08.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Reclame

12 comentarii on “08.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. Mircea spune:

  Dacă vrei să ai oase sănătoase, calciul nu este suficient. Specialiştii dezvăluie ce trebuie să mănânci

  Părinţii sunt adeseori sfătuiţi de specialişti să se asigure că alimentaţia copilului lor este bogată în calciu, ca acesta să beneficieze de oase sănătoase. În curând, experţii ar putea să-i sfătuiască pe părinţi să introducă şi somon, migdale şi alte alimente bogate în magneziu în alimentaţia copiilor, pentru că acest mineral joacă un rol la fel de important în sănătatea oaselor. Acest anunţ a fost făcut de specialişti în cadrul unei prezentări realizate la întrunirea anuală a Pediatric Academic Societies (PAS), ce a avut loc pe 5 mai la Washington.

  „Numeroase substanţe nutritive joacă un rol cheie în sănătatea oaselor. O astfel de substanţă pare să fie magneziul”, explică autorul cercetării, Steven Abrams, profesor de pediatrie la Baylor College of Medicine din Houston. „Calciul este important, dar, cu excepţia acelor copii şi adolescenţi cu un nivel foarte scăzut în alimentaţie, acesta nu pare să fie mai important decât magneziul”, a mai spus specialistul.

  Deşi este cunoscut că magneziul joacă un rol important în sănătatea oaselor adulţilor, puţine studii au analizat rolul pe care consumul şi absorbţia de magneziu îl au asupra conţinutului de minerale în oasele copiilor. Această cercetare doreşte să umple acest gol.

  Cercetătorii au recrutat 63 de copii sănătoşi cu vârste cuprinse în 4 şi 8 ani care nu consumau multivitamine sau minerale. Copiii au fost ţinuţi în spital peste noapte de două ori pentru a li se măsura nivelul de calciu şi de magneziu.

  Înainte de a se interna, participanţii au completat un jurnal în care au detaliat ce mâncau. Toate alimentele şi băuturile pe care le-au consumat în spital conţineau aceeaşi cantitate de calciu şi magneziu pe care aceştia le consumau într-o zi, pe baza jurnalelor. Fiecare aliment şi băutură era cântărită înainte şi după masă, pentru a se stabili cu exactitate cantitatea de calciu şi magneziu consumată. De asemenea, părinţii au primit de la cercetători cântare pe care să cântărească alimentele consumate de copil cu 3 zile după prima spitalizare şi cu 3 zile înainte de cea de-a doua, pentru a permite calcularea cantităţii de calciu şi de magneziu consumate.

  Atunci când erau spitalizaţi, copiilor le era măsurat nivelul de calciu şi de magneziu cu ajutorul unei tehnici ce implica administrarea de calciu şi magneziu non-radioactiv – izotopi stabili. Cercetătorii colectau urina şi măsurau izotopii stabili din urină pentru a stabili cantitatea de calciu şi de magneziu absorbită în corp. De asemenea, cercetătorii măsurau conţinutul de minerale al oaselor şi densitatea lor folosind un aparat specializat cu raze X.

  Rezultatele studiului au arătat că totalul magneziului consumat şi absorbit prezicea masa osoasă a copiilor. În schimb, nivelul calciului din alimentaţie nu prezenta o asociere cu cantitatea totală de minerale din oase din corp şi nici cu densitatea oaselor.

  „Credem că este important ca toţi copiiii să aibă parte de o dietă sănătoasă şi echilibrată cu surse bune de minerale, printre care şi calciu, şi magneziu”, a concluzionat doctorul Abrams.

  • George Valah spune:

   „Stirile” nu sunt simpla informare ci si…a invata din experienta altora. „Protestele” cel putin in forma „clasica” sunt ineficiente si perimate. Formele actuale sunt: „comunitatea da statul in judecata pentru periclitarea mediului ambiant”, „autoritatile locale emit ordine care nulifica dispozitiile venite „de la centru”, care incalca legislatia in vigoare in autonomia locala si drepturile individuale.comune, etc…

   • ana spune:

    Da, si autoritatile de stat pot fi actionate in instanta daca nu respecta legislatia.
    Autoritatile locale au doar autonomie si nu pot adopta hotarari care prin care sa se opuna legilor sau hotararilor de guvern.
    Si ce facem daca UE va limita dreptul fiecărui stat de a decide daca sa permita sau nu exploatarea gazelor de sist pe teritoriul lor? atunci guvernele care se vor opune pot fi obligate sa si platească daune.

 2. ana spune:

  http://basarabialiterara.com.md/?p=15085

  Zi istorică în Parlamentul României.
  Cu o majoritate zdrobitoare Parlamentul a aprobat că etnonimele de vlahi, aromâni, istroromâni, moldoveni etc. denumesc pe cea de român. Din acest moment oricine îşi spune moldovean, aroman, vlah este recunoscut ca român de pretutindeni, transmite Romanian Global News.

  Astăzi Camera Deputaţilor, împotriva avizului negativ dat de Ministerul de Externe, a votat cu o majoritate zdrobitoare proiectul de lege care spune că:

  Articol unic: Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, se modifica dupa cum urmeaza:

  Articolul 1, alineatul (1) a) se modifica şi va avea urmatorul cuprins:
  ART. 1. alin (1) a) drepturile persoanelor care îşi asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română cele aparţinând filonului lingvistic şi cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor Romaniei, indiferent de modul în care aceştia sunt apelaţi (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuţovlahi, daco-români, fărşeroţi, herţeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, macedo-români, maramureşeni, megleniţi, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji, precum şi toate celelalte forme lexicale înrudite semantic cu cele de mai sus), denumite în continuare români de pretutindeni;

  • George Valah spune:

   Ar fi de laudat daca… Denumirea de „ruman” era in evul mediu similara cu serb/iobag. Apoi pasoptistii parca, din exces de zel si pentru a „demonstra” ca ne tragem din „romani” au venit cu denumirea de Romania (de la Roma-It), etc! De aici refuzul altor comunitati de a se „recunoaste romani=servi/rumani/iobagi”. Dupa cum s-a vazut, nu ne-a purtat prea mult noroc… Personal cred ca adevarata denumire de „valah, vlah, Valahia” e mai binevenita (vlasti=putere in rusa-de fapt preluat din vechea „daca”!) 🙂

   • ana spune:

    mie mi se pare corect sa ne numim daci iar tara Dacia 🙂

   • ana spune:

    De fapt eu am postat acest articol pt ca se „vede” bucuria lor de a fi numiti români. Si asa este, modovenii de peste Prut sunt români. Eu am acolo rude pe care insa nu le cunosc din cauza vremurilor …

   • George Valah spune:

    „Daci” e o porecla pusa de celelalte popoare de la sabia incovoiata „daka” – caci sabiile erau drepte pe atunci! Adevaratul nume pe care il foloseau despre ei insisi era de…”Niseeni” de la zeul Dio Nissos.. Iar limba era sfanta, numita „nisseana”… Poate asa ar fi trebuit sa ne ramana numele …

 3. ana spune:

  o piesa moldovenesca in ritm de tarantella 🙂

 4. ggk spune:

  Activiștii pentru drepturile animalelor de la organizația Fermare Green Hill au ocupat săptămîna trecută un laborator al Universității din Milan și au eliberat o parte din șoareci și iepuri și au schimbat între ele etichetele de pe cuști, pentru a submina experimentele. Cercetătorii spun că le vor lua ani de zile să reconstituie munca de pînă acum.
  http://totb.ro/activistii-italieni-pentru-drepturile-animalelor-au-ocupat-un-laborator-de-neurobiologie/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s