02.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Anunțuri

4 comentarii on “02.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. Mircea spune:

  Discriminare pe față: vor un “regim de apartheid” în interiorul Uniunii Europene

  Vor națiunile sclifosite ale Europei (Germania, Austria, Marea Britanie şi Olanda) să instaureze un fel de regim de apartheid în interiorul blocului comunitar? Cu cât se aude mai tare prohodul cântat de unii construcției europene, vechile instincte coloniale ale acestor națiuni par să răbufnească din nou. Au ajuns să formeze un fel de «Ku Klux Klan» al îmbuibaților europeni. Presa din aceste țări flutură din ce în ce mai des fantasma paranoică a invaziei «barbarilor» din Est. Politicienii lor populiști fac criză numai la gândul că, după 1 inuarie 2014, nu mai pot menține legal restricțiile pe piața muncii pentru români și bulgari. Așa că, încearcă să forțeze schimbarea principalelor reguli ale tratatelor în timpul jocului.

  Să luăm ultimul exemplu de cretinism politic. Miniştrii de interne german, austriac, britanic şi olandez au trimis recent la Bruxelles o scrisoare comună în care cer eurocraților o întărire a luptei împotriva a ceea ce ei numesc «fraudarea sistemului de beneficii sociale» comise de imigranţii din cadrul blocului comunitar. Denumirea de «imigranți-profitori» de pe urma sistemelor de asigurări sociale din statele sus-menționate li se atribuie, evident, românilor și bulgarilor.

  Remarcați categoria cărei îi suntem subsumați: cea de «imigranți», nicidecum cea de «cetățeni europeni cu drepturi egale», care se pot simți acasă la ei, potrivit tratatului de aderare, oriunde în Uniunea Europeană. Suntem «imigranți». Suntem «străini» în UE. Nu suntem «la noi acasă» în UE. Suntem «la ei acasă» pe teritoriul comunitar. Fie în calitate de musafiri (care ar fi bine să plece cât mai repede «acasă la ei»), fie de marghioale a căror unică menire este să le șteargă la fund populația îmbătrânită, lovită de Alzheimer.

  Oficialii sus-menționați fac presiuni asupra executivului comunitar să impună «pedepse», să permită adoptarea de «sancţiuni eficiente» împotriva persoanelor care, zic ei, «abuzează de libertatea de circulaţie» în ţările din UE. Sancţiunile pe care le vor ei impuse rapid includ «expulzări» şi «interdicţii de intrare» pe teritoriul lor pentru «o durată corespunzătoare» (care ar putea dura ani la rând).

  Germanii, austriecii, olandezii și britanicii consideră că «imigraţia» românilor și bulgarilor în UE aduce un cost considerabil pentru societăţile-gazdă. Estimează că un număr semnificativ de «nou-veniţi» obţin în ţara care îi primeşte ajutoare sociale extrem de des, fără să aibă însă cu adevărat acest drept, punând în pericol sistemul social al ţărilor lor. Germania, Austria, Olanda şi Marea Britanie solicită în scrisoare ca preşedinţia irlandeză să includă chiar chestiunea întăririi luptei împotriva fraudelor la sistemul beneficiilor sociale pe agenda viitoarei reuniuni a Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din luna iunie.

  Semnalul de raționalitate și bun-simț împotriva acestor derapaje ale națiunilor sclifosite ale Europei (Germania, Austria, Marea Britanie şi Olanda) a venit de la Bruxelles. Jonathan Todd, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru ocuparea forţei de muncă, Laszlo Andor, a anunțat că scrisoarea miniștrilor din cele patru țări nu conţine fapte sau cifre care să ilustreze amploarea fenomenului. Nu întâmplător, comisarul Andor, care s-a opus documentului cu iz de apartheid conceput de oficialii german, olandez, austriac și britanic, este un cetățean venit tocmai din Estul Europei.

