Vor fi interzise plantele medicinale in UE !!?

E aproape hotarat! Vor dispare preparatele pe baza de plante, iar posibilitate herbalistilor de a prescrie astfel de retete se va sfarsi! Si toate in folosul marilor concerne farmaceutice !  De la 01 Aprilie 2011, sau mai putin de 7 luni de acum incolo, toate plantele medicinale devin ILEGALE in Uniunea Europeana! Acelasi lucru, cu mici diferente, se va intampla si in SUA ! Astfel populatia nu va mai avea la dispozitie, decat ce li se livreaza prin aceste concerne farmaceutice!

Totul a pornit de la directiva europeana asupra  „Traditional Herbal Medicinal Products (THMPD)” care a fost adoptata la 31 Martie 2004 si care stabileste reguli si regulamente pentru folosirea produselor  pe baza de plante, care inainte se comercializau liber! Aceasta  regulalizare spune ca toate preparatele pe baza de plante, trebuie sa treaca prin aceleasi proceduri ca si produsele farmaceutice ! Nu se face nici-o exceptie pentru plantele care sunt folosite de mii de ani! Costurile de testare,  omologare ar fi cam 120-200.000 euro/planta ! Si fiecare planta dintr-o compozitie va trebui tratata  in mod separat! Nu conteaza ca planta respectiva a fost folosita de mii de ani, ea va fi tratata ca un…drog!

Exista o organizatie ANH care face demersurile pentru a impiedica ca aceasta lege sa intre in vigoare.  Se face un apel public ca cei ce nu sunt de acord cu aceasta llege, sa scrie reprezentantilor sai de la Parlamentul European sau cel putin catre this page (aceasta pagina) si sa si exprime adeziunea pentru a impiedica o astfel de lege!

NOTA: Probabil ca „scandalul cu etnobotanicele” nu e chiar… intamplator! Trebuia sa existe „un motiv”, apoi sa se explice de ce dispar TOATE plantele din comert, mai ales plantele medicinale !

Si.. iata despre ce este vorba: http://yupfarming.blogspot.com/2010/09/s-510-and-codex-alimentarius-removal-of.html

Multumiri snake, de la care a pornit informatia …

Big Pharma Scores Big Win: Medicinal Herbs Will Disappear in EU


14 comentarii on “Vor fi interzise plantele medicinale in UE !!?”

 1. snake spune:

  Da, George. Exista aceasta prevedere in Codex Alimentarius. In Romania a intrat in vigoare din 31 dec.2009!!! Deja fabrica Titan produce faina si paine conform acestuia!

  • George Valah spune:

   Bataia e…mai lunga, cred! Controlul total, in care omul va manca NUMAI ce i se da, se va trata NUMAI cu ce ii e permis… Practic prin asta ii va fi controlata „viata” la propriu! Unora li se va ingadui sa traiasca, altii pot fi „scosi din sistem” in masa sau individual…

 2. Cati Lupaşcu spune:

  Si nu ne vom opri pana cand totul nu va fi distrus. Asta e lumea in care traim.

  • George Valah spune:

   Sa fie 2012 raspunsul si rezolvarea? Si totusi… orice plan si oricate forte ar conlucra, „fisuri” si „contrareactie” vor exista (v. princ. fizic: ” orice forta, are o reactiune egala si de sens contrar”) Natura… a prevazut tot, inclusiv varianta ca atunci cand o putere devine prea mare pentru a fi doborata de alta putere, mai raman totusi 2 variante: 1. Partea e mai mica decat intregul – deci celelalte forte unindu-se o pot elimina 2. Exista o „masa”, „volum”, „cantitate” critica, dupa care se produce diviziunea sau…”auto”distrugerea…

   Am incredere in… Mama Natura…

 3. cristi spune:

  Voi cred ca sunteti extrem de usor de manipulat de catre dracariile de televiziuni

  ! rahatul de codex alimentarius este un proiect onu(si pe astia nu-i baga nimeni in seama) deci nesemnificativ

  ! Traditional Herbal Medicinal Products Directive (Directive 2004/2/EC) asta ne intereseaza pe noi, in special pe mine (detin cate plafaruri prin tara), dar de ce nu o cititi si mai povestim dup-aia

  Si pe mine ma streseaza de ma omoara, ca traiesc pentru si din plante, dar nu va mai lasati manipulati si influentati.

  va multumesc

  • George Valah spune:

   Informatiile nu sunt de pe „dracariile de televiziuni”, ci… din Codex Alimentarius.Ele privesc statele europene. UN este posibil sa fie etapa de transformare in..”guvernul mondial” ce vrea sa conduca lumea…Deci ar trebui luat in seama. Este de luat in considerare si Traditional Herbal Medicinal Products Directive (Directive 2004/2/EC) … Ce va fi in viitor, o vom afla curand, pe propria piele! Sa speram ca asa ceva nu va fi…

 4. ionut spune:

  Asta e o prostie foarte mare dupa parerea mea. E logic ca plantele sunt interzise din alt motiv…din ce in ce mai mult suntem controlati. Nu e normal sa-ti interzica ce anume sa consumi …pana la urma e viata noastra nu a lor..

 5. andreea spune:

  Pe mine ma sperie putin faptul ca nu o sa mai pot cumpara produse naturiste pentru ca pana acuma au fost singurele care m-au ajutata.Antibioticele mi-au facut mai mult rau decat bine.Intrebarea mea este urmatoarea:Nu o sa mai fie voie sa se comercializeze produsele naturiste,sau o sa se interzica pur si simplu consumarea lor indiferent de unde le-ai procurat?

  • George Valah spune:

   Pe mine ma sperie putin”…
   Nu “putin” ci ENORM ar trebui sa ne REVOLTE, nu “sperie”! Fiecare persoana are dreptul natural si constitutional la “viata”, cu tot ce este necesar in acest scop (inclusiv dreptul la autoaparare!), deci dreptul la a se hrani, asa cum doreste si poate, dreptul de a se trata sau a-si mentine sanatatea, asa cum doreste si poate! Ierburile medicinale, pe langa faptul ca au o traditie milenara – fiind prima forma ce medicina practicata de om, sunt si o ramura a medicinei moderne: herbologia. Iar “drepturile” trebuie sa stim sa ni le aparam, nu sa acceptam sa fim desconsiderati, manipulati, sau fortati in ceea ce nu ne este in folosul nostru! Adevaratele scopuri ale acestei”Directive” cat si ale Codex Alimentarius, sunt in corelatie cu anumite politici mondiale: 1)omul sa nu mai poata sa se hraneasca cu ce doreste el, ceea ce isi cultiva si produce din propriile resurse 2)omul sa nu mai poata sa se trateze el, prin mijloacele SIGURE ale tratamentelor naturiste. Amandoua au un scop comun: daca hrana si mijloacele de tratament ale omului, sunt controlate, VIATA acestuia e controlata (la propriu). Adica “vei manca, ce iti dam NOI, te vei trata, cum vrem NOI si daca vrem NOI!” Profitul Marilor companii farmaceutice si alimentare e doar o consecinta si nu ADVARATUL scop.
   Sper ca macar din disperare, daca nu din decizie si rationament,lumea sa isi pastreze aceste drepturi si sa le PRACTICE, inainte de a fi anihilata complet!

 6. alex spune:

  cine dracu` e uniunea asta europeana sa-mi impuna mie toate astea? as iesi in strada oricand ca noi sa parasim UE. nu este decat o organizatie comerciala la care noi nu trebuia sa aderam. nu ne ajuta cu nimic, ba chiar ne falimenteaza.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.