„Proiectul Pamant”, tinteste sa simuleze … TOT !

 

 

Un grup international de oameni de stiinta doresc sa creeze un simulator, care sa replice absolut tot ce se petrece pe Pamant: de la aspectele  climatice globale si raspandirea bolilor, la tranzactiile financiare internationale sau blocarile de trafic  ! Botezat „Living Earth Simulator (LES),” proiectul vrea sa abordeze prin observatie stiintifica ce se petrece pe planeta noastra, incapsuland actiunile umane care modeleaza societatile si fortele de mediu care definesc lumea noastra!

http://www.bbc.co.uk/news/technology-12012082

NOTA: Simulezi TOT, ca sa CONTROLEZI TOT !


11 comentarii on “„Proiectul Pamant”, tinteste sa simuleze … TOT !”

 1. […] “Proiectul Pamant”, tinteste sa simuleze … TOT ! Fri Dec 31, 2010 10:33 am Un grup international de oameni de stiinta doresc sa creeze un simulator, care sa replice absolut tot ce se petrece pe Pamant: de la aspectele  climatice globale si raspandirea bolilor, la tranzactiile financiare internationale sau blocarile de trafic  ! Botezat “Living Earth Simulator (LES),” proiectul vrea sa abordeze prin observatie stiintifica ce se petrece pe planeta noastra, […] […]

 2. […] “Proiectul Pamant”, tinteste sa simuleze … TOT ! […]

 3. PAUL SNAIDER spune:

  2011 fara Traian Basescu
  Eu nu ma feresc sa fac o prognoza. Politica. In acest an, Traian Basescu va parasi Palatul Cotroceni. Isi va gasi o alta ocupatie. A nu se intelege ca incerc sa transform o dorinta intr-o prevestire. Nu. Ca de obicei, atunci cand incerc sa anticipez un eveniment, ma bazez pe o serie de rationamente. Pana acum, in ceilalti ani, nu am dat gres.
  Ideea indepartarii lui Traian Basescu, pe o cale democratica, de la conducerea statului a devenit o obsesie a opozitiei. Pe buna dreptate. Raul vine de la Presedinte. Orice solutie de indreptare presupune ca in fruntea statului sa fie instalata o persoana care sa respecte Constitutia, mecanismele democratice, in stare sa se faca respectata in tara si in strainatate. Dincolo de mizeriile vietii de zi cu zi, dincolo de efectele dramatice ale curbelor de sacrificiu aplicate de Guvernul Boc, eu cred ca cea mai mare suferinta a cetateanului roman este, in acest moment, deficitul de demnitate. Romanii, sub administratia Basescu, au incetat sa mai fie mandri ca sunt romani. Complexele de inferioritate au fost exacerbate iar o contributie esentiala, in acest sens, a avut-o comportamentul prezidential, care a starnit partenerilor din aliantele noastre euro-atlantice reactii de dispret. Dispretul fata de Presedintele Traian Basescu a fost extrapolat in ceea ce numim dispretul fata de romani. Pentru ca, in definitiv, seful statului este nu numai o institutie, ci si un simbol al acestei tari. Daca simbolul este schimonosit, si imaginea tarii este schimonosita.
  Ei bine, acest sentiment de subcetatean, pe care il traiesc romanii, acest autodispret, acest defetism, precum si atitudinea dispretuitoare a altora fata de noi sunt lucrurile care trebuie sa se schimbe in 2011. Si se vor schimba. Dar cum?
  Este aproape o regula de trei simpla faptul ca un nou guvern si un nou presedinte nu putem avea, decat prin schimbarea majoritatii parlamentare. Aparent, partidul vulnerabil, deci calificat pentru a transforma minoritatea in majoritate, este UDMR. Partidul balama. In 2010, toata lumea a cersit mila maghiarilor. Si cei care au beneficiat de ea – reprezentantii PD-L – au platit la greu. Maghiarii s-au vandut scump. Extrem de scump. Am facut urmatoarea afirmatie de mai multe ori si o repet si acum. Schimbarea majoritatii parlamentare nu se va face, atunci cand se va face, cu sprijinul UDMR. Si nici nu ar fi igienic, sub aspect politic, sa se intample asa. Pentru sanatatea UDMR si pentru sanatatea vietii politice, in general, ar fi bine ca acest partid sa nu stea doar la putere, ci sa ramana o vreme in opozitie. Si atunci, de unde vine schimbarea? Cum vor putea PSD, PNL si PC, fara alegeri anticipate, sa obtina o majoritate in Parlament, asa cum in fapt a obtinut o majoritate in intentiile de vot, pe care le regasim in cercetarile de piata?
  Solutia o va da 2011cetateanului roman. Amaratul amaratilor. Va fi un an de ruptura. Va fi un an in care mamaliga va exploda. Iar cand va exploda mamaliga, vor fugi sobolanii. Deputati si senatori PD-L, in mod individual, vor incerca sa spele putina. Si se vor duce catre PSD, PNL si PC.
  Singura problema cruciala este si ramane aceea ca, la punctul de intalnire, cele trei partide din opozitie vor trebui sa aiba un program comun. Coerent si credibil. Se va face. Pana in primavara. Un an bun!
  Sorin Rosca Stanescu, 31 decembrie 2010

  Paul Snaider, Doamne ajuta !

