Stiri scurte:13.11.2013

Reuters

Nuclear fuel rods are seen in the spent fuel pool inside the No.4 reactor building at Tokyo Electric Power Co. (TEPCO)'s tsunami-crippled Fukushima Daiichi nuclear power plant in Fukushima prefecture in this November 7, 2013 file photo. REUTERS-Tomohiro Ohsumi-Pool-Files  Crane units are installed over the spent fuel pool inside the No.4 reactor building at the tsunami-crippled Tokyo Electric Power Co's (TEPCO) Fukushima Daiichi nuclear power plant in Fukushima prefecture in this November 6, 2013 file photo released by Kyodo. REUTERS-Kyodo-Files

– TEPCO ar vrea sa inceapa chiar de saptamana asta extragerea barelor de combustibil,  total  400t,  din bazinul R4  CN Fukushima, durata operatiunii fiind estimata la aproape un an! Dezmembrarea intregii centrale nucleare va dura probabil zeci de ani si va costa zeci de miliarde de dollari!
Fukushima: now for the tough part

– America si Israel au creat un virus de computer monstru  Stuxnet, care acum ameninta controlul si comenzile din centralele nucleare din intreaga lume,  chiar si Statia Spatiala Internationala! (Ei au vrut sa faca un program bun, dar a devenit  rau, intrand in computerele cu uraniu imbogatit  ale Iranienilor!GV)

Virtual Threat

Google Adwords "Estimated Total Conversions"

– Google va urmareste fiecare miscare, chiar si atunci cand nu sunteti logati la net! Ei au dezvoltat mijloace de urmarire pentru laptopuri, tablete si smartphonuri, care va pot urmari cand mergeti in magazine si locul de munca de unde faceti convorbiri telefonice!Aplicatia respectiva  Google AdWords  se numeste : Estimated Total Conversions“,! Vi se inregistreaza pozitiile GPS, apelurile telefonice cumparaturile online, etc!

Google Tracks Everything You Do, Even Offline

Americans’ Participation in Labor Force Hits 35-Year Low

-Numarul americanilor civili peste 16 ani care au de lucru in SUA, a atins cel mai scazut nivel din 35 de ani, raporteaza  Bureau of Labor Statistics. in octombrie !

Americans’ Participation in Labor Force Hits 35-Year Low

latimes.com

– SUA poarta discutii cu autoritatile din Yemen pentru a deschide in afara capitalei lor o inchisoare unde sa fie transferati detinutii proveniti  de la Guantanamo, si cei din Afganistan. (Da, a fost una din promisiunile electorale aale lui Obama: va inchide inchisoare Guantanamo! Si o va face!GV)

U.S. holds talks about Yemen detention center for Guantanamo inmates

TECHNOLOGY

sea turtle

-Sute de broaste testoase marine moarte au fost aduse la tarmurile Pacificului din America Centrala: Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama si nu se stie care e cauza… Cainii care le manaca, mor si ei!

Scientists looking for answers after hundreds of dead turtles wash ashore

– Ceva ciudat se intampla cu Soarele! Ar trebui sa fie la un maxim de activitate dar numarul petelor sale este la jumatate – cel mai scazut nivel din 200 de ani, iar inversarea polilor sai magnetici intarzie… Astronomii nu au inca explicatii.

http://on.wsj.com/1hZ8yQO

Strange Doings on the Sun

Sunspots, Which Can Harm Electronics on Earth, Are Half the Number Expected

The Independent

-Un nou tip de „invizibilitate” care poate opera pe o banda mai larga de frecvente, a fost dezvoltata de cercetatorii de la University of Texas in Austin . Prin aplicarea unei pelicule supraconducroare de electricitate care e alimentata de la o sursa, materialul special pe care e aplicata depaseste barierele sistemelor de invizibilitate pasiva. (Acestea creaza invizibilitate curband lumina in jurul corpului respectiv, doar pentru anumite frecvente (culori.GV) dar sunt foarte vizibile in altele)

New ‘active’ invisibility cloak design ‘drastically reduces’ visibility

Activist Post

– Un inventator „de garaj” a creat un nou tip de stocare a electricitatii in condesatori supraincarcati, care prelungesc puterea bateriilor de cca 5 X !

Awesome Garage Inventor Boosts Battery Power with Homemade Transformer

– Vreti sa traiti „vesnic”? Dar ati accepta ca  aceasta existenta sa o aveti in interiorul unui coputer, sau… retele tip internet? Poate ca va fi posibil…

Transhuman: Radical Life Extension in the Quest For Immortality

– Un baietel de 10 ani poate vorbi fluent… „deandoaselea”!


7 comentarii on “Stiri scurte:13.11.2013”

 1. lili3d spune:

  Viața în interiorul unei rețele net – matrix. Oare mai putem fi folosiți în cazul acesta?

  Un astfel de copil am întâlnit și eu odată la noi în țară, doar că era ceva mai mare. Ne făcea spectacole amuzante. 🙂

 2. cristytepes spune:

  Reblogged this on The Impaler – Țepeș-ul.

 3. Ciprian spune:

  Da, sa zicem ca Soarele nu va afecta (macar pana la un moment dat…) Pamantul si nici ISON (am vazut azi o poza cu ISON, in care apareau doua alte lumini, ca si cum insoteau cometa). Dar stim DE CE? De altfel tot cam asa stau lucrurile daca omenirea ar fi lovita de cine stie ce catastrofa majora.

 4. popescu ana spune:

  soarele ne afecteaza deja…..dar fiecare simte altfel


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.