Stiri scurte: 24.07.2011

– Radiatiile in orasul si pefectura Fukushima, mult mai mari decat au fost anuntate initial!

      Canalizarea de la o scoala elementara: 56.9mSv/h

      Cladirea Prefecturii: 20,8mSv/h

      Gara: 2,4-22,4mSv/h

Radiation In Fukushima City Far Worse Than Thought?

– Numarul de vite radioactive in Japonia, trece de 2600!

Number Of Radioactive Cattle Now Over 2,600

– Un „filmulet” de animatie cu accident nuclear gen Fukushima, datorita lipsei apei de racire, topirea miezurilor nucleare si perfoarea camasii reactorului, fusese facut de Japan Nuclear Energy Safety Organization, de prin 2003!

– Ministrul de Finante al Norvegiei a anuntat ca de luni, renunta la orice investitie in rezervele de petrol ale Norvegiei, din partea Africa-Israel Investments si Danya Cebus Ltd. „Motivul”: constructiile pe care aceste companii le-au facut in West Bank (teritorii palestiniene) si care violeaza Conventia de la Geneva, cat si alte rezolutii ONU si decizii ale Curtii Internationale, dupa cum afirma Ministrul de Finante al Norvegiei .

Tinerii norvegieni care faceau parte din Tineretul Laburist adunati pe insula unde au fost macelariti, tocmai hotarasera cu o zi inainte ca vor sustine cauza palestiniana si cerusera PM al Norvegiei recunoasterea statului palestinian!

(Posturile TV de la noi spun ca asasinul (ii) era „fundamentalist crestin” (de cand si unde exista asa ceva?! GV) si nu sufla un cuvintel despre faptul ca era francmason! Si ce mai spun posturile „noastre” mass media…? Ca ii placea muzica unei DJ din Romania… Eu cred ca isi iau salariu’ degeaba! Sau depinde „pe cine” slugaresti! GV)

Norway Oil Fund divests from Israeli companies

Breaking: Camp In Norway Where Shooting Occurred Had Just Concluded Pro-Palestinian Rally The Day Before

32 Year Old Freemason Arrested in Norway Massacre

-Populatia Poloniei a scazut cu 1 milion, de cand s-a alaturat UE! (Ehe.. a noastra cu vre-o 3-4!)

Poland Population Drops Million Since Joining EU

– „Rebelii” cer sa se desparta in doua… California! exista o miscare condusa de  Jeff Stone, un Supervisor de la  Riverside County, care tocmai asta cere, datorita debandadei de taxe impuse de cei din nordul statului! (Cred ca „nordul” va fi bombardat de NATO! GV)

SoCal Rebels Demand Break-Up Of California

– 150 de hibrizi om-animal, sunt crescuti numai in laboratoarele UK! Dar peste 1 milion de astfel de studii s-ar desfasura anual in lume!

150 Human Animal Hybrids Grown In UK Labs

Over 1 Million Human/Animal GMO Studies A Year!

Human And Animal Genes Being Mixed In Embryos

– In America, FDA (dept. alimente si droguri – in sens farmaceutic GV) a hotarat: „nucile sunt drog si nu se pot vinde! Asta dupa ce s-au recomandat nucile ca „bune si cu efecte benefice asupra sanatatii”! (Eu cred ca toate alimentele naturale „sunt bune si au efect asupra sanatatii”, pentru ca daca le mananci, traiesti. Deci se vor interzice si graul, porumbul, merele, pepenii… etc, la „ei”?They are..”nuts”! GV)

Walnuts Are Drugs Says FDA

– Clip comercial impotriva risipei facute de guvern din banii publici, care falimenteaza tara, interzis in America:


35 comentarii on “Stiri scurte: 24.07.2011”

 1. lili3d spune:

  Oare ce se-ntâmplă cu acei hibrizi, după? Sunt eliminați?
  Sau o să ne trezim într-o bună zi că ne mâncăm între noi, la propriu, și nu știm de ce?
  Aici, noi încă o ducem bine: mai sunt nuci în pădure. Și încă mai avem voie să ne plimbăm prin pădure.

