Stiri scurte: 13.12.2013

Activist Post

– Puternice proteste contra Chevron si fractarii in Romania, la Pungesti! Desi protestele localnicilor au fost pasnice, jandarmii au intervenit in forta! Unii tarani au fost batuti si bagati in spital de jandarmi, altii arestati! Autoritatile „apara legea” numai pentru Chevron? Pe Localnici si pamanturile lor nu-i apara legea si nici autoritatile desi sunt platiti din banii nostrii?

Presa nu e lasata sa ajunga acolo si sa relateze de la fata locului!

Powerful Protests Against Chevron and Fracking in Romania

– 98% Din fundul Oceanului Pacific e acoperit cu vietati moarte  pe 200 Km de coastele Californiei! Inainte de 2o11 doar 1% era acoperit cu astfel de resturi! Schimbari majore au inceput din 2011!

Study: Dead sea creatures covered 98% of seafloor last year about 150 miles off California coast; Unprecedented, had been below 1% prior to event — ‘Major’ changes began in spring 2011

– Kilometrii intregi de bancuri de sardine inghesuite langa coastele Californiei ca intr-o „ciorba” gigantica! Asa ceva nu s-a mai vazut, spun localnicii! Balenele si alte animale marine se inghesuie sa le devoreze!

CNN: The Pacific has seen its fair share of weird recently — Bay in California “now a massive soup bowl” — “Miles of anchovies, mountains deep” — It’s like none ever recorded… Old timers have never seen anything like this — “We may be experiencing ‘global weirding’” (VIDEO)

CNN

In an image taken from footage shown by North Korea's KCTV and released by South Korea's Yonhap news agency on December 9, 2013, Jang Song-Thaek is reportedly being dragged away from his chair by two police officials during a meeting in Pyongyang. North Korea confirmed on December 9 that the powerful uncle of Kim Jong-Un, the nation's leader, had been removed. New reports from North Korea say that Jang has been executed.

Jang Song Thaek unchiul liderului N Koreii  Kim Jong Un, a fost scos din randul cadrelor militare si executat pentru ca „uneltea la rasturnarea guvernului”. (Nu a mai fost judecat pentru ca vina sa era evidenta.GV)

North Korea says leader’s uncle was executed

Director of the National Security Agency Gen. Keith Alexander pauses during a hearing before the Senate Judiciary Committee December 11, 2013 on Capitol Hill in Washington, DC.(AFP Photo / Alex Wong)

– Generalul cu 4 stele Keith Alexander care se afla la comanda NSA a pledat miercuri in fata Senatului american pentru continuarea programului de spionaj al agentiei, asa cum s-a facut si pana acum! ( Spionarea cetatenilor altor tari te fereste de actiunile dusmanilor. Spionarea cetatenilor altor tari, ti-i face pe acestia dusmani. Daca n-au nimic de ascuns, de ce se supara? Inseamna ca au ceva de ascuns! GV)

Let us spy: NSA chief pleads with Senate to keep surveillance programs

The Ecologist

deformed pig

– Animalele hranite cu plante modificate genetic au inceput sa se imbolnaveasca, sa fete pui cu debilitati! Urmeaza la rand oamenii care le vor consuma carnea?

Special report Deformities, sickness and livestock deaths: the real cost of GM animal feed?

The Guardian home

– In Brazilia Congresul are de votat daca sa se permita sau nu folosirea in agricultura a semintelor  MG: „terminator”! Acestea fac cate o singura reolta dupa care urmatoarea se starpeste singura! Adoptarea acestora ar putea avea un efect domino pe intreaga planeta, si alte tari procedand la fel, dar si prin contaminarea genetica a soiurilor naturale care ar deveni si ele „suicidale”! (O  recolta buna si s-a terminat! Apoi, sa se bata intre ei pana raman cativa, dam bomba sa se curete locul si scoatem iar semintele bune din depozitele alea de prin Norvegia!GV)

Environmentalists warn approval could shatter global agreement not to use technology, with devastating repercussions

– Pres Israelului  Shimon Peres, a criticat atitudinea unor cadre medicale care au refuzat sa primeasca sange de la un donator parlamentar care insa se nascuse in Etiopia, pe motiv ca „sangele lui e altfel”. (Chiar daca nu era suficient de pur poate, ar fi putut sa primeasca  donatorul, apoi faceau „ce voiau” cu punga aia cu sange cu tot!GV)

Israeli president condemns rejection of Ethiopian-born MP as blood donor

A homeless man sleeps under an American Flag blanket on a park bench in the Brooklyn borough of New York City. (Spencer Platt / Getty Images / AFP)

– Creste numarul de homelessi in marile orase ale Americii! Anul trecut pentru 21% dintre acestia nu s-a putut nici macar asigura cererea de hrana!

