26.12.2012 Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Reclame

11 comentarii on “26.12.2012 Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. marylena spune:

  Europa și dezincriminarea incestului ”DACĂ UN TATĂ DOREȘTE SĂ SE CULCE CU FIICA LUI ȘI EA ACCEPTĂ, ATUNCI NU ESTE NICI O ÎNCĂLCARE A LEGII”

  În majoritatea țărilor Uniunii Europene incestul sau tentativa se pedepsesc cu închisoare pe termene cuprinse între 3 și 5 ani. Cu toate acestea incestul este semitolerat în țări ca Suedia și Franța.
  Nu există statistici oficiale ale actelor de incest la nivel european, dar există evidențe ale polițiilor și studii ale unor cercetători. Conform acestor surse, în Franța, de exemplu, circa 20% dintre fetele minore sunt agresate sexual înainte de a împlini 18 ani și aproximativ 80% dintre acestea sunt obligate să întrețină relații incestuoase în familie sau cu rudele apropiate (L’inceste, Enfance brisee, vie explose Le post archives).
  Pe de altă parte există statistici ale violurilor. Conform statisticilor franceze în fiecare an în Franța se înregistrează 75000 de cazuri de viol, iar dintre acestea 57% (adică 42750) sunt violuri comise de tați asupra fiicelor lor. Dintre autorii acestor violuri numai 2% sunt condamnați la închisoare. (Ministère de France de la Justice et du CFCV, Collectif Féministe Contre le Viol)
  Un simplu calcul făcut prin extrapolare pe baza rezultatelor de mai sus arată că relațiile incestuoase se numără la nivel european cu milioanele, iar dacă statul ar interveni în forță pentru pedepsirea tuturor acestor fapte penale, pușcăriile s-ar umple cu milioane de deținuți și spitalele cu milioane de victime, cheltuielile de la buget cu astfel de deținuți și pacienți ar trage în jos bugetul, economia s-ar prăbuși iar statele europene ar intra în colaps.
  Totodată statul nu poate închide închide ochii în fața acestei calamități sociale care zgâlțâie din temelii ordinea morală și socială. Eforturile autorităților europene și americane s-au îndreptat în ultimii 20 de ani către o politică insistentă de protecție și ocrotire a copilului tocmai pentru a preveni incestul.
  Această politică nu numai că nu a înregistrat nici un succes pe linia ocrotirii copilului, dar a devenit sursă de îmbogățire și de lefuri grase pentru unii, care au transformat-o în demagogie. Oamenii au devenit vicleni și fățarnici și se prefac că au grijă de copii în timp ce autoritățile se prefac, ipocrite, că-i controlează.
  În realitate rezultatele acestei politici sunt opuse celor scontate: actele de incest s-au înmulțit în ultimii ani. Mai mult decât atâta, au apărut numeroase cazuri în care soră și frate și-au întemeiat familii. Cazul actual al cetățeanului danez Aarkus Niklas și al sorei lui Sofie care sunt soți și soție și au copii este unul ilustrativ și a reușit să-i împartă pe cetățenii din Danemarca în două tabere: unii sunt de acord cu căsătoria între frați, alții nu sunt de acord.
  Dar Niklas și Sofie Aarkus nu sunt singurii în această situație. Cazurile cunoscute sunt cu miile, iar cele necunoscute ating probabil dimensiuni de neimaginat.
  Societatea europeană a ajuns aici din mai multe motive. În primul rând pentru că a subminat constant și insistent autoritatea Bisericii Catolice reducând-o la o instituție formală.
  În al doilea rând goana după avere și dorința ca ea să nu se risipească impune societății europene o astfel de devianță socială alienantă: căsătoria între frați sau între părinți și copii. Păstrarea unității averii materiale chiar cu prețul dezumanizării și cu riscul degenerării urmașilor nu este deloc în contradicție cu pricipiile capitalismului clasic. Dimpotrivă, se încadrează perfect în această politică. Tot din același motiv, pentru ca tronul să rămână în familie, faraonii Egiptului antic practicau incestul.
  În actualele familii europene calculul este la fel de simplu: de ce o fată să se căsătorească cu un străin și averea familiei să se împartă? Fata poate foarte bine să se căsătorească cu fratele ei, sau cu tatăl ei și averea să rămână intactă.
  Treburile se complică un pic atunci când crește diferența de vârstă între rude și când văduva de 50 de ani care dorește să se recăsătorească, de exemplu, trebuie să-l ia de soț pe fiul ei de 18 ani. Dar de ce să-ți faci atâtea scrupule și idei preconcepute când e în joc averea familiei? Tânărul de 18 ani se suie în pat lângă maică-sa și devine soțul mamei lui în locul tatălui mort. Soarta averii este în acest fel salvată. Tocmai în această idee, în Franța, dar și în alte țări catolice căsătoria între veri primari este permisă.
