Etapa 2 : Apel pentru un nou inceput!

LA MULTI ANI 2014!

La Multi Ani Vasile, Vasilica !

Dragilor,

   Cei care ne intalnim aici inseamna ca vrem sa facem ceva concret, pentru  noi insine si tara in care traim. Vaicarelile si neputinta nu sunt de folos.

Azi  in crestinatatea ortodoxa se citesc Moliftele Sfantului Vasile cel Mare, din 2011 interzise in biserica de cei slabi in credinta, tocmai   pentru puterea lor de care raul se inspaimanta! Prin viclenie  s-a ajuns la acesta interzicere, punandu-se la indoiala traditia  si invatatuta crestina  invocandu-se fatarnic:  “crestinii nu blesteama”! Asa e: crestinii nu isi blesteama “SEMENII”, dar de cand e raul, “semenul” nostru ?! A “dori binele  semenilor” e “blestemul pentru cel rau”! “A alunga raul din inimile oamenilor “ “e blestemul pentru rau”! 

Iata ce avem de facut:

Dati sonorul  tare pentru ca ceea ce e de auzit sa se auda in fiecare coltisor al locului in care va aflati,  in fiinta fiecaruia si nu numai!

         Ascultam clipul 1 de voie, dar nu mai putin de 30 secunde. Vom cauta sa lasam deoparte gandurile parazite, sa ne integram in atmosfera sacra  a sunetelor de acolo. Daca cineva doreste, poate sa se roage, in cuvinte putine si clare…

         Ascultam  clipul 2 ca deobicei cand suntem in biserica. Pe masura ce are loc slujba in loc sa fim numai simplii “ascultatori” vom incepe sa PARTICIPAM ACTIV la aceasta, mai ales dupa min. 4 si min. 6!

Glasul si spusele preotului ne vor face sa VIZUALIZAM cum acestea SE INDEPLINESC INSTANTANEU! Vizualizam cum raul se micsoreaza, se chirceste si FUGE din inimile oamenilor, din gandurile lor, din fiecare coltisor al acestei tari! Il vedem cum se pulverizeaza, cum dispare, cum fuge in pustii ! Mai mult, putem sa ne vedem PE NOI INSINE alungand impreuna toate formele raului: slabiciunea, lasitatea, minciuna, hotia, prefacatoria, lacomia, rautatea, vulgaritatea, abuzul, dezbinarea, boala, saracia,  FRACTAREA pamantului tarii, CIANURAREA apelor,  etc, etc! 

NU LASATI NIMIC NECURATAT ! Vizualizati, participati, actionati !

Cand preotul cheama cele bune in inimile oamenilor, cand harul si Sfantul Duh e chemat, sa il SIMTITI cum patrunde, cum curata si vindeca fiecare roman si coltisor al acestei tari inclusiv pe noi insine! Vizualizati, participati, faceti parte din ceea ce cereti si se intampla!

Ascultam clipul 3 pana la capat. 

   Pe sunetele de acolo, SIMTITI cum rugaciunile AU FOST PRIMITE, cum oamenii, locurile, fiecare inima, suflet si coltisor de tara se curata se indreapta, se vindeca! Sunetele patrund si alunga ultima ramasita a raului, trezesc constiintele, vindeca ranile Sa  simtim  BUCURIA indeplinirii rugaciunilor si SA MULTUMIM pentru asta. Sa simtim ca toti romanii suntem frati uniti in acelasi neam.

ETAPA 3: pe acest blog 05.01.2014  ora 21:00

Daca cineva doreste sa posteasca in acea zi sub orice forma (nemancare, postul tacerii, a umbla prin frig fara manusi, etc.) sau in oricare alta zi pentru indeplinirea rugaciunilor, e bine, dar important  e sa ne unim la timpul stabilit pentru ce avem de facut impreuna!

Doamne ajuta!

Pentru cei care nu au fost de la inceput: ETAPA 1.  link

                                                                                 ETAPA 3 link


86 comentarii on “Etapa 2 : Apel pentru un nou inceput!”

 1. lili3d spune:

  Recunosc că m-a surprins conținutul acestei etape.

