Stiri scurte: 27.11.2013

– Ieri, camera inferioara a Parlamentului japonez, a adoptat „o lege a secretului de stat” care ii va permite sa tina ascunse mult mai multe despre centralele nucleare (de ex.)! Jurnalistii care obtin informatii „pe cai nepermise sau necuvenite” risca inchisoarea pana la 5 ani!

Secrecy law approved in Japan — AP: Prison for ‘inappropriate reporting’ — Official: We’re on path to be fascist state — Fear Fukushima cover-ups to worsen

Dave Hodges – The Common Sense Show

– Cateva dintre castigurile acordului cu Iranul: acesta isi va putea repatria bunuri blocate in bancile externe in valoare de 4,2 miliarde de $$$, SUA va plati Iranului „stimulente” de 400 milioane $$$ ca studentii iranieni sa studieze inafara tarii (probabil in SUA?GV)De asemenea vor fi ridicate sanctiunile asupra transzactiilor iraniene de petrol pentru aur, si unele restrictii din industria auto iraniana. („Riscanta” oferta cu studiul in strainatate…(SUA?) In mod normal acesti studenti ar fi devenit „simpatizanti” ai sistemului democratic american si al cursului vietii de acolo. Dar cu „noile „iesiri” democratice” … nu se mai stie! Doar sa vrea sa se urce in avion pentru o cursa interna si „sa poarte nume persan”  ca „primul contact” e ca si facut!GV)

America Lives to Fight Another Day

US B-52 bomber

-SUA si-a trimis sa zboare doua bombardiere B-52, prin „spatiul de aparare al Chinei din zona insulelor disputate cu Japonia”. (Chinezii le-au vazut si si-au zis: „Tii… ce mari sunt”! Apoi au mancat „ratza de Shanghai cu orez”.GV)

Two US bombers fly over China air defense zone

Reuters

– China si-a trimnis portavionul in Marea Chinei de Est (cam pe unde sunt insulitele alea…) pentru „manevre militare”. (Oho!  Ala e si mai mare si se vede si din… avion!GV)

China carrier steams towards disputed South China Sea for drills

RIA Novosti

– Rusia spune ca „daca s-a ajuns la un acord cu Iranul, nu mai e nevoie de „scutul antiracheta” (Deveselu?!!!!) al UE.  (Ha, ha, le e fricaaa!GV)

Iran Deal Nullifies Needs for Europe Missile Shield – Russian FM

ZeroHedge

– Ca o „coincidenta”, a doua zi dupa incheierea acordului cu Iran, Israelul  a inceput sa-si desfasoare cele mai mari exercitii militare de aviatie de pana acum! (Asa e obiceiul pe acolo, cand afla vesti bune!GV)

Coincidence? Israel Launches Largest Ever Air Force „Exercise” The Day After Iran Deal

– Serviciile de spionaj britanice si US sunt ingrijorate de „datele ultrsecrete” detinute de Snowden si ascunse intr-o „memorie cloud” si pe care acesta ameninta ca vor fi folosite daca ar fi  ucis! (Da n-ar nimeni nimic cu el, doar vor sa-l intrebe: „de ce a facut  asta „?Atat.GV)

Spies worry over ‘doomsday’ cache stashed by ex-NSA contractor Snowden

InvestmentWatch

– S-a deschis o actiune penala in U.S. District Court, Kansas, contra Federal Reserve Bank of NY si alti „mari” pentru…”delapidarea sumei de 7 mii de miliarde de $$$ din trezoreria SUA”! Despagubirile cerute „vinovatilor + daune se ridica la de 3X acea suma, respectiv 21 miliarde $$$$! 😉  (Oo… pe cand o actiune similara la noi, pentru 20 miliarde euro – se stie care ?! Ca doar e „parteneriat strategic” ! Un proverb vechi romanesc zice   „Caca lupe ce-ai mancat!” GV)

Fed Hides Trillions? Lawsuit In U.S. District Court Accuses The Fed Of “Embezzling” $7 Trillion From The United States

The Guardian home

A sign above a bar in Germany.

– Marii bancheri mondiali tot mai ingrijorati de moneda paralela a netului „bitcoin”! Multi o prefera in schimburi si cumparari de toate felurile!

Is Bitcoin about to change the world?

