27.03.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Anunțuri

9 comentarii on “27.03.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. BELA spune:

  Știința confirmă puterea de vindecare a rugăciunii;

  În ultimii ani, tot mai mulţi cercetători din întreaga lume au început să realizeze studii şi cercetări diverse asupra „fenomenelor mistice”, cum erau ele denumite până de curând. Ultimele cercetări în domeniu arată că oamenii pot cu adevărat să se vindece atunci când se roagă, ori atunci când ating moaştele unor sfinți etc., cu condiția ca ei să aibă credință. Oamenii de ştiinţă ruși au dovedit aceasta şi au descoperit şi „mecanismul” pământesc al acestui fenomen divin…

  „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev, din Sankt Petersburg. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura conştiinţei.”

  Profesorul Slezin a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce aceștia se rugau şi a observat un fenomen neobişnuit: „stingerea” completă a activităţii cortexului cerebral. Această stare este specifică și poate fi observată numai la bebeluşii în vârstă de trei luni, atunci când aceștia se află lângă mamele lor, în acea stare de siguranţă absolută. Pe măsură ce copilul creşte, acel sentiment de siguranţă dispare treptat, activitatea creierului creşte, iar ritmul biocurenţilor cerebrali specifici devine tot mai lent, putând fi observat numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, după cum a dovedit Valeri Slezin. El a numit această stare necunoscută „trezie uşoară în rugăciune” şi a dovedit că ea are o importanţă vitală pentru orice om.

  Este cunoscut faptul că bolile sunt cauzate mai ales de emoțiile negative pe care le trăim și care rămân impregnate în mintea noastră conștientă sau subonștientă. În timpul rugăciunii, însă, grijile „se mută” într-un plan secundar sau chiar dispar cu totul. În felul acesta devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală, cât şi cea fizică. Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginer şi electrofizician, Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a realizat peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujba bisericească. În urma acestor studii a rezultat că participarea la slujbă normalizează tensiunea şi valorile constituienților sângelui.

  S-a dovedit că rugăciunile pot neutraliza chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, nivelul radiațiilor a fost mai mare decât puteau măsura instrumentele specifice. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, aflată la doar patru kilometri depărtare de reactoare, valoarea radiaţiilor era însă normală.

  Oamenii de ştiinţă din Sankt Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi sunetul clopotelor bisericilor pot avea, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna atunci când există epidemii. Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos. „Proteinele viruşilor slăbesc şi nu mai pot purta infecţia”, a explicat Malakovskaia. Semnul Crucii are și el un efect semnificativ asupra sănătății: omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococii) nu numai din apa de la robinet, ci şi din râuri şi lacuri, fiind chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfectare cu radiaţie magnetică.

  Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală din Rusia a analizat o cantitate de apă înainte şi după ce aceasta a fost sfinţită. În urma acestui studiu s-a constatat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, concentraţia bacteriilor dăunătoare din ea devine de o sută de ori mai mică. Metodele de purificare cu ajutorul radiaţiei electromagnetice au rezultate mult mai slabe.

  Astfel, recomandările ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au doar valoare spirituală, ci şi preventivă. Apa sfinţită nu este doar o apă purificată, ci, prin sfințire, ea îşi modifică şi structura, devenind inofensivă și putând chiar vindeca. Acest lucru a fost dovedit prin diverse analize realizate cu aparate speciale. Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta s-ar fi impregnat cu rugăciunile care au fost rostite în procesul de sfințire. De altfel, studiile doctorului Masaru Emoto vin în sprijinul acestei teorii, arătând foarte clar – prin analiza cristalelor de apă expusă la diverse cuvinte, sunete sau alte informații – că apa are capacitatea de a prelua și înmagazina informația la care este expusă. Așa se explică puterea ei de vindecare… Această apă îi vindecă însă, numai pe cei credincioși. Ne-am putea întreba de ce se petrece acest lucru? Pentru cei care cunosc legea rezonanței oculte, explicația este foarte simplă. Cei care cred, se află, prin credința lor, în rezonanță cu energiile vindecătoare specifice cu care a fost impregnată apa în urma rugăciunilor. Cei care nu cred, nu se află în rezonanță cu acele energii și, prin urmare, nu pot beneficia de acțiunea lor vindecătoare.