Hunger ‘games’ set to worsen with homelessness on the rise across America, survey says

– Interpretul in limbajul surdo-mutilor care gesticula fara noima la traducerea discursurilor de la funeraliile lui N Mandela, spune ca a avut „viziuni cu ingeri atunci pe stadion” si de-aia era „perturbat”! (Asa sunt unii cand vad fetele de lumina ale conducatorilor lumii: se pierd cu firea, gesticuleaza fara rost, sau  umili dau tot din tara cu spaima si adoratie, halucinand! GV)

Sign-language interpreter at Mandela memorial says he was hallucinating

– Acum Victor Yanukovici al Ukrainei spune ca „ar semna pana la urma” asocierea cu UE… SUA deja se gandeste „sa impuna sanctiuni Ukrainei” pentru  felul brutal cum s-au purtat cu manifestantii! (Si pentru ca „a sovait”, va trebui sa plateasca! Se va tara in genunchi cu lacrimi si ii va ruga sa accepte carbunele tarii, zacamintele de fier si toate celelalte minerale, obligandu-se sa isi dea  si pamantul de sub picioare pentru a multumi, in semn de iertaciune a greselii! Isi va pastra nadejdea ca „sanctiunea”  dreapta se va indulci poate, si ii vor ramane in acte hotarele tarii ca amintire si semn al prieteniei  acestora.GV)

Ukraine ‘still intends to sign EU pact’ as US considers sanctions

–   Vice Prim Ministrul Dmitry Rogozin. a declarat miercuri ca „Rusia isi va folosi armele nucleare daca securitatea ei va fi amenintata de SUA! (SUA nu ameninta niciodata  pe nimeni care ii cedeaza bunurile tarii. Dar cei care vor sa si le pastreze, au scopuri ascunse de terorism  … asta e!GV)

Russia to use nukes if attacked by US: Official

‘No one will prevail over Russia militarily’: Putin eyes $700bn to advance Army

– Cum arata bazele militare americane in lume!

The Chilling Geometry of Every US Military Base Seen From Space

The Chilling Geometry of Every US Military Base Seen From Space

– Protestatarii din Thailanda, au taiat curentul la biroul Primului Ministru Yingluck Shinawatra si au amenintat ca daca politia nu paraseste zona, vor intra peste el in cladire! Oricum vor sa-l „tarasca la judecata” pentru tradare si ca a patronat un guvern corupt!

Thailand protesters cut off power to PM’s office

– Fostul PM Berlusconi, spune ca „daca va fi arestat, atunci va fi revolutie in Italia”! (Asa spunea demult si un mare filozof: „Fiecare revolutie  sociala e asociata si cu o revolutie sexuala”. Avanti, a vivere bunga-bunga!GV)

Berlusconi says arresting him would incite revolution in Italy

– NASA isi prezinta noul robot umanoid inalt de 1,80m! Are camere de luat vederi:  in ochi,  pe frunte, pe burta, in maini, in genunhi, in varful degetelot de la picioare. (Va raspund: nu, nu are si in dos. GV)

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Pamantul si Luna vazuti din spatiu de pe sonda spatiala Juno in drum spre Jupiter…

Jupiter-bound Juno probe captures starship view of our Earth and Moon if you were a visiting alien

Anunțuri

16 comentarii on “Stiri scurte: 13.12.2013”

 1. ciprian spune:

  Da, foarte bine, stiri si dimineata si seara! (glumesc, desigur)

  Un articol foarte interesant despre recent respinsa (deocamdata) lege a minelor. Asa ar trebui facut cu fiecare act normativ din Mof… Ca o parere, din varianata urmatoare vor disparea cele mai nesimtite articole, dar probabil vor ramane altele deasemena foarte daunatoare (de mult, au aparut manuale de istorie cu Andreea Esca; daca retin bine, acestea au fost respinse, dar celelate contineau alte aberatii mai putin batatoare la ochi, dar tot aberatii se chemau).
  http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=7822

 2. alia spune:

  Chevron a distrus timp de 30 de ani jungla amazoniană din Ecuador, transformând-o într-un “Cernobîl al Amazonului”. Urmează România?