  Emilie Breton, o asistentă socială din Franța care lucrează în acest domeniu de peste 20 de ani declară: ”În ultimii ani am descoperit cu groază nu doar cazuri în care frați și surori au întemeiat familii, dar și cazuri în care mamele trăiesc cu proprii lor fii. Este șocant. Este revoltător să știi că trăiești lîngă astfel de femei. Nici nu-ți poți imagina așa ceva. Cum poți să-ți imaginezi inimaginabilul?” (Incest, Enfances brisées, vie explosées – 15.05.2010, Retro 427)
  Întrucât autoritățile europene nu pot sta cu brațele încrucișate în fața acestei realități dar nici nu pot să facă nimic pentru eradicarea incestului, nu le mai rămâne decât soluția pe care au adoptat-o în cazul adullterului, adică dezincriminarea incestului.
  Prestigioase personalități medicale și oameni de știință europeni au început deja să dea declarații alambicate și docte din care reiese că urmașii procreați în urma relației sexuale dintre mamă și fiu, tată și fiică sau dintre soră și frate nu numai că nu vor avea tare și defecte genetice, dar vor fi mult mai sănătoși și mai rezistenți și vor trăi mult mai mult decât copii născuți în urma relațiilor dintre un bărbat și o femeie care nu sunt rude. Aceasta în ciuda faptului că știința a dovedit contrariul.
  În ultimii ani, politicile stupide de eliminare a discriminării sexuale impuse oamenilor de către autoritățile occidentale au derutat populația, care nu mai știe ce este bine sau rău, ce este normal și anormal. Astfel de politici stupide predominant prohomosexuale, au omorât în conștiința europenilor atitudinea lor critică față de problema incestului. Peste 70% dintre europeni cred că incestuoșii sunt minoritari sexuali la fel ca homosexualii (Statistique Quebec). Și cred asta și profesorii din facultățile de drept, așa cum vom vedea mai departe.
  În acest fel, datorită autorităților, în Europa sunt deja coapte condițiile pentru ca societatea occidentală să accepte relațiile incestuoase ca fiind normale. Biserica Catolică a ajuns o umbră a ceea ce era în urmă cu 200 de ani și nu ar avea probabil nimic împotrivă să căsătorească la altar pe o mamă cu fiul ei sau pe o soră cu un frate și să-i declare soți și soție. De fapt o astfel de căsătorie ar fi chiar una foarte normală în comparație cu căsătoria dintre doi homosexuali. Acest lucru nu ar fi posibil însă în Europa de Est, unde Biserica Ortodoxă este încă foarte puternică și oamenii țin foarte aproape de ea și de preoții ei. Atâta timp cât statele est-europene vor sprijini Bisericile lor Ortodoxe, astfel de deviații sociale vor fi practic imposibil de legalizat în state ca România și Bulgaria.
  Pe de altă parte, dacă relațiile dintre tată-fiică, soră-frate, mamă-fiu, bunici-nepoți, deci relațiile incestuoase nu sunt urmate de plângeri, autoritățile occidentale le tolerează.
  Deci nu peste tot în Occident incestul este pedepsit. Chiar dacă el este vădit și dovedit, autoritățile nu intervin atâta timp cât nu există plângeri. În Franța, în Țările de Jos, în Spania și Elveția chiar s-a pus în anii 2010 și 2011 problema dezincriminării incestului și scoaterii lui din Codul Penal Francez. Socialiștii francezi nu ar fi avut nimic împotrivă pentru dezincriminarea incestului, dar atât în Elveția cât și în Franța s-au opus partidele de dreapta.
  Enhedslisten, Partidul Roșu-Verde al radicalilor de stânga din Danemarca, partid care are 12 locuri în Parlamentul Danez din totalul de 179, a declarat prin purtătorul său de cuvânt, Skipper Pernille, pentru ziarul ”Politiken”: ”Guvernul nu trebuie să stea cu ochii pe cei care au copii. Condamnarea relațiile sexuale dintre părinți și copii este o prejudecată de modă veche. Incestul nu ar trebui legalizat, desigur, dar trebuie dezincriminat. Nu mai trebuie considerat crimă.”
  Van Greve, profesor de drept la Copenhaga Business School a declarat la rândul lui pentru ziarul GAZETA: ”Dacă un tată vrea să aibă relații sexuale cu fiica lui și ea este adultă și acceptă, atunci nu există nici un fel de încălcare a legii. În Suedia, vecina noastră, se permite căsătoria între frați. În Franța căsătoria între frați se practică de 200 de ani. La fel și în alte țări. Dacă nu s-a întâmplat acolo nici un dezastru nu văd de ce să ne alarmăm. Nu văd nici un fel de diferență între legalizarea relațiilor homeosexuale și legalizarea căsătoriilor între soră și frate sau între fiică și tată sau între fiu și mamă”.
  Probabil că în viitorul apropiat legislația europeană va dezincrimina incestul. Ce va urma? Dezincriminarea canibalismului?
  Prof. Mihnea SĂVULESCU