  • George Valah spune:

   Si inca mai e…padure!

  • Carmen spune:

   Pai ai citit articolul Carla?

   „The Academy of Medical Scientists review was set up to look at the growing number of experiments in which scientists add human genes or tissue to animals.
   Last year, more than one million experiments were carried out on genetically modified animals – mostly mice and fish carrying human DNA.

   These ‘transgenetic’ laboratory animals are used to develop new drugs for diseases such as cancer and Alzheimer’s, or to investigate the role of individual genes…..”

   Nu-ti imagina ca au creat un milion de hibrizi si le-au dat drumul pe strada… Adunat se ajunge la cifra asta. Si oare nu tot noi suntem cei care suferim cand pierdem pe cineva drag bolnav de cancer?! Nu alergam disperati la doctor cu persoana in cauza in speranta ca macar de data se intampla o minune? …
   Lumea e panicarda si in setea ei de senzational, iti vara pe gat jumatati de informatie. Inca te mai lasi uimita?
   Si ai vazut video de la finalul stirii originale? :))))))))))))))))
   Multam George, m-am amuzat copios.

   • George Valah spune:

    „Easy comes, easy, goes…”
    M-am „fript” cu asta si acum ma uit „mai cu atentie” la „toate” implicatiile si informatiile la care am acces… In cazul experimentelor genetice de hibridare „om-alte specii” (inclusiv plante, peste, etc) sunt doua linii de urmarit:
    – cel vizibil, public: cercetare pt vindecare de boli, progres stiinta, etc care la orice cercetare sumara e greu de vazut prin realizarile de pana acum! (Vorbim totusi de experimente de zeci de ani, fonduri uriase, cu „milioane” de subiecti – fie si la nivel celular)
    -cel de care nu se vorbeste si …nici nu prea se stiu multe!
    Dar cateva „idei” tot au razbatut…
    * „Elita” care stapaneste Pamantul, vrea sa il stapaneasca… „pentru totdeauna”! Problema e, ca „mor”. De aici interesul pt tot ce ar putea prelungi viata, daca se poate…”indefinit”! Evident, nu pt toti!
    * Elita vrea sa creeze „omul nou”… asa cum il vad ei: puternic, rezistent, supus, si care la nevoie poate fi „eliminat” instantaneu! (da, adica cu un „switch” intern(genetic?( care activat il pune stop !
    * „Soldatul universal” nu e doar subiect de film! Un soldat puternic, rezistent, obedient, fara constiinta binelui si raului, ieftin de produs „in serie mare”, etc… chiar merita „investitiile”! Pot continua, dar… cred ca ai inteles.
    http://www.rense.com/general/montauk.htm

    http://images.search.yahoo.com/search/images?_adv_prop=image&fr=yfp-t-701-s&va=montauk+monster

    http://www.thebigwobble.com/2010/01/body-with-very-long-fingers-discovered.html

    ETC…

 2. Carmen spune:

  Ma rog, am crezut ca esti Carla dar vad ca de fapt te cheama Lili. E valabil ce tocmai am scris.

  • lili3d spune:

   A fost o glumă. Cum să cred asta? Știu cum e la noi cu bolnavii de cancer. Nici nu-ți poți permite (financiar) să te îmbolnăvești. Și oricum, nu se prea rezolvă mare lucru. Tocmai am o cunoștință, nou îmbolnăvită de cancer, după ce soțul i-a murit din aceeași cauză. Am văzut cum e.
   Plus că vezi doctorii cum ,,te lasă” să le bagi banii în buzunar, știind că vei muri în câteva luni și poate n-ai nici bani de înmormântare…
   Și cred că da, încă mă mai las uimită.
   Cred c-am mai văzut acest video, dar nu știu când și pe unde. Da, mi-a plăcut.
   Merci de observație.

   • George Valah spune:

    A putea sa te uimesti… e semn de tinerete si vitalitate! 🙂

    In privinta cancerului… poate e bine sa aflam cat mai multe despre „cum sa ne tratam si cum sa traim” pt a fi sanatosi…
    Sunt atatea de aflat si pus in practica… numai sa vrem!