  Pentru ca iar au început scandalurile privind exploatarea gazelor de şist din zona Bârladului, întrucât compania americană care se ocupă de aceste gaze (Chevron) afirmă în declaraţii publice că este una “responsabilă”, doresc să prezint adevărul şi să vedem cât de “responsabilă” a fost Chevron în alte colţuri a lumii, de exemplu, în Ecuador (în jungla amazoniană). Bun…e adevărat că acolo era vorba de petrol şi nu de gaze de şist, însă e vorba totuşi de aceeaşi companie.
  Iar realitatea este următoarea: de mai bine de 3 decenii, Chevron a ales profitul în detrimentul oamenilor. În timp ce scotea petrol din jungla amazoniană din Ecuador, compania Texaco (care a fuzionat cu Chevron începând cu anul 2001) a operat fără să aibă vreo grijă pentru mediul înconjurător sau pentru localnici. Compania a eliberat intenţionat miliarde de kg de deşeuri toxice în râuri şi alte ape, a lăsat să se scurgă milioane de barili de petrol brut şi a abandonat alte cantităţi impresionante de deşeuri în întreaga regiune exploatată. Rezultatul a fost devastarea pe scară largă a întregului ecosistem şi a comunităţilor locale, acest lucru reprezentând unul dintre cele mai mari dezastre din întreaga istorie.
  Din cauza contaminării toxice ale solului şi apelor din regiune, toate comunităţile locale continuă şi în prezent să sufere de boli grave (ca de exemplu cancerul), copiii să se nască handicapaţi şi să existe o rată mare de avorturi spontane. Chevron nu a realizat niciodată o curăţare corespunzătoare a terenului exploatat şi pentru care compania era responsabilă, iar infrastructura sa continuă să otrăvească Amazonul ecuadorian. Începând cu anul 2002, organizaţia de mediu AmazonWatch luptă în justiţie împotriva companiei Chevron pentru repararea daunelor produse de compania americană localnicilor şi mediului înconjurător. Pe 14 februarie 2011, compania Chevron a fost găsită vinovată de un tribunal din Ecuador, fiind obligată la plata tuturor costurilor aferente pagubelor produse. 19 ani a durat întreg procesul… Site-ul în care se prezintă adevărul despre dezastru Chevron poate fi citit AICI:chevrontoxico.com.
  Chevron a produs în Ecuador un “Cernobîl al Amazonului”!
  Istoria exploatării petrolului în Ecuador a început în 1964, când compania americană Texaco (acum Chevron), a descoperit petrol în regiunea nordică amazoniană, cunoscută sub numele de “Oriente”. Locuitorii indigeni din această pădure tropicală virgină, triburile indiene Cofan, Siona, Secoya, Kichwa şi Huaorani, trăiau un stil de viață tradițional, în mare parte neatins de civilizația modernă. Pădurile și râurile le ofereau acestor locuitori sursa pentru supraviețuirea lor de zi cu zi. Ei habar n-aveau de ceea ce li se vor întâmpla, atunci când muncitorii de la Texaco s-au mutat în zona lor și au fondat orașul Lago Agrio (“Sour Lake”, numit aşa după orașul din Texas în care a fost înființată compania petrolieră Texaco). Nici guvernul ecuadorian nu ştia la ce dezastru să se aştepte, din moment ce Texaco, în acea perioadă, era o binecunoscută companie americană ce avea mai bine de jumătate de secol de experiență în domeniu şi care se angajase în practicarea unor proceduri moderne de forare. Cu toate acestea, în ciuda legilor de mediu existente, Texaco a luat decizii deliberate de reducere a costurilor operaționale care, timp de 28 de ani (până în 1992) a dus la o catastrofă ecologică de amploare, pe care experții au numit-o “Cernobîl-ul Amazonului”.
