Regasirea de Sine: „Crearea propriei realitati…”

„Credeti numai  in acele informatii , care sunt in concordanta cu propria voastra cunoastere si inteligenta”

Familia Galactica

Traducere, redactare si postare: George Valah

Toate drepturile revin autorului si sunt protejate prin legile copyright  in vigoare.

BASHAR (transmis prin Darryl Anka)

***********************************************************************

Exista cu adevarat doar 4 legi ale creatiei care  va permit sa experimentati tot ceea ce traiti.

Regula nr1 e aceea ca:  „Existi”.

Nu se poate face mai mult despre asta.

Cand vorbim despre „Legi„,  nu vorbim despre genul de legi  si reguli arbitrare care pot fi incalcate, sau schimbate sau reformulate, sau ignorate. Ideea e ca inafara legilor pe care le numiti „legile fizicii”  – pentru ca si unele dintre acestea sunt doar fragmente ale realitatii universale  si in alte dimensiuni, unele dintre  asa numitele legi, nu se prea mai aplica –  vorbim despre „adevaratele Legi” pentru ca „adevaratele Legi”  nu pot fi incalcate, e imposibil (sa le incalci)!

Ele sunt aceste 4 Legi care dau structura intregii creatii.

Asa cum ziceam, Legea nr 1 e aceea ca „Existi” , ceea ce inseamna de fapt  daca ducem rationamentul pana la capat  ca „daca existi acum, atunci intotdeauna vei exista si intotdeauna ai existat”! (In filozofia antica indiana Samkya exista sutra: „Ce este, este, ce nu este, nu este” ceea ce inseamna identic: „nimic din ceea ce este nu poate si nu va disparea, nimic din ceea ce nu exista nu poate si nu va aparea”. Este absolut aceeasi idee ca si in Legea lui Lavoisier :”Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”. GV) De aceea, „e posibil sa va schimbati forma, dar intotdeauna veti exista intr-o forma sau alta”!  Pentru ca „a fi” e singura  calitate pe care o detine „existenta”. Nu stie cum sa devina „Nonexistenta”. Nonexistenta e deja plina de toate lucrurile care „nu vor exista niciodata” si „nu e loc” in nonexistenta” pentru „lucrurile care exista”.  Deci daca existati, atunci veti exista INTOTDEAUNA! Asa ca…”relaxati-va”! 🙂

Legea nr 2: Unul este Tot si Toate sunt in Unul.

Asta inseamna ca „toate partile impreuna formeaza Unul” . Unul  este „unic” dar isi percepe simultan  toate „partile”. Ceea ce inseamna :  „Creatia nu e separata de Creator ci ESTE Alcatuirea Creatorului Insusi  si nu exista nimic inafara de aceasta!” De aceea orice persoana separata, orice lucru separat, concept sau entitate separata, este PARTE A ACELUIASI INTREG, si de asemenea holografic, „fiecare fragmentel  este Intregul”  care „se exprima pe el insusi ca Parte a Intregului” (A se observa deosebirea intre „este Intregul” si „se exprima/exteriorizeaza” ca „parte” a Intregului. GV). 

Deci  aceasta e a doua Lege, ca „Toate sunt Unul” .

Legea nr 3: Ce dai in afara, asta  primesti inapoi.

Foarte simplu: „energia pe care o exteriorizezi, bazata pe convingerile tale, pe emotiile, pe atitudinea ta,  frecventa ta de vibratii pe care o emani, determina „ce fel de realitate fizica experimentezi/traiesti”. De aceea Realitatea fizica NU EXISTA decat ca o reflexie „a cea ce esti convins ca exista pentru tine”! Asta e tot ce reprezinta „Realitatea fizica”! Este exact ca o …”oglinda”! 

Daca te uiti in oglinda si-ti vezi fata cu o umbrire pe ea, stii ca nu te poti duce sa actionezi in spatele oglinzii pentru a o face sa zambeasca, daca nu zambesti tu mai intai inaintea ei! Pe de alta parte, daca tu te decizi sa zambesti, reflexia nu are alta alternativa decat sa zambeasca si ea! Pentru ca ea nu are o vointa proprie… E doar o reflexie a ceea ce tu ai emis.

Legea nr 4: Schimbarea  e singura constanta,  toate se schimba continuu, cu exceptia primelor 3 legi anterioare.

Asta e tot: 1,2,3,4! Atat.