  „Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor”, spune A. Malenkovskaia (adică acționează în funcție de gradul în care respectiva ființă se află în rezonanță cu energiile binefăcătoare cu care a fost încărcată apa respectivă). Pentru a determina gradul de structurare a apei în urma sfințirii ei, au fost realizate mai multe teste. S-a constatat că atunci când apa este sfințită de un preot, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare; când este sfinţită de o persoană credincioasă, densitatea apei este de numai de 1,5 ori mai mare, iar sfințită de o persoană botezată, dar necredincioasă, fără cruce la gât, structura apei prezintă modificări nesemnificative.

  Oamenii de știință au reușit să demonstreze, cu mijloacele tehnologice moderne, ceea ce înțelepții ştiu de mii de ani. Puterea vindecătoare atât în plan fizic, moral, cât şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, care este rostită cu credinţă, este acum un fapt dovedit științific.

 2. lili3d spune:

  Invenția unui copil pentru a face pace cu leii ce-i atacau pe locuitorii satului său:

 3. BELA spune:

  DINCOLO DE INTELECT
  Andrei Plesu-2013

  Am găsit un text, în literatura veche a Indiei (Langa Purana, II, 39-40), în cuprinsul căruia bombănelile mele şi ale altora par să fi fost anticipate cu vreo două-trei mii de ani în urmă (Puranas au apărut, în formă scrisă, în veacurile III-V de după Hristos, dar vin dintr-o tradiţie orală care, deja pe-atunci, era veche de peste un mileniu). Intuiţiile profetice ale hinduismului se referă la modul în care se va încheia actualul ciclu al civilizaţiei terestre. Iată o listă, selectivă, a simptomelor pe care le anunţă textul puranic, privind spre viitorul care e, acum, prezentul nostru:
  „Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate.
  Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al castelor, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială.
  Necinstea va căpăta o răspândire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri.Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! (Nu fac decât să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.).
  Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute.
  Proștii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică. În pieţe se va vinde mâncare gata-preparată (să recunoaştem că e de necrezut să auzim vorbindu-se, acum 2000 de ani, de „semipreparate“ şi de (fast-food! n.m., A.P.).
  Limbile vor săraci, vorbirea se va trivializa.
  Vor fi mai multe femei decât bărbaţi, vor prolifera asociaţiile criminale, va creşte numărul celor care nu găsesc de lucru.
  Se vor răspândi, pretutindeni, bolile de stomac. Se va extinde moda părului purtat în dezordine şi se va generaliza starea de letargie, de lehamite, cu corolarul unei cronice incapacităţi de acţiune. Vor apărea nenumărate organizaţii religioase necanonice, blasfemia va convieţui cu fanatismul.
  Se va practica, pe scară largă, uciderea fătului în pântecul matern şi se vor asasina direct sau simbolic eroii fiecărei comunităţi. Deţinătorii puterii nu o vor mai folosi în beneficiul popoarelor lor.
  Discernământul (ca percepţie a deosebirii dintre bine şi rău) se va şubrezi, instituţia respectului va intra în derivă (vor fi respectaţi, preponderent, cei nedemni).
  Vor câştiga teren neruşinarea, călcarea cuvântului dat, invidia.
  Între părinţi şi copii vor apărea obstacole greu de trecut, forţa va prevala dreptăţii, ospeţia va declina, vulgaritatea va împânzi totul.”
  Contemporanii noştri ar putea îmbogăţi acest diagnostic prin infinite amănunte, extrase din experienţa cotidiană.
  Evident, nu mi-am propus să furnizez cititorului o culegere, deprimantă, de toxine.
  Nu vreau, pur şi simplu, să-l indispun. Dar, pornind de la inventarul de mai sus, un igienic atac de spaimă, o mică ipohondrie nu i-ar strica.
  Ar fi, poate, un început de terapeutică…

 4. ggk spune:

  Festival dacic 2013

  Vă anunțăm cu bucurie că în luna septembrie a acestui an vom organiza un Festival Dacic de 7 zile, în București, care sperăm să devină o tradiție.

  Festivalul vă va oferi o serie de evenimente de excepție:
  – Lansări de noi filme documentare
  – Concert pop-folk pe teme dacice
  – Concert folcloric tradițional
  – Expoziție de arte plastice pe teme dacice, cu vânzare
  – Expoziție vestimentară, cu vânzare
  – Expoziție de arme dacice, cu vânzare
  – Conferințe
  – Lansări de carte
  – Simulări de lupte între daci și romani
  – Competiții războinice deschise publicului larg, cu premii (tras cu arcul, aruncarea suliței, concurs de forță)
  – Evenimente pentru copii în parcurile bucureștene

  Pregătiți-vă, așadar, pentru o sărbătoare minunată a spiritului dacic!

