Stit scurte: 23.03.2012

– Planuri: „Cum e mai bine sa atacam Iranul, dupa ce cucerim Damascul sau…direct?”

– Zgomote misterioase de doua nopti, in Clintonville, Wisconsin!

The Washington Times Online Edition

Chinese military vehicle

– Ce se intampla in … China?! De fapt, „se intampla” ceva? In mai multe orase circula pe strazi blindate si vehicule militare, umbla zvonuri despre „lovitura de stat”, despre „confruntari intre doua curente” din conducerea tarii: premierul Wen Jiabao care vorbea de „pericolul unei noi tragedii cum a fost reforma culturala” si ” democratizarea e inevitabila” iar pe de alta parte, greii partidului comunist cum ar fi  Bo Xilai, seful PCC din Chongqing, membru din conducerea Biroului Politic al tarii, care e „scufundat” si altii ca el! Dar deocamdata…nimic „sigur” nu razbate in „media oficiala”!

http://www.theglobeandmail.com/news/video/video-china-sacks-leadership-contender-bo-xilai/article2369872/

Damaging coup rumours ricochet across China

Inside the Ring: Beijing coup rumors

The Guardian home

Seful International Atomic Energy Agency (IAEA),  Yukiya Amano, este acuzat de unii oficiali ca este partinitor cu „vestul” in felul cum se trateaza problema nucleara iraniana. Problema ar fi de-a se face aceeasi eroare ca si in cazul „armelor de distrugere in masa” ale Irakului, care nu au mai fost gasite niciodata, iar tara distrusa!

Nuclear watchdog chief accused of pro-western bias over Iran

RAFAEL’s Popeye Missile

RAFAEL’s Popeye Missile
Nuclear Warhead

– Pe 21 martie, Israel si Germania au semnat la Berlin un acord prin care Israelul cumpara 6 submarine clasa Delfin! Singura conditionare impusa Israelului e legata de unele concesii facute palestinienilor! De „cealalta parte”, o posibila idee ar fi ca aceste submarine pot fi dotate si cu armament nuclear capabil sa loveasca oriunde in lume, iar in cazul in care de ex. Iranul ar raspunde cu rachete asupra instalatiilor nucleare israeliene, acesta tot ar fi capabil sa loveasca Iranul de pe aceste submarine!

Six Million Submarines

– Creste miscarea antienergie nucleara in Japonia! (Si nu numai acolo…!GV)

Study: Internet Access More Important Than Sex, Alcohol

-Un sondaj efectuat de The Boston Consulting Group (BCG), intreband la ce ar renunta pentru un an pentru a-si pastra accesul  la internet arata ca: 77% dintre americani ar renunta la ciocolata,73% la alcool, 69% la cafea, si 21% la sex !

Study: Internet Access More Important Than Sex, Alcohol

– Noile televizoare Samsung, 2012 8000-series plasmas si 7500- and 8000ES-series LED TV au montate pe ele: videocamere, microfoane si recunoastere faciala si vocala!

Samsung Watches You?: New Samsung TVs Have Built-In HD Camera, Microphones, Face and Speech Recognition

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

Not the same view: On the left, the small holes that once were windows are now decaying in place,

– Imagini nemaivazute ale Titanicului realizate de  Woods Hole Oceanographic Institution! (galerie foto)

The Titanic as you’ve never seen it before: A century after it sank, stunning new hi-tech images reveal doomed ship on ocean floo

4 comentarii on “Stit scurte: 23.03.2012”

 1. “Întreaga noastră viaţă socială a fost întreţesută cu iluzii. Am adoptat legi civile şi politice nepotrivite tradiţiei noastre; am organizat un învăţământ public inutil marei majorităţi a poporului; am imitat tehnica burgheza de producţie economică în care nici însuşirile poporului, nici bogăţiile ţării noastre nu se pot valorifica; am făcut tot ce ne-a stat în putinţă ca să ne falsificăm tradiţiile şi aptitudinile dăruite de natură. Cu un scop bine intenţionat, fără îndoială: am crezut că aşa ne vom europeniza mai repede.”
  Astăzi, ca şi în trecut, ideologia Statului român rătăceşte pe culmile unor idealuri străine. Sunt oameni politici în România, cari n-au încă simţul realităţii româneşti. Crescuţi în atmosfera spirituală a altor ţări, ei cred ca imitând ceea ce a avut succes aiurea, fericesc şi în ţara lor.”
  ,,Noi înşine, din neprevedere, contribuim să ne mărim primejdiile. Căutăm vrăşmaşi în străinii izolaţi cari nu sunt, sau sunt puţin pericoloşi; în schimb, dăm mâna cu reprezentaţii naţiunilor puternice în al căror program imperialist stă scris aservirea noastră.”
  ,,De două mari slăbiciuni a suferit, în secolul al XIX-lea, conducerea politicei româneşti. De lipsa de încredere în virtuţile neamului şi de uşurinţa cu care străinătatea era imitată.”
  “‎Crezul vietii noastre româneşti pe viitor este acela care iese din rădăcinile realităţii româneşti. El este Românismul întrevăzut de Alecu Russo şi Mihail Eminescu. Este timpul să ni-l însuşim, pentru a ne limpezi mintea şi a ne da încredere în fiinţa noastră proprie. Suntem Români: să avem curajul să ne cunoaştem ce suntem şi să ne prezentăm lumii aşa cum suntem.”
  (Constantin Radulescu-Motru)
  Ce parere ai? Se potriveste si acum?

  • George Valah spune:

   Si da si..nu.
   Nu prea sunt de acord cu „am adoptat” si „am facut si am dres”! In fapt, „unii” sunt cei care „fac” apoi prin mistificarea ideii de democratie, se ajunge la concluzia ca „noi toti” am fost de acord cu un sistem sau legi sau orice altceva. In trecut, pe vremea lui CRM, poate ca macar intr-o masura, lucrurile erau mai diferite: exista o oarecare „bunacredinta” in alegerea unei cai sau orice altceva ce afecta natiunea. Acum, e foarte multa aparenta, cand de fapt multe lucruri vin gata hotarate si impuse, iar fatadele politice doar executa, mai mult sau mai putin zelosi „directivele”!
   De ex. nu cred ca „datoriile” neconstituionale si ilegale facute la FMI si etc de un grup de indivizi si folosite tot de catre acestia, apartin ca responsabilitate „poporului roman”! La fel si cu alte „decizii” – de a se inchide spitale, scoli etc. fac parte din „mandatul” cu care reprezentantii alesi sau numiti in conducere au „binecuvantat” aceasta tara! Pot continua cu multe altele, de la „privatizari” la legi, sau „politici” si niciuna din ele nu are girul sau macar incunostiintarea populatiei … Deci…”unde e mandatul”? Unde „raspunderea colectiva”? Unde „vina” colectiva pentru ceea ce „unii” au facut si altii suporta?

 2. alia spune:

  Foarte interesant ce spune japonezul ….


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.