 3. hefaistos spune:

  Interesant … ca experienta de laborator se poate spune ca e „minunat” si „constructiv”.
  Cu toate astea aceste actiuni nu sunt separate de noi ca oameni si fac parte din acelasi context cu al nostru. Chiar prin declaratia acelor oameni de stiinta ( ei au spus ca prin aceste experiente vor obtine celule stem destinate vindecarii cancerului uman) se evidentiaza faptul ca oameni in general sunt folositi ca si cobai inauntrul sau/si inafara laboratoarelor intrucat e nevoie de mai multi subiecti pentru a fi „siguri” de rezultat ( metoda folosita destul de des in ce priveste verificarea noilor medicamente chimice).

  S-a demonstrat faptul ca la scurt timp dupa ingurgitarea unui aliment, stuctura celulelor din organismul uman se schimba.
  Astfel se poate afirma ca orice substanta straina din organism ( din mancare, aer, etc.) influenteaza in mod subtil ADN-ul.

  Prin acest experiment ( dar si altele din industria farmaceutica, alimentara si cosmeticelor) rezultatul final si sigur este o degradare, o degenerare a omului la nivel biologic.
  Acest lucru este distructiv si chiar mai grav decat moartea . Spun asta findca moartea e ceva natural, o incheiere a unui ciclu si inceperea altuia, pe cand degradarea vieti este denaturarea ei si implicit destramarea ciclului ce se formeaza intre noi si restul naturii.
  Pe scurt… o denaturare a vietii- o razvratire impotriva vietii- o razvratire impotriva firescului- o razvratire impotriva Creatorului .

  P.S.: Satan= in lb. latina , „cel razvratit” ( intelegeti voi impotriva cui….)

  • George Valah spune:

   „Suntem ceea ce mancam”…. Cei vechi stiau mai multe… 🙂
   Eu nu as privi aceste experimenete neaparat dpdv religios crestin… Mai devreme sau mai tarziu, retinerile de acest fel sunt abandonate. De fapt, chiar au fost deja abandonate… Omul inlocuieste „religia” ( a se citi „credinta”) cu… „filozofia”. Nu sunt acelasi lucru.
   Ca scop stiintific, cu siguranta e o lume intreaga de posibilitati noi, care nici macar nu se banuie inca…
   Dpdv „moral”, e o sfidare a „potentei omului” catre restul fiintelor de pe planeta.
   Dpdv legal, … toti se uita „in alta parte”.
   Dpdv „religios”…
   „Trupul e templul lui Dumnezeu”…
   „Denaturarea vietii”… Ce este? O fiinta noua, in echilibru cu ea insasi si restul Cosmosului, e… „denaturata”? Atunci cum ramane cu „speciile noi” care inca se descopera pe Pamant, sau alte specii din alte planete?
   „Conflictul” apare nu in … fiinta respectiva, ci al „creatorului” ei, sau mai exact al „mijloacelor si scopului” acelei creatii.
   „Omul” e creat din „pacatul originar”, deci orice ar crea acesta, e aprioric o „extindere” a „pacatului” si deci „malefic”! Asa sa fie?
   NU.
   1 Omul nu e o creatie a „pacatului”, ci a lui Dumnezeu.
   2 Cercetare in orice domeniu, nu e un act „ostil” ( de razvratire) contra lui Dumnezeu si nici macar cele pe care si le asuma ca fiind „facute de om”, nu sunt „rivalitati” intr-o „competitie” fictiva si trufasa intre om si Divinitate. De ce nu? Simplu: Nu exista decat UNUL! In timp ce Unul se manifeta in infinitate de forme, el tot Unul ramane! Multitudinea, schimbarile, conflictele, armoniile, absolut orice, tin de perceptia noastra secventiala a lui Unu. De aceea sunt „iluzii”.
   Daca sunt de acord, cu astfel de experimente? Probabil ca nu intrutotul… In nici-un caz asa cum se fac ele in prezent: fara respect sau precepte morale fata de fiintele ce suporta suferintele, fara responsabilitate fata de noile creaturi, urmarindu-se doar scopuri meschine si egotice! Dar stiinta in sine, nu poate fi oprita… Doar ca trebuie cautate directiile bune si evitate cele rele…
   Si sa avem… compasiune…

 4. lili3d spune:

  Mulțumesc pentru răspuns.
  În cazul cancerului depinde de tipul și stadiul bolii.