  Postat in: Noua Dezordine Mondiala

 2. marylena spune:

  EUROPA SE EXTINDE RAPID CĂTRE EST FIINDCĂ SE APROPIE ERA GLACIARĂ

  Noi toți, sute de milioane de simpli contribuabili europeni, de posesori de automobile și patroni de firme suntem supuși de fiscalitatea Uniunii Europene unor impozite consistente în numele ecologizării planetei și al reducerii efectului de seră.
  În ce fel vor contribui banii noștri la primenirea aerului de pe planetă și cum vor putea funcționarii de la Bruxelles să coboare temperatura globului pământesc cu opt grade, autoritățile nu ne mai spun. Totuși, răcorirea acesta se va întâmpla foarte curând și vremea va începe să se răcească.
  Mai întâi ne vom bucura că nu am dat banii degeaba și că autorii a tot felul de conspirații mondiale secrete s-au făcut încă o dată de râs.
  După aceea ne vom întreba de ce temperatura continuă să scadă accentuat și de ce răcirea climei nu mai poate fi oprită de autorități. Ce va urma este lesne de imaginat.
  Propaganda îndârjită care se face de câţiva ani pe tema unei aşa zise încălziri globale a Pământului (generatoare chipurile de multe nenorociri şi dezastre) a stârnit numeroase suspiciuni în lumea ştiinţifică, date fiind slabele argumente aduse în sprijinul acestei idei.
  Pe de altă parte încercările insistente ale UE de a se extinde rapid spre Est, către Munții Siberiei de Est și eforturile acesteia de a ajunge la Siberia Rusă prin anexarea Ucrainei, a Georgiei și a Belarusului stârneşte numeroase neliniști şi seamănă, indiscutabil, cu o fugă din calea unui dezastru iminent care ar ameninţa grav Europa. Care ar fi acel dezastru?
  SE OPREȘTE ”MOTORUL” PLANETEI
  Cercetări secrete arată că uriaşul curent Gulfstream, ”motorul” care încălzeşte planeta se opreşte. Acest curent marin porneşte din zona Mării Groenlandei şi a Antarcticii. Apa de aici, îngheţând, abandonează sarea, iar aceasta coborând în profunzimi, se amestecă lent cu apa, o face mai densă şi această masă de apă mai densă presează asupra apei mai puţin sărate, o impinge în jos şi o transformă într-un uriaş fluviu subteran care “curge” pe fundul tuturor oceanelor lumii, ieşind la Ecuator unde se încălzeşte, după care se reîntoarce la “bază”. Circuitul lui seamănă cu circuitul apei calde din instalaţia unui motor şi încălzeşte întreaga planetă.
  Din motive necunoscute ştiinţei, odată la aproximativ zece mii de ani curentul Gulfstream (sau Gulf Stream) se opreşte pentru două sau trei secole și pe planetă se instalează o eră glaciară care schimbă configurația globului.
  Se pare că Pământul se află acum în momentul în care Gulfstreamul se va opri. O astfel de informație nu trebuie făcută publică. Dimpotrivă, mulțimea trebuie manipulată în sens invers: trebuie să i se spună că pe Pământ clima se încălzește. În acest fel clasa de sus poate scoate banii necesari pentru a-și finanța propriile planuri de protecție și securitate: orașe subterane, migrări în masă către locuri mai călduroase de pe planetă etc.
  Oprirea curentului Gulfstream ar duce la extinderea cu milioane de kilometri pătrați a continentului Antarctica (de la Polul Sud) și ar arunca Anglia, Europa Occidentală, o parte a Africii şi o parte a Americii într-un pustiu al gheţurilor în timp ce zonele Europei de Est, Rusia și Asia vor rămâne neschimbate. În cazul instalării unei noi ere glaciare pe Pământ, migrarea populațiilor din Europa Occidentală către Marele Platou Siberian Rus este inevitabilă și rămâne singura soluție de supraviețuire.