Orice vi s-a intamplat in trecut, vi se intempla acum, sau vi se va intempla in viitor, e expresia combinatiei/interferentei acestor 4 legi in proportii diferte.  Ideea e sa intelegeti: atunci cand sunteti nevoiti  sa faceti alegeri,  acestea sunt bazate pe motivatiile voastre . Motivatiile se bazeaza pe definitiile voastre. Acesta e celalalt fel de a explica procesul cu trei componente :  comportamentul, alegerile voastre, se bazeaza pe motivatii, pe emotiile care provin din definitiile care sunt convingerile voastre. Asadar, „oridecateori faceti o alegere”, este pentru ca ati fost motivati sa o faceti, iar motivatia are numai doua componente,atat doar alcatuieste   toata motivatia.  Acestea sunt: „intotdeauna, in fiecare caz, veti alege numai ce percepeti ca fiind alegerea cea mai apropiata de placere” si „cea mai indepartata de durere/suferinta”! Asa este! Asta e toata puterea/forta motivatiilor voastre. Dar bagati de seama ce am spus : „ceea ce percepeti” a fi cel mai apropiat de placere si cel mai indepartat de durere ! Aici  intervin „definitiile”, cacinumai ce ati definit ca este placere sau durere” va va motiva sa faceti alegeri in concordanta cu acele convingeri.

Asa ca de multe ori veti face alegeri care la un anumit nivel „par sa fie” in dezavantajul, sau distructiv pentru voi, dar daca continuati sa le alegeti, inseamna ca aveti in sistemul vostru de definitii,undeva”, o alta  definitie care spunne ca „indiferent de cat de dureros e sa continui sa aleg asta, ati definit cumva, ca „e mai putin dureros decat sa faceti orice alta alegere”!

De aceea e atat de puternic/important sa fiti in legatura cu sistemul vostru de valori/convingeri , pentru ca atunci cand veti afla „de ce definiti ceva” drept placut sau dureros, si „schimbati acea definitie” , va veti schimba instantaneu si motivatiile, si va veti schimba instantaneu si alegerile pe care le faceti.

Pentru ca toti suntei oameni „motivati”, niciunuia din voi nu-i lipseste „motivarea”.  Niciunuia dintre voi  nu-i lipseste „increderea”, doar depinde „unde” va plasati increderea, si conform carei definitii sunteti gata sa actionati! Asa se petrec toate.  Asa va simplificati lucrurile din viata , intelegandu-le de la baza spre varf : de la „definitie, prin motivare spre alegere”. De la „credinta, prin emotie spre comportament”. Asa se intampla  tot cu adevarat.

Ultimul lucru pe care il vom include in aceasta „trusa cu unelte”  este ideea de care am discutat recent care nu e inafara sau deasupra  ideii de „credinta” (nu e vorba de „credinta” in  sens „religios” ci de „convingere” in sens strict afirmativ.GV) si care este , „cunoasterea care vine din ideea abandonarii, a renuntarii …” Din nou, intelegem ca multe din definitiile pe care multi le aveti pe planeta voastra despre acest cuvand „abandonare”, il veti eticheta ca „o  pierdere” de vreun fel sau „o lipsa  de control” de vreun fel. Dar nu e cazul aici . Abandonarea/predarea  dupa definitia „noastra” este „a abandona/renunta  la idea despre  cine „crezi” ca ca ai fi, pentru „a fi  cine esti cu adevarat”!  Pentru ca CINE ESTI este „potential/posibilitati nelimitat(e)”! Si cand iti ingadui sa „te abandonezi” , ideea si imaginea pe care o creati in imaginea infinitului e aceea ca si voi sunteti infinitul iar realitatea fizica care e numai o „oglinda”, va reflecta aceste posibilitati infinite inapoi catre tine, prin sincronicitati care se petrec in mod natural in viata ta zilnica!  Deci „renuntarea” e de fapt „acceptarea  fiintei voastre intregi” si nu „parasirea”  fiintei voastre intregi, asa cum multi dintre voi ati fost facuti sa creadeti prin „definitiile” pe care lumea voastra vi le-a livrat si care au avut drept scop doar sa va limiteze!

Asta este ceea ce  va transmitem  si  ceea ce va indemnam sa invatati: sa  renuntati  la toate aceste limitari ! 

Asadar asta este ceea ce vom discuta: toate interactiile, variatiunile, acestor principii, care mai intotdeauna se reduc la aceasta idee si care bineinteles toate se reduc la un alt pricipiu care e cuprins/impachetat/infasurat in(tre) acestea    si care ar fi:   sa fiti fiinta voastra naturala adevarata care in multe cazuri e un fel de a spune: „urmati-va bucuria/fericirea,  urmati-va entuziasmul din toate puterile ” pentru ca senzatia pe care o numiti „bucurie/fericire” , senzatia pe care o numiti entuziasm, senzatia pe care o numiti „iubire neconditionata” , ESTE FRECVENTA energiei care reprezinta fiinta voastra intreaga naturala, miezul adevarat al eului originar!

