Stiri scurte: 09.12.2013

– Radiatii record inafara reactoarelor Fukushima in zona cosului de evacuare:  25Sv/h! Persoanele expuse ar muri in 20 de minute!

Record outdoor radiation level that ‘can kill in 20 min’ detected at Fukushima

– Rosii „bio” in Oregon modificate genetic de radiatiile de la Fukushima ! foto…

Fukushima Radiation Deforms OR Organic Tomatoes

– Canada lovita de radiatiile de la Fukushima cu Xenon 133 6000% peste normele admisibile!

Report reveals highest level of radioactive xenon-133 to hit Canada after Fukushima over 6,000% more than gov’t website claim

Reuters

– Obama apara intelegerea facuta cu Iranul si incearca sa linisteasca Israelul.

Obama defends interim Iran deal, seeks to assure Israel

– Pentagonul vrea sa vanda 16.000 de rachete Arabiei Saudite „in  scopuri de aparare”.

Pentagon approves missile sale to Saudi Arabia

Activist Post

– In primii 13 ani ai acestui nou mileniu, se constata peste tot in lume o crestere a miscarilor populare, si o rezistenta tot mai mare impotriva  fortelor imperialismului ! Lumea se trezeste si nu mai accepta sa fie mintita de asa zisii conducatori, indiferent cine ar fi acestia!

Global Resistance and Rising Anarchism – The New Politics of the 21st Century

– Strasbourg, 21Noe/ 2013, Dezbatere pentru programul de taxare in UE  2014-2020 , Godfrey Bloom:

„Statul e o institutie a hotiei cu taxe mari, unde politicienii si birocratii fura banii de la cetatenii lor  pentru a-i insela in cel mai josnic mod cu putinta”!

Las Vegas Guardian Express

Iceland

-Islandezii au rasturnat partidul de guvernamant si au fortat intregul guvern sa demisioneze din cauza scandalului fraudelor bancare , apoi si-au creat un grup de cetateni cu sarcina de-a rescrie o noua Constitutie prin care sa se impiedice corporatiile de a le distruge tara! Aceste evenimente se petrec din 2008 si nicaieri in mass media nu se dufla un cuvintel despre ele!

Icelanders Overthrow Government and Rewrite Constitution After Banking Fraud-No Word From US Media

-Protestatarii ukrainieni de la Kiev, au distrus statuia lui Lenin!

Lenin statue torn down in Kyiv, Ukraine

– SUA si UE isi trimit pe fata delegati in Ukraina care sa-i indemne pe protestatari sa se ridice si sa se opuna guvernului! (Nu pricepea cineva  deunazi „ce am vrut sa spun” cu „afacerea Libia, afacerea Siria, trase la indigo cu ce se intampla in Ukraina”… Acum spus de „altcimeva”, e mai usor de inteles?GV)

Western Officials Collaborating
Against Ukraine’s Government

The Guardian home

– S Korea si-a extins si ea zona de aparare maritima pentru a o contracara pe cea a Chonei, in Marea Chinei de Est!

South Korea extends its air defence zone to overlap with China’s

– La concurenta cu Rusia, Canada vreasi ea sa-si anexeze…Polul nord!

Canadian PM seeks to claim North Pole: Report

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Ministerul Apararii din UK a „nimicit” £180 milioane, pe hoteluri de lux, masini, sali de fitness, etc! (Mintea sa fie limpede, iar muschiul pregatit! Inimi romantice… GV)

Ministry of Defence blows £180million on luxury hotels, cars… and £3,000 for a Sky Sports subscription

Creepy? The spy rocket launched on Thursday featured a logo with an angry octopus encircling the globe and the phrase: 'Nothing Is Beyond Our Reach.'

-Joia trecuta, o racheta Atlas 3 a pus de laVandenberg Air Force Base pe orbita joasa un satelit ultrasecret de spionaj, care nu se stie ce misiuni are! Se stie doar logoul:

„Putem ajunge oriunde”

Odd choice: Many people expressed doubts over whether the logo was appropriate in the current atmosphere

What has a shadowy US government spy agency just shot into space? Top-secret group that boasts ‘nothing is beyond our reach’ blasts classified rocket into orbit

logoU

– Politica UK in privinta generatoarelor eoliene este: „toate pe mare, nimic pe uscat!”

Wind turbines policy is all at sea

AFP Photo/Gareth Fuller

– „Beneficiile energetice” ale fractarii, sunt mult umflate, spune un profesor de la  University of North Texas!

‘More smoke than fire’: Fracking’s economic benefits are overblown

Leonard-david

Image of on-orbit functions for NASA’s X-37 space plane.

