Stiri scurte: 14.06.2013

National Review Online

– Planul SUA de a-i inarma pe rebelii sirieni include si un „no fly zone” pe un teritoriu sirian limitat, care ar trebui sa fie sustinut dinspre Iordania! (Pentru punerea in practica a planului ar fi de rezolvat mai intai cateva probleme: Siria, Rusia, China, Iranul, Libanul. Apoi se poate.Sau… se  vrea bagata si Iordania „la pachet” cu Siria si Turcia?GV)

U.S. Military Plan for Arming Syrian Rebels Includes No-Fly Zone

– Preotul Nathanael despre Ed Snowden: „…cand adevarul devine tradare! Vor trimite drone dupa el sa-l asasineze?”

– Directorul FBI Robert Mueller , a declarat marti ca „guvernul US va face tot ce e posibil pentru a-l face pe Ed Snowden sa plateasca pentru dezvaluirile sale”! ( Adica „la ei” nu „se intoarce si obrazul celalalt” ci e mai valabil „dinte pentru dinte si ochi pentru ochi” – fie, si pentru „ureche”?GV)

FBI director says U.S. will hold Snowden responsible on NSA leak

646x404

– Un apel pe net despre cum sa se iasa din ECHELON PRISM: sa se boicoteze motoarele de cautare induse prin utilizarea: Startpage https://startpage.com/

Aceasta nu ar asigura o securitate mai mare ci macar ar boicota ca o alternativa motoarele de cautare „traditionale”!

Break Out of the ECHELON PRISM: Boycott US Search Engines Via Startpage

The Wall Street Journal

–  James R. Clapper, director of National Intelligence  a declasificat unele informatii sambata  despre scopurile si operatiunile desfasurate pe internet de unele companii pentru strangerea de date, pentru a prezenta sub o lumina „mai buna”  activitatea de „spioniada” dupa ultimele dezvaluiri!

U.S. Official Releases Details of Prism Program

Cyber War Details Revealed

Activist Post

– 7 Cai prin care va puteti proteja anonimatul si intimitatea cand sunteti „online”:

 1. Folositi  StartPage.com   ca motor de cautare, cel mai privat motor de cautare
 2. Considerati folosirea unui   Anonymizer ca de ex.Tor   , pentru a va proteja identitatea. Ca sa porniti rapid descarcati Tor Browser Bundle.
 3. Folositi un network social sigur cum ar fi Pidder.
 4. Folositi un  firewall  , si o conectie wireless de ex.
   Little Snitch  pentru Mac users.sauOutpost
 5. Stergeti-va regulat cookies, si delogati-va de FB daca nu aveti treaba acolo. Recomandat CCleaner
 6. Acoperiti sau disconectati-va camera web daca nu o folositi. Hackers and intelligence agencies, se pot folosi de ea fara sa stiti
 7. Folositi emailuri sigure cum ar fi HushMail, pentru a va proteja corespondenta

7 Powerful Ways to Maintain Your Privacy and Integrity Online

– In Turcia nimic din problemele PM Erdogan nu s-au terminat pentru ! Politisti deghizati in manifestanti – cu casti radio si fulare pe fata, creaza provocari…

The Independent

Reuters

– Azi PMi f Erdogan deklara ca: „turbulentii vor fi indepartati din Piata Taksim in 24 de ore, nu mai asteptam pentru ca Parcul Gezi nu apartine „ocupantilor” ci poporului” (adica bogatilor care vor sa faca mall acolo!GV)

Turkey protests: PM Erdogan issues ‘final warning to troublemakers’ as death toll rises to five and crowds prepare for clashes in Taksim Square

Telegraph.co.uk

– Spaima brit-ilor este ca „mai curand isi vor gasi de lucru imigrantii decat barbatii britanici”! (Pai nici in America, „homelesii” nu sunt „decat” cetateni americani neaosi! Poate se intelege si… de ce?GV)

Migrant men more likely to be in work than indigenous British males

politics

– Curtea Suprema a SUA a decis: genele umane nu pot fi patentate! (Ufff! Deci nu-mi pot pune „taxa” pe ele!GV)

Supreme Court DNA Ruling: Court Says Human Genes Cannot Be Patented

– In Bolivia au fost inchise toate fast foodurile MacDonald’s din cauza ca… erau in pragul falimentului!

No More “Fast Food” in Bolivia: McDonald’s Has Closed Down All Its Restaurants

– Parlamentul rus a aprobat „legea blasfemiei” prin care se poate sta pana la 3 ani in inchisoare  pentru „ofensarea sentimentelor religioase” ale cuiva, si pana la 1 an de inchisoare pentru „afisarea intentionata si in public care ar putea ofensa sensibilitatile religioase” ale cuiva! Nu se defineste termenul de „ofensa religioasa”. 

Russian parliament passes new blasphemy law as protesters call for secular state

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

A trolley graveyard: Matthew, 35, began his journey to document abandoned sites a decade ago while researching the decline of the state hospital system

– America abandonata! Galerie foto

Abandoned America: Haunting images of the crumbling schools, decaying churches and rusting prisons that have been lost to time

Dr Akilah El – Celestial Healing Wellness Center

– 66 de plante alimentare pe care le puteti creste acasa in ghivece.