  Andor a considerat că documentul trimis de reclamanți la Comisia Europeană nu conţine date care să confirme existenţa unui val de «turişti pentru beneficii sociale», despre care presa internaţională a scris în dese rânduri că ar proveni în principal din România şi Bulgaria. «Nu sunt statistici în scrisoare. Statele semnatare menţionează fenomenul, dar nu sunt fapte sau cifre care să ilustreze chestiunea pe care au ridicat-o. Şi nu am primit de la niciun stat membru statistici concrete privind acest presupus turism pentru beneficii sociale», a precizat Todd. Oficialul european a apreciat că ar fi neobişnuit ca ţările UE să aştepte de la executivul comunitar să impună «pedepse» prin legislaţie.

  Dacă ar fi putut acești «buni europeni» (germani, olandezi sau austrieci) să rămână doar cu beneficiile aderării la UE în 2007 a României și Bulgariei (adică doar cu deschiderea piețelor de desfacere din aceste țări, doar cu eliminarea taxelor vamale la tranzitul produselor lor, doar cu niște spații de investiții profitabile), ar fi minunat. În rest, ar face orice să mențină la stadiul de sateliți tutelați politic sau chiar să ne șteargă de pe harta Europei.

 2. lili3d spune:

  Dragi prieteni,

  Am reușit! Europa a interzis pesticidele care ne ucid albinele!! Bayer și alte mega-corporații au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a opri interdicția, dar societatea civilă, știința și buna guvernare au ieșit învingătoare!

  Albinele „mor” la sediul principal al Bayer, Köln Vanessa Amaral-Rogers, reprezentant al organizației pentru protejarea insectelor Buglife, a comentat victoria astfel:
  “A fost un vot strâns, dar grație unei mobilizări impresionante a membrilor Avaaz, a apiculturilor și a multor altora, am reușit să câștigăm! Nu am nicio îndoială că avalanșa de telefoane și e-mailuri adresate ministerelor, acțiunile din Londra, Bruxelles și Köln și petiția uriașă cu 2.6 milioane de semnături au făcut posibilă această victorie. Mulțumim Avaaz și tuturor celor care au făcut eforturi atât de mari pentru a salva albinele!”
  Două treimi din alimentele noastre depind de polenizarea facută de albine, așa că atunci când oamenii de știință au observat că acestea mor, în tăcere, cu o viteză alarmantă, am pornit lupta pentru salvarea lor și am continuat să luptăm până când am câștigat. Victoria de săptămâna aceasta e rezultatul a doi ani de eforturi, în care am bombardat ministerele cu mesaje, am organizat împreună cu apicultorii proteste care să atragă atenția mass-media, am finanțat sondaje de opinie și multe altele. Iată cum, împreună, am reușit să învingem:
  Ne-am întărit poziția în Franța. În ianuarie 2011, 1 milion de oameni seamnează apelul nostru către Franța, cerând menținerea interdicției pentru pesticidele neonicotinoide, responsabile pentru moartea albinelor. Într-o acțiune care a făcut înconjurul presei, membrii Avaaz și specialiști apicultori se întâlnesc cu ministrul francez al Agriculturii, făcând presiuni pentru ignorarea puternicului lobby din partea industriei, menținerea interdicției și lansarea unui semnal important pentru celelalte țări europene.

  Bernie, albina gonflabilă uriasă, ajută la lansarea petiției noastre cu 2.6 milioane de semnături în Bruxelles
  Am dat piept cu industria. Bayer a avut niște invitați-surpriză la toate întâlnirile anuale ale firmei din ultimii 3 ani: Avaaz și aliații săi. Investitorii și directorii gigantului producător de pesticide sunt întâmpinați de fiecare dată de apicultori revoltați, bâzâituri asurzitoare și pancarte uriașe cu petiția Avaaz. Prin intermediul acestei petiții, peste un milion de oameni le cer să sisteze folosirea neonicotinoidelor până când cercetătorii vor da un verdict final privind efectele acestora asupra albinelor. Avaaz susține chiar și o prezentare în cadrul uneia dintre întâlniri, dar răspunsul lui Bayer rămâne același: „nu”.