Deci cand actionati in circumstante si situatii care aduc cu ele „cea mai mare cantitate” de bucurie, de entuziasm, de fapt transmiteti ca „aveti increderea/credinta”  sa faceti pasii si  sa actionati conform „adevaratului vostru sine ” , iar facand asa, „oglinda” – realitatea fizica, nu are alta alternativa decat sa va sprijine  si doar asa va face. 

Acestea sunt principiile care formeaza  „trusa voastra cu unelte”  ale „manifestarii si schimbarilor” si acestea sunt toate cu adevarat.

Veti vedea atunci cand vom discuta lucruri pe care vrem sa vi le impartasim daca veti avea disponibilitatea, ca aproape tot ce doriti sa aflati se reduce la aceste idei intr-o forma sauu alta : cresterea voastra personala, viata voastra personala si expresia a cine si ce sunteti. 


38 comentarii on “Regasirea de Sine: „Crearea propriei realitati…””

 1. Gabin spune:

  Stiu Georg ca astepti comentarii, dar cred ca la o intelegere profunda si totala a celor spuse cea mai potrivita este starea de …tacere. Altfel, parerile „pro sau contra” nu fac decat sa arate pozitionalitati (specialitatea E.G.O.); iar atunci cand vorbim de Adevar, acestea sunt inutile pt ca Adevarul nu tine sa fie sustinut si nici nu „se ingrijoreaza” ca ar fi „atacat”.
  eeeei, daca am vorbit nici filozof nu mai sunt… 🙂
  aa, da! E.G.O.- energii grosiere in organism (aici am drept de autor 🙂 anonim 😦 )

  • dodo spune:

   ADEVARUL…
   „Ce este adevarul?” a intrebat retoric odata un guvernator roman.Si nici macar nu-si dadea seama ca Adevarul suprem statea chiar in fata lui…
   Chiar acest Adevar marturisea despre sine: ” Eu sunt calea,adevarul si viata.Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” El era,este si va fi pt eternitate Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
   Prin deductie logica, daca Isus este Adevarul atunci tot ceea ce spune el este adevar absolut si nu poate fi contestat.Prin urmare tot ceea ce vine in contradictie cu spusele Sale e minciuna.
   Acum, daca ne uitam la ceea ce zice acest spirit „Bashar”, precum si altele ca el, mare parte sunt minciuni (spun mare parte pt ca cea mai buna minciuna este cea care contine si adevar) care pot fi usor demontate prin argumentatie biblica.

   • George Valah spune:

    Absolut de-acord, Iisus este Adevar si tot ce a spus e Adevar. Mai mult, a mai spus :”Vai de cei care vor gasi pricina in cele spuse de Mine”… Sa se fi referit la „rastalmaciri”? Sau a-i fi folosite cuvintele, pentru a justifica abuzuri de orice fel (Inchizitia, infricosarea, habotnicismul, delasarea in cautarile personale ale adevarului, etc?) ? Nu stiu, ne-a lasat pe fiecare sa gandim singuri… sau impreuna.
    Nu sunt avocatul „entitatii Bashar” si nici nu doresc sa fiu. Dar ca si tine si altii, sunt interesat de „adevar” (pentru ca e unul, asa cum erorile/minciunile sunt nenumarate).
    Spui ca Exista „contradictii” in cele spuse de Bashar? Hai sa le scoatem la lumina… Ne-ar fi de ajutor tuturor ! Astept sa ne spui ce ai gasit…

  • George Valah spune:

   Gabin: Inteleg ca le faci o demonstratie de morala civica si pamanteasca „martienilor, venusienilor…orionenilor (boala de copilarie) sau cine a mai „canalizat” ideile din text…
   Asa e, cine se cred „ei” sa ne dea „noua” lectii? Si nici salam cu soia (paardon MG) nu au mancat! Sa ne lase pe noi in pace ca avem chestii importante de rezolvat: €0.07 la benzina e prea mult!
   Adevarul se apara singur zici? asa gandea si G. (altul) Becali… daca are inca mobilul, da-i sms comentariu, l-ar bucura….sau cine stie… 😉
   Ba…cred ca eu sunt de vina! Dupa ce ca „am dat clipul”, mai si comentez la comentarii… evident „in nume personal” (E.G.O.)… Hmm… O sa repar in „urmatoarele clipuri” care vor urma… Sau…o sa gresesc si mai tare? :-/

