28.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)


3 comentarii on “28.06.2013. Flash comment! Materiale publicate de dumneavoastra :-)”

 1. ana spune:

  ADRIAN-NICOLAE POPESCU
  http://www.revistamagazin.ro/content/view/10301/10/

  Gandurile care vindeca

  Medicul spaniol Angel Escudero, din Valencia, este fondatorul unei scoli umaniste in cadrul medicinii numita noesiterapie sau „vindecare prin gandire”. Incepand din anul 1972, dr. Escudero face operatii chirurgicale, folosind o metoda personala de obtinere a anesteziei psihologice. Experienta sa este folosita si in salile de nastere, cu rezultate uimitoare. Atunci cand noesiterapia este folosita in oricare specialitate medicala, ea imbunatateste rezultatele operatiei si calitatea vietii pacientilor, la toate nivelurile.

  Cuvantul noesis provine din limba greaca si inseamna „actiunea gandirii”. Noesiologia este stiinta care studiaza efectele produse in viata de catre fiecare gand. Acest principiu a fost introdus de chirurgul Angel Escudero si este pe larg tratat in cartea „Vindecare prin gandire. Noesiterapie”. Se pare ca fiecare gand al nostru initiaza o reactie biologica globala armonica, in intreaga fiinta materiala si spirituala – in sensul ca ea reprezinta continutul gandului care a provocat-o. Fiecare gand influenteaza energiile globale ale omului si, conform semnificatiei ei intrinsece, se va produce ori un efect util si benefic, ori unul negativ si daunator.

  Reactia biologica pozitiva are loc atunci cand organismul functioneaza asa cum ar trebui. Pentru o functionare corecta a corpului uman, trebuie sa existe un echilibru in sistemul nervos vegetativ, respectiv intre sistemul simpatic si parasimpatic.

  Boala reprezinta de obicei lipsa de iubire in viata unui om, ceea ce produce o dizarmonie psihosomatica. Psihologic si fizic, boala este o cerere de iubire. Copiii demonstreaza ca aceste afirmatii sunt adevarate. Se stie ca cei din spitale si orfelinate, lipsiti de iubirea mamei lor, cad prada multor boli, intr-o masura mai mare decat cei care se bucura de iubirea si grija mamelor. Aceste boli sunt, de fapt, o cerere de iubire. Ce se intampla cand un om se gandeste si la lucruri pozitive si la cele negative fara sa aleaga? El produce blocaje in lantul vietii lui, deoarece nu a invatat ca, pentru a merge continuu in directia binelui, trebuie ca intotdeauna sa traga in aceeasi directie, cea pozitiva.

  Iata cativa pasi pentru vindecare prin gandire propusi de dr. Escudero:

  Cantitatea si calitatea apei din organism sunt esentiale pentru a pastra o stare buna de sanatate, iar sanatatea este imposibil de pastrat, fara a respecta semnificatia gandurilor sau cuvintelor. Cand corpul este deshidratat, pentru ca nu beti suficienta apa, creierul va poate da sfaturi eronate. E posibil sa simtiti foame cand corpul cere apa iar cand mancati, nevoia de apa creste. Si inca o idee de esenta, pe care trebuie sa o respectam cu sfintenie: apa nu poate fi inlocuita de alte fluide, chiar daca acestea dau senzatia ca potolesc setea!

  Intotdeauna sa ganditi si sa vorbiti numai de bine. Nu ganditi si nici nu vorbiti despre rau, nici macar sa-l negati. Creierul nu poate intelege o negatie si nu o va putea face niciodata. Trebuie sa cautati binele opus raului de care suferiti, sau de care va este teama. Cand il veti recunoaste, trebuie sa va amintiti urmatoarele cuvinte: „am nevoie”. Apoi, puneti dupa „am nevoie” lucrul pozitiv de care aveti nevoie: opusul raului. Continuati sa ganditi si sa vorbiti despre binele pe care l-ati recunoscut deja si sa credeti ca va fi usor de obtinut, in orice moment. Continuati astfel pana cand veti obtine tot ce va doriti.

  Avem nevoie vitala sa schimbam frica cu iubirea, care ar trebui sa fie cea mai importanta motivatie pentru actiunile omului.

  Este necesar sa gandim tot timpul in prezent, sustinand ideea ca avem tot ceea ce ne trebuie si ce ne este benefic: liniste, sanatate, stapanire de sine si bunastare. Nu trebuie sa negam raul de care suferim, deoarece, facand asta, accentuam in creier tot ce am stocat acolo legat de ceea ce negam. Raul nu ar trebui mentionat deloc, cum spuneam, nici macar pentru a-l nega. In creier, negarea nu are aceeasi forta ca ideea pe care vrem sa o negam. Deoarece ideea care urmeaza negatiei este, de obicei, despre un rau de care suferim, sau pe care nu-l dorim, creierul nostru detecteaza totul cu o mai mare intensitate, iar noi ne supunem riscului de a-l amplifica (de a amplifica exact ceea ce dorim sa eradicam).

  Principiile noesiterapiei au fost indelung testate si folosite in tratamentul ulcerelor, grefelor de piele, hemoroizilor, herniilor inghinale si ombilicale, simpatectomii periarteriale, chirurgie cosmetica, arteroscleroza. Dr. Escudero ofera astfel o perspectiva minunata de impacare a medicinei alopate cu principiile energetice si spirituale care conduc viata. Dar noesiologia are un cuvant foarte important de spus si in privinta cancerului.

  Iata ce spune dr. Escudero despre aceasta boala: „Se stie ca apare la cei care, la nivel constient sau inconstient, au pierdut dorinta de a mai trai asa cum traiesc in acel moment, care au renuntat la tot. Asta li se intampla pana si copiilor, indiferent de varsta, influentati la nivel inconstient de pesimismul parintilor sau rudelor, sau de circumstante vitale pe care nu le pot depasi. Acumularea reactiilor biologice negative se traduce printr-o scadere a ceea ce se numeste imunologie genetica – capacitatea naturii de a corecta si a reordona alterarile sau erorile ADN ale celulelor, care permit multiplicarea lor dezordonata.

  Acest obiectiv poate fi atins numai prin folosirea pozitiva a gandului, care exprima dorinta pacientului de a trai. Cu ajutorul energiei lui creatoare trebuie sa se creeze un ordin pentru restabilirea, in ADN, a informatiilor genetice corecte. Acesta este remediul impotriva cancerului si, fara indoiala, mecanismul ce sta la baza vindecarii spontane.”


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.