  Am adus știința în prim-plan. În ianuarie, Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentelor ajunge la concluzia că trei tipuri de pesticide reprezintă un pericol inacceptabil pentru albine, așa că sărim din nou pe baricade pentru a ne asigura că politcienii europeni vor ține cont de ceea ce le recomandă experții. Noua noastră petiție adună rapid 2 milioane de semnături. După numeroase discuții cu factorii de decizie din UE, Avaaz transmite apelul nostru oficialilor, direct la sediul UE din Bruxelles. Doar câteva ore mai târziu, Comisia propune o interdicție de doi ani!

  Apicultorii participă la înmânarea unei petiții masive în Londra
  Am profitat de fiecare șansă. Lupta pentru salvarea albinelor ia amploare în februarie și martie. Peste tot în Europa, membrii Avaaz se mobilizează pentru a răspunde la votul celor 27 de țări ale UE privind propunerea de interdicție a pesticidelor. Când giganți ai agriculturii ca Anglia și Germania declară că vor vota împotrivă, Avaaz publică sondaje care dovedesc că marea majoritate a cetățenilor englezi și germani e în favoarea interdicției. Membrii Avaaz trimit ministerelor Agriculturii din UE aproape o jumătate de milion de e-mailuri. Temându-se probabil mai mult de furia cetățenilor decât de lobby-ul corporațiilor, ministrul englez Owen Paterson se plânge că e ținta unui „atac cibernetic”, declarație pe care jurnaliștii o preiau în numeroase articole în favoarea noastră! Apoi își face apariția Bernie, albina noastră de 6 metri din Bruxelles, un mesaj vizual puternic care însoțește înmânarea petiției din ultima fază a negocierilor. Jurnaliștii încep să roiască în jurul lui Bernie și ne ajunge la ureche informația că l-am convins pe ministrul spaniol să citească mai atent raportul științific și să își schimbe părerea. Dar nu reușim să obținem majoritatea pentru aprobarea interdicției.

  Albina Bernie apare în ziarul The Independent
  Am convins Europa să treacă de pe roșu pe verde. În aprilie, propunerea pentru salvarea albinelor e trimisă la o Comisie de Apel, dându-ne o vagă speranță că am putea convinge câteva țări în plus să își schimbe poziția. Pe ultima sută de metri, ne unim forțele cu mai multe asociații printre care și Environmental Justice Foundation, Friends of the Earth și Pesticides Action Network, apicultori și creatori de modă faimoși pentru o acțiune comună în fața Parlamentului britanic. În Germania, apicultorii își lansează propria petiție Avaaz, semnată de peste 150.000 de germani în doar 2 zile și înmânată la scurt timp după acea în Köln. Telefoanele continuă să sune în ministerele Agriculturii din toată Europa în timp ce Avaaz răspunde la o rectificare nimicitoare din partea Ungariei și îl readuce pe Bernie în Bruxelles. Producătorii de pesticide plasează panouri publicitare în aeroport pentru a atrage atenția oficialilor care sosesc la fața locului și sugerează în presă luarea unor măsuri alternative, cum ar fi plantarea de flori sălbatice. Dar mașinăria lor de propagandă este ignorată: Bulgaria și – marea surpriză – Germania își schimbă poziția și obținem în sfârșit victoria, peste jumătate dintre țările UE votând în favoarea interdicției!

  Am avut de străbătut un drum lung până la victorie și nu am fi reușit să ajungem aici fără ajutorul cercetătorilor, specialiștilor, politicienilor simpatizanți, apicultorilor și partenerilor noștri de campanii. Putem fi mândri, cu toții, de ceea ce am reușit să facem împreună!

