Stiri scurte: 12.05.2012

ENENews.com – Energy News

– Mitsuhei Murata, 74 profesor emerit la Tokaigakuen University si care a fost si ambasadorul Japoniei in Elvetia spune ca ” Reactorul 4 (Fukushima) e prioritatea nr1 pentru natiune si intreaga lume, caci ar putea dezlantui „catastrofa finala”! „

Former Ambassador: No. 4 reactor a top national security issue for entire world — Could start “the ultimate catastrophe”


Fukushima prefectural government workers gaze at the blown-off roof of the No. 4 reactor at the Fukushima No. 1 nuclear power plant. (Provided by Fukushima prefectural government)

– Reactorul 4 de la CN Fukushima nu poate rezista decat la cutremure mai mici de 6, pentru a nu se prabusi! In cazul unui cutremur, el s-ar misca, „ca un pendul cu greutatea in sus”!

Doomsday scenarios spread about No. 4 reactor at Fukushima plant

No. 4 fuel pool will swing like upside down pendulum during quake — Suspended 100 feet in air (VIDEO)

O parte a Muntelui Fuji e in pericol sa se prabuseasca daca o noua falie tectonica descoperita chiar sub munte, va incepe sa se miste!

Parts of Japan’s Mount Fuji in danger of collapse after new fault line discovered

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Din cauza saraciei, grecii au inceput sa-si dea copiii sa-i creasca statul!

Mothers forced to sell their children – the human toll of the Euro meltdown

– Manualele de antrenament ale militarilor americani, promoveaza atacuri asupra populatiei civile, pentru a „lupta contra terorismului”!

U.S. Military Training Ironically Advocates Attacking Civilian Populations to Fight Terrorism

Iranian President Mahmoud Ahmadinejad in the northeastern city of Torbat-e Jam on Thursday May 10, 2012.

-Presedintele Iranului Ahmadinejad spune ca „toate rezolutiile si sanctiunile impuse in lume de diverse natiuni Iranului, au ca scop impiedicarea progresului acestuia si subminarea demnitatii sale! De aceea nu va retrage o iota din drepturile sale sub presiune si sanctiuni”!

Iran will not retreat even an iota: Ahmadinejad

– Banca JP Morgan (una din cele mai mari din lume!GV) a anuntat ca „a piedut 2 miliarde $$$ la speculatii pe bursa”! Urmeaza „ajutor de la stat”?

JPMorgan discloses $2B in losses in ‘flawed’ hedging strategy

Colombia Reports

Colombian House of Representatives a votat miercuri prima „ciorna” a actului ce ar legaliza culturile ilegale de pana acum de droguri!

Colombia passes 1st draft of drug crop legalization bill

Apocalypse soon: For some, ancient Mayan calculations indicate the world will end on December 21, 2012

– Gluma, gluma, dar… un „molau” german a scapat pe jos in saptamana aceasta  un craniu vechi de 1000 de ani din roca vulcanica care odata apartinuse sefului SS Heinrich Himmler in  boratoratorul acestuia. Conform legendei, craniul mayas fusese furat din Tibet de catre nazisti si era inzestrat cu puteri magice de a asigura supravietuirea omenirii in cazul unui apocalips! Craniul a cazut si s-a ciobit desprinzandu-se o bucata mare din barbie, „in timpul unei sedinte foto”!

Apocalypse now? German drops Mayan magical skull owned by Himmler… and it could mark the end of the world on 21-12-12

PopSci profile

– Un experiment/demonstratie efectuat de Universitatea din Viena a produs un rezultat care deruteaza pe multi si ar putea fi numit „o perspectiva naiv-clasica asupra lumii”!

Doua perechi de particule sunt cuantic fie unite,  fie separate. O persoana ia decizia fie sa le uneasca fie nu, iar alta pereche de persoane masoara particulele sa afle daca acestea sunt unite sau nu. „Ciudatenia” este: masuratoarea e facuta INAINTE de a se lua decizia respectiva si totusi e corecta de fiecare data, spune Xiao-song Ma, autorul studiului! Adica „uniunea particulelor poate fi creata DUPA ce particulele au fost masurate si poate nici nu mai exista”! Adica mai exact: „efectul precede cauza”!  Acest efect se crede ca se va putea folosi la quantum computers, (computerele cuantice). Concluzia oricum este „cauzalitatea e un concept irelevant”!