-Misterioasa nava americana  X-37B, este de un an in spatiu si nu se stie ce face acolo…

Air Force’s Mysterious X-37B Space Plane Nears One Year In Orbit

politics

– Pres Obama nu i se permite sa aibe iPhone, din motive de …”securitate”.

Obama Says He’s Not Allowed iPhone For ‘Security Reasons’

– Sunetul vantului sau gemete care se aud din noua constructie World Trade Center!

Alternews.co.uk

– Pietrele de la Stonehenge emit daca sunt  lovite sune de clopot, de tobe si gonguri!

Stonehenge ‘was a prehistoric centre for rock music’: Stones sound like bells, drums, and gongs when played

The Viral Post

– O sfera imensa surprinsa pe iaginile NASA,  STEREO 2013: Nibiru, Hercolubus?

RED PLANET IS COMING CLAIMS FAMOUS ASTRONOMER

– Cercetarile secrete ale KGB asupra ET…

– Rezervele de apa dulce de sub marile si oceanele din  South Africa, China, North America si Australia , ar putea acoperi necesitatile omenirii pentru zeci de ani!

Undersea Freshwater Reserves Could Quench the World’s Thirst for Decades

German shepherd

Verdict: The dog blogger claims that the modern-day German shepherd would not be able to match its predecessor's athletic ability

– Cum 100 de ani de selectie a raselor  de  caini, au creat din animale sanatoase niste…”caricaturi diforme”! Galerie foto

How a century of breeding ‘improvement’ has turned once-healthy dogs into deformed animals

– Un  nou studiu in Wisconsin, Spania si Franta arata ca exista „schimbari moleculare”  si imbunatatiri genetice in corpul celor care practica o stare de meditatie timp 8ore.

Study: Meditation Changes Your Genes for the Better

Anunțuri

27 comentarii on “Stiri scurte: 09.12.2013”

 1. Ciprian spune:

  Nu pricep in continuare. O stire de pe Vocea Rusiei spune ca la demonstratiile de ieri de la Kiev au participat alaturi de sutele de mii de ucrainieni si ministrii de externe din Germania, Suedia si Polonia. Iar un oficial american spunea la inceputul tensiunilor ca decizia de amanare a acordului de asociere cu UE ar putea arunca tara in haos. Un vorbitor tv spunea azi ca ca Ucraina s-ar putea rupe in doua , Galitia (vest) si est etc.
  Iar statuile cu Lenin, inca mai exista?

 2. alia spune:

  De ce sa ne mai miram ?

  Chestile astea nu puteau fi scoase din mintea unui om bolnav, ceva adevar poa’ sa fie.
  Cantecul acela, „noi suntem romani, noi suntem romani” se pare ca a devenit ridicol.
  Suntem pe dracu, romani si stapani, nu mai suntem nimic.
  De cand trateaza cu Europa un betiv si un scopit suntem presu’ Europei !!!