  • George Valah spune:

   Si de starea fizica si varsta… Si de energia vitala si vointa… Si de …sansa.
   In primul link „coment #4” apare o tehnica de vindecare pentru „orice” boala… Poate ar trebui citita cu atentie, lasand deoparte neincrederea, piedicile, argumentatia…
   Dar stiu ca si „ceea ce ti-e scris…”

 5. Carmen spune:

  „Elita” de care vorbesti tu George, este aceeasi de mii de ani (si cu asta cred ca suntem de acord), dar care se stie ca nu va stapani niciodata toata gloata. O parte din ea se cheama altfel si se supune altcuiva. De aici se trage truda „elitei” de-a intoarce catre fatza intunecata cat mai mult din aceasta gloata. Dar sufletele alese sunt numarate. Si daca si totalul e numarat, rezulta ca va trebui sa se multumesca cu diferenta. E o pozitie inferioara, isi doreste ce nu poate avea, starneste alarme false si subiecte de senzatie, abate atentia de la lucruri prioritare in toate chipurile. Daca mi-ai permite un sfat de sora (mai mica sau mai mare, habar n-am), ar fi ca niciodata sa nu uiti ca exista o carte de capatai care nu permite divagatii. Studiata cu atentie, iti releva adevarul si nu te mai pierzi in labirintul special creat sa te debusoleze. Unele sunt adevarate, altele spoite si multe neadevarate, dar e atat de greu sa le deosebesti…
  Chiar asa, pe cand o dezbatere in plen despre adevarurile din Biblie? Ar fi interesant si instructiv. Banuiesc ca suntem de traditii, religii si crezuri diverse, noi, cititorii tai.
  ?!?

  • George Valah spune:

   Fara obiectii la ceea ce ai scris…

   https://georgevalah.wordpress.com/?s=iisus+a+fost+dac+nu+evreu

   Dar fiecare idee o vad dezvoltata… asa cum o gasesc „adevarata”, nu intotdeauna pe fagasurile „clasice”.
   „Lupta intre bine si rau” la care faceai aluzie… se pare ca a fost transata „dintotdeauna”, dar fiecare din noi experimenteaza „in premiera” aceleasi teme „cu alte variatiuni”. Problema nu este de a „supravietui” sau a „castiga”, ci de a „invinge”!
   „Eu am invins, deci puteti si voi”
   Cand in aceasta afirmatie nu incape minciuna, iar invingatorul e insangerat si muribund…
   Cand pamantul, apele, vantul, cohorte de spirite ti se supun… si invingi, sau cand esti doar singur, de multe ori slab si om si totusi esti invitat la aceeasi proba de „a invinge”, ramane intrebarea: „Ce este victorie”?
   „Victorie este….
   De aici poate porni …”o dezbatere” 🙂

   • Just Me...Carla spune:

    supravietuirea face parte din categoria instinctelor….lupta dintrre bine si rau este a omului ,transformarea celor 7 pacate capitale in cele 7 Virtuti nu este tocmai usoara,iar atunci cand omul domina elementele naturii inseamna ca este transformat in Om,sau este Fiul Omului insasi ,oricine va lucra asupra sa si isi va trezi Constiinta va cunoaste Legile Universale asa cum au fost date …………………………..2. Iisus a spus: „Cel care cauta sa nu înceteze sa caute pâna nu va gasi, si atunci când va gasi se va tulbura, si daca se va tulbura, se va minuna si va fi rege peste tot. ”

