Stiri scurte: 18.12.2011 (seara)

– Primele ramasite provenind din devastarea coastei japoneze de tzunamiul din martie a.c. au atuns deja coastele americii, mult mai repede decat se credea! Dimensiunile „petei  de deseuri”: de marimea Californiei!

– Ultimele imagini de la Fukushima: 15 Dec. a.c.:

– Performanta iranienilor de a fi distrus un satelit american, odata cu capturarea dronei, este prima de acest fel in razboiul modern! Inca nu se stie daca tehnologia laser afisata de acestia provine din Rusia sau e creatia lor proprie, insa daca ei sunt capabili de asa ceva, stiindu-se capabilitatea militara a US care se bazeaza pe comunicatiile prin sateliti, este un mare semn de intrebare asupra ‘entuziasmului” de  a se ataca Iranul! Sa-si fi castigat ei astfel…”pacea”?

Iran Hits American Satellite

– Egipt, Cairo, Piata Tahrir 17.12.2011! (Arentie, imagini socante de violenta!)

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Chicago anii ’50, fotografiile descoperite ale menajerei, artist fotograf! (mai multe pe link: 

What the nanny saw: Housekeeper’s stunning images of 1950s Chicago show working life in America in a new light

Vivian Maier

– Biomagnetismul: dovezi clinice ale eficacitatii tratamentului!


2 comentarii on “Stiri scurte: 18.12.2011 (seara)”

 1. Marian din...Berceni spune:

  Daca acele ramasite din ce s-a petrecut in Japonia ar fi ajuns pe ” coastele” Marii Negre sa vezi bataie frate : ca la Moll in zi de promotie !Astia , nebunii astia de americani …nu stiu cum s-o faca sa dispara acea ” mana ” ce vine peste ei….poate vor angaja romani pentru asta. Ce zici frate George, voi primii Green Cart pentru o figura din astea ?Ei vezi despre satelit nu prea se vorbeste in America….oare de ce ?Imaginile din Piata Tahrir…sant foarte asemanatoare { zici ca-s copii la indigou} cu cele din Piata Universitatii sin anul ’90 zilele de 13-15 iunie si pe nicaieri , niciodata nu s-a atentionat ca-i vorba despre ” imagini socante , despre …violenta. S-a considerat ca-i ceva normal , obisnuit la noi….dar imposibil de „realizat ” la ei si nu numai. Ei uite ca…se poate!Muncitorii maia din Chicago al anilor 50 erau de la vreun ” centru de sortare ” al fierului vechi ? Cevroletul din imagine…ala mi-a placut cel mai mult. La noi era cunoscut drept .” Steagul Rosu”…capota se ridica fie din doua parti separate, prin lateral fie toata in sus. Ala a fost prima masina pe care am condus-o cand aveam….cred vreo…9 ani.Ei vezi astfel de imagini chiar imi plac deoarece din ele…ved cum era …pe la altii in acele vremuri.Tot ca la noi . Diferenta o faceau zgarie norii din fundal si …McCarty in loc de Anna Pauker. Frate zi si tu cate ceva despre tratamentul cu ajutorul magnetilor. Am citit despre un tip ce a vindecat pe niste amarati de cateva din maladiile cu care se pricopsisera doar cu ajutorul unor magneti …proveniti de la niste difuzoare de radio. Chestia este SF sau e chiar pe bune ?

  • George Valah spune:

   Steagu’ Rosu…faceau un zgomot de motor de ziceai ca merg cu 100/h cand abia aveau acolo, 40…!:-)

   Ce ar face romanii cu deseurile japoneze, fac si americanii si filipinezii (postat azi SC 19.12.2011), asa ca…”suntem in randul lumii”!

   Chestia cu magnetii e atat de „veche”… S-a dat si in „Stiinta si Tehnica” schema…Raspuns: da, are efect! Dar…si revers! Adica poate produce epuizare dupa ce ii trece efectul! Efectul unei sedinte de un nr. de secunde calculat/masa corp tine cam…3 zile!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.