  Ce i-a spus Merkel lui Ponta
  Scris de Administrator
  Miercuri, 06 Noiembrie 2013 11:52
  Ce i-a spus Merkel lui Ponta
  De ce s-a dus Ponta la Berlin? Ce a avut să-i comunice Angela Merkel politicianului român? Surse din zona serviciilor secrete ne sugerează lucruri care ne fac pielea de găină. E foarte adevărat că majoritatea premierilor români din ultimii ani au fost chemaţi la Berlin, însă atunci pentru diverse afaceri „mărunte”. Atât Boc, cât şi Tăriceanu de două ori, au fost chemaţi de către Merkel pentru a primi diverse instrucţiuni.
  De astă dată, Ponta a stat la o întâlnire formală, în biroul cancelarului German în spatele uşilor închise doar 7 minute. 7 minute în care i s-a comunicat ceva. Conform relatărilor oficiale, discuţia lui Ponta cu Merkel a durat doar 4 minute, însă martorii oculari spun că 7 minute. Mai trebuie amintit că Ponta a fost primit neobişnuit de protocolar, cu gardă de onoare şi tot dichisul specific vizitelor la nivel înalt.
  După întâlnirea formală, a urmat un dineu oferit de Angela Merkel în contextul vizitei premierului român. Dineul a început aşa cum era programat la orele 19:30, urmând ca acesta să dureze până la 20:45, însă s-a prelungit cu aproape o oră. Premierul român şi cel german au discutat tête-à-tête pe terasă, între 4 ochi aproximativ 30 min. Apoi, cei doi s-au întors în sala dineului şi au luat loc alături de consilieri.
  Mai trebuie spus că dineul a fost de fapt un work diner, întrucât la el au participat şi consilierii ambelor părţi, iar în urma discuţiei de pe terasă, s-au semnat anumite acte.
  „După discuţia de pe terasă (la care nu a avut nimeni acces), Ponta a fost terminat”, spun martorii oculari. Din ceea ce a răzbătut din sala dineului, se pare că pe terasă Merkel ar fi spus ceva despre Roşia Montană. Discuţia pe această temă a continuat şi înăuntru, însă foarte voalat, cu referiri dese la Transilvania. De asemenea s-au făcut dese referi la autonomie.
  Acum începe partea extrem de interesantă a poveştii. Şi îi spun poveste pe bună dreptate. Dacă până acum m-am menţinut în a relata fapte care pot fi verificate, de aici intrăm pe un teren pur speculativ, în care se încurcă informaţii contradictorii.
  Vă rog aşadar – ca îndemn general – să nu credeţi nimic din ceea ce auziţi şi doar jumătate din ceea ce vedeţi cu proprii ochi.
  Sursele noastre pretind că adevărata miză a întâlnirii din iunie de la Berlin ar fi Roşia Montană, cu implicaţii geopolitice ameţitoare.
  Pe scurt, Merkel l-a anunţat pe tânărul politician român că personaje supra-statale şi supra-politice sunt interesate de resursele de la Roşia Montană şi că ele vor fi luate oricum. Dacă devine necesar – deşi cancelarul ar fi specificat că momentan nu se pune problema – Transilvania capătă în întregime calitatea de stat suveran, cu un guvern propriu instalat la Cluj. O altă variantă doar de pedepsire, ar fi declararea unei Regiuni Autonome Maghiare (RAM) cu un guvern propriu la Tg. Mureş, recunoscut rapid de ţările NATO şi în special de Statele Unite, dacă oficialii României nu găsesc căile potrivite pentru exploatarea zăcămintelor.
  Partea bună e că nu interesează pe nimeni cine anume operează acele resurse, important e ca ele să ajungă acolo unde trebuie indiferent de costuri. Astfel s-a dat undă verde României să opereze zăcământul aurifer, dar mai ales pe cel de metale rare, inclusiv wolfram.
  Ponta şi-ar fi exprimat îngrijorarea pentru cariera sa politică, dat fiind faptul că în rândul cetăţenilor români, Roşia Montană a devenit un subiect extrem de delicat. Fără menajamente i s-a spus că dacă nu face ceea ce trebuie, chiar pe timpul mandatului său, România se va destrăma, iar cei interesaţi vor discuta problema direct cu noile oficialităţi ale Transilvaniei.
  De asemenea s-a discutat problema politică a împingerii graniţei NATO (UE) pe Nistru, iar Ponta a primit asigurări că acest lucru e aprobat deja de către Kremlin. În mod firesc există o opoziţie puternică din partea Ucrainei, însă această opoziţie e neglijabilă din punctul de vedere al Berlinului şi Washingtonului.
  S-a abordat în acest context şi noul proiect Nabuco – Nabuco West. Acesta ar urma să fie semnificativ mai mic şi să traverseze doar Bulgaria, România şi Ungaria, ajungând în Austria, Turcia şi Georgia fiind lăsate pe dinafară. În acest context Turcia s-a îndreptat spre alt proiect – TANAP (Conducta Trans Anatoliană), care în viziunea Turciei ar putea fuziona mai târziu cu Nabuco Vest.
  Germania are astfel un interes absolut pentru Nabuco, în orice context, astfel că l-a îndemnat pe premierul român să facă lobby pentru trecerea la realizarea proiectului.
  Mai multe detalii despre acest proiect aici
  Mai multe detalii despre acest proiect aici
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-12275689-oficial-proiectul-nabucco-fost-modificat.htm