    3. Iisus a spus: „Daca cei care va conduc va zic: ‘Uitati-va, împaratia este în cer!’ atunci pasarile vor ajunge înaintea voastra în cer; daca va spun: ‘Împaratia este în mare!’, atunci pestii vor ajunge înaintea voastra . Ea însa se afla înlauntrul vostru si în afara voastra. Când va veti cunoaste pe voi însiva, atunci veti fi cunoscuti si veti întelege ca sunteti fii ai Tatalui cel Viu. Dar daca nu va veti cunoaste pe voi însiva, atunci veti fi saraci si veti fi saracia însasi.”

    victoria va fi a fiecaruia atunci cand va domina elementele naturii in sensul profetit de Iisus ,atunci cand ajunge Om !!!

   • Carmen spune:

    :)) Victoria este!
    Vorba barbatului meu: ” VICTORIEEEE…..ia copiii si fugi!”
    Pai nu prea stiu la ce te referi cand vorbesti despre victorie.
    Victoria cui, impotriva a ce?
    Chiar ieri purtam o discutie si parerea mea e ca s-au deschis portile gheenei si-au navalit la suprafata flamanzi de suflete si insetati de atrocitati. Traim timpurile de pe urma?
    Cei experimentati si mai mari ca noi spun ca asa ar fi fost dintotdeauna si ca e o premiera doar pentru noi, cei care deschidem ochii acum. Eu zic ca acum 20 de ani cand aveam 20 de ani, nu era asa. Si nici acum 10, cand aveam 30 nu era. Sigur ca e diferenta intre cum vedeam la 20 si cum se vede de la 40. Dar cat de putin inteleapta sa fi fost comparativ cu acum? Cu siguranta nu pot fi chiar atat de subiectiva.
    Una peste alta, constat o diferenta uriasa intre calitatea Omului de acum 20 de ani si Omul de astazi. Raportat la scara timpului, e de departe semnificativa schimbarea. Si nu e in bine.
    Concret? Biblia interizce fabricarea idolilor si inchinarea la idoli. Si ce sunt idolii? Dupa parerea mea idol devine orice ne solicita atentia, prezenta, gandul mai mult decat normal. Idol poate fi calculatorul si jocurile pe internet. Am auzit o stire despre un american dependent de jocurile pe calculator care s-a sinucis din aceasta cauza. Fac rau idolii? Sigur, daca ajungi sa te sinucizi!
    Idol poate fi femeia pe care o iubesti mai mult decat orice si intr-un moment de nebunie o ucizi din gelozie. Fac rau idolii?
    Alcool, droguri, orice creeaza dependenta, iti surteaza viata sau te obliga s- scurtezi tu pe-a altora, e un idol la care te inchini, de aceea D-zeu iti interzice.
    Exemplele ar putea continua.
    Intreaga Biblie e construita astfel incat sa devina o povata permanenta despre modul in care sa-ti traiesti viata sanatos, fericit si in armonie cu ceilalti.
    Logic ar fi sa extindem credibilitatea din sfera concretului si evidentului si in sfera invizibila cu ochiul liber dar foarte palpabila cu o buna intuitie.

  • George Valah spune:

   Uff… cate probleme, Carmen!
   As incepe prin a lasa totul deoparte…”la dospit” 🙂 si odihna mintii …
   Nu exista graba, nici macar…”necesitate” in a „rezolva” ceva… Viata ne-a fost data neconditionat, fara „clauze si contract”… deci „relax”… Chiar daca „nu facem nimic”, tot ne indeplinim „menirea”, fara a fi „constienti” de ea…
   OK. Daca vrem sa fim… „zelosi”, atunci cautam sa ne „optimizam” sa cautam „sensul”, sa respectam „principii”, etc…
   „Inchinatul la idoli” e gresit iar felul cum ai reusit sa generalizezi e cu totul adevarat… Dar.. nu e bine sa te inchini la ceva anume… La ce se „inchina” Iisus, Cel care e calea? „Inchinatul” in sine e o …”declaratie de supunere”:
   „Tu esti Mircea?…. Am, venit sa mi-te-nchini!”
   Erau apostolii „supusii” lui Iisus? Era Iisus „supusul” cuiva, al lui Dumnezeu chiar? Eu retin ca era „fiul” nu supusul… Sunt copiii tai, „supusii” tai?
   Biblia, poate fi de mare ajutor, cu o conditie: ” Sa o intelegi”! Nu cred ca Dumnezeu sau Iisus au o apreciere „speciala” pentru cei „buni memoratori”, obedienti servili, habotnici agresivi,etc… Un copil de 3-4 ani mi-a spus odata: „Dumnezeu ii iubeste pe toti la fel, si pe buni si pe rai. Dar pe cei buni ii pretuieste mai mult”…
   „Victorie”, exista… dar mai intai afla „ce este” ea, apoi vei sti si restul drumului… 🙂

