05.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Anunțuri

6 comentarii on “05.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. ggk spune:

  Masca de gaze artizanala la protestele din Turcia

 2. ggk spune:

  De fapt, în Turcia, tinerii ies pe străzi pentru apărarea caracterului laic al statului turc şi împotriva islamizării societăţii de către guvernul Recep Erdogan.
  Diferenţele de stil de viaţă sunt uriaşe. În oraşe se trăieşte ca în marile metropole occidentale în mainieră laică, cu femei cu fuste scurte, cu băuturi alcoolice de vânzare la super-market, cu femei care studiază la Universităţi, cu cluburi de noapte şi baruri deschise non-stop. În schimb la ţară oamenii trăiesc în stil islamic aplicând legea musulmană, cunoscuta sharia. Încă în zona rurală a Turciei alcoolul e interzis, femeile poartă burka pe faţă, iar bărbaţii au neoficial până la patru soţii. În general femeile sunt casnice şi la Alimentara poţi cumpăra cel mult o bere şi aceea învelită în ziar. La ţară musulmanii se opresc pe stradă şi se roagă conform tradiţiei. Turcia rurală şi islamistă e cea care îl susţine pe premierul Erdogan şi pe care l-a adus la putere în 2002. De atunci generalii armatei turce, care garantau statul laic, conform tradiţiei kemaliste, au fost rând pe rând arestaţi şi au primit ani grei de puşcărie fiind acuzaţi că doresc să dea o lovitură de stat şi să doboare guvernul islamistDe fapt avem de-a face în Turcia cu ciocnirea tectonică a două structuri social-politice: una care doreşte continuarea tradiţiei generalului Kemal Ataturk care a impus în anii 1920 secularizarea societăţii turce şi laicitatea statului turc, care a fost garantată până în 2002 de către Armata Turcă şi a doua cea care doreşte islamizarea societăţii turce, introducerea sharia şi revenirea la gloria Imperiului Otoman.
  Societatea turcă din marile oraşe occidentalizate refuză de fapt prin aceste demonstraţii anti-guvernamentale islamizarea Turciei.
  http://romaniatrezita.net/2013/06/sa-intelegem-ce-se-intampla-in-turcia-stat-laic-sau-islamic/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s