   • Gabin spune:

    o, nu Georg, nu pt comentariile din text am spus „acelea” ci pt comentariile care ar fi urmat -din partea noastra- la rubrica dedicata comentariilor.
    Adica cele 4 Legi nu mai au nevoie de „dezbateri”, iar a vorbi despre sursa (Bashar) fara a avea „dovezi” nu este decat simpla presupunere.
    Imi pare rau ca s-a inteles altfel.
    PRELEGERI CATRE MARTIENI? Nu , pt ca mi-au promis ca imi lasa drona in pace. Deci suntem „non combat”.
    cat despre „trasul de sireturi” din partea mea, stiu bine ca „nu porti”. Asa, ca sa nu ma banuiesti ca am sa incerc vreodata.

    • George Valah spune:

     Aha, adica… „vice versa”!!Ptiii… mare dandana! 😮
     Pantofii cu sireturi nu port: vara slapi de cauciuc(s-a facut si poza!), iarna gumari! Aici ai nimerit-o!Dovezi? Le am la banca, intr-o caseta cu cheita! :-/

   • Gabin spune:

    oo, ceva nu „functioneaza” astazi. ”Dovezile” adica, sunt cele pe care nu le avem noi, cititorii, despre Bashar. Nici pro nici contra. A-l judeca dupa anumite texte teologice-dogmatice nu inseamna „a avea dreptate”. Entitatile (ET sau de alta natura) sunt dubioase” atunci cand cauta sa faca adepti, cand fac promisiuni (sau promit initieri), cand doresc venerare sau apeleaza la constrangeri , cand te coplesesc cu dovezi „paranormale”, cand cer ceva „la shimb”, cand propun ritualuri,… Iar acum nu pare sa fie vorba de asa ceva.
    In concluzie: textul propus de tine te ajuta in masura in care il accepti si il simti. De-asta am spus ca nu vad concludente comentariile „de la noi” (ah, stiam ca nu trebuie sa vorbesc decat pt „o persoana”)….
    Off, vremea asta reduce „vizibilitatea”, de aceea trebuie „adaptata viteza ” la conditiile de trafic.
    ..si nici drona nu mai da rezultate.

    • George Valah spune:

     A amesteca religia imediat cum apar „cuvinte cheie” gen… Dar lista e lunga si mereu in crestere! Pe cand ..”sharia” si la noi?
     Text „de acceptat” de „simtit”?! Acum inteleg de ce nu mi-a placut „rezistenta materialelor”, dar mi-a venit relativ usor cu „geometria analitica” si „chimia organica” (Mimi, nu la tine ma gandeam! 😕 ) … Priveam informatiile de studiat, indiferent, plictisit(?), cand trebuia „sa ma supun lor”, sa le venerez cu sau fara constrangeri, sa ma las acceptat pentru a le accepta si simti… Fascinant, Cosmic chiar… (oops, am zis cuvantul „C”..!) :-X

 2. qwykx spune:

  George, imi dai voi sa „te” iau si sa „te” dau putin „in afara” ca si cand „m”-as lua si „m”-as da ?
  (sa te rebloghez)

 3. qwykx spune:

  Nu cunosc alt mod 🙂
  Nu nu e un blog, e mai mult o stare
  de… „entuziasmul” durerii? poate ca si la tine de altfel, dar in sfere mult mai mici

 4. dodo spune:

  George, dupa cum spuneai, e aiurea si foare periculos sa rastalmacim ceea ce Isus a spus. E bine si indicat sa cautam adevarul, sa stam sa ne gandim indelung asupra lui, apoi, foarte important, sa-l aplicam, caci altfel degeaba stim daca nu facem.
  E bine sa cautam singuri dar si impreuna.Prin urmare hai sa vedem daca ce spune Bashar e adevarat sau nu.Va lua ceva timp dar sper ca nu e graba mare.

  1.“daca existi acum, atunci intotdeauna vei exista si intotdeauna ai existat”
  Intr-adevar suntm fiinte spirituale intr-un trup de carne, care odata ce ne-am nascut continuam sa existam chiar si dupa ce parasim trupul.Tecem intr-o lume spirituala conform spuselor Domnului Isus (rai sau iad). Pana aici e totul ok.Problema e ca el spune ca intodeauna am existat.Noi stim ca am fost creati si ca toata creatia a avut un inceput. De aceea si urmatoarele afirmatii:

  2.“Creatia nu e separata de Creator ci ESTE Alcatuirea Creatorului Insusi  si nu exista nimic inafara de aceasta!” precum si Unul este Tot si Toate sunt in Unul. sunt false.Creatorul nu e parte din creatie ci e separat de creatie.De fapt El domina si controleaza creatia prin legile create. Creatorul e in afara timpului si spatiului fizic, nefiind supus legilor fizice care pot fi incalcate cu usurinta de catre creaturile spirituale.