  Siberia Rusă este ultimul ”continent virgin” de pe pământ apt de colonizare. Ea nu este locuită și se întinde pe o suprafață de zece milioane de kilometri pătrați, fiind de două ori și jumătate mai mare decât Europa. Clima temperată, vegetația luxuriantă și fauna unică de aici, pământul extrem de roditor și bogățiile subsolului pot asigura existența a două miliarde de oameni pe cel puțin zece mii de ani. Stăpânirea Siberiei ruse a fost visul de aur al lui Hitler și al nazismului. Colonizarea ei nu poate fi posibilă decât în caz de forță majoră. De exemplu în caz de instalare pe Pământ a unei noi ere glaciare.
  PE HĂRȚILE BRUXELLES-ULUI RUSIA NICI NU EXISTĂ. EXISTĂ DOAR EUROPA.
  Dealtfel, începând cu anul 2010, pe hărțile oficiale emise de instituțiile geodezice occidentale granițele Europei se opresc la Munții Urali și Siberia este considerată teritoriu al Europei.
  În documentele emise de Bruxelles, Asia de Est, Marea Caspică, fluviile Enisei și Ural și Munții Caucaz sunt considerate teritorii și ape europene. Fluviul Ural este considerat (deocamdată) granița de est a Europei. Acest lucru însă nu e bătut în cuie. Conform politicii funcționarilor de la Bruxelles, ”Europa nu are granițe fixe, ea se poate extinde oricât”. Se consideră de pe acum că țări ca Siria și Israelul ar putea deveni și ele țări europene.
  Europa are o suprafață de 4,2 milioane kilometri pătrați și o populație de 400 de milioane de locuitori, dar în documentele oficiale al UE continentul Europa are o suprafață de 10,3 milioane de kilometri pătrați și o populație de aproape un miliard de locuitori (circa 800 de milioane de locuitori).
  Din punct de vedere oficial, pentru Bruxelles Europa se întinde practic până la granița Chinei, iar pentru funcționarii europeni Rusia nici nu există. Teoretic, în cazul instalării unei noi ere glaciare, popoarele occidentale pot migra în Siberia și o pot coloniza, aceasta fiind considerată de pe acum ”pământ european” și nicidecum rusesc. În realitate acest lucru nu va fi posibil decât pentru circa 30% din populația europeană, adică pentru cei care vor dispune de bani și mijloace. Restul de 70% din populație va rămâne să se descurce între ghețuri pe vechile teritorii. Tocmai de aceea această parte a populației trebuie stoarsă de bani și alimentată cu ideea că Pământul este în pericol de a se încălzi. Banii vor folosi la migrarea elitelor bogate către noi colonii.
  CATACLISMUL GLACIAR
  Din nefericire observaţiile unor savanţi confirmă că oprirea Gulfstremului este pe cale de a se produce. Peter Wadhams, profesor în fizica oceanelor la Cambridge University şi cercetător al climei arctice a realizat măsurători în Marea Groenlandei şi a constatat dispariţia „furnalelor″ uriaşe de apă rece şi densă care se scufundau de la suprafaţă până la 3000 m adâncime. Când apa rece se scufundă, cea caldă de la latitudinile sudice îi ia locul, menţinând circulaţia activă. Dacă mecanismul acesta (Gulfstreamul) se oprește, Europa Occidentală îngheaţă.
  Wadhams şi alţi savanţi sunt convinşi că aceste schimbări deja au început şi iarna definitivă se va instala în Europa apuseană până către anii 2060 sau 2080 cel mai târziu.
  Pe de altă parte experţii de la Universitatea din Mexic spun că activitatea solară se va reduce în următoarea perioadă foarte mult ceea ce va avea ca efect instalarea unei ere glaciare pe Pământ. Victor Manuel Velasco Herrera, cercetător la de la Institutul de Geofizică al Universităţii din Mexic a declarat: „În circa 10 ani, Pământul va intra într-un fel de eră glaciară severă, care va dura între 60 şi 180 de ani şi care poate fi cauzată de activitatea solară scăzută” (cotidianul mexican Milenio Diario)
  Velasco Herrera a arătat că sunt în creştere şi extindere gheţarii de pe Munţii Anzi, gheţarul Logan, cel mai înalt din Canada şi gheţarul Franz-Josef Glacier din Noua Zeelandă.
