„Busola” morala descoperita in creier, poate fi controlata prin … magneti !

Oamenii de stiinta au descoperit un fel de …”busola” in creierul uman care ne face sa judecam intr-un fel sau altul comportamentul semenilor nostrii ! Zona din creier care se afla in spatele urechii drepte, este activata in momentul cand apreciem comportamentul sau activitatea altor persoane.  Intr-un experiment neobisnuit, cercetatorii au reusit sa perturbe activitatea acestei zone si sa faca peroanele …mai putin critice in ceea ce priveste moralitatea !

Normal anatomy of the brain and head.

Experimentul demonstreaza cum criteriile noastre morale nu depind numai de religie si filozofia fiecaruia, dar si de activitatea biologica a creerului. Dr. Liane Young care a condus cercetarile declara: ” Se credea ca moralitatea este un comportament al convingerilor de nivel superior. Sa fii capabil sa aplici un camp electromagnetic intr-o anumita zona a creerului si astfel sa schimbi comportamentul moral al oamenilor e cu adevarat uimitor!”  Zona in cauza, din spatele urechii drepte temporo-parietale, se gaseste aproape de suprafata creerului, iar cercetaorii de la Massachusets Institute of Technology au folosit-o pe 12 subiecti voluntari intr-un experiment neinvaziv numit stimulare magnetica transcraniala  Tehnica foloseste generarea de camp magnetic aplicat intr-o zona mica a craniului, ceea ce creaza curenti slabi in creer. Acesti curenti interfera cu celulele cerebrale din apropiere si le impiedica sa functioneze normal. In primul experiment, voluntarii au fost expusi timp de 25 minute campului magnetic, dupa care li s-a dat un fel de scenariu tip ” labirint moral”.  Dupa fiecare din  cele 192 de scenarii li s-a cerut sa faca aprecieri referitoare la caracterul personajelor si sa noteze pe o scara de la 1 (absolut interzis) – 7  (total permis) aceste aprecieri. Rezultatele arata ca subiectii deveneau indulgenti moral cu acte periculoase sau reprobabile, cu justificarea ca pana la urma totul se termina cu…bine !

Intrebare: telefoanele mobile au si ele acelasi efect ?

NOTA: As mai intreba, oare mase mari de persoane, pot fi in mod asemanator manipulate pe cai ce tin de „tehnologia campurilor magnetice, microundelor sau alte campuri create artificial si controlate deliberat”, sa accepte sau sa respinga anumite idei in anumite momente din timp? De ex: alegeri, crearea de opinii pro/contra, etc …

– Cell Phones, Too?

 


5 comentarii on “„Busola” morala descoperita in creier, poate fi controlata prin … magneti !”

 1. MIKA spune:

  Interesant lucru .
  La intrebarea ta ,daca masele de persoane pot fi manipulate cu aceste tehnologii ,eu cred ca da .Spun acest lucru pentru ca mi-am amintit de un film unde mintile oamenilor erau controlate in masa prin impulsuri electromagnetice ….Filmul se numea „Control Factors”.

  • George Valah spune:

   Raspunsul acesta il intrevad si eu… Iar antenele „telefoniei mobile” ce impanzesc orasele cred ca sunt foarte potrivite scopului! In fond, avand tehnologia, mijloacelele fizice si financiare, alaturi de putere, ce ar impiedica asta ? Filmuletul este edificator…Iar noi, acum, traim aceasta etapa! Solutia? Ar trebui sa gandim fiecare din noi, prin mijloacele care le mai avem, incluzand cunostiinte tehnice, intuitie, rugaciune si orice ar putea fi o iesire din ceea ce se intampla!

 2. Cati Lupaşcu spune:

  Acum inteleg de ce cateodata ne spunem: „Sunt debusolat, nu inteleg de ce X a facut asta!”.

 3. […] comportamentul persoanei cu ajutorul magnetilor permanenti. Intr-un articol anterior se arata cum se pot modifica si “principiile  morale” ale persoanei, tot cu ajutorul […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.