22.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Anunțuri

9 comentarii on “22.05.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. Mircea spune:

  Doreşti să te schimbi…în ce?

  Când vine momentul în care dorinţa de schimbare ne loveşte subit, simţim că putem muta şi munţii din loc şi suntem entuziasmaţi la ideea că, în sfârşit, suntem suficient de motivaţi încât să avem tăria de a transforma viaţa. Problema este că această dorinţă de schimbare chiar dacă este curajoasă, este formulată mult prea vag pentru a avea şanse reale să fie pusă în aplicare. Vreau să mă schimb este fraza pe care o auzim cel mai des, dar când vine vorba să intrăm în detalii şi să enunţăm exact ceea ce am dori să devenim, nu reuşim să punem degetul pe rană. În schimb, ne limităm la formule generale: îmi doresc să fiu sănătos, fericit, mai suplu, mai competent, mai apreciat de şef sau de anturaj etc. Cum putem să ne formulăm în termeni mai exacţi dorinţele pentru a le pune mai uşor în practică?
  Putem apela la o tehnică în trei paşi care ne ajută să ne fixăm obiective clare pornind de la schimbarea pe care ne-o dorim iniţial. Să aplicăm această tehnică la un exemplu din cele de mai sus.

  Primul pas – identificarea obstacolelor. Să spunem că ne dorim mai multă apreciere din partea celor din jur. Chiar dacă avem o personalitate interesantă, suntem spirituali şi ne împrietenim repede, aceste trăsături, chiar dacă sunt foarte importante, nu ne pot construi o reputaţie pozitivă dacă nu sunt însoţite de alte calităţi pe care le dobândim sau le pierdem cu timpul precum punctualitatea, generozitatea, francheţea. Aşa că degeaba spunem că ne dorim mai multă apreciere dacă nu ne corectăm obiceiurile proaste şi ne bazăm doar pe calităţile înnăscute. Probabil că nu suntem suficient de apreciaţi sau plăcuţi pentru că întârziem sau anulăm aproape de fiecare dată întâlnirile programate. Ori mergem tot timpul pe ocolişuri şi nu spunem lucrurilor pe nume, iar apoi relaţiile se complică, fiindcă ajung să fie bazate pe minciuni sau complezenţă.

  Pasul doi – soluţii mici pentru schimbări mari. A spune că, peste noapte, poţi să devii o persoană punctuală, deşi obişnuieşti să încalci de fiecare dată sfertul academic, e o minciună gogonată. Trebuie să îţi păstrezi realismul şi să fii conştient că pentru obiceiurile proaste, trebuie să lupţi cu remedii care acţionează treptat, dar constant. În loc să îţi propui să ajungi la timp (nu te vei ţine de cuvânt şi apoi te vei descuraja şi vei lăsa totul baltă), propune-ţi să nu depăşeşti zece minute de întârziere şi să începi să te pregăteşti pentru întâlnire cu un sfert de oră mai repede decât o faci de obicei. Vei vedea că ai şanse mari să nu mai întârzii deloc dacă aplici aceste reguli de fiecare dată.

  Pasul trei – cere feedback. Perspectiva unei persoane în care ai încredere te poate ajuta să vezi lucrurile din alt unghi şi să vezi mai clar ceea ce trebuie sau nu să corectezi. Probabil că te concentrezi pe anumite aspecte care, în realitate, sunt minore şi ignori alte aspecte negative care ies mult mai mult în evidenţă în ochii celor din jur. Părerea cuiva din exterior îţi va clarifica aceste îndoieli.

  Putem să aplică această tehnică pentru fiecare dorinţă în parte. După câteva săptămâni, sunt sigură că îi veţi observa efectele. Iar partea cea mai bună e că odată ce ne obişnuim să gândim în acest mod, vom reuşi ne punem în practică dorinţa de schimbare mult mai repede şi mai eficient decât atunci când doar stăm şi visăm la un comportament curăţat de obiceiuri care nu ne fac bine şi ne împiedică să fim mulţumiţi de noi.