  Chevron a câştigat 5 miliarde de dolari din neridicarea deşeurilor!
  Sistemul de extracţie a petrolului folosit de Texaco în Ecuador a fost proiectat, construit și operat prin folosirea unor tehnologii ieftine, care nu corespundeau standardelor de protecţie a mediului încă de la bun început. Acest lucru a dus la poluarea sistematică a întregii zone amazoniene timp de aproape trei decenii.
  Într-o zonă de pădure tropicală de aproximativ trei ori mai mare decât Manhattan-ul, Chevron (Texaco) a instalat 350 de sonde de petrol, iar la plecarea din țară (în 1992), a lăsat numai puţin de 1000 de gropi pline de deșeuri toxice. În timpul ploilor abundente, multe dintre aceste gropi de deşeuri s-au scurs în pârâuri şi râuri, care au devenit astfel poluate, făcând imposibilă folosirea apelor de către populaţia locală. Prin manipularea deșeurilor sale toxice din Ecuador, se spune că Texaco ar fi făcut o economie de circa 3 dolari pe baril de petrol produs. Cum Texaco a extras în cei aproape 30 de ani circa 1,7 miliarde de barili de petrol, aceasta înseamnă că ea a câştigat cel puţin 5 miliarde de dolari din nerespectarea normelor de mediu, o sumă absolut fabuloasă!
  Populaţia locală a fost îmbolnăvită grav de Chevron
  Exploatarea petrolului din zona amazoniană ecuadoriană nu numai că a poluat apa şi solul acestui ecosistem unic din lume, dar a şi modificat ireversibil și degradat viaţa populaţiei indigene, care îşi câştiga traiul din pescuit și vânătoare. Acum, populaţia locală din acea zonă suferă de probleme grave de sănătate, ca de exemplu apariţia unui număr mare de cancere, de malformaţii congenitale precum şi de boli legate de expunerea la substanţe toxice.
  Nici Texaco şi nici guvernul ecuadorian nu a consultat vreodată comunitatea locală înainte de a începe activitatea petrolieră din Oriente. Consiliile locale n-au acordat niciodată vreo permisiune pentru exploatare, iar oamenilor nu li s-a cerut părerea înainte ca destinele lor să se schimbe irevocabil odată cu sosirea lui “Big Oil”. După ce Texaco (Chevron) s-a văzut cu buzunarele pline, şi-a făcut bagajele şi a plecat, lăsând în urmă un dezastru pe care localnicii din Oriente nu mai ştiu cum să-i facă faţă.
  Priviţi pozele de mai jos şi observaţi natura dezastrului lăsat de Texaco (Chevron) în Ecuador…
  dezastru Chevron 1
  dezastru Chevron 2
  dezastru Chevron 3
  dezastru Chevron 4
  dezastru Chevron 5
  dezastru Chevron 6
  Dacă Chevron s-a comportat aşa în trecut în Ecuador, de unde ştim că nu va face la fel şi în România? De unde ştim că nu va lăsa în urmă un dezastru ecologic? Şi asta pentru că istoria companiei are asemenea antecedente în “cazierul” său. În plus, populaţia locală din zona Bîrladului nu numai că nu a fost consultată cu privire la exploatarea gazelor de şist, dar se şi opune cu vehemenţă unui asemenea proiect care poate avea consecinţe catastrofale pentru întreg mediul înconjurător.

