Fukushima: tic-tac, tic-tac !

Cu toti ne saturasem de iarna si asteptam primavara…  Este.. „lectia asteptarii” prin netrairea in prezent, asa cum e el!

Iata ce aflu azi, dintr-o „scrisoare”  catre..”Jim”:

La reactorul 2 de la Fukushima,   miezul topit de uraniu a ajuns  pe podeaua de beton si a gaurii de captare ape (fundul podelei) pe care o strapunge si pe aceasta! E de asteptat o explozie de amploare  cat de curand, si asta fara a mai fi necesare si alte semne „anuntatoare” ! Asta cand masa topita va atinge nivelul apei oceanice, mai ales ca toata constructia era cam 7m deasupra nivelului marii! Putem considera ca podeaua de beton este cam 3,3m deasupra nivelului oceanului, iar cum viteza de avans prin podea a „topiturii” este cam 60 cm/zi…mai sunt doar vre-o 5 zile sa se „repare” cumva problema! ( de fapt…cam 2- 3, socotind „timpul de la scrierea scrisorii”! GV) Deci n-a ramas prea mult timp pana ceva cu adevarat grav sa se intample! Unii au venit cu solutia sa se puna explozibili sau chiar sa se detoneze o bomba atomica pentru a imprastia monstruoasa topitura! Dar radiatiile emanate de acolo ar insemna… sfarsitul! Poate doar „saci cu nisip”, captarea prin scurgere a topiturii si punerea ei in loc ferit?! Dar cum? Cu toata radioactivitatea ei?!!

Reproduc incheierea:

„Semper Wifi
Take Care, Take Cover”

Fukushima 2 Melting Through It’s Base On Cue

NOTA: 2-3 zile pentru ei…2 saptamani pana la noi…


One Comment on “Fukushima: tic-tac, tic-tac !”

  1. Despre 2012 spune:

    […] pericolul de expunere la radiații și să începeți pregătirile de pe acum! Citeste si aici: https://georgevalah.wordpress.com/2011/03/31/fukushima-tic-tac-tic-tac/ Tags: explozie atomica, radiatii nucleare, supravietuire explozie […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.