  Iată ce spune un susținător important al albinelor, Paul de Zylva, director al Departamentului pentru Pesticide și Polenizatori din cadrul organizației Friends of the Earth:
  „Mulțumesc milioanelor de membri Avaaz care s-au mobilizat online sau pe străzi. Fără îndoială, petiția masivă din partea Avaaz și campaniile sale creative au ajutat la obținerea acestei victorii, completând eforturile noastre și cele ale altor ONG-uri.”

  E timpul să sărbătorim această clipă de răgaz pentru una dintre cele mai prețioase și importante creaturi ale lumii. Dar interdicția UE este valabilă doar pentru 2 ani, în așteptarea rezultatelor cercetărilor. Iar peste tot în lume albinele continuă să moară, atât din din cauza pesticidelor care le slăbesc și le dezorientează, cât și din cauza pierderii habitatului lor natural, care este din ce în ce mai des acaparat de om și acoperit de beton. În Europa și peste tot în lume trebuie depusă o muncă asiduă pentru a ne asigura că agricultura și politicile de mediu se ghidează după prescripțiile științei. Iar noi suntem făcuți pentru acest job.:)

  Cu speranță și bucurie,

  Ricken, Iain, Joseph, Emily, Alex, Michelle, Aldine, Julien, Anne, Christoph și restul echipei Avaaz

  • ana spune:

   Este o lupta castigata care arata ca se poate. Bineinteles ca Romania a votat contra.
   In favoarea interdicției s-au declarat: Franta, Belgia, Spania, Germania, Bulgaria, Luxemburg, Suedia, Polonia, Cipru, Danemarca, Slovenia, Letonia, Malta, Estonia si Tarile de Jos.
   Impotriva au fost: Romania, Marea Britanie, Austria, Italia, Ungaria, Cehia, Portugalia si Slovacia.

 3. lili3d spune:

  Somnul ne face mai deștepți. Ajută la consolidarea memoriei de lungă durată. În timpul somnului, creierul prelucrează, sintetizează, stochează informațiile… Este recomandată memorarea/învățarea/recapitularea înainte de a dormi, tocmai pentru aceasta.

  Sleep Yourself Smarter

  A daily dose of Lumosity training can help keep your brain healthy. And once you’ve completed the day’s training session, there are many other simple lifestyle changes that can positively impact your brain.

  Here’s something so simple that you can do it while you sleep: did you know that sleep may be crucial for forming long-term memory?

  In a study published in the June 2011 issue of Science, University of Washington researchers worked with a special breed of fruit flies that could be induced to sleep on demand. Following a period of training, flies who then underwent 4 hours of induced sleep formed long-term memories of that training. Note that training alone was not enough to trigger memory consolidation—sleep was a necessary component. Flies who trained but did not sleep did not form long-term memories.

  The University of Washington study makes fascinating observations about sleep’s power to cause memory formation. But if you’re wondering how much we can learn from fruits flies, then rest assured that many human studies also show that sleep improves memory and performance. Proper sleep is easy to incorporate into your lifestyle: consider getting a good night’s rest after you’ve studied for a test, experienced a particularly cherished event, or learned a new name in Familiar Faces. Sleep may help these novel experiences stick with you.

  Not only may sleep help your memory, but lack of sleep may also hurt your health. A 2010 study from Biological Psychiatry found that chronic insomnia may lead to loss of brain volume. Researchers used fMRI scans to examine the brains of 37 human subjects with and without chronic insomnia. Insomniacs had a smaller volumes of gray matter in three brain areas—and the more serious the insomnia, the greater the loss of volume. And a preliminary 2012 study from the Washington University School of Medicine found that poor sleep may be linked to brain plaques found in people with Alzheimer’s.

  Various studies make a good case for getting a good night’s sleep whenever you can. But remember that while sleep may be beneficial, it’s only part of the puzzle. Apart from nighttime memory consolidation, you can also work on improving your memory abilities by playing games such as Rotation Matrix. Or use both a good night’s rest and a dose of Spatial Speed Match to stay alert during the day! Train now to get started.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s