In New Quantum Experiment, Effect Happens Before Cause 

36 comentarii on “Stiri scurte: 12.05.2012”

 1. lili3d spune:

  ,,Efectul precede cauza”, poate însemna relativitatea timpului?

 2. Gabin spune:

  Despre experimentul vienez: In logica lineara (cauzala) A determina B care determina C.
  In Logica nonlineara (dupa care functioneaza Universul -cum zice David Hawkins) A B si C preexista intr-o matrice a tuturor posibilitatilor -infinita si cu potential infinit=Constiinta- iar inlantuirea ABC devenind eveniment observabil datorita „observatorilor” si (mai presus decat acestia) a ” modelelor de atractie”.(cele care asigura o coerenta ascunsa in ceea ce pare incoerent).
  E claaaarrrr?
  Atat am avut de spus….hiq!

  • George Valah spune:

   Toti sunt „nitel pe-alaturi”, Hawkins saracul vrea sa le „cuprinda in formule”, de aceea vine cu „logica nonlineara”, sa mai pastreze „ceva logica”! 😀
   Mai „incercati”! 😉
   Vibratii amortizate, unde stationare in tuburi Kundt… A propos, in ce registru de frecvente ar trebui sa se existe ca „energie vibratorie”?

   • Gabin spune:

    Georg, nu e Hawkins saracul Stephen , ci David great MAN

    • George Valah spune:

     Aha…
     Totusi si „the great MAN” poate gresi uneori din aceleasi motive ca si „saracul Stephen H”…si anume: „capcanele logicii lineare cu care vrea sa sondeze logica nonlineara” sau sinergica…!
     Pur si simplu, lucrurile „nu se desfasoara” asa cum cred ei…

 3. Gabin spune:

  Dupa logica nonlineara, fukushima va deveni catastrofala sau nu in functie de „operatori ” si „atractori”.
  Auziti alta: „universul fenomenologic este expresia interactiunii unor modele infinite de atractori, de diferite nivele de putere.Nesfarsitele complexitati ale vietii constituie reflexiile eternelor reverberatii ale cresterii, respectiv diminuarii acestor campuri, compuse din armonici si alte interactiuni..”
  aha, asa …da!

  • George Valah spune:

   Ha, ha…!Interesant?
   Dar… „nu-i asa”. Ideea ca intr-un camp vectorial aleatoriu, grupurile de vectori orientati si congruenti pot local crea microsisteme dominante cu reguli impuse de acestea e… „logica” dar…nu neaparat adevarata! De fapt, e doar o iluzie generata de perceptia noastra lineara…
   In „realitate” TOATE variantele posibile coexista simultan in planuri paralele si doar „alegerea”/pozitionarea noastra karmica ne face sa „resimtim/traim” un anume „prezent” cu care ne identificam. In toate celelalte variante exista un „alt eu” care traieste acele timpuri/fenomene considerate „prezente”… Deci: „in prezenta asociere” in care ne gasim… „ai grija cu cine te insotesti” ca sa „nu-ti poarte ghinion”! 😉

   • lili3d spune:

    Se spune că existenţa unor realităţi paralele înlătură teoria karmei şi, implicit, a reîncarnării.

   • lili3d spune:

    Dacă realităţile sunt paralele, adică există în acelaşi timp (!), înseamnă că nu mai există şi reîncarnări şi atunci karma nu mai are rost.

   • lili3d spune:

    De ce, doar pentru un nr. restrâns de existenţe?

   • lili3d spune:

    Şi dacă excepţiile… sunt celelalte?

   • Gabin spune:

    modelul descris cu vectorii este „conform cu realitatea”. Sau cum ar fi un camp magnetic mic (cu propriile legi) in interiorul unuia f mare. Ca nu se pot face preziceri pe baza acestei logici este corect pt ca din infinitatea de posibilitati care ar putea sa apara in manifestare din cauza „vectorilor”, Constiinta are „ultimul cuvant”. De aceea „realitatea” este de multe ori
    „neconforma” ce ceea ce ne asteptam sa fie.
    Toate variantele coexista in planuri paralele…am spus dar cu alte cuvinte.
    Pozitionarea noastra Karmica ne face sa traim …Dar mai e CEVA: atunci cand cereti, considerati ca ati si primit (ideea de a transcende .”planul” in care este fixata ancora karmei prin credinta-convingere. Reusesc sa imi imaginez, sa cred, sa fiu convins si sa modific emotiile = trecerea in realitatea dorita. Atragi ceea ce „simti” in emotii. Daca emotia e frica (de fukushima de ex) scenariul „negativ” poate ca e pe drum.
    Ca sa nu ai ghinion „de la altul” cea care ne fereste este lipsa oricarei stari de agresivitate (constienta sau nu) fata de „acela”. A-l judeca sau a-l dispretui sunt cateva forme de agresiune.
    dublu hiq