– „Fiecare nou nascut din America, are deja pe cap o datorie de 50.000$ !” (Cum zicea cineva: „nu ma judeca dupa ce datorii am, ci dupa  „venituri”!”GV)

The Guardian home

European Union justice and rights commissioner Viviane Reding

– UE ameninta ca va suspenda acordul de schimb de date cu SUA, datorita dezvaluirilor provocate de cazul NSA  revelat de Snowden! Motivul e ca „asta contravine legislatiei europene” (Nu se poate! Tocmai cand basescu le daduse voie „serviciilor pretene” sa ia ce, cat si cum vor din convorbirile si mailurile romanilor?! Da, nu il baga nimeni in seama… din UE!GV)

NSA surveillance: Europe threatens to freeze US data-sharing arrangements

EU demands protection against U.S. data surveillance

– De la Quebec catre Spania: „legile antiprotest pe care le adoptati ameninta adevarata democratie”!

From Quebec to Spain, anti-protest laws are threatening true democracy

– Ce scrie cu litere „minuscule” pe formularul online de inrolare in sistemul de sanatate „obligatoriu” Obamacare: „Sa nu aveti nicio asteptare rezonabila de respectare a secretului  pentru orice comunicare sau dezvaluire de date  personale inmagazinate in acest sistem informational” (Ha, ha, ha!GV) iar mai jos spune ca „formularul e in compatibilitate cu HIPA (regulamente de pastrarea secretului datelor medicale ale persoanei)” cand de fapt e..incompatibil! (Cam ca si cu „cardul de sanatate” de pe la noi!GV)

Joe Barton: Obamacare Not HIPAA Compliant; Contractor Lost For Words –

AFP Photo / Patrick Hertzog

-NATO lanseaza cel mai mare exercitiu de securitate cibernetica Cyber Coalition 2013  ce a avut loc vreodata pentru a preintampina un atac masiv si simultan asupra statelor membrea si aliatilor lor ! (Asta mai mult probabil are legatura cu anuntul fostei secretare DHS, cu un continut similar: „Un pericol iminent asupra sistemului cibernetic SUA si posibil un dezastru natural fara precedent”! Hmm…! GV)

NATO launches ‘largest ever’ cyber-security exercises

– Datoria externa a UK  este de 436% din  PIB-ul tarii datorand sute de miliarde  mai ales Spaniei si Germaniei!(Si-acum, ce-asteapta: sa venim „noi si bulgarii” sa muncim in locul lor?!GV)

Britain foreign debt equals 436% of GDP

– IBM cu suport de la DARPA are un program numit  SynAPSE  , a carui tinta este sa construiasca un computer cu functii similare creierului omenesc si sa incapa   ” in capul”  unui robot.  Pentru asta ar trebui sa aibe 10 miliarde de neuroni si peste 100 de mii de miliarde de „sinapse” , adica legaturi  neuronice!(Neeh! Suficient 5% din cifrele de mai sus, doar… „sa-l faca”!GV)

Are humans creating a posthuman future?

Healthy Debates

cheese

– Doi oameni de stiinta din UK, au reusit sa obtina o gama de varietati de branza pe baza de culturi bacteriene de la subratul uman! (Au dat lovitura!GV)

Scientists Create New Cheese Cultured From Feet And Armpit Bacteria

Bosnia sinkhole

– O groapa de prabusire, inghite o balta din Bosnia!

Pond swallowed by sinkhole fuels legends in Bosnian village

– Un satuc sarac din India,lumea umbla desculta, dar : nici-o persoana  grasa, nimeni nu are nevoie de ochelari, niciun fir de par carunt la nimeni, nicio cezariana, etc…

Reclame

18 comentarii on “Stiri scurte: 27.11.2013”

 1. Ciprian spune:

  Soarele a avut azi o prognoza pentru explozii solare minima (1%). In acelasi timp, s-a anuntat acum cateva zile ca asteptata schimbare periodica a polilor magnetici ai soarelui va avea loc in 2 – 3 saptamani (ca fapt divers, cineva s-a hazardat acum vreo doua saptamani pe un blog sa anunte ca soarele si-a schimbat polii).

