Civilizatia de dinaintea civilizatiei… precolumbiene !

Ce se constata prin dovezile arheologice existente, este ca:

– A existat o civilizatie preistorica, prediluviana in America de Nord

– Acesta civilizatie a fost capabila sa construiasca asezari pe sute de km intre Maine si Florida, continuand si in statele din Golful Mexic, Texas si pana in Mexic !

– Civilizatia era „o cultura a apei” – adica se folosea de canale de irigatie avansate si asezari pe malul apelor, datand de dinaintea cresterii nivelului ocaenului cu 5-7m ! Mai exact, ea a existat cam acum 10.000 de ani… iar unele constructii sunt azi pe fundul apelor oceanului si la 7-8 m adancime!  In graficul alaturat, este aratata cresterea nivelului apelor oceanului in timp, pentru a se putea determina CAND anumite constructii au putut fi realizate.

Link-ul este deosebit de interesant, cu foto si vederi Google Earth, care aduc o perspectiva noua in istoria si civilizatia .. Pamantului!

Ancient Canal Builders in America

2 comentarii on “Civilizatia de dinaintea civilizatiei… precolumbiene !”

  1. […] Civilizatia de dinaintea civilizatiei… precolumbiene ! Sat Sep 25, 2010 21:58 pm Ce se constata prin dovezile arheologice existente, este ca: – A existat o civilizatie preistorica, prediluviana in America de Nord – Acesta civilizatie a fost capabila sa construiasca asezari pe sute de km intre Maine si Florida, continuand si in statele din Golful Mexic, Texas si pana in Mexic ! – Civilizatia era “o cultura a apei” – […] […]

  2. […] peste ei, acuma; să lămurim şi batjocura asta. Fără o vorbă, în faţa aerului tulburat al mamei, m-am lăsat dus de vârtejul ei sufletesc. Îi găsim, îi prindem împreună, să-i vedem ce vor […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.