    • George Valah spune:

     Vive la theorie, monsieur Gabin! Bineinteles ca modelul descris e „conform cu… teoria” (evit cuvantul „realitatea”, pentru considerente ce se vor dezvalui in capitolele urmatoare! 😉 ) Un singur „cusur” are: e fals. Adica tot asa de fals cum „Soarele se invarte in jurul Pamantului” dupa cum „toata lumea poate sa vada” si cum zicea si Aristot, MARE OM! Hiq! 😀

     Precizarea cu „considerati ca ati si primit” e esentiala si binevenita! La fel si cea cu „emotiile generatoare de realitate” ( de ex. nedorita)Idem cu agresiunea. NB: „Faptele nu au etichete de bune si rele” ci doar „implicarea emotionala” le separa astfel. Corolar: actele de autoaparare care au ca rezultat eliminarea „agresorului” in conditiile lipsei de „agresiune emotionala”, nu sunt generatoare de karma (?)! (Ucenicii lui Iisus erau inarmati!)
     Din pacate, „ghinionul” ca si norocul (accelerari de karma) nu tin numai de starea la momentul prezent a subiectului, ci si de alte conjuncturi… Dar exista „catalizatori de karma” – „licenta proprie” 🙂 – care pot favoriza sau indeparta anumite astfel de conjuncturi! (V. farmece/magie/samanism/etc de ex.)
     Hiq !
     Dar dincolo de „polemica”, a gandi pozitiv e mult mai constructiv si te poate aseza in conjuncturi favorabile!

     • Gabin spune:

      Da , a gandi si mai ales a simti pozitiv (ca si inima „vrea” sa participe!).
      Poate ca ceva imi scapa: tot ceea ce spui despre catalizatori (sau derapaje) de karma se inscrie perfect in modelul „o realitate mica, cu propriile legi si „vectori”, inscrisa intr-una mare care ar fi trebuit sa se manifeste -in mod normal- la un moment dat.
      Nu am si nu am avut 🙂 nici o contradictie! Parol! …si nici polemica. Imi pare ca ceea ce ai respins initial, ai aprobat apoi prin argumente. Deci …e bine (ca implicare emotionala 🙂 )
      Uite, 400 de spanioli au ajuns la Buda pesta ca sa vada meciul! Pai ce catalizatori „i-a lucrat” asa incat nici unul nu a realizat „derapajul”? …si erau si suparati, adica generator de karma?
      aha, la catalizatori avem deochi, blestem, magie, shamanism si….alcool???? Gata,, nici eu nu mai …hiq.

      • George Valah spune:

       Non,non,non, pas ca monsieur Gabin! 😀 Microrealitatea generata de sisteme de vectori guvernanti e … „Soarele ce se invarte in jurul Pamantului”! Imagineaza-ti o plimbare la … „Altex” (de ex.!) in care fiecare TV e pe alt canal si TU alegi la care sa te opresti ce vezi, cat ramai acolo, etc. Evident, nimeni nu se misca, nu se intampla nimic altceva decat „puncte colorate care se aprind si sting pe ecrane” si mentalul care integreaza aceste semnale in „imagini coerente, lucruri care se intampla si eventual cu care se identifica”. Apoi, tot el ramane „captiv” sau se muta la „alta actiune” ! Nici modelul asta nu e chiar „corect”… Mai bine imagineaza-ti ca „te plimbi printr-o biblioteca si iei diverse carti si le citesti …cu implicare”! In care din exemple „vectorii locali dominanti” au vreo „importanta”? Comprend mon bon ami? Si nici unul din ex. nu e „exact/corect” caci lucrurile se petrec…”altfel” pana la urma!
       „Catalizatorii” actioneaza ca si „diversele functiuni TV” sau „a altera/modifica putin modul de citire setat din fabrica”…
       HIQ ! 😉

   • crisuadi spune:

    Ce este karma ? Ea trebuie luata in seama in discutiile stiintifice ?Eu daca am o karma naspa ma mai pot pozitiona sa simt prezentul , oricare ar fi el ? ?
    Daca-i vorba de Fucushima , toti vom avea karma fu.uta . 🙂