  În acest context Ponta a luat act de realităţile politice la nivel înalt şi de lupta fără scrupule pentru resurse. A promis că va susţine toate proiectele Germaniei în regiune şi a lăsat să se înţeleagă că Merkel poate transmite superiorilor domniei sale acordul său pentru ORICE PROIECT ÎN ORICE FORMULĂ, câtă vreme România e lăsată în graniţele sale.
  Drept recompensă Merkel l-a mângâiat uşor pe cap cu posibilitatea ca Dimler Benz să construiască o fabrică în România, unde să se producă cutii de viteze pentru Mercedes. Deja constructorul german are o filială la Cugir, unde a promis să investească 300 mil. euro. Ponta a discutat şi cu Deutsche Bank care doreşte să deschidă un serviciu financiar la Bucureşti, oferind astfel 700 de locuri de muncă.
  Întrebat fiind la întoarcere, unde a afişat o mină macabră dacă o poate considera prietenă pe Angela Merkel, Ponta a spus „Sunt premieri în Europa pe care nu m-aş feri deloc să-i numesc prieteni: e prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, cancelarul Austriei sau premierul Slovaciei, a răspuns Ponta. Nu pot să spun acelaşi lucru despre Angela Merkel, însă ea este un om foarte pragmatic şi foarte raţional în ceea ce face şi nu ştiu dacă are prieteni sau neprieteni în România, dar în mod sigur vede relaţiile româno-germane într-un mod extrem de raţional. Faptul că am discutat în viitor, care va fi poziţia României sau care e poziţia Germaniei, înseamnă că m-a considerat un partener de discuţie” – sursa .
  Rezumat: Ponta a fost anunţat că harta Europei de Est se poate modifica în orice moment dacă România nu face ceea ce trebuie. Alipirea Moldovei la România, dar şi pierderea Transilvaniei întregi sau crearea unei enclave maghiare în interiorul Statului Român sunt raţiuni care depăşesc o Românie în metastază. O Românie fără armată, fără economie în general, fără agricultură sau elite intelectuale.
  Se pare că din raţiuni care nu au nici o legătură cu România sau Moldova, această unire formală se va face, întrucât UE şi SUA sunt interesate de împingerea spre Est a graniţei NATO. Ceea ce l-a „terminat” însă pe premier a fost exact posibilitatea ca odată cu unirea Moldovei cu România, să aibă loc desprinderea Transilvaniei.
  În contextul în care cererile UE pentru crearea unui stat ţigănesc în Sudul României devin tot mai vocale, misiunea lui Ponta e extrem de complicată. El are de ţinut în frâu o Românie gata să se destrame prin ea însăşi.
  Indiferenţa poporului român la valorile reale ale vieţii şi îmbuibarea sa cu cârnaţi timp de peste două decenii ne-au adus aici. Ca România să nu mai însemne absolut nimic în relaţiile internaţionale. Ea poate face acum doar politică şi răspunde cu „Da, să trăiţi, aşa vom face” celor interesaţi de resursele sale excepţionale.

  • lili3d spune:

   Se pare că nu prea se mai poate face nimic.

   • the end spune:

    urmeaza caderea dolarului,schimbarea sistemului financiar, banul electronic care va putea fi controlat in totalitate, implantarea cu cipul RFID si o noua era de sclavie. Asa cum spunea lili3d „că nu prea se mai poate face nimic.

    • George Valah spune:

     Pai „planul asta” e vechi… de zeci de ani! Se face „acum”? Excelent: scapam de toate dintr-un foc! Apropo, cum mai merge cu Obamacare si „dezarmarea” americanilor? Mereu aflu vesti noi, apoi ma uit la un caine din curte care „roade un ciolan mare de vita”…Il roade si-l tot roade, pe partea aia rotunda,cu „zgarci”!… Si-l mai asteapta cateva!

   • cristi spune:

    numai un meteorit sau alt cataclism mare ne mai scapa de astia. In cazul unui cataclism mare pierd controlul asupra populatiei. Dar mai sunt si acele persoane care se simt neajutorate fara conducatori, la fel ca si oile fara cioban.

    • George Valah spune:

     Om vedea… Pana la urma „toate astea” nu sunt noi, au fost prevazute de mii de ani, deci exista si mijloace sa fie contracarate…Si nici „noi” nu sintem chiar… „singuri”!

  • George Valah spune:

   Nimic nu ar fi (fost) pierdut, daca in loc de paiatele care ne-au condus si ne conduc in continuare, ar fi fost niste oameni adevarati, bine pusi la punct profesional si cu integritate! ( O. Paler?) Ponta e „saracut” rau cu duhul, inafara de „premiantul clasei” si o colectie de hartii numite „diplome” + o „sete organica de parvenire”, nimic nu il recomanda pentru functia pe care o ocupa! Toti „ceilalti” il cunosc mai bine decat se cunoaste el insusi si l-au luat din prima, atunci in vara trecuta: a plecat cu ideile lui si s-a intors cu ale …”lor”! Odata „ghicit” si „domesticit” faci ce vrei cu el, daca asezi vorbele in ordinea corecta!
   Ce ar (mai fi) de facut, daca lucrurile stau asa cum zici? O MULTIME! Nimic nu „e pierdut” si toate s-ar putea „rasuci” frumos in favoarea Romaniei… daca s-ar vrea si ar avea cine sa puna lucrurile in miscare! Prostovanii astia habar n-au sa-si joace cartile si nici nu le e gandul decat la punga lor si-atat!
   Aia vor „metalele” de la RM, nu le pasa cine le scoate? FB, le scoatem NOI. oricum metalele le-am fi vandut…tot „lor”! „Cum” sa le scoatem? „Usurel”… le ceream si tehnologia si fierataniile, cam tot: la „amenintari”, raspunzi cu…”promisiuni” sau …castigi timp… Problemele „lor” sunt mult mai „grave” ca ale noastre – ei stiu asta- iar „peste un an, mai piere samaru, mai moare magaru”.. asa se zice!
   Stiu „cat de dur si transant” se pun problemele „acolo”. Dar le stiu si „cacialmalele” si mai ales „unde ii doare mai tare” si care le sunt „spaimele”… Mai departe, e doar „un exercitiu” intre a stii „sa promiti”, „sa ceri”, „sa dai” si sa „ii folosesti” pe unii si pe altii, contra altora sau pentru tine, ca sa iti atimgi obiectivele. (Se presupune ca „ai un plan” deja facut si nu esti doar „la inspiratie”!)
   Poate ca ar trebui sa „ne adunam” si „sa cumparam” ceva teren pe langa ala al lui basescu… Precis, acolo e bun, nu se fracteaza, nu se vor darama diguri, si nici hotii nu fura recolta… Hmmm… :-/

   • Theodora spune:

    Nu mai spuneti va rog ca nu se mai poate face nimic.
    Sunt sigura ca exista cel putin o solutie. Trebuie sa renuntam la fatalism, la pozitia ciobanului din Miorita care sta si isi asteapta sfarsitul, la mentalitatea de invinsi, la gandul ca asta este, nu putem schimba nimic. Trebuie pornit de la nivel de individ, la grupuri de indivizi, pana la nivel de popor.
    Nu ma pricep la vorbe. Dar stiu ca daca suntem impreuna, acelas gand, aceasi idee, cat mai mullti, putem sa invingem.
    Pe aceeasi tema ma gandesc ca poate ne vor ajuta chinezii. Poate … ne-au mai ajutat o data in 1968 atunci cand rusii erau la granita. “Romania poate conta in apararea independentei sale pe sprijinul poporului chinez” a declarat la 23 august 1968 Zhou Enlai, Premierul Consiliului de Stat. Bunicul imi povestea ca, atunci s-a mai spus si asta „atat timp cat va exista China va exista si Romania” Sigur ca nu trebuie sa ne bazam pe altii, dar este o varianta.

    • George Valah spune:

     Theo… credeam ca sunt „singur” pe-aici si o sa fie „greu”, dar „doi”, o sa ne descurcam usor! 🙂
     Asa cum spuneai, trebuie sa ne bazam in primul rand „pe noi insine”. iar dupa primele „succese” vor veni si altii sa se alature! „Astia” care „ne ameninta”, au mari probleme in tarile lor, „toate popoarele” le sunt nemultumite de criza si austeritate, simt ca au fost tradati de conducatori care „i-au vandut bancherilor” iar acum vor sa-i transforme „in sclavi”! N-ar fi nevoie decat de o scanteie, de UN EXEMPLU si le-ar fugi pamantul de sub picioare! Exemplul ar putea fi chiar…Romania si inca foarte „simplu”!
     Metoda LA INDIGO folosita de „ei” este: creezi o razmerita/miscare sociala/revolutie intr-o tara contra conducatorilor, apoi asta iti da „dreptul” (la inceput „umanitar”, apoi „in forta”) sa „intervii” acolo si sa captezi/preiei controlul asupra tarii, in propriul interes (bineinteles „revolutia” nu mai conteaza, se face „liniste”). Ca sa „starnesti” revolta, te folosesti de memultumirile/aspiratiile locale pe care le incurajezi cu „false promisiuni si idealuri” care cand se vor dovedi false, va fi prea tarziu sa se mai poata schimba ceva! Restul sunt …”detalii”.
     Exact aceeasi „stratagema” usor modificata, in sensul ca „respecti promisiunile facute” e rezolvarea si „antidotul”!
     Da „romanilor” un „ideal nobil”, care sa le readuca „demnitatea si respectul de sine” si „nici o palma de pamnat nu se va rupe de pe aici”! Cu sau fara o armata/economie puternica, cu sau fara arme -romanii au luptat la Marasesti si Marasti „in izmene” (tocmai fusesera surprinsi la „imbaiat”!) si au invins! Tratatele/intelegerile nu valoreaza 2 bani pt cei nevolnici, care sunt stiuti asa, si dupa ce li se ia tot,”prin hartii”, isi pierd si capul pt ca nimeni n-are nevoie de ei si nu-i respecta!Sunt doar „folositi si aruncati” odata cu gunoiul pt ca dupa ce „te-ai folosit” de ei si „stii ca si-au tradat tara” din prostie sau frica, nici „tu” nu te poti baza pe ei, ba chiar ti-e stanjenitoare prezenta smiorcaitilor!(Imaginea lui basescu dat cu mana laoparte de Sarkozy si ascultat „ingaduitor” de „bunga-bunga” al Italiei! Ponta se duce la barosso si „da voturile romanilor”, se duce in SUA si „da gazele de sist si fractarea”, se duce la Merkel si „da Rosia Montana” si celelalte! )
     In timp ce toti ailalti strang surubul, tu „destinde-l” in Romania, da libertati cetatenesti, liberalizeaza taxele, stimuleaza initiativa locala, personala!Pe aceeasi idee, repune „valorile morale” la loc de cinste si „fii exemplu” fata de harababura si decadenta din celelalte „tari”! Nu trebuie nici „mari sume de bani” nici „forta” nici sa „convingi” populatia ca „e bine asa cum zici”! In max/ 5 ani, le „dai cu tifla” la toti care azi te „ameninta” ba…le mai „bati si obrazul”!