  Detaliile privind perioada exactă de desfășurare a festivalului ca și locațiile în care vor avea loc evenimentele vor fi anunțate din timp.
  http://www.geto-dacii.ro/?p=124

 5. ggk spune:

  Evacuarea violentă – Aldeia Maracana Rio de Janeiro (Reportaj în imagini)
  Pe 22 Martie 2013, la ora 3 noaptea, poliţia a încercuit vechea clădire a Muzeului Indigenilor, redenumit de către aceştia Aldeia Maracana, ce se află în apropierea Stadionului Maracana care va găzdui olimpiadele din 2014. Timp de şase ani, ocuparea clădirii de către diferite etnii indigene şi familiile acestora urmărea construirea unui centru de referinţă a culturii indigene gestionate de ei înşişi. Acest centru urmărea şi crearea ulterioară a unei Universităţi Populare Indigene, pe lângă faptul că servea ca adăpost pentru cei ce erau în trecere prin oraş.

  Asediul poliţiei s-a încheiat cu invadarea Aldeiei Maracana şi o represiune violentă a tuturor indigenilor şi celor prezenţi pentru a-i sprijini, pe lângă o mulţime de arestări. Represiunea a urmărit şi încercarea noilor arme cumpărate cu ocazia marilor evenimente din Rio de Janeiro, cum ar fi gazele lacrimogene, spray-urile cu piper, pistoale cu electroşocuri, tunuri, care au fost folosite împotriva indigenilor pe lângă vechile şi obişnuitele metode de agresiune a poliţiei din Rio de Janeiro.

  Stadionul şi împrejurimile sale sunt vândute iniţiativei private şi de aceea doresc clădirea liberă. Episodul de înjosire a culturii indigene face parte din proiectul de “curăţare a oraşului” pentru olimpiade, făcând din Rio de Janeiro o mare vitrină pentru burghezia internaţională, în timp ce poporul suferă din cauza opresiunii, a evacuării forţate din propriile case, a neglijării locuinţelor, sănătăţii, educaţiei şi a morţii în mâinile lacheilor Statului.
  LUPTAŢI, CREAŢI PUTERE POPULARĂ!
  OⒶTL (Organizaţia Anarhistă Pământ şi Libertate – Rio de Janeiro)
  https://iasromania.wordpress.com/2013/03/26/evacuarea-violenta-aldeia-maracana-rio-de-janeiro-reportaj-in-imagini/

 6. ggk spune:

  Grădinile Sociale ASAT
  Parteneriatul local de solidaritate între micii producători agricoli și consumatori este un angajament reciproc în care oamenii beneficiază în mod egal şi integral de recolta de pe o anumită suprafață cultivată de agricultor.

  Un angajament din partea unui grup de cetățeni pentru a susține o gospodărie agricolă printr-o retribuire echitabilă și corectă a muncii legumicultorului, care garantează o producție naturală sau organică.

  O formă de cooperare între consumatori și mici producători agricoli în vederea asigurării accesului la hrană sănătoasă produsă local.

  Mai multe familii de consumatori din oraș se înțeleg cu un mic producător agricol de proximitate să achite un preț echitabil pentru un coș săptămânal de produse locale (legume, fructe, ouă, lapte ș.a.), pe care îl ridică regulat pe durata unui întreg sezon (de obicei săptămânal, timp de 8 luni pe an).

  Înțelegerea se face de regulă la sfârșitul toamnei și vizează sezonul următor. Pentru a crește autonomia micului producător și a ține costurile sub control, grupul de consumatori plătește în avans o parte din abonament, iar cu banii astfel strânși agricultorul acoperă costurile pregătirii producţiei din anul următor.

  Prețul unui abonament se construiește pe baza unui calcul transparent și are în vedere o retribuție echitabilă pentru munca micului producător agricol. Acest preț nu este obținut prin corelaţie cu piața, ci reflectă costurile reale implicate de agricultura naturală. Prin urmare, prețul unui abonament anual este fix, iar producția variază în funcție de factori specifici agriculturii naturale.
  http://asatromania.ro/parteneriate/

 7. lili3d spune:

  Este scrisoarea lui Charlie Chaplin (76 de ani) catre fiica sa Geraldine (21 de ani) din anul 1965.