  Sateliții de observare NASA instalați în jurul Pământului precum și echipe de observare din 12 țări au raportat în octombrie 2012 (în urmă cu o lună) că pe Pământ clima se răcește. Dacă la Polul Nord se observă o relativă scădere a suprafeței ghețurilor, la Polul Sud, în Antarctica, gheața înaintează vertiginos pe întregul continent. Cele peste cinci milioane de măsurători efectuate zilnic în ultimii 19 ani de către sateliții Jet Propulsion ai NASA în cadrul Programului de Protecție Meteorologică al US NATIONAL METEO și Data Center Colorado arată că vremea pe Pământ se răcește. Capacul de gheață de la Polul Sud s-a extins pe 19,44 milioane de kilometri pătrați și a crescut în ultimii cinci ani cu 3,5 milioane kilometri pătrați.
  Dr. Waleed Abdalati, cercetător științific NASA a declarat în urmă cu câteva zile pentru publicația Daily Mail: ”Gheața de la Polul Sud s-a extins foarte mult. Acum este mai multă gheață în Antarctica decât oricând”.
  Dr. Paul Olanda de la NERC, în cadrul Britisch Antarctic Survey a declarat și el pentru Daily Mail:”Gheața de la Polul Sud se extinde din cauza intensificării vânturilor antarctice pe fondul răcirii globale a climei”
  Pe scurt, în toți acești am fost practic alimentați cu minciuna încălzirii globale, în realitate clima de pe Pământ se răcește.
  În ciuda afirmaţiilor obsesive ale unor politicieni precum americanul Al Gore şi a altora care şi-au făcut din tema încălzirii globale o trambulină publicitară şi o sursă de venituri deloc neglijabile şi în ciuda statelor care promovează această idee în scopul impunerii de taxe usturătoare pe emisiile de CO2, datele din teren arată contrariul. În China au fost în ultimii ani cele mai crunte ierni pe care aceasta le-a cunoscut vreodată. În Europa de Vest (în special în Anglia) şi în SUA iernile din ultimii ani au atins recorduri glaciare, iar verile britanice şi americane au fost extrem de răcoroase. Ziarul Chicago Tribune scrie:”. „Au fost doar 162 de zile cu temperaturi de peste 33 de grade la Midway Airport în perioada 2000-2011. Acestea sunt cu siguranţă cele mai puţine zile cu temperaturi ridicate timp de o decadă, fiind depăşite doar de cele din anii 1930.”
  Încălzirea planetei nu este nicidecum rezultatul emisiilor de CO2 ci rezultatul activităţii Soarelui. Când activitatea Soarelui este puternică apar petele solare, iar când activitatea lui este liniştită aceste pete dispar. Actualmente Soarele trece printr-o perioadă de linişte şi potrivit cercetătorilor William Livingston şi Matthew Penn de la Observatorul Solar Naţional din Tucson, se pare că petele solare vor dispare complet după 2015.
  Observatorul Armagh a măsurat ciclurile solare din ultimii 200 de ani şi a ajuns la concluzia că, urmare a activităţii solare temperatura pe glob va scade cu 2 grade Celsius în următorii 20 de ani şi Pământul va intra într-o nouă eră glaciară.
  Savanţii alarmişti precum David Berber de la Universitatea din Manitoba au prezis că în acest an calota de gheaţă de la Polul Sud s-ar putea să se topească. Totuşi, ea a crescut cu 30 la sută.Conform datelor de la Centrul de Zbor Spaţial Marshall al NASA şi de la Universitatea din Illinois întinderea de gheaţă arctică era cu 30 la sută mai mare în august 20012 decât era în august 2007.
  Să nu uităm pe de altă parte că SUA s-au lăsat foarte greu atrase în acest joc al încălzirii globale şi au refuzat până de curând să admită că emisiile de CO2 pot constitui o sursă de încălzire a planetei. Asta până când Al Gore şi birocraţia şi-au dat seama că pot fi scoşi bani frumoşi din frica şi spaima oamenilor cărora li se vântură prin faţa ochilor pericolul imaginar cum că ar putea muri de…căldură.
  Prof. Eugen MATEESCU

