Europeni albi, din …”Franta” au colonizat America acum 12.000 de ani !

Este vorba de paleoindienii din asa numitele asezaminte Clovis si care aveau o cultura specifica in construirea varfurilor de sageti, cat si a altor unelte.

Acesti paleoindieni au trait pe acele meleaguri acum 12.000 de ani. Intotdeauna s-a crezut ca popularea Americii s-a facut dinspre Asia, prin fasia de uscat ce o lega de Alaska. Profesorul dr. Stanford de la Smithonian Institution, a vrut sa dovedeasca ca aceasta populatie provine din …Siberia. Astfel a plecat in 1988 intr-acolo. Dar uitandu-se la tehnica uneltelor fabricate acolo 10.000 ani i.e.n. a fost socat sa vada ca nu era nici-o asemanare cu cele din America! Alt fapt care ii intriga pe specialisti, este ca s-au descoperit aprox. 100 de situri Clovis pe coasta vestica a Americii si …400 pe cea estica la mica distanta de Washington DC ! Raspunsul a fost gasit in… similitudinea uneltelor cu cele din zona Frantei, din acele timpuri! Imediat a fost lansata ideea colonizarii Americii de catre europeni din acea zona… Dar ramanea intrebarea: cum au calatorit acestia cele 5000 de mile ce despart cele doua continente? Se stia ca Australia a fost populata acum 40.000 de ani de catre oameni ce au calatorit in barci din insulele Oceaniei, dar in acele timpuri apele oceanului erau mult mai putin adanci si uscatul mai apropiat. In 10.000 ien, a fost  era glaciara, iar Franta si Anglia erau unite terestru. Mai mult, in pesterile din Franta, s-au gasit picturi rupestre infatisand foci, balene, dar si… pesti oceanici de mare adancime ! Ori aceasta indicatie spune ca „primitivii” de atunci erau familiari cu marile si oceanele….Oare erau  si navigatori? In acele timpuri gheturile uneau Europa de America de Nord. Dar se pare ca nu a fost nevoie sa se mearga pe jos printre gheturi aceasra distanta uriasa.

Mai curand au fost construite mici ambarcatiuni din piei de animale, care puteau transporta grupuri de 15-20 de persoane si care navigau de-alungul banchizei si in apropierea ei, tot drumul pana la destinatie! Ei faceau popasururi, vanau foci, apoi continuai drumul spre vest… Asa au colonizat la inceput zone din Virginia si Maryland, apoi au mers mai departe si spre coasta vestica a Americii.

De aceea s-au gasit mai multe salasuri in est decat in vestul american. Sunt unii specialisti care n-au incredere fata de acesta teorie, caci doar 10 ramasite materiale au fost descoperite de pe urma acestor preistorici. De asemenea nu s-au gasit nici ramasitele barcilor respective… Cele mai vechi fragmente de barci dateaza „doar” de acum …7000 de ani ! Dar explicatia ar fi ca barcile mai vechi ar zacea pe …fundul oceanului. Interesant este ca in acele timpuri, fundul Marii Nordului era…pamant uscat, asa cum s-a dovedit din ramasitele de plante si animale, inclusiv oase umane, aduse de pescari de pe fundul marii! Este posibil ca si alte pamanturi, azi scufundate, sa fi micsorat distanta dintre cele doua continente… Deci, posibilitati ar fi fost…

Science: INCREDIBLE: White Europeans from France colonised North America 12,000 years ago…

NOTA: Am si eu o teorie… Se refera la istoria Galliei, si conducatorul miscarii de rezistenta contra romanilor, Vercingetorix. Pornind de la etimologia acestui nume gasim:

Ver = adevarat (lat. veritas); franceza, ver(s ) = spre, dinspre

cin = neam, neam ales (cin domnesc, boieresc)

getorix = al getilor

Sa mai amintim de faimoasa caciula… „phrigiana” – (dacica?) care e simbolica si la mare cinste in cultura Frantei? Ea simbolizeaza libertatea si a fost purtata si in timpul Revolutiei Franceze, tocmai pentru aceasta incarcatura si cinstire a memoriei stramosilor! Cred, sunt convins, ca populatia preistorica daca, a avut un rol deosebit in colonizarea Europei (inclusiv a Frantei) dupa cum a fost implicata si in colonizarea Asiei !