 3. ciprian spune:

  Da, iata un exemplu de „maretie a dreptului” chiar halucinant (de obicei evit acest cliseu)! Un tanar de 16 ani e drept, care a omorat patru oameni intr-un accident de masina, in stare de ebrietate fiind, a fost achitat pe motiv ca a fost considerat victima a societatii de consum, a luxului si a bogatiei (de fapt foarte probabil, ultimele doua „cauze” l-au salvat)!
  http://romanian.ruvr.ru/news/2013_12_13/SUA-Criminal-declarat-victima-a-societatii-de-consum-7115/

  P.S. E o stire care merita verificata. Si mai adaug ca are dreptate deci sa fie suparat Becali pe avocatii sai. Si deasemenea exista sanse si pentru fiul fostei senatoare de Focsani (acum nu-mi amintesc cum se numeste), care a calcat cu masina un om (a trecut peste el) intentionat.

 4. ciprian spune:

  Sfarsit de saptamana tensionat in Ucraina: 20 de mii de estucrainieni din Donetk – oras minier… – si protestari mai multi si mai bine organizati (baricade – de 5 metri !? -din gheata si zapada), la Kiev

  http://romanian.ruvr.ru/news/2013_12_13/In-jur-de-20-de-mii-de-ucraineni-il-vor-sustine-pe-Ianukovici-8740/

  http://romanian.ruvr.ru/news/2013_12_13/Kiev-Protestatarii-extind-oraSelul-de-corturi-4647/

 5. 13 spune:

  interesante desene animate

 6. dariusz spune:

  S.O.S.-Pungesti ,apel catre tara?? Eu am o vorba–Lume multa , oameni putini. Asa e si cu tarisoara asta. In legatura cu gen. N.S.A. ,ce mutra straina de umanitate are? Ce mai,un adevarat satanoi. Oare noi ,ca natie, mai avem vreo sansa? Eu cred ca numai un eventual ajutor divin ne mai poate salva. Daca nu vine degraba , atunci………….

  • George Valah spune:

   Unii oameni sunt potriviti pentru anumite „epoci” si aproape total neadaptati/neajutorati in altele… Cam asa si cu natiile!
   La romani „decorticarea” s-a produs pe la inceputul anilor ’60 cand li s-au luat pamantul, vitele, plugurile, carutele, tot ce era „viata lor” de la tara – prin „colectivizare”! Peste noapte au devenit din „oameni necajiti dar liberi” in…”sclavi”! Atunci s-au oprit din cantat, din aventura vietii, s-a rupt firul istoriei de mii de ani! De-atunci in loc sa se mai lupte cu pamntul si natura pentru a-si hrani familiile, au fost nevoiti sa „se dea bine pe langa brigadier” pentru „zile munca” sa mai „ciupesca” sau sa „fure” cate ceva de pe la GAC (devenite apoi CAP) ,asa cum faceau si „sefii”, pentru a supravietui… Cei harnici, erau „mandrii” (demni) si nu le placea sa se „ploconeasca” pentru drepturile lor – deci jos cu ei! Cei lingusitori, umili, servili, erau gata sa faca orice li se cerea de catre „conducere” si erau promovati, traiau tot mai bine, razand de „harnici”. Rasturnarea de valori a fost realizata prin schimbarea de obiective/prioritati: productia, munca, erau in plan secundar (oricum se faceau cate ceva, iar raspunderea devenise „colectiva” nu „personala”)in primul plan si vital pt supravietuire fiind „falsa adulare a conducatorilor iubiti”, supusenia in toate formele ei mimand „loaialitatea”… Toate s-au mulat pe firea noastra „pacifista” si s-au argumentat cu citatul Biblic „capul plecat sabia nu-l taie”! Deja, devenea „stangenitor” sa-ti asumi vreo raspundere, initiativa! Orice „in nume personal devenise un fel de „aroganta”, ceva „blamabil”, mentalitatea asta exista in mare masura si azi…
   Faptul ca dupa ’90 multi si-au recapatat pamantul inapoi, a fost cam prea tarziu: ceva ce e al tau, dar iti poate fi luat samavolnic, apoi dat iar fara ca tu sa il fi dobandit in vreun fel, apoi ca acum la Pungesti – ignorat ca drept al tau si batjocorit de asa zise „autoritati”, etc. rupe legatura dintre omul locului ca stapan al pamantului sau! Inainte, veneau turcii, tatarii si toti puneau mana pe ce gaseau sa-si apere traiul… Asa a fost din mosi stramosi Acum… toate sunt fragmentate, furate prin „smecherie” de tot felul de pacalici, iar omul simplu e strain in tara lui unde autoritatile sunt primele care sa-l bata, sa-l napastuiasca in propria lui ograda, invocand/abuzand de legi false si partinitoare, impuse cu forta pumnului a bulanului si amenintarii! Daca „sus” unii sunt „lasi si corupti” si astea sunt „valorile” care i-a propulsat pana acolo, ce fel de oameni si-ar alege sa se inconjoare, decat tot unii ca ei…?!
   Sa ajunga „Jandarmeria Romana” – un corp traditional de armata, sa-i bata pe taranii simplii romani, la ei acasa, in satul lor, pentru vina nu „ca-si apara pamanturile” ca „n-o fac inca”, ci doat ca „protesteaza” la samavolnicia distrugerii pamantului stramosesc care-i hraneste, luand „apararea” unui „Chevron” venit de la „capatul lumii” pentru „jaf” – asa cum veneau „hoardele” altadata, arata cat de „frant” a ajuns spiritul nostru ca natie! Pentru bani, gata sa te lepezi de ai tai, de tara, de intelegere a ceea ce esti pus sa faci… pentru a asculta de „ordine, de orice fel, impotriva oricui si pentru orice motiv”! Azi ii bati pe tarani ca „nu se lasa distrusi de Chevron”, maine ii omori pe „afgani la ei acasa” (ca „diurna” e bunicica!) ca nu se lasa cotropiti, poimaine iti furi fratii si unchii si matusile si verii inselandu-i la o „mostenire” sau alta „vanzare” in familie! Asta e „tipul ideal” de „patriot al statului” de azi! Atunci ce pretentii sa mai ai de la oamenii de rand, care stiu doar atat :sa stea cuminti in „tzarcuri”, pe propiile lor terenuri, batjocoriti de cei pe care-i platesc CA SA-I APERE ?
   Crede cineva ca „in America lui Chevron”, si-ar permite vreodata Sheriffii si garda nationala a lor, sa-i bata pe americani pe terenurile lor, pentru a proteja interesele „unei firme straine” ( romanesti!)?! Nu stiu daca in „Africa coloniala” s-ar fi intamplat! Atunci cum se pot intampla lucrurile astea …”la noi”?!!