 2. dariusz spune:

  Multumesc din suflet , George !!! Bunul Dumnezeu sa aiba grija de noi!!!! Doamne ajuta!!!!!

 3. Ana spune:

  Bunul Dumnezeu sa ocroteasca Romania si intregul Pamant!

 4. BELA spune:

  Asa sa ne ajute Dumnezeu!!

 5. doru spune:

  LA MULTI ANI CU SANATATE ! ,
  Cine se indreapta spre de va avea parte, –– sunt convins k D -zeul NOSTRU ,al TUTUROR ne va ajuta sa BIRUIM , sunt alaturi de voi si bazati-va pe mine

  • George Valah spune:

   La Multi Ani cu Bucurie!
   Sunt convins ca BIRUIM, am simtit-o deja in aceste ore …
   Eu ma „bazez pe tine” simtind iubirea si energia cu care ai venit… Atata prospetime! 😀

 6. prentice mulford spune:

  un an nou fericit !!!
  surpiza pregatita a fost mai mult decat ma asteptam si sper ca nu mai mult decat „comunitatea ta ” poate duce…
  miroase a „baieti cu ochi albastri prajiti”… 🙂

  • George Valah spune:

   Ar mai fi o „a doua surpriza”: intotdeauna m-am bazat si ma bazez pe …”multimea tacuta”! Am „auzit-o” azi exact ASA cum asteptam: ca un „vuiet” de liniste „VIE”! 😀
   La Multi Ani, Prietena si fericire tot anul!

 7. Romeo spune:

  George, parerea mea este ca nu e in regula treaba asta cu blestemele. Blestemul in sine este o agresiune(cred ca mai recomandat este sa alungam raul decat sa-l blestemam). Mai mult, nu o sa spun acum ca apreciez raul, dar din pacate el este necesar(ca altfel nu ar fi fost inventat), datorita lui invatam noi o multime de lectii, devenim mai intelepti(,,tot raul e spre bine”). Tot in curtea noastra trebuie sa curatam in continuare in primul rand(este nevoie cu siguranta sa actionam si in afara, dar fara patima). De altfel raul este lasat sa actioneze atat timp cat este necesar ca noua „sa ni se aprinda becurile”. Nimic nu se face fara incuviintarea divinitatii. As spune chiar mai mult. Si raul lucreaza in slujba divinitatii chiar daca intr-un mod mai ciudat.

  • vasile spune:

   si dupa ce ni-se ‘aprind’ becurile? ce facem?

   mergi, stai la tara, stai in 2 lei pensie. vin astia pun sonda, si in 5 ani apa de baut nu mai e buna indiferent unde sapi fantana.
   vrei sa te aperi, legile nu te ajuta.
   vrei sa protestezi, iei bulanul in gura.

   tot ce e de facut ca raul sa triumfe este ca oamenii buni sa nu faca nimic.
   e o vreme in care ‘trebuie’ sa vorbim ‘limba’ lor, cu mijloacele noastre. este necesar asta, in momentul asta. pana luam o gura de aer.

   mai apoi cand ajungem sa vedem ca avem puterea de a-i distruge, se intampla ceva magic cu oamenii. zicea Belsim pe blog la el.. vine si vremea iubirii.

   nu dezbatem aici raul facut raului, existenta lui si altele.

   oprim distrugerea tarii noastre, a pamantului copiilor nostri. asta facem acum.

   • George Valah spune:

    Vasile: Tocmai pentru ca sunt asa de multe, nu e suficient sa le iai „una cate una”! Singura modalitate e „smuls din radacina”! Iar asta nu omul poate sa o faca ci numai Dumnezeu! Ceea ce NOI putem sa facem, e sa ne unim vocile si asa cum vuietul unui stadion se aude de la mari departari fata de un singur glas, la fel gandurile noastre, ruga noastra intr-un singur glas, are MULT mai multa putere de a se implini decat taraitul fiecarui greieras dintr-o faneata mare! Asta nu e doar o „comparatie” e realitatea, „asa functioneaza” lucrurile…
    In cele care le spui, mi-amintesc si de o „protestatara” de le Pungesti care spunea „tarii” ca „daca i-ar da si ei/lor ceva, n-ar mai zice nimeni nimic”. Cred ca 30 de lei i-ar fi fost poate suficient.
    La ultimele 4 randuri e de raspuns:
    Nava spatiala Apollo 13 a avut cum se stie o avarie majora in cosmos. Practic cosmonautii nu mai puteau fi salvati prin „tehnica”. Atunci s-a apelat si a fost o „concentrare in masa” prin care mii de persoane au reusit cu mintea ceea ce nimeni nu credea ca mai e posibil: aducerea navei pe Pamant cu cosmonautii nevatamati. Astea nu sunt „povesti” ci… ISTORIE.
    Aici „nu se dezbate raul”, se opreste distrugerea tarii noastre a pamantului copiilor, asta facem acum!
    PS: La Multi Ani si mult bine sa inlocuiasca greutatile de pana acum!
    PPS. Acesta nu e un raspuns la coment, pentru ca stiu ca esti dintre cei ce a inteles, ci incerc sa clarific , „de ce si pentru ce” facem asta…

  • George Valah spune:

   Romeo: Inteleg ca mesajul il adresezi catre Sf Vasile cel Mare – cel ce cuvanta prin scrierile citite azi si nu esti de acord cu acesta. De asemenea probabil nici cu Iisus care nu numai ca ii „scotea si-i baga in turme de porci” dar a mai si dat acest „dar” apostolilor sai. Asta e alegerea fiecaruia, caci exista multe alte modalitati de „a conviatui in armonie” din alte perspective filozofice sau religioase. Eu, incerc sa le urmez pe cele crestine, mi-e suficient.
   „A blestema” (daca ai fi ascultat slujba desi am indoieli) nu exista in sensul „negativ” de „a dori raul- raului” asociindu-te cu acesta, ci de „a dori binele disociindu-te de rau”.
   Sunt perfect de-acord cu „necesitatea” raului ca stimul sine qua non al oricarei evolutii. Dar asa cum un „medicament amar” te poate vindeca, in exces acesta te otraveste. Din nenorocire acum „raul din tara” si nu numai, depaseste cu mult doza „medicinala” si a trecut in cea toxica. E-adevarat ca „si raul lucreaza in slujba Divinului” am constatat asta „in direct” si de aceea nici Sf Vasile nici Iisus nu „l-au ucis” doar „l-au gonit” si nici macar „pe tot”. Asta e suficient.

 8. Livioara spune:

  La multi ani!
  Multumim pentru chemare. Vom fi aici, mereu, pentru neam si tara. Fie ca Dumnezeu sa se aseze intre poporul roman si Rau.

 9. Mircea spune:

  LA MULTI ANI 2014 ! sa aveti grija de Voi ca FRATII , deoarece vin vremuri grele pentru tara ,dar vom invinge dusmanul ,va fi o „cernere clara” in urmatoarele zile ,luni…. nu a mai ramas destul timp.Doamne Ajuta ! Va imbratisez pe TOTI ! Tineti foarte aproape……

  • George Valah spune:

   Chiar si acum, aici, are loc „o cernere”. In feluri si marimi diferite, va continua asa cum spui…
   Oricine isi aminteste cum Iisus vindeca orbii, ologii, ridica mortii, etc. La toti le raspundea : „credinta TA te-a vindecat”! Nu mi-mi amintesc de nimeni care cand „cerea asta” sa intrebe : „dar… chiar o sa ma vindec? Da… daca nu are efect?” 😀
   La Multi Ani !

 10. om spune:

  multe reblogged la apelul intai am vazut. 🙂

  la apel 2 fapte, iar.. nu am vazut. 🙂

  asa este. sunteti Creatori.

  ce teama de asta?
  cand vedeti cum este si de partea armei care are tragaciul intelegeti altfel, a? oameni buni.

  bun sa spunem ca suntem mai pasnici, si cand vom tine post. o sa vedeti Fapte, si nu minuni.
  hai, curaj, suntem la noi acasa, nu lasam sa faca strainii ce vor ei.

  simt ca s-a trezit ‘gazda’ tarii, care va face ordine, cu blandete, sau mai ferm, dar va face.

