Stiri scurte: 20.03.2012

The Japan Times Online

– Cel mai mare nivel de radioactivitate a solului de 154,000 becquerels per kilogram, a fost masurata in localitatea Iitate din pefectura Fukushima ea provenind din depunerile de cesiu!

Survey finds soaring cesium level in soil in Iitate

– „Australia e ideala pentru depozitarea solului contaminat radioactiv de la Fukushima”! Cel putin asa cred unele oficialitati din Japonia si, de ce nu, si din Australia! In fond, e vorba „de bani”!

Australia Is „Ideal” for Contaminated Soil and Debris from #Fukushima

– Din datele comunicate de Joint Organization Data Initiative (JODI), rezulta ca in ciuda embargoului, exporturile de petrol ale Iranului au crescut in luna Ianuarie!

‘Iran oil exports increase in January despite sanctions’

– Showa Shell Sekiyu KK, cea mai mare companie importatoare de petrol de Japonia, isi  renegociaza contractele cu Iranul, in sensul de „noi importuri”, in ciuda „embargoului”! (Am asa o banuiala ca intre „petrolul indispensabil” si „embargou  c-asa vor unii”, acei „unii” or sa se cam „izoleze ei pe ei insisi” plus alte „fleacuri”, precum: caderea dollarului din pozitia de moneda de schimb internationala, „intoarcerea rotii” prin care „fostii baieti buni” vor deveni de facto „noii baieti rai”, si alte surprinzatoare schimbaride „status”! GV)

Japan’s Showa Shell to renew Iran oil deal despite sanctions

The News International

– America vrea sa-si palseze 3 portavioane in apropierea Iranului (plus unul francez!)  in timp ce Teheranul declara nu vor face nici-o concesie ,in privinta programului lor nuclear!

US navy to position three aircraft carriers near Iran

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

Broken promises: The rusting wind turbines of Hawaii

– Viitorul generatoarelor eoliene e sumbru, atunci cand inceteaza subventiile! In locul pajistilor si naturii locale, colosi de metal avariati si ruginind, de care nimeni nu se mai poate descotorosi! In imagine: Big Island, Hawaii ! Dar situatia se generalizeaza!

Broken down and rusting, is this the future of Britain’s ‘wind rush’?

ZeroHedge

– Ultimele stiri spun ca o nava rusesca cu militari din „fortele speciale”, i-a debarcat pe acestia in portul Tartus,  Siria. Oficialitatile ruse neaga asta.

ABC Reports Russian Troops Have Arrived In Syria, Russia Denies

Russian opposition figures arrested after anti-Putin Moscow rally

– Lideri ai opozitiei impreuna cu alte 100 de persoane, au fot arestati duminica la Moscova, in urma manifestaiilor anti-Putin !

Russian opposition figures arrested after anti-Putin Moscow rally

-Cum vad japonezii controlul corporal de la aeroporturi, facut de americani (TSA)!

– Cate ore pe saptamana e nevoie sa munceasca o persoana  la nivelul salariului minim, pentru a-si putea permite sa plateasca chiria la 3 camere  in statele americii !

The Truth About The Minimum Wage That Will Make You Gasp

The Guardian home

David Cameron isi dezvaluie planurile de a vinde drumurile/autostrazile din UK, unor fonduri private sau…Chinei de ex! (Si cand te gandesti ca asa arata cei ce cred ca sunt „stapanii lumii si vor s-o conduca”! Seamana mai mult cu „vechile familii nobiliare scapatate, care isi scot la vanzare portretele stramosilor, mobila si draperiile, in speranta ca vor putea pastra castelul „cel ipotecat”!GV)

David Cameron unveils plan to sell off the roads

Greeks queue to buy cheap food

– In Grecia, teatrele isi „vand” biletele pe… „mancare”!

Greece on the breadline: the theatre exchanging tickets for food

Graffiti in Lisbon reads 'Against the exploitation, general strike 22 March'.