  Postat in: Avertisment

  • johnny spune:

   Nu a mers cu apocalipsa…. Hai sa-i dam cu era glaciara! Fratilor, lasa-ti capra, pardon, era glaciara in pace si reveniti cu picioarele pe pamant. Vine apocalipsa, inghetul, dezghetul, potopul, NWO si altele si o sa murim cu to(n)tii! Hai sa va zic un lucru: o sa murim cu totii oricum. Fiecare la timpul lui. Pina atunci orientati-va la ce faceti cu viata, ca asta-i boala lunga. Unii si-au gasit deja un scop http://www.scribd.com/doc/117896743/Sepp-Holzer-Permacultura-Ghid-Practic-Pentru-Agricultura-La-Scara-Mica-tei-v-color
   PS sper ca o sa scap de cenzura cu comentariul asta

   • Petra spune:

    Gulfstream exista iar „Glaciatiunea” apare tocmai datorita incalzirii. Stiu, pare un paradox, dar e un mecanism simplu cauza-efect. Poate va mai amintiti de El Nino, era la moda acum 10 ani. Si acesta e un astfel de mecanism si s-au gasit dovezi ca se repeta ciclic.
    Problema este ca nu avem date corecte. De plida in articolul de mai sus se spune ca „Gheața de la Polul Sud se extinde…” iar aici (http://www.huffingtonpost.com/2012/12/23/west-antarctica-warming-climate-change_n_2356287.html, informatie aparuta pe acest site in 25 dec) se spune ca se topeste. Pe cine sa mai crezi si cum poti verifica?!
    Totusi, nu am putut sa nu observ ca acesta a fost primul Craciun cu zapada in Bucuresti din ultimii 10 ani. Binenteles si HAARP poate fi o explicatie, e la moda anul acesta :))

