Cea mai proasta veste: reactorul 3 Fukushima, e incarcat cu MOX , nu uraniu !

MOX este un combustibil radioactiv(plutoniu din armele nucleare si oxid de uraniu reprocesat) care daca reactorul va exploda, efectele vor fi de  2 milioane de ori mai puternice decat la Cernobil !(nu am cum sa verific autenticitatea aceastei marimi, in efecte potentiale! Cert este ca plutoniul militar folosit in NOX, este mult mai periculos decat uraniul! GV)  Practic, Japonia ar deveni nelocuibila, iar radiatiile ar afecta tot globul pamantesc! Cand un specialist a inceput sa vorbeasca pe FOX News despre ce este acest combustibil nuclear si efectele devastatoare care le-ar avea in caz de explozie, microfonul i-a fost taiat! In plus, este uimitor cum japonezii nu au pentru acest reactor 3, sistem de rezerva alimentare energie electrica (diesel)! In prezent, s-a pompat apa de mare pentru racirea reactorului, dar care dupa un nivel minim, nu mai intra in incinta! Nu se cunosc cauzele pentru care apa, desi mentine intr-o racire precara reactorul, nu mai creste in nivel! Presiune interna prea mare?! (mai mare ca a pompelor?) Americanii care se apropiau cu nave de razboi  de acea zona, au plecat, dupa ce echipajul a fost iradiat intr-o ora cat doza pe o luna!

MOX este un combutibil nuclear foarte controversat, de la fabricarea, transportul si folosirea in reactoare! Datorita fluxului mare de radiatii gama si neutroni emisi, el imbatraneste prematur camasa reactorului, putand crea fisuri! Un accident nuclear cu MOX, ar duce la o topire a miezului reactorului cu consecinte mult mai grave ca cele de la Cernobil sau Three Mile Island, tocmai din cauza nivelului mai ridicat de radiatii din reactor! (http://www.nirs.org/factsheets/basicmoxinfo.htm)

Bad News – MOX Fuel Used In Exploded Fukushima 3 Reactor Bldg

Reclame

3 comentarii on “Cea mai proasta veste: reactorul 3 Fukushima, e incarcat cu MOX , nu uraniu !”

 1. Carla spune:

  fara cuvinte……

 2. Teo spune:

  Au generator diesel pentru alimentarea pompelor, ca sistemul de sigurata . Din pacate a fost distrus de apa . Plus ca au mai existat si ceva explozii in zona

  • George Valah spune:

   Eu ma refeream la „unitati mobile” aduse din exteriorul centralei, de mare putere si cate buc. erau necesare pentru a crea o sursa de alimentare suficienta pentru serviciile interne referitoare NUMAI la racire! Puteau fi transportate cu elicopterul, daca nu mai erau cai de acces!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.