Doua vartejuri gigantice, au aparut in Oceanul Atlantic !

Specialistii sunt derutati: nu au nici-o explicatie pentru cele doua vartejuri uriase ce au aparut in Oceanul Atlantic! Unul din ele este in fata coastelor Guyanei, altul aproape de Surinam!

Alte 2 asemenea vartejuri aparusera anterior in fata Braziliei dar ele erau cunoscute de ani de zile! Ele insa afecteaza atat mersul navelor cat si clima din zona!

Descoperirea vartejurilor din Atlantic a fost publicata in 11 Ianuarie ac in Journal of Geophysical Research-Oceans.  Vartejurile sunt in directia acelor de ceasornic, isi modifica pozitia si sunt destul de rapide 1m/s, Ele nu depind de anotimp sau cantitatile de apa in miscare! Practic, nu se cunoaste ce sta la originea miscarii lor!

http://thewatchers.adorraeli.com/2011/04/13/giant-ocean-whirlpools-puzzle-scientists/


13 comentarii on “Doua vartejuri gigantice, au aparut in Oceanul Atlantic !”

 1. […] Elena, Atitudini, World of Solitaire, Stropi de suflet, Clipe de Cluj, Mirela Pete, Rokssana, George Valah, Alegerea Sofiei, Theodora Marinescu, Hai că se poate!, Supravieţuitor, Gând licitat şi la […]

 2. […] Doua vartejuri gigantice, au aparut in Oceanul Atlantic ! – George Valah […]

 3. octavian.m spune:

  DA,se intampla ceva ciudat, planeta s-a dereglat de tot, cutremure,vulcani care devin activi,schimbari climatice vizibile,inundatii catastrofale,incendii devastatoare,accidente petroliere grave,radiatii,chemtrails,explozii solare,codex-alimentarius,plante modificate genetic,criza alimentara+ economica.Sunt voci care spun ca toate astea sunt pt. a ne praji sistemul imunitar,a ne slabi pana la punctul de a nu mai avea nici un fel de reactie in fata unei viitoare invazii extraterestre regizate,ba chiar sa o primim cu bratele deschise ca unica solutie,cred ca desecretizarea arhivelor OZN e un argument in acest sens.Oricum daca trendul actual se va mentine curand vom ajunge „Star Dust”.

  • George Valah spune:

   Incerc sa inteleg…
   Sunt evenimente naturale si artificiale, ultimele care se „muleaza” pe primele, pentru a crea iluzia unor „iminente catastrofale schimbari „naturale” toate”! Este ca in surfing: „Unii” incearca sa calareasca pe „val”… Dar apare o inconsecventa logica: daca evenimentele par sa duca spre un cataclism de proportii, care sa distruga viata, cu oameni cu tot, ce rost ar mai avea „punerea in scena” artificiala? Caci fara spectatori care sa supravietuiasca finalul, piesa cu efort regizata nu ar avea sens…Mai mult: preponderente apar dezastrele create artificial, cele „naturale” aparand doar ca un paravan straveziu ! Santajul de stat, forta militara sunt mijloacele de baza in punerea in scena! Toate imi par totusi pamantesti, mai mult decat prin interventie ET !
   „Cui prodest?” Cui folosete? Iluzia, conspiratia, forta brutala disruptiva, mistificarea si dezumanizarea din spatele acestor actiuni par a avea un singur…”beneficiar”! Este vechea lozinca a lui Trotzki, a anrhistilor: „Anarhia, mati pariadak” Anarhia e mama ordinii! Se folosesc vechi profetii, vechi linii de sange, vechi ritualuri malefice, toate avand un singur rol” invocarea unor forte (negative!), sprijinul acestora catre „implinitorii de profetii si destin” (de fapt mimarea destinului prin actiuni personale!)cu rasplata potentiala de ” a mosteni Pamantul”!
   Iluzia e la loc de mare „dominatoare”, alienarea spirituala e motorul si efectul acestor actiuni! Sa-i numim cine sunt? Cred ca este evident din descriere…
   Ce e de facut, mi se pare intrebarea…
   Nu am sa dau „retete” pentru ca fiecare va intelege diferit. Dar ca idei principale as numi:
   – Orice dusman, te ataca cu armele si in locurile la care „EL” este sensibil! Deci asa isi dezvaluie slabiciunile.
   – Dusmanul ataca cele de care „EL” se teme ! Deci vedeti ce ataca si veti sti ca acolo ii sta slabiciunea.Exact acolo intariti-va.
   – Dusmanul poate fi infrant! Daca n-ar fi asa, n-ar incerca „El” sa va infranga! Deci luptati, cum nu se asteapta, cum nu-i convine si dupa regulile „VOASTRE” nu ale „lui”!
   Demult, era o piesa de teatru, se chema : „Copacii mor in picioare”.
   Copacii mor greu si dau lastari cand nimeni nu se mai asteapta!

