09.04.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Reclame

4 comentarii on “09.04.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. Mircea spune:

  Sony a anunțat primele monitoare 4K

  Sony a prezentat o nouă serie de monitoare care funcționează la rezoluție 4K, de patru ori mai mare decât standarul FullHD. Noile ecrane vor fi disponibile începând cu anul 2014.

  Parte a noii Serii A, monitoarele vor avea o rezoluție de 4096×2160 de pixeli și vor fi disponibile în variante cu diagonale de 30 și 56 de inci, la un preț care încă nu a fost comunicat. Tot pentru aplicații profesionale, Sony a lansat și o nouă generație de monitoare cu ecrane OLED, cu diagonale între 17 și 25 de inci. Ecranele promit unghiuri de vizionare mai bune decât generațiile precedente și o reproducere mai fidelă a culorilor.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XxJbLe3hKj8 Video

  Tehnologia 4K este în prezent în primele faze de implementare la scară largă, dar este destul de probabil ca acest lucru să dureze destul de mult, din cauza dificultăților de transmisie a semnalului audio-video la o rezoluție atât de mare. Cu un număr total de pixeli de patru ori mai mare decât televizoarele FullHD din prezent, cantitatea de date care ar trebui transmisă pentru a “alimenta” un astfel de ecran (în cazul transmisiunilor TV, de exemplu) ar depăși capacitățile tehnice de transmisie ale rețelelor de date actuale. În cazul ecranelor PC, problemele ar ține în primul rând de capacitatea plăcilor grafice și a procesoarelor de a decoda în timp real semnal video la o calitate atât de mare, dar și de stocarea fișierelor, care pot ajuge și la câteva sute de gigabytes pentru un film de două ore.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s