76 de milioane euro, contra 32 milioane !

 

 

In timp ce pe la noi E Udrea dorea sa faca in Parang  un telescaun, tele..etc, cu 76 milioane de euro, aflam ca in Armenia s-a construit cel mai lung teleferic din lume, de 5,7 Km lungime, cu… 32milioane de euro!El uneste capitala Erevan cu Manastirea din sec 9 Tatev,  aflata pe varful unui munte…  Ei, da! Dar al nostru e mai… „gros”!

 

Armenia opens the world’s longest aerial tramway


11 comentarii on “76 de milioane euro, contra 32 milioane !”

 1. […] 76 de milioane euro, contra 32 milioane ! Mon Oct 18, 2010 15:33 pm   In timp ce pe la noi E Udrea dorea sa faca in Parang  un telescaun, tele..etc, cu 76 milioane de euro, aflam ca in Armenia s-a construit cel mai lung teleferic din lume, de 5,7 Km lungime, cu… 32milioane de euro!El uneste capitala Erevan cu Manastirea din sec 9 Tatev,  aflata pe varful unui munte…  Ei, […] […]

 2. Vova spune:

  Da, aceeasi situatie ca si la autostrazi si orice altceva construim noi!:(

 3. snake spune:

  tot de pe la noi: restaurarea unui han antic de pe lipscani (Gabroveni) din care n-au ramas decat niste umbre de pereti cu caramizi putrede costa 7 mil.euro in timp in oricare tara din lume, cel mai scum han construit de nou nu depaseste 300.000 euro!
  http://lorylex.wordpress.com/2010/07/01/restaurarea-hanului-gabroveni-o-ruina-va-costa-7-milioane-de-euro-cat-ar-costa-construirea-unui-han-nou-suntem-in-criza/

  culmea, directorul proiectului de finantare are tupeul sa-si motiveze furtul din bugetul statului foarte senin (vezi comentariu la articolul linkat)

 4. Da, interesant – si din pacate totul se face cu acoperirea legii, nimic ilegal – ci pur si simplu un jaf legiferat, constitutional deci perfect legal – la fel ca multe alte jafuri.

  • George Valah spune:

   Nu, nu ese legal! Doar ca „la noi” tot sistemul statal e putred! In tari normale, toti cei implicati ar face rand la puscarie! Se trece sistematic cu vederea „spiritul legii, intentia, buna credinta, etc.”, care peste tot sunt luate in considerare… Fara a mai adauga si coruptia din justitie..

 5. snake spune:

  Ba da, George, Cristian are dreptate. Totul se face … aparent legal. Problema e la pret. Sunt de zeci, sute de ori mai mari decat in orice tara din lumea asta! Adica am ajuns sa avem stat infractor si hot. Insasi statul fura nu numai din bugetul tarii dar si din buzunarele gaurite de saracie ale cetateanului.

  • George Valah spune:

   „Aparenta de legalitate” e..tratata in drept, se cunoaste si este..”incriminata”. Problema este reteaua mafiei care conduce Romania si care trage de legi numai in folosul lor! Aceleasi cazuri cu aceleasi dovezi si pedepsite similar, sunt judecate diferit la noi si…”afara”. Deci nu e vorba de „legalitate” ci de „justitie aplicata”. De asemenea nu recunosc nici prostia, incompetenta si delasarea, drept cauze reale ci…ordine si diepozitii date in clar sau tacit, „asocierea in vederea comiterii de infractiuni” in forma ei cea mai calificata si nu in ultimul rand…. „amorteala poporului adormit si prostit” care nu mai reactioneaza normal, ci prin zvacniri…

   • snake spune:

    George, cand vorbesc despre aparenta legalitate ma gandesc la forma (adica coruptia vine prin legi, intelegi?) pentru ca fondul e problema. Nu confunda cu aparenta legalitate a unui act intocmit intre 2 persoane fizice/juridice!!! Ai habar cum se fac legile in Romania? Stii oare cum se fac numai in interesul unuia, altuia, a grupurilor de interese si functie de ce firma are fiecare parlamentar? Oare stii ca cea mai scurta lege – in timp – a fost de 24 ore doar pentru a trece cateva tiruri prin vama scutite de taxa (asta pt ca tirurile apartineau cuiva?) Oare stii si alte chestiuni de drept si de fapt? Justitia e la fel de corupta precum clasa politica pentru ca magistratii executa ordine si obtin avantaje personale. Aici nu vorbim de prostie, incompetenta sau delasare, ci de CORUPTIE SI LIPSA STATULUI DE DREPT. Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni sau constituirea unui grup organizat cu acelasi scop se pedepseste oriunde in lumea asta, dar NU la noi pentru ca aici statul este infractorul cel mai mare care se asociaza si se organizeaza cu ceilalti infractori mai mici!!! Sper sa intelegi mai clar ceea ce am avut de spus.

   • George Valah spune:

    Cam asta credeam ca am spus si eu…Dar e bine ca ai precizat…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.