Cutremurul din 23 August a.c. coasta de Est SUA, foarte „ciudat” !

Cutremurul din SUA  23.08 ac. pare a fi…din cele „ciudate”! Petrecut cam in aceeasi perioada de timp cu amenintarea „uraganului Irene”  si evacuarile masive de populatie (desi se cunostea ca forta uraganului descreste si nu va fi decat o furtuna tropicala!) si „cucerirea orasului Tripoli” de catre „rebeli”, el a trecut aproape neobservat in mass media! Dar cel putin 6 „anomali” il caracterizeaza:

* LOCATIA> In primul rand faptul ca epicentrul s-a aflat relativ aproape de Washington DC, cu toate obiectivele „sensibile” ce se gasesc acolo! Insasi Craton Plate – este considerata o placa tectonica „adormita” in care rar au loc cutremure si acelea de intensitate mica.  Dar acest cutremur „tare” a fost simtit si la 800Km distanta de epicentru!

* ADANCIMEA NEOBISNUIT DE MICA> adica numai… 161m ! Aceasta a facut ca in Washington sa fie afectate monumente si cladiri! Ulterior, adancimea a fost ajustata la 5,95Km! Acest tip de cutremure de mica adancime abunda numai in zonele cu activitate seismica bogata, in rest adancimea este de zeci de Km!

* INREGISTRAREA GRAFICA A SEISMULUI> Un reporter de la Press Core   a primit un e-mail anonim de la o persoana care pretindea ca lucreaza in US Airforce si care declara ca „acest cutremur nu a fost nici natural nici provocat de HAARP”! Reporterul era apoi indrumat sa gaseasca un seismograf de tip mai vechi din aria Washington DC si sa compare seismograma acestui cutremur cu cele rezultate din „testele nucleare subterane ale Coreii de N” si care rezultau in seisme de 4,7 la suprafata ! In seismograma de mai sus, cu verde este cutremurul resimtit la Washington comparat cu un cutremur natural, graficul in negru, conform VIRGINIA DIVISION OF MINERAL RESOURCES .

In mod natural cand are loc o ruptura intr-o falie, primele unde seismice care ajung la suprafata pamantului sunt unde primare de compresie de tip P, care se deplaseaza cu cca 8Km/s la suprafata si mai repede cu cat adancimea e mai mare. Urmatoarele unde seismice ce ajung la suprafata sunt de tip S, cu o viteza de propagare de cca 2,5Km/s. Undele tip P,S se deplaseaza aidoma celor ale sonarului prin apa oceanica fiind mai lente la suprafata, iar undele S sunt cele care provoaca pagubele materiale.

Cele care lipsesc din seismograma cutremurului recent sunt undele P, iar caracteristic pentru detonarile nucleare subterane sunt tocmai undele S care sunt singure, fara cele tip P !

( NOTA: Acelasi tip de seismograma l-am aratat si intr-un articol anterior ca fiind si pentru cutremurul de 9,0 din Japonia , Fukushima! GV)

* DISTANTA EXTREM DE MARE> 800Km, la care s-a resimtit cutremurul! In contradictie cu teoriile „oficiale” care incercau sa explice de ce s-a propagat asa de departe seismul, miscarile tectonice de mica adancime se simt pe distante mult mai scurte!

* NUMARUL MIC DE REPLICI> dat fiind marimea seismului, replicile au fost foarte putine! Explicatia pe care geofizicienii de la USGS au incercat s-o dea este aceea ca acest cutremur ar putea sa fie „unul premergator unui alt seism si mai mare care ar putea urma” si de aceea replicile sunt atat de putine!

* IMEDIAT CE A LOVIT CUTREMURUL, URAGANUL IRENE A FOST DEVIAT  din cursul sau spre tarmurile Americii! Astfel, aproape „instantaneu” Irene a slabit in intensitate si si-a schimbat cursul nemailovind Havana, Florida continentala, cele doua Carolina si Washington DC! Exact la fel s-a comportat si alt uragan Ophelia, cand a ajuns in aceleasi regiuni! In mod cert, aceste schimbari drastice de traseu nu pot avea loc in mod natural!

6 Strange Anomalies With The Virginia Earthquake


9 comentarii on “Cutremurul din 23 August a.c. coasta de Est SUA, foarte „ciudat” !”

 1. Just Me...Carla spune:

  Am crezut ca ai fost rapit de CNN… 😀 …Doamne cat mi-au lipsit stirile tale consistente 😀

 2. Cezar spune:

  Cutremur natural sau provocat? Rămâne de văzut ce probabilitate exista ca SUA sa mai pună în aplicare un nou scenariu! Mă gândesc la aproprierea datei de 11.9.11 când SUA va celebra 10 ani de la „atacul terorist” asupra WTC și a Pentagonului. Dacă ne raportăm numerologic la data atentatului obținem valoarea 5, valoare care ne arata: mișcare, deplasare către exterior, extindere, prelucrare de informații (a se vedea ce a urmat după). Acum dacă facem același calcul pentru data de 11.9.2011 vom obține 6, valoare care este legata de iubire, compasiune, altruism, familie, comunitate…

 3. Cezar spune:

  Și încă ce dezamăgire vor suferi! Eu personal ma întreb doar si incerc sa vad și alte opinii, ținând cont de pattern-ul vizibil și nu în ultimul rând de modus operandi al SUA

 4. madalina lupu spune:

  sunt curioasa ce ramane din pamant dupa ce se va termina tot .

  • George Valah spune:

   Pamant nou, cer nou…
   Dar… daca nu se va intampla nimic?

   • Cezar spune:

    E pur si muove!
    E vizibilă schimbarea, probabil că manifestările pe care multi le așteaptă vor fi diferite de modul în care au proiectat evenimentele… pe de alta parte nu trebuie sa uitam de masa critică, legată de ridicarea vibrațională a conștiinței.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.