   • maria spune:

    Suntem pe un drum fara intoarcere! Ei au planurile facute si o sa le puna in aplicare. Ne asteapta vremuri grele. Numai un cataclism mare, Nibiru,Glaciatiune sau altceva-i mai poate opri. Daca nu pierd controlul asupra populatiei, isi vor duce planul la capat. Prin revolte nu se va face mare lucru, numai daca s-ar revolta toata populatia de pe glob, ceea ce e imposibil. Si chiar daca s-ar revolta toata populatia vor da cateva boambe atomice, ca tot vreau sa ne reduca la numar si tot ei isi vor creea „propriul Paradis”, in care vor trai.

    • George Valah spune:

     Planurile sunt „facute”, de multi ani! Sunt si „simulate” in dif feluri si le-a dat „castig”. Doar ca… acum „sunt presati de timp”! Nu mai sunt pe val, „sunt impotriva curentului”! Cine isi realizeaza mai intai scopurile: ei sau… „se trezeste populatia” si nimic nu-i mai poate aduce inapoi in tzarc? Planul „B” cu „dam bomba”, e si el riscant: la ce-ti foloseste sa stai ingropat intr-un bunker „ani in sir” daca „sus” te asteapta „nimic bun”? Sa nu se uite: indiferent cate arme, munitie, paza, etc ar avea, „EI NU PRODUC NIMIC” si nu sunt capabili sa traiasca fara „cei ce ii tin in spate si-i hranesc”! Exact ca in „termitiera”: regina uriasa si grasa, moare daca nu e hranita de termitele lucratoare!

  • ciprian spune:

   Doar o observatie: e foarte probabil ca Ponta s-a „cutremurat, dar in mod sigur si-a revenit rapid. De asemenea, unii ar putea trage concluzia pripita ca „Da-le domnule Rosia Montana, ca altfel ne distrug!”. Sa ne reamintim si de reactia indiferenta a Rusiei (ba chiar si presedintele Transnistriei a spus despre declararea limbii romane ca limba de stat in R. Moldova ca e ok, dar tot transnistrenii au stabilit (s-au doar au propus) ca pe acest teritoriu sa se aplice legilslatia Federatiei Ruse). Si daca am inceput cu Ponta, sa incheiem cu Basescu, cu declaratia sa legata de unire, care se potriveste ingrijorator de bine cu postarea de mai sus.
   P.S. Da chestia cu printul Harry (fratiorul mai mic al fratelui mai mare William), rege in Transilvania o stiati? Da de postul de tv de la Cluj care are un promo cu Transilvania unde cand apare scris „eroi” – din Transilvania – apare un soldat in uniforma imperiala, iar cand se spune despre aceeasi regiune ca are „viitor”, apare acelasi soldat in uniforma a imperiilor care au stapanbit odata pe acolo?