  • George Valah spune:

   Multumesc pentru rabdarea de a asterne ganduri pe aceasta pagina, fie ele semnate de SRS. Cu unele din ele sunt de acord, cu altele nu… In primul rand, lectia care O VOM INVATA in aceste timpuri, „de voie sau de nevoie” este ca va trebui sa ne reluam viata in propriile maini! Daca acest „Basescu” dispare, se vor gasi alti 100 mai rai ca el, care sa-i ia locul! Umilirea sau mandria, trebuie sa fie simtaminet interioare, personale, nu induse de altii, din afara! Daca se intampla asa, tot in „noi insine” este slabiciunea! Faptul ca „altii”, straini sau nu, ne-ar trata cu dispret sau lipsa de respect, este tot o chestiune de ” predispozitie de accepta” un astfel de tratament, sau nu! Stiu ca aici, in cazul nostru, al romanilor, este si o chestiune de „formare”, de la inceput, cand eram invatati sa fim „modesti, sa nu ridicam nasul, cine ne credem noi, etc”, in fond o manipulare de tip „control mental”, pentru a crea „supusi” si nu personalitati ! Dar… scuzele nu folosesc la nimic! Viata este asa cum este, timpul trece, si vom muri, fie cersind si milogindu-ne, fie LUAND, ceea ce este al nostru si ne apartine de drept! Paul… sa stam drepti, in fata propriei imagini, este tot ceea ce avem de facut! Si Iisus a fost sub forta si umiliri… Oare, a fost umilit? Avem, cel putin un exemplu, dar sunt multe… Fiecare poate sa-si gasesca pe acela pe care il simte mai apropiat… Taria e in noi…doar sa o lasam spre inafara…

 4. PAUL SNAIDER spune:

  Aoleu ! Pesimismul e-n floare. <> si <> De acord dar ce ne facem cu pensionarii cu bolnavii cu copuii nimanui ? De ce suntem organizati ca stat ? Daca vom accepta ”mizeria” lui Basescu cum ca statul nu trebuie sa aiba grija de om e jale. Atunci sa-l desfiintam. Sa desfiintam Parlamentul, Guvernul, Functia de presedinte, sutele de agentii, CNSAS, ICR, CNA, SRI, SIE etc, etc Sa traiasca si Base din hrana padurii. Daca punem’botul ‘ la asa ceva suntem pierduti.Si daca in trecut ‘creeam’supusi hai sa vad acum, capul sus.

  • George Valah spune:

   Nimic nu e simplu… „Statul” ca forma de organizare sociala e PERIMAT in totalitate! Nu numai la noi, ci peste tot! Cum asa? Existenta fiecarei structuri dureaza atata timp, pana ce ea este „rezolvata”. (ca in jocurile pe calculator!) La ora actuala, „statul nu mai serveste de mult interesele colectivitatii, pe care ar trebui sa le serveasca ca „ADMINISTRTOR” al bunurilor comune si distribuitor al resurselor (pe langa alte functii). Dar ce administrator, are DREPTUL sa VANDA bunurile care ii sunt incredintate spre adminstrare: zacamintele de petrol, de aur, etc?! Oriunde in lume asta ar fi socotita DELAPIDARE! A cerut statul voie prin referendum sa faca astea, sau sa se indatoreze sau…etc?! „Statul”, a fost „rezolvat” de o mana de indivizi, care acum stiu sa fie la putere, indiferent cine ar fi votat sau nu ! Metodele sunt vechi si simple: „este de al nostru”, „il facem sa fie de al nostru”, ” il inlaturam si inlocuim cu unul de-al nostru”. Toate institutiile statului la ora actuala sunt FARSE! La o pocnitura din degete, pot rastalmaci sau neaplica legi, pot abuza in orice fel de orice – dand apoi „explicatii”! sau pot dispune de persoane ca de „sclavi”, cu drept de viata sau de moarte asupra lor… Restul… sunt palavre si abureala ca sa avem mintea plina de ele, sa nu avem timp sa ne gandim CU ADEVARAT la problemele si solutiile reale!
   De aceea solutia IMEDIATA si cu cel mai mic efort ar fi SA NE RELUAM VIATA IN PROPRIILE MAINI, adica nu mai asteptam nimic de la stat si pe cat se poate, sa il amestecam cat mai putin in planurile sau asteptarile noastre!In fond, „el” este „inamicul”, caci tara, asa cum este, ar trai bine …fara asa stat !
   https://georgevalah.wordpress.com/2010/12/29/10-solutii-pentru-o-rebeliune-nonviolenta/
   https://georgevalah.wordpress.com/2010/05/09/statul-expirat/

   E timpul ca si „NOI” sa gasim „solutia” pentru oricare si oricate variante „traian basescu”, indiferent cine ar fi „gestionarul temporar al puterii”! Asta e ce trebuie si nu doar sa ne amagim in asteptarea „unei schimbari”! „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor!” E f vechi proverbul asta si tot nu s-a „prins” lumea!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.