 7. mimi spune:

  Draga G.V.,
  este perfect adevarat ceea ce spui, este minunat pentru ceea ce pledezi.
  Dar, este tot o forma de activism contemporan.
  Eu prefer masca ta de maestru in pofida celei de activist.

  • George Valah spune:

   La 13 septembrie 1948 sub comanda Colonelului Zaganescu, 500 de Pompieri s-au opus cu arma in mana armatei otomane care intrase in Bucuresti! Asta inseamna „eroism” si ati respecta „juramantul pe drapel si Constitutie”, nu sa-i bati pe bietii tarani romani napastuiti pentru un Chevron sau altul, pentru un pumn de maruntis, ca ultimul mercenar fara tara!
   Se apara „legea”? Legea e clara: nu ai voie sa „construiesti” sau sa faci o activitate care ar putea prejudicia „vecinatatile”, fara ACORDUL SCRIS din partea VECINILOR. Are Chevron acest „acord scris” din partea „vecinilor/localnicilor”? Ce „lege” apara atunci cei care ii bat pe terenurile lor pe taranii de la Pungesti? De ce nu INTERVINE IN FORTA Jandarmeria impotriva celor de la Chevron, care incalca legile, incepand o activitate ce lezeaza drepturile de proprietate ale vecinatatilor/localnicilor si astfel ” sa apere proprietatea privata” a cetatenilor romani, aparand in schimb „firme private din state straine”?”Unde se incadreaza” asta? In momentul de fata, orice restrictie pe care localnicii o sufera in drepturile lor legitime de prorietari, din partea Chevron cat si a celor care ii sprijina, poate fi incadrata la articolele privind lezarea drepturilor de proprietate, din Codul Penal, („garant” fiind chiar statul!) si respectiv „complicitate” inclusiv „favorizarea infractorului”, asociate acelorasi paragrafe!

 8. mimi spune:

  Daca cu totii am inceta o clipa sa deschidem televizorul, netul, frigiderul,
  Daca am inceta o clipa sa ne certam cu noi insine, cu nevasta, cu vecinul
  Daca am inceta cateva clipe sa ne ducem la servici, sa platim dari, sa facem cumparaturi
  Daca am inceta o clipa sa ne uitam in ograda vecinului,
  Daca am inceta o clipa sa ne dorim sa moara capra vecinului
  Daca am inceta o clipa sa fim sefi, sa fim scalavi sa fim iubiti, sa fim parinti, sa fim cetateni
  Daca am inceta o clipa sa credem in doctrine, in mituri, in credinte false
  Daca am inceta cu totii o clipa sa lasam deoparte toate fatetele eu-lui nostru
  Atunci, cred ca ar fi liniste
  Si linistea s-ar face din ce in ce mai mare, mai adanca, mai profunda, ne-ar cuprinde pe toti
  Apoi, dupa un timp…..toti am lua-o de la capat, in alt fel.
  Si lumea nu ar mai fi ceea ce este si noi nu am mai fi asa cum suntem acum.

 9. JO spune:

  E un paradox, dar din pacate mimi, doar o catastrofa de proportii te poate face sa treci prin toate fazele pe care le-ai enumerat mai sus. Se spune ca suntem singura rasa din univers care evoluam prin necaz.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s