Lucruri care vor dispare !

1) Oficiul postal- E-mail cat si serviciile de curierat rapide deja inlocuiesc posta traditionala.

2) Cec-urile bancare – Cardurile din plastic si platile prin internet le vor inlocui

3) Ziarele –Generatia mai noua nu le mai cumpara! Dar pe de alta parte, pregatiti-va: stirile pe internet vor fi… contra cost! Deja mai multe companii majore, lucreaza in acest sens, inclusiv stirile pe telefonul mobil vor fi taxate!

4) Cartile – Se spune ca placerea de a tine o carte in mana nu poate fi inlocuita, dar cand poti cumpara carti pe internet la jumatate de pret si in plus mai ai si posibilitatea sa citesti fragmente din ea gratis si asta fara ca macar sa te deplasezi in oras s-o cumperi, cartile tiparite pierd partida!

5) Telefonia fixa (cu fir) – Deja lumea foloseste telefonia mobila, iar detinatorii de posturi fixe platesc dublu pentru un serviciu de care se pot lipsi!

6) Muzica (!) – Industria muzicii se stinge incet deja de ani buni! Si asta nu datorita compilarilor ilegale de pe net, ci datorita lipsei de noutati si spirit inovativ! Deja 40% din ce se asculta sunt lucrari vechi sau clasice, iar lacomia si taxarea excesiva prin tot felul de „drepturi” duce la autosufocarea acesyei industrii!

7) Televiziunea (!) – Incasarile posturilor  TV deja au scazut dramatic! Oamenii prefera sa urmareasca filme sau programe TV pe net, si in plus mai au posibilitatea sa vada si alte lucruri acolo! Prin comparatie, taxele de cablu TV au crescut iar emisiunile clasice abunda de reclame nedorite!

8) Lucrurile care ne apartin (!) – Multe dintre lucrile care le avem, vor ramane in viata noastra, dar …nu le vom mai poseda in viitor! Ele se vor gasi in … virtual! In prezent calculatoarele isi stocheaza in HD , pe CD si DVD filele necesare. Deja Apple, Microsoft si Google lucreaza la un acord de stocare a datelor in memorie virtuala (the cloud – norul) ! Internetul va fi preintrodus in calculato din fabricatie, astfel incat atunci cand veti da click pe o icon, acesta va fi in memoria virtuala (cloud), iar cand veti salva ceva, acesta va fi salvat tot acolo, nu in calculator! Acest serviciu de stocare date se va face contra cost! (In plus este si un pas important in directia controlului total al persoanei, al intimitatii acesteia, in viziunea Noii Ordini Mondiale ! Think BEFORE Using ANY Online Backup Service)

9) Viata privata (!) – Deja intimitatea este mult afectata! Camerele de luat vederi impanzesc strazile, metroul, mijloacele de transport in comun, magazinele, etc! Convorbirile telefonice, e-mailurile, sunt ascultate! Pana si telefoanele mobile au camere de luat vederi, iar in fiecare moment se cunoaste pozitia in care te afli prin coordonate GPS si Google Earth! Cardurile de transport in comun nominale si magnetice, spun tot despre traseul pe care mergi, despre mijloacele ce le folosesti! Daca cumperi ceva si platesti prin card, profilul tau ajunge in zilioane de locuri de care nu ai habar, astfel incat ti se va face un „profil” cu preferintele si obiceiurile tale, ti se vor transmite reclame in mod personalizat si vei fi impins sa cumperi ceea ce ti se sugereaza!

Tot ce iti va ramane vor fi…amintirile…!

 Things We’ve Known That Are On The Way Out


14 comentarii on “Lucruri care vor dispare !”

 1. […] Zece oua inrosite. Un ou alb, abia ouat, Cu mirare le-a-ntrebata: – Ce va este, fratioare, – Ce va doare? Nu va ninge, nu va ploua, Stati gatite-n haina noua, Parca, Dumnezeu ma ierte, N-ati fi oua… […]

 2. teonegura spune:

  De unele dintre ele, parca-mi vine greu sa ma despart, sper sa n-apuc acele vremuri… Sarbatori linistite, George!

 3. Nespusa bucurie a Învierii Domnului să se sălăsuiască întru noi, iar Hristos Cel ce a biruit moartea să reverse asupra noastră Viaţă, Sănătate, Pace, Belşug de Bucurii Duhovniceşti şi întru toate Bună Sporire !

  Hristos a înviat !

  • George Valah spune:

   Adevarat a inviat! Multumesc si reintorc gandurile bune si frumoase… Lumina Pastelui este darul ce il primim! Si ce e mai de pret decat ..vederea? A cauta..de unde vine Lumina, este drum lung si greu pe care-l facem si il vom implini toti! Sarbatori fericite si bucurie in suflet!

 4. […] 03/04/2010 — andrei CEI TREI PRIETENI CARE SUNT (PLUS UN ADMINISTRATOR CARE ESTE) urează cititorilor, comentatorilor, colegilor din […]

 5. […] Astfel, la finele fiecărui episod de povestire, vă vom întreba, ce continuare vedeţi ?! … iar coincidenţa părerilor, va fi un prilej de bucurie a reciprocităţii gândurilor/ideilor. Concret, la episodul Roxana, întrebările, ar fi … Cum se va încheia căsnicia ei: printr-o revenire; printr-o dramă; se va complace în aceasta condiţie ? Reflectă viaţa ei, pe a multor femei, care tolerează astfel de comportamente parazitare, masculine ? Cum ar trebui procedat ? […]

 6. […] mai departe catre : Angela , Caius ,Alexandru ,Vania , Jianu Mihail ,Loryloo , Madi , Razvan ,Onu , George ,Ionel baiat bun si  […]

 7. Stimate prieten,
  Stimați prieteni, cititori ai acestui blog,
  Îmi propun să vă lansez o provocare: haideţi să cerem, haideţi să promovăm şi să susţinem o altfel de politică. O politică pe care noi să o dictăm şi pe care noi să o ducem mai departe, care să ne reprezinte dupa 20 de ani în care am votat emoţional şi în care niciodată nu am fost reprezentaţi cu adevărat.

  Îmi permit să fiu primul care îşi asumă o altfel de politică şi în speranţa că o să fim cât mai mulţi care vor crede în schimbare, vă invit să semnaţi alături de mine următorul contract:
  http://alexandrumarin.wordpress.com/2010/04/06/o-altfel-de-politica/

  • George Valah spune:

   Numai o „altfel de politica” nu e suficient…. Schimbarea trebuie sa fie mult mai adanca, incepand cu sistemul de valori de la noi, felul de a gandi (sau mai curand …lipsa de cugetare!) si luarea de atitudine fata de ceea ce nu ar trebui soata a fie. Din nefericire, se pare ca toata aceasta alunecare in mocirla este parte dintr-o actiune deliberata si „condusa” care traieste tocmai din aceasta mizerie! In plus ea este mentinuta astfel prin toate mijloacele: dezinformare, creare de false tinte, etc.. cat si „prevenirea” prin anihilarea „in fasa” a iesirii din mocirla! O dovada sunt si imprumuturile exorbitante, inutile si fara finalitate facute in ultimul timp, cu scopul adevarat al… inlantuirii unui popor in munca fara plata pentru zeci de ani de acum incolo… Apoi… totul devine de vanzare!

 8. […] si pana astazi, cu ajutorul bunului Dumnezeu si cu binecuvantarea Maicii Domnului, acesta ne daruieste apa vindecatoare pentru toate necazurile si neputintele noastre, sufletesti si trupesti. Putem […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.