  Ma opresc deocamdata aici si astept parerile voastre.

  • George Valah spune:

   Mai intai: eu nu am de unde sti ce explicatii ar da „Bashar” si doar apelez la ceea ce stiu, sau imi mai amintesc sau cred, in legatura cu chestiunile respective, ca pareri si atat(sau E.G.O. cum prefera Gabin 😉 )
   -„Am fost creati”… nu vad contradictia… (Geneza e din VT si nu e spusa de Iisus, nu-i asa?) chiar ultimele „descoperiri” si discutii ale oamenilor de stiinta vin cu concluzia ca „am fost creati prin inginerie genetica, de catre ET”

   Asta este ceea ce am gasit din mai multe surse, ca ne place sau nu… Desi nu se stie ce se va gasi….”maine”! Aici „problema” ar fi ca poate n-a venit Dumnezeu sa framante lutul cu mainile , ci au fost folositi ca „unelte” probabil acei ET, care „sa execute” lucrarea… Dar chiar Geneza spune „l-a facut” pe Adam, nu apar „mijloacele” si chiar nimeni nu ar enumera „uneltele sale” atunci cand „produce ceva”… Iar Dumnezeu, e nemarginit si cuprinde/este in, TOATE inclusiv acei ET ! Sau… anumite lucruri din Univers, sunt sub Dumnezeu, iar altele nu sunt?
   – „Existam, am existat si vom exista intr-o forma sau alta.. Rai sau iad” – Nu imi amintesc nici macar un singur cuvintel rostit de Iisus despre „Rai si iad”… Este pomenit de „scrasnetul dintilor” – regretele pt greselile comise – se vorbeste despre „Dumnezeu nu vrea osandirea pacatosului ci indreptarea acestuia”, dar „Rai si iad” nu am intalnit… Cu totul altele sunt cele pe care le-a lasat ca mesaj…citez din memorie, cand s-a pus o intrebare despre cei decedati:
   „El este Dumnezeul celor vii, nu al celor morti”…
   Adica, dupa moarte, viata continua? Alfel cum?! Si nu S-a referit doar la cei „merituosi”, nu asa era intrebarea…
   Odata chiar IIsus a intrebat pe ucenici: „Cine credeti ca sunt Eu?” Unii dintre ucenici au spus ca e „profet” altii ca ar fi… (profetul)”Ilie”! Interesant… Adica, exista si in acele vremuri ideea ca „cineva” care ‘a fost” profetul Ilie, ar putea, acelasi, fi azi…”Iisus”?! Iisus n-a parut ‘indignat/scandalizat” de aceasta „ipoteza”, indiferent care au fost discutiile de atunci…
   Pe de alta parte Lavoisier, care n-a fost contestat de nimeni, a afirmat exact acelasi lucru, doar cu alte cuvinte: „nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”… Acum daca unii cred ca suntem numai corp material care apoi se transforma in humus, discutia pe teme „religioase” nu isi mai are rostul. Dar daca se admite ca exista „suflet”… nu am auzit sau citit in Biblie ceva despre „crearea” sufletelor, sau „omorarea” acestora… Despre „ce” discutam atunci?
   – Ideea despre Creatie si Creator (desi tema clipului era cum sa ne creem propria realitate,(umana,personala) adica sa ne-o modificam in functie de convingerile si alegerile noastre si mai putin despre Big Bang sau Marea Creatie a Universului…) mi se pare de …”bun simt”. Poate unii isi imagineaza un Creator care ia din El insusi, pentru a construi „ceva” (un Univers?) care sa-i fie „inafara”, adica Dumnezeu Nemarginit, este „marginit” (!!) de propria creatie, care exista separat, independent si fara legatura cu Creatorul?! De-aici pana aici e „Dumnezeu Nemargint”, de acolo incolo e ..”Creatia”?! Nu stiu ce „variante” aiuritoare sa imi mai imaginez, pentru ca oricum nu ar insemna nimic…

 5. dodo spune:

  Pt cei mai scrupulosi in ale limbii romane imi cer scuze de eventualele greseli de scriere.E din cauza vitezei.