  • George Valah spune:

   Pasnic a fost IIsus cel ce alunga demonii. Om pasnic si Sfantul Vasile cel Mare, care dorea binele oamenilor. De 01.01. traditia crestina asta face: citeste pasnic invatatura Sfantului Vasile pentru a se lasa relele anului trecut in urma si anul nou sa fie un inceput bun si limpede. . . Unii poate nu sunt de acord cu Sfantul Vasile si vor „altceva” Exista si alte religii unde nu exista asta. Fiecare cu religia lui.
   Blandetea este „arma de pe urma”: topeste tot, infloreste tot. Dar e mai greu de dobandit, cand trupul si sufletul e plin de rani… Ea e „pacea” de dupa vindecare… Bine pentru tine si cei ce au gasit-o deja.

   • qwykx spune:

    La multi ani George! Si tuturor celor ce trec pe aici!
    Nu credeam ca esti asa un increzator in Dumnezeu George, ma bucur ca te-am cunoscut acum si asa. Sa-i dam batai!

    Pentru Romeo incerc si eu un raspuns pentru nedumerire lui prin care mai de mult am trecut si eu:

    Dupa Sf. Impartasanie si Psalmii lui David (Psaltirea), (care se citeste in anumite imprejurrari numai la sfatul unui duhovnic), Moliftele Sf. Vasile cel Mare sunt cele mai puternice arme care sunt date credinciosului de rand si tuturor celor ce cred in Dumnezeul nost’ chiar de catre Dumnezeu prin Sfantul lui, pentru alungarea vrajmasului de orice natura ar fi- iar vrajmasul e privit nu ca un om sau ca o institutie, vrajmasul e o stare o acceptiune pe care fiecare dintre noi o poate primi prin slabiciunile sale si cu care trebuie sa se lupte. Ea poate fi ura, poate fi lenea, poate fi perfidia, poate fi viclenia, invidia, orgoliul (de a fi cel care cunoaste sau cel care are dreptate, sau cel care nu greseste), mandria, dorinta de inavutire necinstita, poate fi lasitatea, minciuna, crima, hotia, injuriile, asuprirea altor oameni, poate fi orice lucru care distruge spiritul uman. Chipul raului imbraca multe aspecte.
    Cu ele ne luptam. Iar ele pot salaslui mult si bine in oameni daca nu le alungam prin smerenie, prin renuntare la ele, prin fapte bune, prin iubire cu alte cuvinte. Caci mult trebuie sa iubesti ca sa te poti lepada tu in primul rand si apoi sa le iei asupra ta pe ale altora, fiindca prin acest post si rugaciune, rugandu-ne pentru altii decat noi ca persoana tot ce e rau se razvrateste impotriva noastra fiindca e alungat. Inca nu ne dam seama ce cruce grea ne-am luat. De aceea George, trebuie sa fim curati ca lumina din ceruri si buni ca painea calda si sa renuntam la ale noastre, sa fim fara pic de orgoliu, de mandrie sau de artag, sa ne iertam in orice discutii si sa povestim cu ce ne confruntam dupa fiecare apel realizat, ( postul si rugaciunea) sa ne imbarbatam unii pe altii. Credeti-ma ca stiu cu ce se mananca o astfel de lupta, dar nici eu nu realizez cum va fi una de acest calibru. Si nimeni dintre noi nu are cum sa cunoasca de aceea ne va fi de mare ajutor spoveditul la biserica in vederea primirii Impartasaniei cat mai dese. A ajutorului LUI direct. Chiar daca nu ati fost pana acum si aveti prejiudecati in privinta mersului la biserica, e imperios necesar s-o facem acum, avem nevoie de ajutorul Lui Hristos direct, El ne va intari si ne va ajuta si ne va trimite direct in minte si suflet toata rabdarea si smerenia de care avem nevoie si ne va indruma in situatii critice, fiindca in urma acestui demers, vor veni destule. De aceea nu trebuie intrerupt sub nicio forma ce am pornit. Ori renuntam acum ori mergem cu el pana la capat. Cine va renunta pe parcurs nu il vad bine. Zilnic ar trebui sa zicem in gand rugaciunea inimii.
    Cunosc metodele curatarilor mentale si multe, multe altele, sunt scolita in domeniu, si nu doar atat, dar fara sangele si trupul Lui ca hrana euharistica, nimic nu e si nu ne putem lupta cu ceea ce este in spatele acestui rau, pe care nici macar nu-l banuim.
    Asta adaug eu ca mesaj si rugaminte indeosebi catre tine George, trimite oamenii sa se impartaseasca, desigur sa se spovedeasca inainte. Un luptatior in lumina nu se poate ruga lui dumnezeu fara o primenire dumnezeiasca inainte, a trupului, mintii si sufletului. Stiu bine ce spun.