    • George Valah spune:

     Vezi, cele 3 poze cu Antarctica, nimeni nu spune daca au fost luate la…”aceasi data calendaristica” sau unele vara, altele iarna… Se poate usor manipula informatia…
     Dar fizica e mai greu de pacalit. Exista un echilibru termic intre ceea ce „vine” spre Pamant si ceea ce „se pierde” in cosmos prin radiatie… E ffff greu de schimbat balanta iar prostia cu „carbonul” e asa de stravezie ca e clar ca e facatura! Intre N2 si O2 mai raman 1% pt „alte gaze” din care argonul e majoritar! CO2 e in proportie f mica, mult prea mica pt a schimba clima terestra, fara a mai spune ca mare parte e absorbit de oceane si plante!
     Deci …informatii contradictorii ca aceasta cu Antarctica ar trebui sa ne faca mai „detasati” de toate aceste „zgomote” cu care suntem bombardati, din diferite motive, toate „interesate”, dar nu in „interesul nostru”! Mai mult timp sa ne acordam noua insine si sa apreciem cu propriile judecati si argumente ce se intampla in jur. Chiar daca gresim, e OK! Macar nu am fost mintiti, si ne-am si ‘antrenat”… 🙂

   • Petra spune:

    Multumesc pt carte, este la fix.

  • George Valah spune:

   Dintotdeauna, Europa s-a intins pana la Mtii Ural.

 3. Mircea spune:

  Chemarea Tatalui si clepsidra Timpului

  Chemarea Tatalui este universala si se regaseste perfect in imboldul lui Hristos: “Fiti si voi desavarsiti, dupa cum Tatal vostru este”. Daca coroboram cu episodul din Facerea in care suntem zamisliti dupa chipul si asemanarea Elohimilor, subliniind fraza mantuitorului: “Eu si Tatal, unu suntem”, dar si constatarea lui Pavel: “Acum nu eu vorbesc ci Hristos vorbeste in mine”, putem intelege ca destinul nostru este de a ne reintegra in unitatea primordiala cand si noi eram in “Regatul pe care l-am parasit prin individualizare” (Spinoza).

  Daca Dumnezeu se defineste ca fiind Forta, Frumusetea, Intelepciunea, Viata, Iubirea, Armonia, Adevarul, atunci ori ce abatere de la esenta Sa luminoasa ne indeparteaza de Raiul ca dimensiune interioara si ne arunca in abisul desnadejdii, tristetii, neimplinirii.Acestea sunt predicatele iadului, iar el salasluieste in noi, inca inainte de a ne naste, caci stramosii nostrii primordiali, copiii lui Adam si ai Evei, urmasii lui Cain ne-au blestemat sa ne confruntam in fiecare generatie cu proprii nostrii demoni.

  Cand ai senzatia ca poti sa-l imiti pe Dumnezeu, nefiind insa ca El, dai dovada de Trufie, sau Vanitate, pacatele preferate ale lui Lucifer. El s-a saturat sa fie in Dumnezeu si a ales sa iasa din Unitatea in Diversitate construindu-si propriul imperiu. Legile acestei lumi intunecate sunt mereu aceleasi: minciuna, inselatorie, invidie, ura. Prin Trufie alegi sa-l mimezi pe Dumnezeu intr-o forma meschina si neadevarata, iar prin Iubire devi una cu El.

  Priveste semnele din jurul tau…Clepsidra s-a intors, iar nisipul lumii vechi se scurge cu viteza…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.