 6. dodo spune:

  Isus a citat din Vechiul Testament si l-a sustinut ca fiind Cuvantul lui Dumnezeu, prin urmare tot ce scrie in V.T.(inclusiv creatia) e adevarat.Chiar V.T. vorbeste despre venirea lui Mesia, deci V.T. si Noul Testament se sustin unul pe altul.Este deci corect sa luam V.T. ca fiind Cuvantul inspirat a lui Dumnezeu.
  In Geneza 1:26 se spune: “Apoi Dumnezeu a zis: “Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea noastra…”. Putem observa ca se vorbeste la plural,prin urmare acolo era nu numai Dumnezeu Tatal ci si Fiul.
  In Geneza 2:7 se spune despre crearea omului ca Dumnezeu “i-a suflat in nari suflare de viata, si omul s-a facut astfel un suflet viu.” Deci sufletele au un inceput al existentei lor.
  Daca e sa vorbim despre descoperirile oamenilor de stiinta si despre cat de relative sunt adevarurile pe care le descopera atunci e mult de vorbit pt azi descopera un lucru ca numai peste cativa ani sa infirme acel lucru cu o alta descoperire.Prin urmare nu e bine sa ne cladim fundatia crezurilor pe ceva atat de instabil cum sunt descoperirile oamenilor de stiinta.Eventual pot fi luate ca si informatii orientative dar nu adevaruri absolute.
  Despre existenta ET asa cum o prezinta filmele, adeptii fenomenului (religiei pt ca presupune multa credinta) OZN, cei “rapiti” de aliens, am mari indoieli. Exista intr-adevar fiinte spirituale [ingeri, demoni(ex. Bashar)] care se manifesta in lumea nostra dar nu sunt dovezi concrete ca ar exista civilizatii avansate de pe alte planete.Am studiat fenomenul ET,ozn, in modul cel mai serios, deci n-am ajuns la concluzia de mai sus doar ca asa mi-a convenit mie.Prin urmare exclud creatia noastra de catre ET(binenteles ramane parerea mea, nu o impun nimanui).
  Faptul ca spui ca Dumnezeu e in toate…Biblia spune ca El a pus Duhul Sau numai in oameni, nu in altceva.Iar cu privire la oameni numai in aceea care au trait dupa voia Sa, nu in toti oamenii.
  Despre rai si iad trebuie sa luam intreg Nou Testament in considerare pentru imaginea de asamblu si o intelegere mai buna desi si Iisus vorbea de “plansul si scrajnirea dintilor” si de “vapaia focului” prin urmare despre un loc de chin cunoscut mai bine ca “iazul de foc” in cartea Apocalipsei lui Ioan.Vorbind despre judecata vesnica Domnul Iisus le zice la un moment dat despre cei care sunt condamnati: “Si acestia vor merge in pedeapsa vesnica, iar cei neprihaniti vor merge in viata vesnica.”
  Ar fi foarte multe de spus despre rai/cer sau iad/iazul de foc incat e o intreaga teologie, binenteles dovedita cu Scriptura.
  Dumnezeu e nemarginit intr-adevar, si nu e parte a creatiei ci fauritorul a tot ceea ce exista.De exemplu daca cineva construieste un scaun,acel om nu e parte din scaun ci e independent de scaun.In privinta creatiei lucrurile sunt mai complexe pt ca Creatia nu e independenta de Creator ci este extraordinar de dependenta astfel incat Dumnezeu tine toate lucrurile prin puterea Cuvantului Sau.Daca El si-ar retrage sustinerea creatiei totul ar deveni un haos intervenind legea entropiei in tot ce exista.

  • George Valah spune:

   Vorbirea la plural indica pluralitate… Iisus era acolo, asa cum TOATE erau acolo… si vor fi, caci nimic nu se distruge, toate se transforma…
   „A sufla in nari suflare” e o „metoda” sacra de transmitere a vietii, nu este „creatie din nimic” …Care e contradictia? Viata era/este/va fi in Dumnezeu, chiar daca formele in care aceasta se manifesta sunt infinite! Tot viata lui Dumnezeu este. Este viata lui Dumnezeu, capabila de moarte? daca este, macar in parte, in cel mai mic fragment, sau furnica, in timp infinit asta ar insemna ca Dumnezeu Insusi sa isi piarda acele „parti date „inafara” Lui” ! Chiar poti crede asa? Nu e mai firesc, si adevarat, ca viata vesnica a lui Dumnezeu, ca aerul si ca apa sa patrunda in toate, sa le insufleteasca, mereu vie si intacta, neatinsa de transformari si timp? Materia da, se va transforma, viata in esenta ei, niciodata!
   Deacord cu „descoperirile stiintei”, sunt relative, imprecise, multe chiar false, altele ascunse, atc. de aceea doar 4 Legi sunt fixe, cele mentionate in clip.
   Nu sunt dovezi „concrete” de existenta altor civilizatii ET? Pana si blogul meu „prapadit” si tot e PLIN de asemenea dovezi! Am fost „socat” descoperind nu numai urme de civilizatii pe Luna, Mercur, Venus, Marte, satelittii lui Saturn, Cometa Halley, asteroizi…etc dar si forme de viata fotografiate in plina activitate, inclusiv ET! Nu vorbesc de ” fotografiile oficiale date pe net” ci cele pe care le-am gasit personal analizand imagini NASA care pareau absolut „inofensive”! Aici nu mai am de demonstrat nimic in plus, fiecare cu convingerile sale…

   „Duhul sfant numai in oameni, oameni, in nimic altceva”… Sigur, „chiar asa scrie”?! Pentru ca celelate fiinte de oricare fel sunt si ele cu viata…. sau…nu?! Asta ar insemna ori ca Dumnezeu e alcatuit din sfintenie + nesfintenie – absurd, ori… mai exista un al doilea (treilea, patrulea, etc) Creatori care la randul lor zamislesc viata pe care o umplu cu …’altceva”! Asa este?
   Eu mi-amintesc de o „porunca”: „Sa nu ucizi”. Poate e …”imperfecta”, pentru ca nu spune „sa nu ucizi numai oameni”, spune doar..”sa nu ucizi”! Aici, viata omului e pe acelasi palier si valoare cu a oricarei alte vietuitoare, din moment ce nu se face distinctie….Hmmm… Ori „trebuie corectata porunca”? Ori…. „viata e viata sfanta” si SA NU UCIZI, indiferent ce forma de viata ar fi, si de-aceea nu s-a pus limitare acestei porunci?! Bineinteles, altii pot crede cum doresc si sa faca dupa plac, pe riscul lor…

   Deci Rai si iad rezulta din…”deductii”..Hmm… Bineinteles ca nu ale lui Iisus, ci ale…”altora”…
   „Judecata vesnica” e …”vesnica” intradevar, caci nu are cum sa se „termine” vreodata…Viata e vesnica, deci si judecata acesteia e vesnica! Si una si alta… Pedeapsa „e vesnica” asa cum si pe pamant, „inchisorile” exista dinainte de a fi condamnat cineva si dupa ce acela si-a ispasit pedeapsa si a iesit din inchisoare! Nu se construieste inchisoarea pentru osandit, apoi se darama cand acesta iese afara! Osanda, iazul de foc, etc…pot fi „vesnice”, dar „pedepsitul intra, ispaseste si pleaca”… De altfel la ce ar fi nevoie de „osanda vesnica, daca pacatosul „e mort” sau „va muri”? Deci „prin deductie” VIATA e vesnica !
   Cei „neprihaniti” nu numai ca vor merge in viata vesnica, dar asa cum spunea Iisus, in Imparatia Cerurilor cu lucrurile minunate pe care le descria!
   Nu exista NICIO ASEMANARE intre „cineva care construieste un scaun” si actul Creatiei lui Dumnezeu! Dumnezeu e cel care e scaunul, constructorul, materialul, TOT! Nu exista NIMIC „inafara” Lui, TOTUL e CUPRINS, caci altfel ar exista o infinitate de lucruri care nu au nimic in comun cu Dumnezeu si isi duc existenta de un fel sau altul, independente sau guvernate de „alti Dumnezai” mai mult sau mai putini „egali”! Asa sa fie?
   Ultima fraza e o incheiere fara cusur si subscriu cu totul la ea…

   Reamintesc bunacredinta in a ne aminti reciproc, a interpreta si pe cat posibil a intelege cate ceva din misterele care sunt cuprinse in Biblie … Cum priceperea noastra e limitata in multe privinte, erorile sunt inerente, dar intentia nu e de a nega ci de a reafirma si mai puternic si mai de netagaduit cele scrise acolo.

