11.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)

Reclame

7 comentarii on “11.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. lili3d spune:

  http://www.yoda.ro/stiinta/avioane-propulsate-de-vanturile-vacilor-si-bagaje-plutitoare-idei-nebune-ale-inginerilor-pasionati-de.html
  Cinci echipe de tehnicieni au ajuns in finala competitiei Airbus Fly Your Ideas, cea mai buna idee urmand sa fie premiata vineri cu 30.000 de euro.
  Printre ideile care urmeaza care au ajuns pe lista scurta a celor de la Airbus in cadrul competitiei Fly Your Ideas, firma care va oferi 30.000 euro castigatorului se afla si una care ar face ca bagajele sa ajunga mai repede la pasageri dupa ce avionul aterizeaza. Astfel, Team Levar din Brazilia, a conceput o „suflatoare” de aer care mentine bagajele intr-o oarecare suspensie, incarcarea si descarcarea fiind, astfel, cu 30% mai rapida decat in modul clasic.

  Echipa CLiMA din Australia propune pe post de combustibil metanul „eliberat” de vaci, metan despre care se stie ca este un gaz de sera. Lichefierea acestui gaz ar face a emisiile de CO2 sa fie mai reduse cu pana la 97%. Malayesienii de la Team Embarker sustin ca pilotii ar putea degaja sufienta energie pentru functionarea echipamentului de bord. Astfel, scaunele ar fi utilate cu „absorbanti” ai energiei degajate de corpul omenesc, aceasta ajungand sa „alimenteze” electronicele de la bordul avionului.

  Team Flybrid din Italia a conceput acumulatorii reincarcabili care ar putea fi folositi de motoarele hibrid si ar duce la economisirea carburantului cu pana la 60%. Italienii sustin ca avionul va fi echipat doar cu numarul necesar de acumulatori pentru a se realiza aceasta economisire si se reduce emisiile de CO2 cu 40$. A cincea echipa din finala, AVAS, vine din India, propune ca motorul sa fie realizat din materiale care-si schimba forma in functie de curentii de aer ceea ce ar reduce poluarea fonica.

 2. ggk spune:

  Emisia programelor televiziunii publice ERT din Grecia au fost oprite in mod autoritar de guvern, dar emisia este accesibila pe internet: http://www.ert.gr/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s