 2. ggk spune:

  Joi, 23 mai, de la ora 15:00, istoricul Gheorghe Iscru vă invită la conferința cu tema „Străvechea noastră dreaptă credință”. Conferința va avea loc la Muzeul municipiului Bucureștiului (Palatul Șuțu – la Universitate). Intrarea liberă!
  http://danielroxin.blogspot.ro/2013/05/conferinta-cu-istoricul-gheorghe-iscru.html

 3. ggk spune:

  Dacă îţi iei salariul pe card, sau pensia sau alt venit pe care îl realizezi, o mare parte din banii tăi se duc doar pe comisionul de administrare, pe taxele de retragere sau depunere şi pe tot felul de alte taxe şi comisioane, atunci când faci operaţiuni, tranzacţii cu cardul sau doar vrei să îţi consulţi soldul curent, fie la oficiul bancar, fie pe Internet. La sfârşit, când tragi linie, vezi că o mare parte din banii tăi s-au dus doar pentru faptul că îi ţii pe card!
  http://dantanasescu.ro/2013/05/22/daca-tii-banii-pe-card-esti-sclavul-bancilor.html

 4. ggk spune:

  Garajul solar: produce energie şi creşte plante
  http://totb.ro/garajul-solar-produce-energie-si-creste-plante/

 5. ggk spune:

  Desi s-au inchis si inca se mai inchid scoli, Romania si-a permis sa plateasca aproximativ 40 (39.037.500 / 48406500 + tva ) de milioane de lei noi pentru un moft extrem de pagubos – inchirierea pentru aproximativ 3 ani – perioada 2009-2013 – a licentelor pentru sistemul de operare Windows din laboaratoarele de informatica din scoli!!
  In plus, stirea din gandul sustine ca aproximativ 80 de mii de licente ar fi fost platite fara sa fi fost nevoie de ele! Multe dintre calculatoare erau deja prea vechi si prea slabe pentru a mai rula Windows 7.
  In prezent, la nivel mondial, peste 50 de milioane de pc-uri personale ruleaza o distributie Linux iar in Europa si nu numai s-a trecut masiv la folosirea acestor sisteme de operare din considerente economice si de fiabilitate. Mai multe guverne, ministere institutii publice si private, firme au trecut deja pe Linux (Ubuntu, Open SUSE, Linux Mint, Debian) i
  In Rusia, Putin a ordonat ca laboratoarele de informatica sa fie dotate cu LINUX
  http://gandeste.org/general/mega-jaf-si-giga-bataie-de-joc/28875

 6. ggk spune:

  Poliţia Română a cumpărat un sistem portabil de monitorizare a telefoanelor mobile care a costat 2,8 milioane de lei.
  http://www.dcnews.ro/2013/05/politia-va-putea-localiza-identifica-si-monitoriza-telefoanele-mobile/

 7. ggk spune:

  Dacă nu vrei să contribui nici măcar cu câțiva lei la umflarea buzunarelor unor companii pe care nu le susții, există aplicația Buycott, disponibilă pentru iPhone, iar în curând, pentru Android. Aplicația scanează codurile de bare ale produselor, oferind informații despre producător și despre relația acestuia cu familia de corporații din care aceasta face parte. Chiar dacă un banal porumb de floricele poate avea ca producător o firmă cu nume banal, aceasta ar putea fi legată de Monsanto sau alte corporații pe care mulți consumatori ar vrea să le evite.
  http://totb.ro/buycott-aplicatia-care-te-ajuta-sa-nu-cumperi-de-la-corporatiile-neetice/

 8. ggk spune:

  Amidonul din porumb, posibil înlocuitor al cianurii în procesul de extragere a aurului
  Cercetătorii de la Universitatea Northwestern din Statele Unite au dat de aur în laborator. Ei au descoperit o metodă ieftină și prietenoasă cu mediul de extragere a aurului cu ajutorul amidonului din porumb.
  Datorită acestei metode s-ar putea renunța la cianură, substanța folosită în prezent, pentru separarea arului de alte substanțe. Amidonul de porumb poate fi folosit și la extragerea aurului din deșeurile electronice.
  http://totb.ro/amidonul-din-porumb-posibil-inlocuitor-al-cianurii-in-procesul-de-extragere-a-aurului/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s