Stiri scurte: o4.06.2011

– Guvernul japonez adimite ca in cazul localitatii Namie Machi, a gresit: in perioada 12 martie, 11 Mai, radiatia primita acolo a fost de… 61 mSv nu de 31 mSv  asa cum se anuntase anterior! Explicatia: „eroare de calcul”! Mentionam ca doza anuala maxima admisa  este de 20mSv!  Populatia se intreaba: mai sunt si alte localitati unde s-a „calculat gresit”, si care sunt ele?

http://ex-skf.blogspot.com/2011/06/radiation-in-fukushima-government.html

–  Cam prin preajma datei de 15 Iunie, s-ar putea ca 100.000t de apa puternica radioactiva, sa deverseze, intrucat incintele de stocare sunt suprapline! Se pregatesc deja sisteme de tratare si neutralizare a acestei ape, cat si spatii noi de depozitare, dar… e „cursa contra cronometru”!

http://ex-skf.blogspot.com/2011/06/fukushima-i-nuke-plant-100000-tonnes-of.html

– Japonia a luat  masuri ca alimentele crescute local,  sa se poata incadra in limitele maxime de radiatii permise: a mai marit inca odata baremul maxim permis al acestora!

Japan To Expand Already Loose Acceptable Radiation Levels

– Vitamina  ” D ” protejeaza contra radiatiilor si cancerului !

Vit D Protects Against Non-Lethal Radiation, Cancers

Vit D Can Greatly Reduce Fukushima Radiation Damage

– Pentru a-i „dociliza” pe americani, guvernul planuieste sa adauge..”lithiu” in apa potabila de la robinet!

Plan To Reduce US Violent Behavior By Putting Lithium In Water!

– Senatorii US vor sa-i bage la puscarie pe cei ce fac legaturi „embeded” cu videoclipurile de pe YouTube! ( Daca ii vor inchide pe toti in puscariile lor, se vor gasi destui din alte tari sa – si aranjeze asa o „viza de sedere”! GV)

Senators Want Jail For Embedding YouTube Videos

apple fanatic brain

–  S-a constatat ca sistemul Apple, dezvolta in creerul utilizatorilor, fenomene similare cu cele ale persoanelor religioase!  Programul Secrets of the Superbrands, se uita in factorii ce au condus ca brandurile Apple, Facebook si Twitter au ajuns asa de populare in viata cotidiana a oamenilor!

http://www.digitaltrends.com/computing/apple-causes-religious-reaction-in-brains-of-fans-say-neuroscientists/

– Un Chinez de 17 ani si-a vandut un rinichi, ca sa-si cumpere iPad2 ! ( Eu stiu pe cineva la noi, care s-a amanetat cu totul la o banca, imrumutand bani sa-si ia un tel. mobil, acum vreo 5 ani! GV )

17 Year-Old Chinese Boy Sells Kidney For iPad 210 comentarii on “Stiri scurte: o4.06.2011”

 1. irina spune:

  Ce se mai aude cu protestele din Spania?

 2. irina spune:

  Iar treaba cu embeded nu o înţeleg…cu ce îi deranjează pe senatorii americani?
  Chiar ieri mă gândeam că trăim într-o lume absolut minunată din multe puncte de vedere…sau unghiuri…cum ar fi accesul la informaţie atât de simplu şi eficace…Probabil nu va mai dura prea mult.

  • George Valah spune:

   Exista „forma” si „fond”. Aici este un abuz ce se pregateste in scopul impiedicarii raspandirii informatiei ! Evident, tine de strategia acapararii de putere totala de catre o elita si de …resemnarea, sau lipsa de reactie a maselor largi! Poate si noi ar trebui sa ne dezobisnuim sa privim cao „fatalitate” orice se arunca pe capul nostru si eventual sa ne luam existenta sub control propriu.

 3. […] , Inceputuri , Gabi , Caius , Costin , Cristi , Lillee , Daniel , Deea , Irina , Matt ,  Greiere , George , Ilarie , Ioan U , Ana , AliceG , Principessa , Toscana , PavelIonut , Rokssana , Sebastyan , […]

 4. […] x x x x x x x x x x […]

 5. […] oricine poate fi inocent cu adevărat, pentru că inocenţa nu se poate odihni în oricine. Parfumul inocenţei […]

 6. […] Erase Rewind,    Alicee,    Nea Costache,    Zina,    Marin,     Flavius,     George Valah,     Raza mea de soare,    Deea Dulce,    […]

 7. irina spune:

  Ai dreptate, însă reacţia-revoltă singulară nu serveşte la nimic, iar fără comunicare şi informaţie nu putem face front comun. Într-un fel avem confirmarea că numai anumite „revoluţii” se pot transmite în direct la TV!

  • George Valah spune:

   – din ce in ce incep sa inteleg ca … „adevaratele” revolutii nu numai ca nu se dau la TV, dar chiar sunt acoperite cu tacere si dezinformare! (v. Spania, etc) cele de la TV sunt… „jocuri politice” de obicei ilegale, ale stapanilor lumii in alte state, iar transmisia TV este… „alibiul” !
   – Revolta singulara sau in grup, in formele ei „clasice” nu serveste decat in mica masura si este perimata! O mana de gorile inarmate, pot trage in plin in orice multime neinarmata si sa o anihileze ! Asta a intuit si Ghandi, cand a obtinut independenta Indiei (se poate extinde in orice revendicare!) fara actiuni armate si violenta: doar prin „boicot colectiv total”! Nimeni nu mai cumpara marfurile englezilor, nu le mai respecta ordinele! Pana la urma au trebuit sa…plece! Bineinteles ca mai intai au recurs la violenta, au impuscat oamenii dar…nimic nu s-a schimbat! Au plecat! Sunt si alte „variatiuni pe aceeasi tema” in istorie dar acesta mi s-a parut cel mai edificator.
   – Faptul ca individual, oamenii au constiinta treaza si inteleg exact ce se intampla in jurul lor, prin insasi acest fapt produce efect! E vorba de atitudine, autorespect, neresemnare, cresterea potentialului de coeziune intre oameni… Mai trebuie si timpul sa lucreze la „coacerea” evenimentelor. 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.