   • aaron spune:

    Arma cea mai puternica si infailibila impotriva tiraniei fortelor satanice care vor sa puna stapanire pe aceasta planeta si sa o depopuleze cu peste 90% dintre oameni este acceptarea mortii cu zambetul pe buze si anularea oricarei frici,cu totii suntem datori cu o moarte chear si regizorii imbecili care acum la sfarsitul istoriei si timpului se cred marii papusari.Vom muri ,dar vom fi liberi!Daca nu ne este frica de moarte ,de cutremure ,de inundatii ,de incendii, de foamete, de boli,de seceta ,de razboaie si chear de stingerea soarelui si vom sti sa ne bucuram de aceasta primavara minunata, de jocurile copiilor, de zborul pasarilor ,de bazaitul gazelor ,de nechezatul cailor ce alearga pe intinsul campiilor si in noptile cu luna de urletul lupului ,va spun ca asa ii vom invinge .DUMNEZEU nu si-a intors fata de la oameni doar ii lasa pe cei care sunt criminalii lumii sa se deconsipe,fiecare pasare pe limba ei piere.Oameni buni intoarceti spatele politicienilor,inchideti televizoarele,nu mai cumparati ziare folositi cat mai putin transpotul personal cu masina,iesiti cat mai mult in mijlocul naturii la drumatii ,renuntati la gratarele cu mititei,inarmati-va cu aparate de imortalizat clipa si B U C U R A T I – V A ! fiti solidari si compasiunea sa va fie trasatura de caracter.Veti fi invingatori ,iar sionul va fi pedepsit sa inghita trilioanele de dolari transformati in simpla hartie igienica .Se vor ruga de noi sa-i ajutam sa moara ,dar pedeapsa va fi viata pe care au vrut sa ne-o confiste.Acum mai mult decat in toti cei 2000 de ani IISUS CRISTOS este alaturi de oameni,descideti-va inimile si toata fiinta voastra va fi cuprinsa de fiinta divina.Viiata este eterna si tulburator de magica ,deschideti ochii si-L veti vedea pe DUMNEZEU in toata maretia SA cosmica si universala,incercati sa ganditi cu inima si sa simtiti cu mintea.Viata este de la DUMNEZEU si pentru oamenii simplii si pentru cei care vor si se cred dumnezei,dar si moartea este aceeas pentru totii,cu totii suntem egali in fata ei.Stapanii banilor lumii nu vor putea sa cumpere nici o secunda in plus de viata,cu tot aurul din lume pe care il au,iar despre extraterestrii va zic numai de bine,poate chear noi suntem extraterestrii.Sa fiti sanatosi si sa stiti sa va bucurati de viata restul grijilor lasati-le in seama lui DUMNEZEU .

  • calipso spune:

   tu chiar crezi in extraterestrii???

 4. Carla spune:

  ….si acei lastari se afla in partea noastra ,eu asa cred….si de partea noastra …

 5. […] Doua vartejuri gigantice, au aparut in Oceanul Atlantic ! « George … […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.