    • George Valah spune:

     Ce inseamna „discutii stiintifice”?
     Karma e ` „soarta”, sau „incarcatura/datoriile neplatite/pacatele/etc cu care venim pe lume…
     Da, karma poate fi modificata chiar pe parcursul acelei existente. Un ex. „clasic” e … „cand te manaca nasul si ceri sa ti se dea „o palmuta”, pt a avita „alta” mai puternica si imprevizibila” 🙂 Fara gluma,e „exact” ce se poate face si „la modul general”: printr-un anume comportament „pozitiv”, multe din „loviturile karmei” pot fi atenuate, dezamorsate…
     Daca Fukushima pana acum ne-a „amenintat” si „trimis bezele”, la o adica, chiar ne poate face viata mizerabila, in caz ca o vom mai avea! Nu degeaba in primele 2 saptamani cand au existat exploziile si emisiile maxime, Obama insotit de marii bogati ai americii au fost plecati „doua saptamani in Brazilia”…adica in „emisfera sudica”!

     • crisuadi spune:

      Adica , astia stiau dinainte , sau au fost sfatuiti s-o taie in brazilia ca e jale ? ?
      Unii zic ca harpul ar fi lucrat japonia si chiar de-ar fi fals , ce-a facut japonia sa merite asa ceva , pentru ca se spune ca , astia (elitele ,deh), s-au pus pe japonezi…Daca nu elitele , atunci cine a stranutat la englezi de s-a cutremurat japonia ?
      Multumesc mult pentru raspuns , stiam de karma , dar mi s-a parut spirituala discutia si am dat-o pe gluma.. 🙂

      • George Valah spune:

       Daca „aia stiau dinainte”? Adicaa…”daca ei au facut-o”?!
       Unii zic ca ar fi fost bomba nucleara detonata pe fundul oceanului…
       Cine zice ca „ce se intampla in lume se bazeaza pe legea/conventia: meriti-numeriti? ”
       Chestia cu stranutatul la englezi…nu m-am prins!
       Banuiam ca sti… De aia am dat-o si eu pe gluma….sau, nu! 🙂

 4. Gabin spune:

  …aia cu ..”sinergia faptelor in meandrele realitatii” nu era de la pres iliescu?.mari oameni, mari adevaruri….sau a luat-o de la vacaroiu? ..parerea mea!.

 5. Gabin spune:


  nivele, planuri, dimensiuni, vibratii, …tot ce iti poti dori.

  • George Valah spune:

   Deci vor fi 7 catastrofe majore, dar nu prea supravietuim dupa prima, iar a 4a va fi cea mai „tare”? iar de trecut trecem toti „dincolo”?
   Tipul zicea ca e din Sedona…(Ariz.) Asta e un fel de „padurea Baciului”…dar orasel f. cochet! Acolo se zice ca „intr-un deal ar fi o farfurie zburatoare” ! Am vazut dealul, am vorbit cu localnicii… „face bine pt turism” imi spunea unul…
   In rest… „om mai vide”! 🙂

 6. Gabin spune:

  ahaaa. pai daca ai umblat pe asa meleaguri,…acum imi explic! Gata, nu ma mai „pun” cu tine, ma predau. Nu trage…
  Si acum serios vorbind si revenind la Hawkins, atractorii sunt sfere de influenta care dau „rezultanta” ce apare in cadrul manifestarii. Cand copilul cade de la et 8 si scapa, avem o realitate „diferita”. Nu ne referim la virtual sau la perceptii deformate. Un moment am crezut ca „vectorii” pe care i-ai adus in discutie sunt echivalentul atractorilor. Dar daca le atribui o alta semnificatie, atunci e OK. Sunt diferiti.
  Si niciodata nu voi incepe polemica atunci cand recunosc …maestrul. 🙂 Ca acum , adica.

  • George Valah spune:

   Ain’t no master here sir! Ne discutam, glumim pansee, dam cu presupusu’, facem de lucru la ai de citesc cu sau fara stirea noastra, ne …”destindem”! Iar de „polemici”, be my guest at anytime, ca …”asa e in tenis”! 🙂
   In discutia „discutata”… pareri, pareri… ca „adevarul unic” e: „nu exista adevar unic”. 😦
   Dar „ceva exercitiu de imaginatie” n-a omorat pe nimeni si oricum face bine …’inainte de culcare”!
   Toujours votre apprentice, etc. 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.