04.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Reclame

18 comentarii on “04.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. ana spune:

  SEMNEAZĂ PETIŢIA adresată guvernelor Germaniei, Franței și Olandei și tuturor statelor participante la Convenția Patentelor Europene:
  – În calitate de cetățeni preocupați de calitatea și siguranța alimentelor, vă cerem să inițiați o corectare normativă a legislației europene privind patentele, solictând Consiliului Administrativ al Organizaţiei Europene de Brevete să elimine ambiguitățile legislative care permit corporațiilor să patenteze soiuri de plante și metode convenționale de cultivare. Sunt necesare interdicții și măsuri de precauție ferme, pentru a proteja consumatorii, fermierii și cultivatorii în fața corporațiilor care vor să ne controleze lanțul alimentar.
  http://www.avaaz.org/ro/monsanto_vs_mother_earth_loc/?bGrpnab&v=23968

  • ana spune:

   http://dantanasescu.ro/2013/06/04/bulgarii-protesteaza-impotriva-exploatarii-gazelor-de-sist-in-romania.html
   Locuitori din oraşul Dobrici şi din alte localităţi din nord-estul Bulgariei îşi vor exprima solidaritatea cu protestele din România împotriva explorării gazelor de şist prin fracturare hidraulică. Sintia Nedialkova, care organizează acţiunea de protest, a declarat că miercuri, în jurul orei 12, demonstranţii se vor afla la punctul de trecere a frontierei Durankulak-Vama Veche, unde speră să se întâlnească cu manifestanţii din România împreună cu care să protesteze împotriva exploatării gazelor de şist.
   Insistăm ca autorităţile române să interzică fracturarea hidraulică, metodă care ar polua apele din Dobrogea, atât în România, cât şi în Bulgaria.

 2. ggk spune:

  Într-un viitor nu tocmai îndepărtat, vinovăţia sau nevinovăţia unei persoane, în cadrul unui proces, va putea fi determinată cu ajutorul scanării creierului, susţin oamenii de ştiinţă.
  http://totb.ro/vinovat-sau-nevinovat-decizia-o-va-da-scanarea-creierului/

 3. ggk spune:

  Unul dintre marile grupuri sindicale din Turcia, confederația Kesk, cu orientare de stânga, va organiza marți și miercuri o grevă menită să sprijine continuarea protestelor anti-guvernamentale în mai multe orașe, scrie BBC News. Confederația, care reprezintă circa 240.000 de muncitori, a acuzat guvernul de “teroare de stat”.
  http://totb.ro/un-sindicat-din-turcia-sustine-protestele-printr-o-greva-de-doua-zile/

 4. ggk spune:

  Era unei noi democratii – Traim vremuri revolutionare
  Acest tânăr soldat, alături de site-ul demascator WikiLeaks, a dezvăluit natura falimentară din punct de vedere al moralității a guvernelor vestice: încălcarea angajamentelor, tortură dincolo de granițe și crime de război sângeroase. Acțiunea lui a funcționat ca niște raze de lumină care au străpuns perdeaua de fum înțesată de minciuni care susține fațada corporatistă a democrației. Acțiunile lui Manning și WikiLeaks și reacția guvernului Statelor Unite la acestea au zguduit sistemul de putere și falsa lui legitimitate. Lumea a văzut lumina și tăcerea a fost ruptă.
  Aceasta nu a fost prima dată când oamenii din întreaga lume s-au unit pentru a contesta ordinea corporatistă la nivel global. În 1999, istorica luptă împotriva Organizației Mondiale a Comerțului în centrul orașului Seattle a fost un moment care a servit drept pivot atunci când mișcarea de rezistență din Statele Unite a ajuns din urmă revoltele de la nivel global. Pe vremea aceea, 70.000 de protestatari s-au adunat pe stradă pentru a opri întâlnirea anuală a Organizației Mondiale a Comerțului. În timp ce un avocat al prostestatarilor încarcerați le vorbea celor care erau arestați, în fața închisorii, mulțimea s-a adunat și repeta cuvintele după avocat, pentru a-și face vocea auzită.
  Acum, la aproape 10 ani după evenimente, revoltele împotriva statului corporatist și-au făcut din nou loc în America de Nord. Cauza comună a celor de pe străzile din Seattle poartă un nou mesaj- al majorității. Mesajul este acela de a aduna laolaltă toți oamenii pentru a se opune fraudei globale strigătoare la cer care de desfășoară pe Wall Street și în Băncile Centrale.
  Tabăra a fost mai mult decât un protest. A devenit foare clar că reforma nu va mai funcționa și că sistemul însuși trebuie înlocuit. Oameni de toate felurile s-au unit și s-au angajat să se pună de acord și să se organizeze având la bază egalitatea. S-a născut o rețea de comunități independente.
  De la partajarea unor documente la conexiune interpersonală, se naște o nouă cultură online. Un exemplu este mișcarea împotriva legilor care blochează dorința inerentă a oamenilor de a se conecta și de a împărtăși.
  Dezvoltarea acestei rețele este o provocare directă pentru controlul politic corupt și deja a început să țese un nou material social. Oamenii se interconectează în mod orizontal, discutând și învățând să ia decizii împreună
  În ultimul secol, Statele Unite au pretins de multe ori că sunt un model de guvernare democrată. Retorica discursului „să aducem democrația și altor popoare” era des folosită de Statele Unite pentru a justifica războaiele.
  Planurile neoliberale bazate pe profit ale Washingtonului și ale marilor corporații domină societatea și depind de un sistem centralizat pentru a-și susține puterea. Această forță centralizată compresează diverse forme de existență și închide uriașul potențial uman prin predefinirea experiențelor, astfel încât limitează parametrii și semnificația acelei experiențe.
  Aproape toate aspectele vieții sunt acum monetizate și comercializate. Utilizând o formă ierarhică de a manageria capitalul, cetățenii au fost reduși la stadiul de a fi consumatori pasivi, pe de o parte și la stadiul de mână de lucru, pe de alta, conducând la vieți lipsite de semnificație și la limitarea adevăratei puteri pentru ca oamenii simpli să ia decizii care țin de viața și vocația lor.
  Versiunea golită de sens a democrației s-a împrăștiat în toată lumea. Antropologul David Graeber a caracterizat ultimii treizeci de ani ca fiind epoca neoliberalismului. El a descris modul în care, cu ajutorul acestei ideologii politice și economice dominante, ideea de libertate umană a ajuns să însemne piețe libere iar democrația să însemne participarea șa producția și consumul în masă. Graeber a mai spus că scopul conducătorilor din întreaga lume este să-i facă pe oameni să creadă că este singurul sistem posibil.
  Democrația a devenit un proiect de civilizare pentru a controla și a limita “țările mai puțin dezvoltate”, pentru ca mai departe să fie controlate resursele și piețele. Autoritatea imperială a statului s-a transformat într-o hegemonie transnațională prin intermediul globalizării conduse de corporații. Ceea ce mișcarea Occupy și revoltele globale au început să dezgroape este frauda acestui ordin dominant, deghizat într-o democrație reprezentativă. Oamenii au început să vadă adevărata natură a acestei puteri centralizate, o mașină care transformă experiența umană adevărată în ceva abstract și străin de adevărata viață și care domină diverse culturi prin privarea acestora de autonomie economică și culturală. Mai demult, părea că nu prea există căi de atac împotriva legitimității fabricate al acestui sistem. Tot ceea ce era în contradicție cu aceste valori neoliberale era marginalizat. Cu toate astea, acum, societatea globală experimentează o schimbare majoră. Acestea sunt vremuri revoluționare. Dinspre țărmuri, se rostogolesc noi valuri ale schimbării.

  http://gandeste.org/politica/era-unei-noi-democrații/29336

 5. ggk spune:

  Gruparea Anonymous susţine că a lansat o serie de atacuri cibernetice împotriva Guvernului turc.
  http://www.dcnews.ro/2013/06/anonymous-a-paralizat-institutiile-publice-din-turcia/

 6. BELA spune:

  Relaxare 🙂

 7. ana spune:

  Buna dimineata! Si acum inviorarea 😀


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s