   • George Valah spune:

    1. Cand esti PM si „exista” SIE, cand te duci la o „astfel” de intalnire, STII dinainte ce vor „ailalti” si „ce ti se va cere”. Mai mult, ti se da si „portretul psihologic” al interlocutorului (slabiciuni, puncte tari, etc). Deci daca „esti surprins”, „cineva” trebuie „sa plece acasa” -DE TOT!
    2. Daca „stii” toate astea si TE-AI PREGATIT, ai variante/strategii de a-ti atinge scopul (stii unde poti ceda si unde nu, stii CE SA CERI LA SCHIMB) si in general”ai raspunsuri”! Daca se pune problema „sa-ti revii”, deja o faci „ca particular” si nu intr-o functie de reprezentare a unei tari.
    3. De „distrus” e simplu la „amenintat si palavragit pe la mese si bloguri”, cand ai de-a face cu „cabotini”. In rest, e „mai greu de facut” si mai ales „riscant” si pt cel ce-o face: nu se stie niciodata „ce va fi” pana cand „nu se ispraveste”! „Istoria” pe care o cunosc „si ei” e ca daca nu castigi „blitz krieg”, te prinde „iarna” prin coclauri!(la figurat chiar mai rau ca la propriu!)
    In plus: ESTI OBSERVAT SI VAZUT de toata lumea, inclusiv de propriii tai cetateni: „ca te duci la furat din vagoane” si „pacalesti” pe aia de stai cu ei de vorba…
    4. Chestia cu „unirea” tine tot de „rezolvarea” punctelor precedente: cine vrea sa se uneasca cu „unul” beat, care si-a pierdut la ruleta averea si acum vrea s-o „pape” si pe a ta? Daca situatia, romanilor e BUNA, si altii ar vrea s-o imparta. Daca e PROASTA, „cine” ar vrea sa isi lege de gat un pietroi alaturi de tine?
    5. Chestiile cu „portrete” si „printi imbracati in zale/sau matase” merg impreuna cu „vrajitoare si zane de tv”. N-am inteles: purtau si peruci sau nu?
    Atentie: „terenul” nu a fost si nu este gol. Acolo au fost si sunt MAJORITATEA romani. Acestia sunt vii.

   • ciprian spune:

    Nu am aprofundat cazul, dar retin ca la semnarea de catre reprezentantul Romaniei a diktatului de la Viena, acesta a plans sau ceva in genul asta. Nu am inteles de ce a semnat daca l-a „cutremurat” atat de tare. Nu stiu care sunt imprejurarile, dar eu am ramas de mult cu impresia ca respectivul nu ar fi trebuit sa semneze.
    In ceea ce il priveste pe Ponta, textul pare ca deplange soarta primului ministru care trebuie sa conduca in conditii atat de dificile, atat de complicate. Cu acesta logica, repet, s-ar putea spune sa dam Rosia Montana ca sa ne pastram statalitatea (logic, nu?).

    Da, respectivul poarta peruci. Iar „zana” se numeste Sabin Gherman.

    Am evocat „unirea” lui Basescu pentru ca se potriveste intr-un mod foarte ingrijorator in cadrul descris de articol.

    • George Valah spune:

     Suntem membri UE si NATO. Astfel de tari … „se destrama sau sunt devorate de partenerii lor”? Interesant! O amenintare asupra noastra „chiar din partea partenerilor/prietenilor” e o amenintare la adresa „intregului” reprezentat de aceste organizatii! Nu e asa „usor” sa „spargi” o tara UE/NATO fara ca si celelalte sa nu fie afectate! „Azi sunt eu, maine vei fi tu”! Scotia vrea sa se separe de UK, bascii in Spania, si prin Germania si Franta sunt nemultumiti, Grecii – pusi sa-si vanda insulele, Ciprul cu jaful din banci si separarea insulei, Canada voia sa se rupa in doua, Texasul si California vor si ele „afara”, ETC! Ca „amenintare” pentru „slabanogi”, merge, dar s-o si faci….Odata deschisa „cutia Pandorei”, nimeni n-a mai putut s-o inchida! Sa fie inceputul DESTRAMARII NATO, sau/si UE ?! Mai e un ‘amanunt”: niciodata nu s-a intrat „in forta” de catre UE -NATO in alta tara fara un razboi civil in prealabil! Razboi civil in…UE si NATO?! Hmmm! Rusia, China dar si altii, atat „asteapta”! Singurul „argument” subanteles pt care NATO a intervenit militar in alte tari era „umanitar” si pt ca „ele nu sunt democratice”, apoi s-a cerut de catre „baietii buni si drepti” „no fly zone” ca sa-i bombardeze! Acum…”aia buni” sunt la fel ca … „aia pe care ii bombardau”? Si mai vor sa fie crezuti undeva in lume?! Cred ca deja „pretul” intrece cu mult „beneficiile” in cazul „Romania”! Pot continua pana maine! Nu exista asemanare intre „dictatul de la Viena” , conditiile de atunci si „cele de azi” si tot felul de „pitifelnici” care conduc tara ! In 1907, taranii mureau sa capete pamant. Azi il au si nu mai sunt in stare sa si-l apere?!