No Garden? Here Are 66 Things You Can Can Grow At Home In Containers

Ed Ward, MD’s Blog: US Tyranny & Tre

Reclame

2 comentarii on “Stiri scurte: 14.06.2013”

 1. lili3d spune:

  Bună tuturor,

  Edward Snowden tocmai și-a dat la o parte viitorul pentru a deconspira programul PRISM, folosit de Statele Unite pentru spart emailuri, mesaje de Skype și postări pe Facebookde ani de zile.. Dacă milioane dintre noi trec la acțiune, putem pune presiune pe Statele Unite să închidă PRISM, nu pe Edward! Hai să ne alăturăm lui înainte să fie prea târziu!

  Analistul acesta de 29 de ani tocmai a renunțat la toată viața lui– la prietenă, job și casă – pentru a deconspira programul PRISM al Statelor Unite – program care citește și înregistrează emailuri, mesaje de Skype, postări de Facebook și telefoane de ani de zile.

  Când Bradley Manning a trimis informațiile astea la Wikileaks, Statele Unite l-au încarcerat dezbrăcat în condiții despre care Națiunile Unite au declarat ca fiind „crude, inumane și degradante”.

  În cele ce urmează autoritățile și presa decid cum să reacționeze la scandalul ăsta. Dacă milioane dintre noi îl susțin pe Edward în următoarele 48 de ore, vom trimite mesajul puternic că el trebuie tratat ca un denunțător curajos, și că Statele Unite ar trebui să destrame PRISM, și nu pe Edward.

  https://secure.avaaz.org/ro/stop_prism_global/?bJjhJcb&v=25874

  PRISM este un program revoltător: oferă guvernului Statelor Unite acces nelimitat la mailurile noastre personale, la conturile de social media de pe Google, Youtube, Facebook, Skype, Hotmail, Yahoo! și multe altele. Ei înregistrează miliarde dintre mesajele noastre în fiecare lună și CIA poate folosi aceste informații acum și în viitor pentru a acuza, persecuta, sau șantaja pe noi, prietenii sau familiile noastre!

  Îngrozit de această violare a intimității individuale fără precedent, Edward a copiat un număr mare de fișiere, le-a trimis ziarului Guardian spre a fi publicate, după care a fugit în Hong Kong. Curajul lui nu doar că a expus programul PRISM, dar a pornit și sun efect de domino în întreaga lume care a scos în câteva zile la lumină și alte programe secrete de spionaj din Canada, Marea Britanie și Australia. Acum e blocat în Hong Kong, așteptând să fie arestat. Un strigăt global ar putea să-l salveze de la extrădarea în Statele Unite și să încurajeze alte țări spre a-i oferi azil.

  Nu putem lăsa Statele Unite să-i facă lui Edward ce i-au făcut și lui Bradley Manning. Hai să ne alăturăm lui, împotriva programului PRISM:

  https://secure.avaaz.org/ro/stop_prism_global/?bJjhJcb&v=25874

  Uneori acțiunile întreprinse de guvernele noastre ne lasă, pur și simplu, fără respirație. Când individualități eroice, ca Edward, își riscă propria libertate pentru a scoate informații de genul ăsta la lumină, comunitatea Avaaz își unește forțele, insistă pentru un tratament corect și de multe ori și câștigă. După ce mai mult de jumătate de milion dintre noi a cerut Statelor Unite să termine cu cruzimile față de Bradley Manning, acesta a fost scos din carceră și relocat într-o închisoare de securitate medie. Dacă acționăm rapid, am putea face și mai multe pentru Edward, să-l ajutăm să câștige lupta pe care a început-o pentru binele tuturor.

  Cu speranță și determinare,

  Ricken, Emma, Oli, Mia, Allison, Ari, Dalia, Laura și toată echipa Avaaz

  MAI MULTE INFORMAȚII:

  Snowden: denunțătorul din spatele dezvăluirilor supravegherilor NSA (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/09/edward-snowden-nsa-whistleblower-surveillance

  Oficiali de securitate auziți spunând: Contactul lui Edward Snowden Glenn Greenwald ar trebui să dispară (Huffington Post)
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2013/06/10/nsa-leaker-and-journalist-should-be-disappeared-overheard_n_3414346.html?utm_hp_ref=canada&ir=Canada

  Programul PRISM al NSA accesează informațiile utilizatorilor Apple, Google și ale altora (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/us-tech-giants-nsa-data

  Scandalul Prism: programul guvernamental care probează în secret serverele de net (Chicago Tribune)
  http://www.chicagotribune.com/news/chi-nsa-prism-scandal-20130607,0,301166.story

  PRISM în numere: Un ghid despre programul guvernamental secret de colectat date de pe internet (TIME)
  http://newsfeed.time.com/2013/06/06/prism-by-the-numbers-a-guide-to-the-governments-secret-internet-data-mining-program/

  Furie mare după dezvăluirile convorbirilor telefonice NSA obținute prin ordin judecătores (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/06/obama-administration-nsa-verizon-records

  Programul de colectare de date a primit undă verde de la MacKay în 2011 (Globe and Mail)
  http://www.theglobeandmail.com/news/national/data-collection-program-got-green-light-from-mackay-in-2011/article12444909/

  Verzii dezvăluie propunerea care necesită mandat pentru a accesa înregistrări telefonice și de date de internet (The Guardian)
  http://www.guardian.co.uk/world/2013/jun/11/greens-warrant-phone-internet-records

 2. lili3d spune:

  Ai un comment la spam. Pentru semnarea petiției pro Edward Snowden.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s