    Vom avea ispite mari. Trebuie confruntate si deconspirate iar eu voi fi prima care o fac aici de fata cu voi. Ieri, am venit acasa dimineata pe la 7. M-am culcat putin, n-as mai fi rezistat pana la 12. Si m-am trezit aproape de 12, 30 fara ceas pe care nu-l auzisem. Dar am facut ce trebuia si la ora aia. (deci m-am confruntat cu problemele mele personale) Mai am o problema mare cu fumatul. M-am lasat si m-am reapucat dupa 10 ani de abstinenta. Am incercat s-o fac din nou, dar n-am reusit de 7 ani tot incerc, si n-am reusit nici macar pentru o zi. Dar ieri am facut-o. aproape ca mi-am smuls parul din cap pentru a trage un fum, nu pot sa-ti spun prin ce chinuri am trecut, mi-as fi vandut un degetel pentru un fumulet, pentru altii poate e un mizilic, pentru mine a fost mai rau decat daca zaceam de friguri si pe deasupra ma mai lovea si cineva cu bata pe spinare, bineinteles ca de abia am asteptat sa vina 12 noaptea sa pot sa -mi aprind o tigara. De orice m-as putea lasa de asta insa… Sper ca pentru tot ce avem noi de facut sa ma mobilizez si sa-mi inving patima asta care m-a costat mai mult decat pot scrie aici.
    Atunci am inteles ca am fost ajutata ieri s-o fac, fiindca singura n-as fi reusit. Sunt convinsa ca Cineva acolo Sus e cu rugaciunea si postul asta colectiv, pe care mi le-am dorit de mult, din prima clipa cand am inteles ca numai asa se va putea rezolva ceva, prin puterea mintii si sufletului colectiv unite printr-o iubire dincolo de noi insine.

    • George Valah spune:

     La Multi Ani!
     Pentru multi, „un nou inceput” era probabil „ziua in care se schimba asternuturile de pat” inloc de „iesirea dimineata afara la inviorare”! 😀
     Altora, probabil ca „li s-a varsat cafeau fierbinte in poale” iar acum „opariti”, au pantalonii/fusta „la curatat”! 😉
     O gramada de lume „a fost de-acord” ca „trebuie un nou inceput” pentru ei si pentru tara, dar au ramas „perplecsi” cand a venit ocazia sa participe ei insisi la asta! 😀
     Daca era „o muzica populara buna” cu „o rugaciune” si dua trei vobe „de bine” + „poze”, ar fi fost „perfect”: ciocneam vin/bere/sampanie la final bifand „o noua victorie” de „bon ton” de care „sa le povestim copiilor”. 😀
     Am cateva vesti:
     – Pentru cei „deranjati din pat”, ce nu vi se spune e ca „paturile sunt de spital”, camerele urmatoare sunt cele cu „frigiderele”!
     – „A fi crestin” nu e „o afiliatie fata de o institutie sau cladire pe care le frecventezi”, e o lupta continua, directa, contra raului si in apararea pricipiilor fundamentale lasate de Mantuitorul si apostolii sai! Pentru asta unii au platit cu viata, altii au fost schingiuiti, altii si-au dedicat existenta telului, altii ne-au lasat scrieri cu exemplul si experienta lor, etc. Astea sunt traditiile, asa a fost este si… „stati sa vedeti”, VA MAI FI! Nimanui nu ii e „comod” sa-si lase „micile placeri” pentru „o cauza generoasa”, dar pe alocuri „incomoda”. Ceea ce reamintesc este: „un nou inceput” se refera „la noi insine”, „in aceasta tara”, nu la …”copiii flamanzi din Etiopia, care au nevoie de o donatie”! Daca lucrurile CONTINUA pe calea pe care au apucat-o, in cativa ani (foarte putini!), bogati sau saraci, puternici sau slabi, cei ce azi inca ne contrazicem „in opinii” pe aici, „ne vom TREZI de-a binelea” nu cu „o galeata de apa rece”, ci cu „una de laturi” in cap intr-o groapa de gunoi numita poate si atunci Romania: fractata, cianurata, cu pamantul si zacamintele vandute strainilor (apropo’ pt cine nu stie: in UK PAMANTUL NU SE POATE VINDE, in Italia, PAMANTUL NU SE POATE VINDE, ETC!), avand de „platit datorii” de care nimeni nu ne-a intrebat, niciunul din noi nu a vazut un ban, (angajate neconstitutional si nelegal de cativa indivizi in numele „tuturor”), asteptand eventual „insirati in coloane” la…”vaccinare”(cu sau fara microcip inclus) pe muzica de manele! Aici s-a ajuns.