 7. Giovanni Onika spune:

  Nu vroiam sa mai comentez despre „luminat” dar imi aduceam aminte mereu de cuvintele „Credinta fara fapte e moarta ” citind . Eu eram convins ca „luminatul in cap” nu e lucru curat, intrati pe site-ul official a lui Bashar unde deasupra numelui troneaza ochiul lui Horus, semn satanic, semnul iluminati, „ochiul” din interiorul piramiei este alt semnt satanic ce reprezinta 666. A ajuns si omul necuratului sa zica „adevarul”, legi, niste spurcaciuni in mare parte, dar mai baga si adevar ca „putorarea’ minciuni sa fie nu „mirosita” de cei slabi in credinta.
  Vreau sa vorbesc doar de asa zisa lege I : “daca existi acum, atunci intotdeauna vei exista si intotdeauna ai existat” adica omul e asemenea lui Dumnezeu, fara de inceput si fara de sfarsit… chei satan, vorba crestinului. Asta a fost vointa satanei sa fie asemni Lui si chiar mai presus si doreste sa induca si omului spre cadera lui aceasta minciuna precum el poate singur sa-si hotarasca soarta, sa creada in noroc in hazard, sa fie omul-dumnezu, omul fara Dumnezeu.
  Eu cred in domnul Iisus Hristos si CREDINTA mea este deasupra cunoasteri si orcarei idei inteligente. Dumnezeu a dat ADEVARUL, diavolul a dat omului stiinta prin intermediul careia doreste sa dovedeasca ca Dumnezeu nu exista, un razboi pierdut inainte de a incepe.
  As mai scrie multe, dar ma opresc aici cu proorocia Sf.Antonie cel Mare: „la sfarsit oamenii vor innebuni, iar daca vor vedea ca unii nu innebunesc, vor zice ca aceia sunt nebuni pt ca nu sunt asemenea lor”. Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ne ajunte in credinta.

  PACEA FIE CU VOI !

 8. Giovanni Onika spune:

  Site-ul lui Bashar http://bashar.org/

  • Pe cuvânt că nu vă ințeleg. Puneți la îndoială tot și vă sprijiniți orbește pe o carte! Eu prefer să risc Iadul din cartea voastră, decât să-l trăiesc pe acela pe care l-a provocat de la apariție și pînă acum.

   • George Valah spune:

    Nu exista o carte care sa provoace rau. Doar oamenii, fac asta: din ignoranta, frica, din avaritie de orice natura, etc. Nu se pune la indoiala, din contra, „se intareste”, tot…
    Nu e nevoie sa traiasca nimeni „iadul”, trebuie iesit din el…

 9. lili3d spune:

  Am observat că mulți oameni de știință au ajuns să demonstreze că Dumnezeu există și mulți oameni de știință atei au devenit credincioși în urma cercetărilor efectuate.

  • George Valah spune:

   Concluzia ar putea fi ca…multi oameni de stiinta nu sunt prosti? :-/

   • lili3d spune:

    Era o legătură cu teoria că satana folosește știința pentru a demonstra că Dumnezeu nu există.

   • lili3d spune:

    Se pare că NU e doar atât. Dar tu știi asta. Știința demonstrează (atunci când ajung și la noi informațiile) existența Lui Dumnezeu și toate cerințele Bisericii (ceea ce ni se spune să facem sau să nu facem) au câte o explicație științifică. Bineînțeles că noi credem doar ce ne convine…

    • George Valah spune:

     „Stiinta” nu exista. Exista „oameni de stiinta”. Speculatii se fac, de orice fel, functie de ceea ce cunosc unii, versus ceea ce nu cunosc altii… A existat o „rivalitate istorica”: stiinta-biserica care avea ca miza …masele de oameni; cine e mai credibil: stiinta sau biserica?
     Nu am vazut niciodata rivalitatea asta in care ori una ori cealata e falsa! In profunzime nu ar trebui sa existe diferenta intre cele doua, din moment ce adevarul e unul singur…
     Daca insa te referi la cum interpreteaza o persoana sau alta dupa interese… e un alt domeniu.

  • lili3d spune:

   Da, chiar asta voiam să spun: că adevărul e unul singur și cele două ar trebui să se contopească. Poate chiar o vor face la un moment dat.

 10. lili3d spune:

  Dacă înlocuim ,,robot” din definiții cu ,,om”, ar rezulta:
  Legea 1
  Un robot(om) nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău.
  Legea 2
  Un robot(om) trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană, atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1.
  Legea 3
  Un robot(om) trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2.
  Legea supremă – Legea 0
  Un robot(om) nu are voie să pricinuiască vreun rău umanității sau să permită prin neintervenție ca umanitatea să fie pusă în pericol.
  Ca urmare a Legii 0, toate celelalte legi se modifică corespunzător, Legea 0 fiind legea supremă.
  Putem exclude legea 2 și în loc de om să gândim ,,ființă”. 😀


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.