 3. JO spune:

  Buna dimineata George. Singura revolutie pe care romanii o mai pot face este sa se uneasca si impreuna sa nu mai plateasca taxe si impozite la stat. Cine va mai dori sa fie parlamentar intr-un stat cu buget 0? Stiu ca o problema majora va fi situatia pensionarilor, de aceea am spus ca trebuie sa ne unim , pentru ca banii de taxe si impozite sa ajunga la cei neajutorati, nu la sacali, care pe banii nostri platesc jandarmi sa bata oameni nevinovati care isi apara pamantul ca la Pungesti.

  • George Valah spune:

   Asta se numeste „greva fiscala” si este printre metodele de protest cunoscute. Mai greu cu „unirea” si „toti sa gandeasca la fel”…Dar si in varianta „partiala” tot ar fi un „mesaj” care ar fi „inteles”!
   La Pungesti si „oriunde”, oamenii proprietari trebuie sa se invete cu notiunea de „stapan al locului”! De fapt asa era la noi datina stramoseasca : „Sa stapaneasca si sa se bucure de roadele mosiei…el si urmasii lui”! Jandarmii sau oricine altcineva apare, trebuie sa aibe in fata „stapanii locului”, nu niste „cersetori” care „vin si se roaga” sa faca sau sa nu se faca ceva pe „stapanirea lor”!
   -„Tulburarea linistii si ordinii publice” – nu exista „pe camp”, intr-un loc „nepublic”, pe proprietatile nepublice ale altcuiva!
   Nimeni nu trebuie sa „stea sa fie batut” pe tarlaua lui, pe care isi exercita drepturile. Si nici sa stea „toti adunati gramada” in locul care „le-a fost pus la dispozitie”.
   Se poate reinfiinta „obstea sateasca” (nu-mi amintesc vreun act istoric) prin care a fost vreodata anulata) care ia decizii. Acestea trebuie sa fie ferme, ca de la „stapanii locului” catre oricine le-ar incalca drepturile. Obstea isi poate crea organele necesare prin care sa-si manifeste autoritatea. Jandarmii si ei executa tot „ordine”. Deja s-ar muta „conflictul” dintre „autoritatea jandarmilor” si niste „turbulenti care incalca legea” (justificarea inchipuita din mintea lor), intre „Autoritatea obstei locale de stapani de tinut” si „organele represive ale statului”… care apara” interesele particulare” ale Chevron, in fata celor „publice ale obstei”, prin aceasta ei insisi incalcand/abuzand legile.

 4. JO spune:

  Se pare ca anii de comunism pe care i-am trait si-au facut treaba…..pentru un popor care acum doua mii de ani se credea nemuritor am ajuns vai de mama noastra. Avem un guvern pe care il platim ca sa isi bata joc de noi…..de parca gratis nu ar putea s-o faca. Spune-mi ce om normal si integru ar vrea sa fie presedintele acestei tari, un om in care sa credem si pe care sa il sprijinim pana la capat? Iti spun eu: niciunul. Un om integru, intelept si drept nu vrea astfel de functii.

  • George Valah spune:

   Demult lucrurile astea nu mai sunt lasate „la intamplare”! Trebuie sa ne eliberam „mental” de conceptul „conducatorului/conducatorilor”. Fiecare cetatean trebuie sa-si ridice fruntea si sa-si exercite drepturile legale/constitutionale demn si cu raspundere, si inca AVEM DESTULE! Ori ne lasam „sugrumati” incetul cu incetul – ca natie, ori iesim cu curaj si ne aparam drepturile ! Pana la urma, si un caine bolnav, tot musca daca il incoltesti si nu mai are scapare!

 5. JO spune:

  George, tocmai citeam stirea conform careia incepand de astazi parlamentarii nosti prea iubiti si „prea alesi” s-au scos din Codul Penal.. Conform unui amendament adoptat astazi ei nu mai pot fi anchetati pentru infractiuni de coruptie de catre DNA. :)) Ce zici? Asta da treaba,….pe cand ma gandeam ca mai rau de asa nu se poate, au reusit sa ma uimeasca din nou…..macar sa stim de ce-i platim, ca prea i-am acuzat in ultimul timp ca nu fac nimic.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s