Si ….ar mai fi ceva: conform unor studii genetice, este fapt dovedit ca exista o descendenta comuna pentru unele triburi din America de Nord si… populatia din zona Dobrogei – Romania ! Coincidenta … ? Sau …acestia sunt stramosii din care ne tragem noi, romanii de azi, ce ne-am uitat de noi insine ?


11 comentarii on “Europeni albi, din …”Franta” au colonizat America acum 12.000 de ani !”

 1. Cati Lupaşcu spune:

  Pacat de inaintasii nostri. Ce-am fost si ce am ajuns.

  • George Valah spune:

   Eram…primii! Dar..oare „eram” noi? Populatia din zonele Daciei libere neocupate ( N Moldova, N Transilvania -Oas,Maramures, etc ..dar si Ukraina, Ungaria, Serbia, Albania, etc) sunt..blonzi! Urmasii legiunilor romane Gemina, Macedonica,…care nu erau neaparat „romani” din…Italia, ci din toate teritoriile cucerite, inclusiv Asia, Africa, etc. si au ramas, pe teritoriul Daciei – caci dupa 20 ani de serviciu militar, li se dadea pamant pentru ferme, etc,…bineinteles in teritoriile cucerite, erau…mai „bruneti”! Iar dintre daci, cati, si mai ales „care”, ar fi acceptat sa locuiasca sub stapanire romana, cand era atata teritoriu ramas de…”Dacie libera”? Poate asa se explica diferentele nu numai fizice ci…si de caracter si comportament ale populatiei actuale…”miticii” de la Bucuresti si nu numai!

 2. […] Hormonii – ”esenţa hormonală” , care la rândul său are doua forme: “esenţa vieţii” – care include  toată gama de […]

 3. […] Dispecer blogosferă – Enigmatici și cuminți…; Flavius Obeadă – Dor de maci; George Valah Blog – Europenii albi, din… Franța;  Yuppy – Incredibila răpire a prim-ministrului român de către extratereștri!; Noapte […]

 4. […] blogosferă – Enigmatici și cuminți…; Flavius Obeadă – Dor de maci; George Valah Blog – Europenii albi, din… Franța;  Yuppy – Incredibila răpire a prim-ministrului român de către extratereștri!; Noapte […]

 5. Tamara spune:

  interesant…….doar la noi nu se vb de aceste lucruri……ar face sa ne simtim mai bine…..ca romani, eu dintotdeauna m/am simtit dac………….

  • George Valah spune:

   „Capul plecat, sabia nu-l taie”… Asta e deviza si motorul de anihilare a spiritului, nu numai romanesc… Evident, orice te-ar face sa ridici fruntea, sa te simti demn si mandru de ce ai fost, esti sau vei fi, ii sperie si e trecut sub tacere! De aceea trebuie sa nu asteptam nimic, de la cei ce ar trebui sa dea – si anume statul – si sa cautam prin noi insine, cu raspundere si curaj.

 6. […] lăsată în față, motiv pentru care trebuia mereu să o ridice cu mâna atunci când vroia să privească pe cineva în ochi. Avea ochi albaștri și un zâmbet cald ce trădau o femeie ce a cucerit multe […]

 7. […] Prin urmare, îmi trag gluga pe cap şi pe dată scornesc nume din numere. Ştiţi şi voi, pun pariu că fiecare aproape se joacă, uneori, combinând literele plăcuţelor de înmatriculare. Chestiile astea, potrivelile precum rebusul motanului negru le ţin minte, mai ales când vine vorba de boturi de tablă cu care mă tot întâlnesc prin trafic. Deh, umblu cam mult… […]

 8. George e un long runner, e o adevarata placere sa citesti chiar postari mai vechi, istoria scoate mereau la suprafata detalii inedite – tare interpretarea cu Vercingetorix!

  In Franta exista referiri in cronicile normande la originea daca a nobililor de-acolo si chiar recomandari catre fiul unui nobil (duce) normand de pe la anul 800 pentru a urma scoala (calea?) si cunoaste limba dacilor:

  http://www.persee.fr/doc/annor_0570-1600_2002_hos_32_1_2440

  Cauta si : De moribus et actis primorum Normanniae ducum

  o sa o gasesti pdf, dar nu mai stiu linkul.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.