  ,,Fetita mea!
  Acum este noapte. Noaptea de Craciun. Toti soldatii inarmati din mica mea cetate au adormit. Fratele tau si sora ta dorm. Chiar si mama ta doarme. Aproape ca nu am trezit puisorii adormiti, cand m-am pornit in camera asta semi luminata. Cat esti de departe de mine! Si sa orbesc daca nu vad imaginea ta in fata ochilor mei tot timpul. Portretul tau sta aici pe masa si aici, in inima mea. Dar unde esti tu? Acolo, in Parisul de poveste, dansezi pe mareata scena teatrala de pe Champs-Élysées. Stiu asta prea bine si totusi mi se pare ca aud pasii tai in linistea noptii, vad ochii tai, care stralucesc ca stelele pe cerul de iarna.
  Aud cum interpretezi in spectacolul de Craciun rolul frumoasei persiene inrobita de hanul tatar. Fii o frumoasa si danseaza! Fii o stea si straluceste! Dar daca extazul si multumirile publicului te vor imbata, daca mireasma florilor te vor ameti, aseaza-te in colt si citeste scrisoarea mea, asculta-ti glasul inimii. Sunt tatal tau, Geraldine! Eu, Charlie, Charlie Chaplin! Stii tu, oare cate nopti am stat langa patul tau cand erai mica si iti povesteam basme despre frumoasa adormita, despre dragonul care nu doarme niciodata? Si cand somnul imi biruia ochii batrani radeam de el si ii ziceam: “Pleaca! Somnul meu e tesut din visurile fiicei mele!”
  Ti-am vazut visurile, Geraldine, ti-am vazut viitorul, ziua ta de azi. Am vazut o fata dansand pe scena, o zana alunecand pe cer. Auzeam cum vorbea publicul: “Vedeti fata aceasta? Este fiica unui bufon batran. Mai tineti minte? Il chema Charlie.” Da, eu sunt Charlie! Sunt acel bufon batran! Astazi este randul tau. Danseaza! Eu am dansat in pantaloni rupti, largi, dar tu dansezi in costum de matase de printesa. Aceste dansuri si furtuna de aplauze te vor inalta la cer. Zboara! Zboara acolo! Dar coboara si pe pamant! Trebuie sa vezi viata oamenilor, viata dansatorilor de pe strada, care danseaza tremurand de frig si de foame. Eu am fost ca ei, Geraldine. In acele nopti magice cand tu adormeai leganata de povestile mele, eu stateam treaz.
  Ma uitam la fata ta, ascultam bataile inimii tale si ma intrebam: “Charlie, oare acest pisicut intr-o zi te va recunoaste?” Nu mai stii, Geraldine. Multe povesti ti-am spus in acele nopti indepartate, dar poveste mea – niciodata. Dar ea este interesanta. Este despre bufonul flamand, care canta si dansa in cartierele sarace ale Londrei si pe urma strangea pentru binefaceri. Iata-o, povestea mea! Am cunoscut si foamea si ce inseamna sa nu ai un acoperis deasupra capului. Mai mult decat atat, am simtit durerea umilitoare a mascariciului hoinar, in pieptul caruia se framanta un ocean de mandrie; si aceasta mandrie era ranita dureros de monedele aruncate. Si totusi sunt viu, asa ca sa lasam asta.
  Mai bine sa vorbim despre tine. Dupa numele tau – Geraldine – urmeaza familia mea – Chaplin. Cu aceasta familie, mai bine de 40 de ani am amuzat oamenii. Dar eu am plans mai mult decat au ras ei. Geraldine, in lumea in care traiesti, exista nu numai dansuri si muzica! La miezul noptii, cand iesi din sala imensa, poti sa uiti de admiratorii bogati, dar nu uita sa intrebi de soferul taxiului, care te va duce acasa, de sotia sa. Si daca este insarcinata si nu au bani de scutece pentru viitorul copil, pune-i niste bani in buzunar. Am dat ordin la banca sa-ti plateasca aceste cheltuieli. Dar celorlalti plateste-le exact cat le datorezi. Din cand in cand mergi cu metroul sau cu autobuzul, mergi pe jos si cunoaste orasul.