 6. Just Me...Carla spune:

  daca am studia legile universale cu atentie,exact acele legi ce sunt cuprinse si in Biblie,am realiza ca toate bolile sunt rezultate karmice si nu ne-am mai amagi cu descoperirea vreunui leac universal ci am fi atenti unde gresim si din ce consta existenta noastra pe pamant, atunci nu ne-am mai plange de nimic si de nimeni,am accepta „intamplarile” si am vindeca sufletul inainte de toate,dar noi am ajuns in stadiul in care ne ingrijim de orice altceva iar sufletul parca nu exista….stramosii nostrii stiau toate aceste lucruri dar cei din ziua de azi ii considera involuati,trecuti ,insa inainte de a da verdicte si inainte de a ne supune materialismului, aveam cu totul altceva de facut,chiar aveam un rost pe acest pamant ,acum privind societatea asa zis umana si asa zis evoluata ,nu-mi raman decat sentimente amare ,de aici vin adevaratele suferinte si chinuri ,de la necunoastere…..nu stim decat sa ne plangem,iar cartea care nu permite „divagatii „,cu concursul ignorantei,a creat sute de secte ,care resping defapt ceea ce e mai important ,Iubirea si calea cea dreapta…..chiar nu cred ca v-ati dori sa aflati niciodata ceea ce poate crea un grup de oameni care isi ofera energia si sufletul pe tava nestiind cui …..evangheliile care contin Adevarul sunt in numar foarte mare,chiar peste 35 ,de ce sa ne limitam la o singura Carte, cand avem acces la toata informatia ?

  Platon exprimă idea că, cunoştinţele vin din înţelegea formelor (sau esenţelor) neschimbătoare ale lucrurilor, astfel elaborând binecunoscuta „teorie a formelor”.
  „Teoria formelor” se referă la încrederea lui Platon precum, că lumea materială care ne înconjoară nu este una reală, ci numai o umbră a lumii reale. Platon vorbea despre forme când încerca să explice noţiunea de universalii. Formele, după Platon, sunt prototipuri sau reprezentări abstracte a unor tipuri sau proprietăţi (adică universalii) a lucrurilor pe care le vedem în jurul nostru…….merita citita Teoria Formelor ,este scrisa in vremea „involuatilor” cum sunt numiti astazi de „evoluati”,dar ei cunosteau totul atunci si aveau intelegerea Totului (intelepciune deasupra de toate)…………

 7. Just Me...Carla spune:

  voi da un link foarte util celor ce isi doresc sa cunoasca Adevarul din Biblie

  http://www.ariminia.ro/

 8. Just Me...Carla spune:

  si nu in ultimul rand, e bine de studiat „Mitul Peşterii” (Republica, cartea a VII–a):

  simboluri:
  peştera — lumea sensibilă (a realităţii aparente);
  întunericul peşterii — ignoranţa omului incult, limitat;
  lanţurile — prejudecăţile, simţurile care ne limitează;
  focul — lumina cunoaşterii;
  umbrele de pe peretele peşterii — imaginile corpurilor fizice, aparenţele care generează opinii întâmplătoare (păreri, rodul percepţiilor şi al imaginaţiei);
  corpurile purtate prin faţa focului — aparenţele adevărate, realitatea fizică, generează opiniile adevărate („orthe doxa”), suişul greu spre ieşirea din peşteră — drumul iniţiatic spre cunoaşterea esenţială, cunoaşterea prin intelectul analitic;
  contemplarea lumii din afara peşterii — cunoaşterea metafizică, prin intelectul pur (episteme, cunoaşterea adevărată prin intelect şi raţiune)
  Soarele — Ideea Binelui (Perfecţiunea)

