De ce Romania nu isi afiseaza situatia radiatiilor, ca celelalte tari ?!

http://eurdeppub.jrc.it/eurdeppub/home.aspx#

Aceasta este situatia raspandirii si valorii radiatiilor, la ora prezenta in Europa. Dupa cum se observa:

– Exista un „culoar” in care radiatiile au o densitate de raspandire si valori crescute fata de distributia mediei europene, pe directia: UK, Franta, Austria, Ungaria…..

-Lipsesc datele ca neraportate pentru:

– Germania – acolo au avut loc manifestatii de 100.000 de oameni cerand  sa se desfiinteze centralele nucleare pe teritoriul tarii! A. Merkel a anuntat ca intentioneaza asta in viitorii 25 de ani, dar manifestantii nu sunt satisfacuti, ei doresc acest lucru „imediat”! Dupa cum se observa pe harta, radiatiile traverseaza (virtual) Germania intr-o forma destul de concentrata! Sa fie asta motivul pentru care harta Germaniei e „alba” , fara raportari despre situatie, „ca sa nu intarate si mai mult spiritele incinse”?

Germany Abandons Nuclear Energy

– Belarus si Ukraina – amandoua au memoria vie a ceea ce s-a intamplat la Cernobil! Bilantul total al victimelor „colaterale” de atunci, se pare ca a atins 1 milion! Sa ne mai amintim ca si atunci, nu s-a raportat despre incidentul nuclear decat DUPA CATEVA ZILE,  atunci cand Suedia a inceput sa puna intrebari! Deci a „NU raporta” situatia, este ceva in…”traditia locului” sa se pastreze..”linistea”!

– ROMANIA ! Este cea care si ea nu raporteaza situatia radiatiilor din tara! Ca avem o asemenea monitorizare este de la sine inteles, caci avem centrala nucleara! Atunci… de ce tacerea?! Dupa cum se vede, tendinta culoarului de radiatie densa si mai intensa, TRAVERSEAZA ROMANIA!! De ce nu se raporteaza datele?! Evident, este „cu ordin”!

Deci: Belarus,Ukraina,Moldova,  Romania – o axa  care „asculta” de „acelasi ordin” ? Dat de cine? Rusia, asa cum se vede..raporteaza si e prezenta cu date!

Mai este o „varianta”: sa fie „pierderi de radiatii” neraportate la CN Cernavoda,  care  se incearca sa fie trecute sub tacere si care ar fi evidentiate prin afisarea raportarilor si includerea Romaniei in monitorizarea agentiei europene? Probabil la fel si pentru …celelate tari ale „axei de tacere”?

Ce parere aveti?


2 comentarii on “De ce Romania nu isi afiseaza situatia radiatiilor, ca celelalte tari ?!”

  1. Maria spune:

    Foarte buna informatia!Dar pana cand vor fi prezente aceste radiatii in atmosfera in Romania?


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.