  Priveste mai atent la oameni! Uita-te la vaduve si copii orfani. Macar o data pe zi vorbeste-ti asa: “Sunt la fel ca ei”. Da, esti una cu ei, fetita mea! Mai mult decat atat. Arta, inainte sa dea aripi omului, ca el sa zboare in sus, ii rupe picioarele. Si daca va veni ziua cand te vei simti mai presus decat publicul, paraseste scena imediat. Cu primul taxi mergi prin periferiile Parisului. Il stiu foarte bine! Acolo vei vedea multe dansatoare ca tine, poate chiar mai frumoase, mai gratioase, cu mai multa mandrie. Acolo nu va fi nici urma de reflectoarele orbitoare ale teatrului tau. Reflector pentru dansele este luna.
  Uita-te bine! Nu danseaza ele mai bine decat tine? Recunoaste, fetita mea! Intotdeauna se va gasi acela care danseaza, joaca mai bine decat tine! Si tine minte: in familia lui Charlie nu a fost nici unul care sa fi certat soferul de taxi sau sa rada de saracii care locuiesc pe malurile Senei. Eu voi muri, iar tu vei trai. Vreau ca tu niciodata sa nu stii ce e aceea saracie. Cu aceasta scrisoare iti trimit o carte de cecuri, pentru ca tu sa poti cheltui cat iti doresti. Dar cand vei cheltui doi franci sa nu uiti ca al treilea nu e al tau. El trebuie sa ii apartina unui necunoscut care are nevoie de dansul. Iar tu vei gasi repede unul. Trebuie numai sa vrei sa-i vezi pe acesti saraci necunoscuti si ii vei intalni oriunde. Vorbesc cu tine despre bani, deoarece le-am cunoscut puterea demonica. Am petrecut foarte mult timp la circ si tot timpul imi faceam griji pentru echilibristi.
  Si trebuie sa-ti spun ca oamenii cad cel mai des pe pamantul tare, mai des decat echilibristii de pe sarma. Poate la vreo petrecere selecta te va orbi stralucirea vreunui diamant. In acel moment el va deveni acea sarma periculoasa si caderea este inevitabila. Poate, intr-o buna zi, o sa te cucereasca chipul frumos al unui print. In acea zi vei deveni un echilibrist lipsit de experienta, iar acestia cad de fiecare data. Nu iti vinde inima pentru aur si bijuterii. Afla ca cel mai mare diamant este soarele. Din fericire el straluceste pentru toti. Cand va veni vremea si te vei indragosti, iubeste acea persoana din toata inima. I-am spus mamei tale sa-ti scrie despre asta. Ea intelege dragostea mai mult decat mine si e mai bine ca ea sa discute despre acest lucru cu tine. Munca iti este grea, stiu asta.
  Corpul iti este acoperit de o bucata de matase. Pentru arta poti sa apari pe scena si dezbracat, dar sa te intorci de acolo trebuie nu numai sa fii imbracat, dar si mai curat. Sunt batran si poate, cuvintele mele suna amuzant. Dar, dupa mine, trupul tau dezgolit trebuie sa apartina numai celui care iti iubeste sufletul dezgolit. Nu este grav, daca parerea ta in aceasta privinta este veche de zece ani, adica apartine timpului trecut. Nu-ti fie frica, acesti zece ani nu te vor imbatrani. Dar oricum nu ar fi, vreau ca tu sa fii ultimul om care va deveni locuitor al insulei goilor. Stiu ca tatii si copiii duc o lupta vesnica. Lupta cu mine, cu gandurile mele, fetita mea! Nu iubesc copiii ascultatori. Si cum nu au cazut lacrimi din ochii mei pe aceasta scrisoare, vreau sa cred, ca aceasta noapte de Craciun este noaptea minunilor.
  Imi doresc sa se intample o minune si tu sa intelegi cu adevarat ce am vrut sa-ti spun. Charlie a imbatranit, Geraldine. Mai devreme sau mai tarziu in loc de rochia alba de scena va trebui sa imbraci vesminte de doliu ca sa vii la mormantul meu. Acum nu vreau sa te intristez. Dar din vreme in vreme uita-te in oglinda – acolo vei vedea trasaturile mele. In venele tale curge sangele meu. Chiar si atunci cand sangele se va opri in vasele mele, vreau ca tu sa nu il uiti pe tatal tau. Nu am fost un inger, dar intotdeauna am incercat sa fiu om. Incearca si tu.
  Te sarut, Geraldine.
  Al tau, Charlie
  Decembrie 1965”

  Preluat de la:
  http://personalitateautentica.wordpress.com/2013/03/28/emotionant-scrisoarea-unui-tata-de-76-de-ani-catre-fiica-sa-de-21-de-ani/#comment-5187


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s