  • George Valah spune:

   Soarele e la cea mai scazuta activitate la maxim de ciclu, de cand se fac observatii pe el… Si cometa ISON e pe duca…

  • ciprian spune:

   In ceea ce priveste ISON, da, putem presupune ca va fi afectata si maI mult de trecerea pe langa Soare (trebuie precizat ca si Soarele poate fi relativ afectat de trecerea cometei, si odata cu el intregul sistem solar).
   Despre Soare insa chiar nu stiu ce se poate prognoza in conditiile in care activitatea sa are valori istorice (minime, relativ la perioadele de maxim a activitatii).
   Unii ar intreba poate (mai mult retoric) ce ne intereseaza aceste evolutii la nivelul sistemului solar, sa speram ca vor apare si raspunsurile…

 2. Gabin spune:

  „..pe masura ce atractia exercitata de lume si de emotii descreste, se instaureaza o atractie treptata fata de insusiri precum frumusetea, dragalasenia, si pacea, mai degraba decat fata de obiecte sau de aparente castiguri. Iertarea devine o obisnuinta, iar inocenta intrinseca intregii Creatii iese la iveala. Invataturile marilor sfinti si invatatori sunt interiorizate si resimtite ca si cand ar fi proprii.”
  (hop si eu)

 3. Petra spune:

  Sunt singura care vede in „bitcoin” o alta uniformizare a lucrurilor?
  Sau e doar „paranoia” mea?

  • George Valah spune:

   Fiecare „existenta” isi are varsta „puritati” si entuziasmului”, cea a „maturitatii practice” si „cea a decadentei, coruptiei, pervertirii ideii initiale”.
   Fara exceptii.

  • Bogdan spune:

   Buna ziua tuturor.
   Exprimarea in sine trimite la cu totul alta pista. De cand le este frica bancherilor de ceva? Dezvoltarea bitcoin-ului se face de la sine sau e sprijinita de un jucator mare? Acel jucator e acceptat asa de usor si nici un bancher nu poate sa-i puna bete in roate.
   Nu esti singura „paranoica”. Zambesc

 4. ciprian spune:

  La randul ei, E. Udrea a „antamat” (ca in anii 90..) cumpararea a 80 de ha teren arabil. Ma depasesc manevrele politico- electorale de acest gen, dar putem presupune totusi ca dupa 1 ianuarie 2014 preturile terenurilor vor creste (in articol se afirma ca deja au crescut).
  http://www.obiectiv.info/elena-udrea-a-batut-palma-pentru-80-de-hectare-de-teren-arabil_25483.html

 5. Giovanni Onika spune:

  “Suntem o naţie care ne ghidăm după lucruri care ne-au fost băgate pe gât în ultimii 20 de ani. Nu spun că pe timpul lui Ceauşescu era mai bine. În primul rând culturalizarea populaţiei ar putea salva această naţie… Ceea ce vedem astăzi în media, cărţile care apar în rafturi sunt extraordinar de periculoase şi cu intenţii ascunse de cele mai multe ori. Cred că trebuie să ne îndreptăm paşii către istorie, către rădăcinile poporului român, către ideea de bun simţ, să începem să ne simţim bine că suntem români, să nu ne mai fie scârbă cu naţia noastră şi dacă om cu om se-ndreaptă se va îndrepta şi această naţie.“
  Cătălin Ștefan Ion (CHELOO)

  BRAVO, mai bine nici ca putea sa zica, schimbarea se poate face incepand de la mine, de la tine, om cu om nu neaparat in masa, puterea exemplului e mare.
  Doamne ajuta-ne si ne iarta !

  PACEA FIE CU VOI !

  • George Valah spune:

   Nu am auzit pana acum ca „romanilor sa le fie scarba ca sunt romani”. Nu stiu prin ce cercuri se invartea Cheloo, de a ajuns la ideea asta…
   E bine sa ne indreptam pasii spre istorie (dar nu f recanta!) dar si mai bine e sa fim multumiti de noi insine ca oameni ai prezentului…

 6. ciprian spune:

  Daca am inteles bine, un banc cu… linii temporale:

  Ce se-ntâmplă?
  Preşedintele Bush îl întreabă pe şeful CIA:
  – Cum naiba de ştiu evreii tot ce facem, înainte chiar să acţionăm?
  Generalul îi răspunde:
  – Domnule Preşedinte, evreii au o expresie: „Vus tutuh?” (adică „ce se-ntâmplă?”). Când se-ntâlnesc, şi-o adresează unul altuia – şi aşa ştiu tot!
  Bush se decide să verifice personal dacă aşa stau lucrurile. Se deghizează în evreu ortodox, cu pălărie, perciuni şi tot ce trebuie şi se duce într-un cartier evreiesc din Brooklyn.
  Vede un evreu bătrân cu tichiuţă în cap şi-l întreabă în şoaptă:
  – Vus tutuh?
  Bătrânul, tot în şoaptă, îi răspunde:
  – Umblă Bush prin Brooklyn.

  Sursa: Puterea

  Si iar ma intreb care sunt „inovatiile!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s