puteri marite, prin schimbarea … Constitutiei !

 Primul Ministru al Italiei forteaza schimbarea constitutiei prin referendum, pentru ca presedintele sa fie ales direct si astfel sa isi  poata atribui … puteri mai mari!  Adresandu-se sustinatorilor partidului sau, Partidul People of Liberty (Pdl) la o mare manifestatie tinuta la Roma, Berlusconi spune ca vrea sa infaptuiasca o „mare, mare, reforma” in ultimii 3 ani ai mandatului sau ! Asta ar include shimbari in justitie – despre care pretinde ca e „partinitoare”…in defavoarea sa (!), o reducere a aparatului de stat si a numarului de senatori, cat si alegere directa a presedintelui tarii, cu puteri sporite atribuite acestuia ! In prezent presedintele e ales de parlament si are  puteri limitate. Desi Berlusconi nu spune explicit ca el va candida la aceasta functie, presa sustine ca afirmatiile sale sunt in tonul credintei sale  populiste ca „poporul il sustine”, in ciuda „minciunilor” raspandite contra lui de magistrati si …presa !   

 

berlusconi_corna.jpg berlusconi image by muelle2004

Oficialii PDL afirma ca un milion de persoane au participat la marsul si meetingul de la Roma, sub lozinca: „Iubirea castiga intotdeauna, impotriva invidiei si urii” pe coloana sonora muzicala din …”Razboiul Stelelor” !  Totusi politia apreciaza ca numarul manifestantilor ar fi fost de numai 150.000 asa cum sustine si Ministrul de Interne.  Sondajele de opinie spun ca sustinerea  lui Berlusconi a scazut la 44% de la …62% cat fusese acum un an si lumatate, la alegerea sa.

NOTA: Orice asemanare cu alte personalitati similare… nu e pura coincidenta! ( De unde isi primesc … „strategiile” anumiti …conducatori? Si pe cine saluta in poza … signor Silvio Berlusconi? Sa fie aceeasi… )

Berlusconi Wants Greater Power Via Italian Constitution 


4 comentarii on “Berlusconi vrea puteri marite, prin schimbarea … Constitutiei !”

 1. brad spune:

  …acelasi consigliere !
  Primul ministru italian vrea sa devina presedinte, presedintele roman vrea sa devina prim ministru !
  Cam pute (n) ceva pe aici ….

 2. brad spune:

  As formula altfel …de pilda, tehnicile pentru accedere la puterea (semi)totalitara sunt cam aceleasi – n-as crede ca romanii inventeaza roata.

  • George Valah spune:

   Asa este…din moment ce e.. aceeasi „scoala”, aceiasi instructori si aceasi gandire care a…conceput „schema”! As adauga si simultaneitatea momentului… Dar despre signor Silvio Berlusconi , se stiu deja cate ceva …Intrebarea arzatoare este…cu „noi”, cum stau lucrurile ?!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.