– Dupa Grecia, urmatoarea la rand din zona euro e …Portugalia, pe care si pe ea o paste falimentul!

Portugal will be the next Greece, predicts Mohamed El-Erian

-In Italia, duminica vulcanul Etna a inceput din nou sa erupa!Video.

Italy’s Mount Etna erupts

Ultima moda   in America e sushi facut cu pesti fosforescenti modificati genetic!

– Un film vechi dupa un caz  real: cum s-a restabilit legea intr-un loc din America, unde politicienii corupti impreuna cu autoritatile locale corupte si ele, incercau pentru a „n” oara sa falsifice alegerile!

9 comentarii on “Stiri scurte: 20.03.2012”

 1. Gabin spune:

  umorul din Japan este …peste limitele normale. „Cresteri” neasteptate Herr Georg in Tara Soarelui… aa, daca se inverseaza polii si sensul de rotatie (dupa 3 zile de intuneric) va fi a Soarelui Apune?
  Varianta trocului (sau barter cum i se mai spune) este nebanuit de avantajoasa. Asa invatam ca „moneda” este tot ce se poate manca, apoi …altele care sa arate …”nivelul de trai” (metale, pietre, margele, tesaturi…). Iar au de pierdut .. elitele din umbra!

  • George Valah spune:

   Problema: Se da o planeta numita Pamant cu raza = 6328Km iar timpul de rotatie e de 24h. Cat va cantari un corp de greutate G=80Kg la momentul To cand viteza de rotatie va deveni = 0, stiind ca G= Fg-Fc adica Forta gravitationala- Forta centrifuga la suprafata planetei. Conditie: un corp omenesc de pilot antrenat poate suporta max 8g acceleratie gravitationala.

   Intrebare secundara: cat va fi presiunea la adancimea de 10.000m in interiorul oceanului la acelasi T0? (N-am luat adancimea max de 11.000m ca oricum nu mai conteaza…)

 2. Gabin spune:

  … valoarea pt acceleratia gravitationala se va modifica „atunci” la To, deci va fi o alta fizica si alte „fizicuri”.
  Ca g este o variabila o arata si >>starea sufleteasca: la stari de +++ simti ca zbori, iar la cele de – …abia pasesti (si copiii care „zboara” sunt si f usori la cantar).Stiu un copil „abatut” pe care il ridic f greu de jos, chiar daca are 4 ani si la prima vedere nu te-ai astepta la asa ceva (el singur nici sa fuga nu prea poate), iar prietenul lui are 6 ani, este mai inalt, aproximativ aceeasi constitutie, iar de jos il ridic extrem de usor (este unul din acei copii care rad si topaie toata ziua). Nu am explicatii Herr Georg, ceva da cu virgula!

  • George Valah spune:

   Inteleg… Dar imi amintesc ca tot faimosului „Buridan” ii fatase magarita. Si a luat puiul in brate. Apoi, tot asa in fiecare zi, pana manzul a devenit magar in toata forma! Ehh… Daca n-a incercat si cu elefant… Banuiesc ca acel magarus pe masura ce crestea, era tot mai vesel si bine dispus, mai ales in momentele in care Buridan il salta in brate! Ar mai fi ceva: cei posaci de la natura, in general sunt plicticosi si plictisiti… De aceea si manaca mai mult, ca alta distractie, nu e! Dar ai incercat cu copilul posac, sa-l gadili intai, apoi sa-l iei in brate? Iar cu cel vesel, sa-i dai o acadea, apoi sa i-o iei din mana si …”hopa sus”? Ma gandeam doar… :-/

 3. lili3d spune:

  Completare:
  Omul nu este un cerc cu un singur centru; este o elipsă cu două focare. Faptele sunt unul, ideile celălalt. (V. Hugo)

 4. Gabin spune:

  …ca sa tinem seama de 4D spunem ca omul este un ,,,elipsoid.
  sau o sfera in care faptele si ideile sunt in acelasi punct?!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.