Stiri scurte: 27.05.2013

– Viata marina, inclusiv planctonul de la tarmurile Japoniei pana la Insulele Guam prezinta urme de contaminare cu cesium radioactiv provenind de la CN Fukushima!

Japan Radiation Widely Contaminates Pacific Marine Life-

No Nuclear EARTH 無核地球

– Cele mai contaminate state  inafara Japoniei dupa accidentul nuclear de la Fukushima sunt: California, Finlanda, Canada, Australia!

In Finlanda s-a gasit cesium in licheni, ciuperci, carnea de elen si ren…

Fukushima Radiation Spreads Worldwide

–  Nu va exista „revenire dupa criza” in „lumea din vest”! Fiecare sa isi ia masuri…

InvestmentWatch

– In urmatoarea decada e de asteptat o prabusire a bursei americane de 25-30%, poate chiar si de 50%, avertizeaza  unii economisti!

The Venerable Jack Bogle Has Warned Us A 25-50% Downward Move Is Almost Certain

Iran Defense Ministry hands over a large number of long-range surface-to-surface missile launchers to the Islamic Revolution Guards Corps on May 26, 2013.

– Comandantul Aerospace Division  al Islamic Revolution Guards Corps (IRGC) Brigadier General Amir-Ali Hajizadeha declarat ieri cu ocazia unei ceremonii militare ca Iranul se afla la apogeul puterii sale militare si nicio putere mondiala nu poate  sa ii ameninte sau sa le provoace  vreun rau!

No world power can counter, harm Iran: IRGC cmdr.

Home

– Biroul de Recensamant a raportat in 2009 ca 1 din 6 americani traieste in saracie, dar intre timp cifrele reale au ajus  la 48% din populatia SUA  iar trendul merge spre 75% in anii urmatori!(Bine, sa nu confundam de ex. „saracia de la noi” cu cea de la ei! Cu totul altele sunt criteriile de comparatie, aspiratiile si standardul general!GV)

The Real Numbers: Half of America in Poverty – and It’s Creeping toward 75%

Storyleak

obama-internet-terrorism

– Mai nou, pres Obama spune ca „internetul e de vina pentru terorismul domestic” si ar vrea sa-l „controleze”! (E haios rau, baiatul asta!GV)

Internet Control: Obama Blames Internet for ‘Domestic Terrorism’

– Seful Fortelor  Aeriene din Israel Maj. Gen. Amir Eshel avertizeaza ca „un razboi (al Israelului)  pe mai multe fronturi, este iminent”, intre adversari ar fi inclusi Hezbollah si Siria, dar posibil si pe 3 fronturi.

Israeli Air Force chief warns a multi-front war could be imminent

– In legatura cu „atacul 9/11 de la care a pornit totul”, unii se mai intreaba si azi, cum a ajuns focul de „aici”:

…. pana „dincoace”! Ca focul merge mereu in sus, nu in…jos!

A Logical Question With No Answer

– Cum eruptiile solare pot distruge civilizatia terestra!

– Sunetul unei eruptii solare supersonice, lovind Pamantul!

toxicitypurity_analyzer2

– Detectoarele portabile de alimente modificate genetic sau toxice, isi fac intrarea pe piata!

Consumers Will Soon Have Devices In Their Hands To Detect GMO and Toxic Foods


9 comentarii on “Stiri scurte: 27.05.2013”

 1. gabin spune:

  George,
  cam cum sa arate „masurile” ce trebuiesc luate in caz de nerevenire din criza?
  Unii si-ar face adapost anti-atomic, altii si-ar procura arme, altii ar da atentie stocului de alimente sau tehnicilor de supravietuire,..sau cusca Faraday pt explozii solare,…sau viata departe de oras, sau stoc de seminte,…sau permacultura….Sau cat mai multe din acestea, plus „cizelare” spirituala cu incredere-credinta-speranta in logica divina? …Sau poate niciuna? Nu stiu ce sa zic. Tu?