     La Multi Ani, „inca odata”!

 11. gigigel spune:

  Dumnezeu sa ne ajute.

 12. Mircea spune:

  Epicleza:

  Cel mai important moment din cadrul Sfintei Liturghii

 13. qwykx spune:

  Multumesc Mircea

 14. ioana spune:

  La multi ani cu sanatate si credinta in suflet!

 15. lili spune:

  ,,Benjamin Franklin a spus ceva superb: „Există trei feluri de oameni în lume: cei care sunt de nemișcat, oameni care nu pricep, care nu vor să priceapă, pe care nu-i interesează. Există oameni care pot fi mișcați, oameni care înțeleg nevoia de schimbare și sunt gata să asculte. Și există oamenii care mișcă, oamenii care produc schimbarea.” Și dacă încurajăm mai mulți oameni, creăm o mișcare. Și dacă mișcarea va fi destul de puternică, obținem, în sensul bun, o revoluție. Tocmai de asta avem nevoie.”
  Sursa:
  http://innerspacejournal.wordpress.com/2014/01/02/ken-robinson-invatamantul-se-afla-intr-o-vale-a-mortii/

 16. Adriana spune:

  La multi ani, un an nou fericit plin de realizari!

 17. C.J -Jaklyn spune:

  La multi ani cu bucurii tuturor !!!

 18. Dan spune:

  Acum v-am descoperit blogul astfel că, pentru moment, mă limitez la un sincer „La mulţi ani !”