  Sufletul se aseamănă cu Ideile pentru că este simplu, nemuritor, cunoaşte lumea inteligibilă printr-un proces de conversiune a cărui forţă o constituie erosul (iubirea — are ca efect uitarea, în vederea dobândirii purităţii primare); cunoaşterea Ideilor este doar o reamintire („anamnesis”) a sufletului încarcerat în corpul fizic (ideea corpului — închisoarea este o reminescenţă a orfismului); menirea sufletului este să pregătească omul pentru moarte (eliberarea sufletului nemuritor şi întoarcerea în lumea ideilor); condiţia eliberării definitive a sufletului este o viaţă virtuoasă; filosofia este pregătirea sufletului pentru recunoaşterea imortalităţii sale.

 9. Just Me...Carla spune:

  plec in vacanta ,o sa meditez si la Histria si va trimit foto in loc de vedere 😀 ….PUP

 10. Just Me...Carla spune:

  si documentarul perfect 😀

 11. lili3d spune:

  Vacanță plăcută, Carla!

 12. Just Me...Carla spune:

 13. lili3d spune:

  Da voi credeți că eu pot să văd și să citesc toate materialele pe care le indicați?
  Nu s-ar putea, mai simplu, o inducere mentală? Să nu trebuiască să mai gândesc?

 14. Just Me...Carla spune:

  se poate Lili :D,doar sa simplifici,vezi si citesti doar ce te atrage cu adevarat,chiar nu ai nevoie de toate,daca va fi nevoie cu siguranta le vei gasi la momentul oportun

 15. Just Me...Carla spune:

  ai vazut cum am inceput 😀 …..era o data, un patrulater, cu trei laturi 😀 care defapt era un unghi drept si avea numai doua ….ufff

 16. Just Me...Carla spune:

  Carmen

  😀 simpatica abordarea, Carmen,placut si modul de gandire ….chiar daca nu m-am facut inteleasa cu ideea de victorie….o zi minunata !!!

 17. Just Me...Carla spune:

  În miez de zi, ori undeva în noapte,
  Când praguri bat şi simt că pot să cad,
  Mă-ntorc, prin timpuri, prigonit de şoapte,
  Şi caut, faptei întâmplate, vad.

  De dincolo de sensuri absolute
  Vin înţelesuri fără echivoc,
  Sfindând contrariul celor ce sunt vrute
  Să pot s-o iau, încet, încet, din loc.

  Spunând că vine vremea friguroasă,
  Îmi pun în cap pe cei ce cred altfel,
  Dar ştiu ce spun şi nici nu îmi mai pasă
  Ca unii-mi spun nebun, alţii rebel.

  Necunoscut de-aş fi nu m-aş ascunde
  În umbra unui nume anonim,
  Pe mine nicidecum, şi n-am nici unde,
  Realul existenţei e sublim.

  Şi vă vorbesc din drumul dinspe moarte,
  Ştiiind de ce şi pentru ce revin,
  Prin versul pus, întâmplator în carte
  Ce-şi are, singur, înţeles deplin.

  Şi totu-i scris, oricine vrea-nţelege,
  Că omul nu-i doar formă în decor,
  Putând misterul lumii să-l dezlege
  Prin cei ce ştiu ce spun întâmplător.

  Căci totu-i spus, în Cer, la liturghie
  Acolo-i totul fapt adevărat,
  Desprins de-această lume-n agonie
  Ce nu se poate rupe de păcat.

  Ceea ce-i spus ni se va da pe faţă,
  Ceea ce-i vis va trece în real,
  Ceea ce azi se vede doar prin ceaţă
  Va fi, nu paradox, ci fapt normal.
  22.06.11

  Daniel-Dumitru Darie


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.