  • George Valah spune:

   „Pe net” se recomanda sa iti faci o casa de vacanta cat mai departe de lume, sa ai acolo rezerva de alimente arme, munitie din belsug, mijloace de comunicatie indpendente,sa te pregatesti sa stii „mestesuguri” si sa ai unelte simple pt ele, surse independente de energie etc! Poate fi si asa…dar astea sunt secundare.
   In primul rand, sa nu mai fi dependent in interiorul tau, de mijloacele civilizatiei actuale. In celelalte regnuri de pe Pamant, nu exista criza financiara sau de alta natura: traiesti, ai ce manca, esti cu ai tai, e bine. Restul sunt… „dependente” sau vanitati, false nevoi sau lipsa de repere. Daca esti pregatit sa accepti asta, totul devine simplu, inclusiv a le avea „pe toate”, stiind ca la fel de usor le-ai putea pierde intr-o clipita.
   Apoi, sa te reconsideri pe tine insuti. Asta inseamna ca timpul limitat pe care il avem in viata, trebuie mai mult acordat pentru „consum propriu” decat pentru alte scopuri secundare sau false. Atentie: de cele mai multe ori, timpul ne este furat sau il cedam singuri „de nevoie sau bunavoie” altora, prin „servici” sau alergand dupa false scopuri/idealuri…
   „Consum propriu de timp” este acela folosit pentru „crestere”, astfel incat sa ne simtim „cat mai bine” noi in ochii nostrii prin comparatia „cum am fost si cum am devenit”. Multi inca isi imagineaza ca „a avea cat mai mult sau ceva anume” e scopul „realizarii in viata”. Mare prostie! Pentru ca o asemenea filozofie implica „aprecierea din partea celorlati”, adica „ceilati sa-ti confirme realizarea ta”! Daca ai fi „singura persoana de pe Pamant”, ar mai conta cate sau ce ai? Atuci „cum” te-ai realiza in viata? Eu nu spun „sa nu ai” sau sa nu iti doresti anumite lucruri, ci doar sa fii constient ca ele nu te definesc ca persoana, nu inseamna nimic mai mult decat ceea ce sunt si oricand lipsa/pierderea lor sa nu te afecteze peste masura.

   .

 2. Cristi Spârlu spune:

  Concluzia la care am ajuns în acest moment este că nu va veni nici un sfîrșit așa cum mulți poate că și-ar dori. Dimpotrivă lucrurile rele vor fi mai rele, iar cei care speră să vină lucruri rele pentru ca apoi să vină lucruri bune se vor înșela amarnic în ceea ce privește timpul de așteptare. E ca și cum un cetățean al secolului al V lea era noastră, mai precis pe la anul 413 era noastră vede decăderea din jurul său. Imperiul nu mai este ce era odată, oamenii parcă au luat-o razna și se gândesc numai la cum să se înfrupte din bunătățile încă disponibile în cantități mari în interiorul imperiului fără să mai muncească ceva (fiecare are câte un sclav cel puțin la dispoziție – noi avem unelte dependente de energie), dar se simt lupii din exterior dînd tîrcoale cu nerăbdare. Sunt numai 3 ani de cand Alaric, regele get devasta capitala imperiului arătînd celorlalți ca imperiul nu mai rezistă mult in fața barbarilor. Dar, mai trebuie să treacă mai mult de 50 de ani ca imperiul să dea ultimul pe ultimul împărat, pe Romulus Augustus. Desigur este o concluzie care are la bază doar intuiția și o extrapolare la ceea ce s-a întâmplat cândva în trecut. Fiecare dintre noi care vede astfel de lucruri trebuie în primul rând să-și creeze confortul psihic necesar pentru a rezista vremurilor actuale, inconfortabile în primul rând din punct de vedere intelectual și filosofic decât material. Unii dintre noi se vor refugia la țară încercînd să reînvie un mod de viață dispărut deja, acela al țăranului român (ca și cum s-ar dori reînvierea unui brontozaur), alții se vor refugia în veșnicia cărților, alții în puterea credinței, alții vor trăi clipa și se vor folosi de fiecare zi pentru câte un nou chef, unii chiar își vor construi buncăre și peșteri artificiale pentru a rezista împotriva nenumăratelor riscuri și primejdii care pasc omenirea în aceste momente. Vor fi unii dintre noi care doar vor trăi, și cu bune și cu rele, că așa-i omenirea de când s-a născut ea. Ceea ce nu se spune prea des este că fiecare dintre noi ca parte a unui joc uriaș de șah contribuim în mod direct la durata și rezultatul partidei.

 3. gabin spune:

  Multumiri pt raspunsuri. Am retinut punctele de vedere, sfaturile…
  George, ti se pregateste un clip! Mare atentie ca ..urmeaza. 😀

 4. gabin spune:

  da, in clipuri sa ne duelam!…
  dar pana atunci traieste clipa, ca dupa aia,,,,,…..nu se mai stie!

 5. gabin spune:

  adica nu se mai stie dupa ce primesti clipul de la mine vreau sa zic!.. Este distrugator, ce mai!

 6. gabin spune:

  …sau mai bine nu?! 😦


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.