 19. George spune:

  Buna,
  Tot ce pot sa va spun este ca intrati intr-o zona extrem de periculoasa , acela de a provoca raul si a incerca sa luptati singuri cu el . Blogul este extraordinar de bine structurat , si informatiile sunt foarte bune , informatii care ar trebui sa le cunoasca cei mai multi dintre noi , romanii.Dar cea ce propui ca sa ajuti romania , si sa stopezi raul de la noi , este peste puterile oamenilor . Cine dintre voi se simte plin de gratia divina , astfel ca sa se protejeze de atacurile demonilor? Daca voi o sa atacati demonii , ei vor avea cale libera sa va atace pe voi oamenii , si fara ajutorul divin sunteti cele mai usoare prazi. O sa va distruga demonii , fara sa va puteti apara , pentru ca aveti aurele gaurite , vointa slaba si nici pe departe nu aveti legaturi cu lumea subtila superioara care sa va ajute protectia necesara. Intentiile voastre sunt dintre cele mai oneste si pline de puritate copilareasca . Daca erati niste sfinti , cum a fost de exemplu Vasile cel Mare , toate erau bune si frumoase. Dar sunteti voi sfinti , controlati raul din voi ? Cine se simte fara de pacat , sa arunce piatra in demoni , dar daca sunteti niste pacatosi , o sa fie vai de capul vostru .
  Prin pacat , inteleg ca va supuneti judecatii , ca apartineti materiei , adica a mortii , prin contrast cu polul vietii , care este chiar Dumnezeu Tatal. Nu ma refer doar la pacatul de a incalca cele 10 legi dumnezeiesti , ma refer la pacatul vazut dintr-o viziune spirituala , care transcende mintea umana , si care printr-o viziune de ansamblu ne asigura o minima intelegere a aspectelor dumnezeiesti din manifestare.
  Ca o regula de baza , ar trebui sa faceti doar ce este placut Domnului , si sa actionati doar in virtutea vointei divine. De ce nu le spui George oamenilor care vor sa faca acest procedeu , ca inainte de al efectua sa il implore plin de umilinta si credinta pe Dumnezeu Tatal ca sa ii spuna fiecaruia in parte daca este bine sau nu sa faca acest procedeu ? Cine in afara de Dumnezeu poate sti cu certitudine ce fel de efecte in retur v-a aduce realizarea acestui procedeu pentru fiecare in parte ? Cum crezi tu ca ar putea lupta cineva eficient impotriva raului , daca nu are sustinerea lui Dumnezeu pentru acea actiune pe care respectivul vrea sa o faca? Si cum sti tu daca Dumnezeu o sa te sustina daca nu este in mod expres prevazut ca inaintea procedeului sa se ceara si parerea lui Dumnezeu? Chiar daca aveti intentii bune ce va faceti sa credeti ca cunoasteti caile Domnului si aveti autoritatea lui sa actionati? Sau va credeti atat de puternici incat nu aveti nevoie de sustinerea lui Dumnezeu?
  De ce George ii atragi pe oameni intr-o lupta desarta impotriva raului din exterior , adica ii atragi sa lupte cu demonii , si nu ii atragi pe oameni sa lupte impotriva raului care se manifesta prin fiecare dintre noi? De ce nu le spui oamenilor de exemplu sa respecte in totalitate perceptele morale , crestinesti , si chiar mai mult decat atat , sa inceapa aceasta lupta cu demonii , pe terenul lor , adica pe terenul oamnenilor , si ii ademenesti prosteste sa lupte pe terenul demonilor? CIne dintre voi este pregatit sa cunoasca si sa infrunte infernul?
  Cat o sa pot de curand , o sa vin si eu cu cateva propuneri , poate nu chiar azi sau maine , dar oricum , aceasta doar daca simtiti ca este ceva bun in acest mesaj.
  George

  • George Valah spune:

   Buna ziua George.
   Mesajul tau extins il inteleg in ideea lui de baza. Din pacate cuprinde adevaruri si neadevaruri cat si o anume lipsa de a intelege in realitate asa cum ea este. Incerc cat mai succint sa raspund la cele enumerate de tine:
   – Ar trebui sa stii ca vectorul CEL MAI IMPORTANT prin care raul patrunde si manipuleaza/altereaza firea umana este FRICA. Daca as rezuma, comentariul tau asta incearca sa „insufle” si de asta „e dominat”, cu argumentele si forta asociata lor, de „frica”! Rspuns: ” frica, du-te acolo de unde ai venit, in taramul fricii, caci nu ai loc in acesti oameni”!
   – „Toate” sunt „peste puterile oamenilor” si „a absolut oricui altcuiva”, pentru ca „puterea nu o ai, ti se da” ea apartinand „in intregime lui Dumnezeu.” Deci „orice se face” numai cu puterea lui Dumnezeu se implineste. Asta e REALITATEA.
   – Gratia Divina este „peste tot” unde este si Dumnezeu si creatia Sa.Doar trebuie s-o simti. Cu atat mai mult acolo unde Dumnezeu e chemat si isi implineste vointa. Clipurile cele 3, sunt toate ritualuri crestin ortodoxe, folosite de oameni in mod frecvent si traditional in comunicarea biserceasca cu Dumenzeu de catre credinciosi de sute, mii de ani.
   – Atacurile demonilor au loc „tot timpul si dintotdeauna” nu doar in anumite momente in rest lasandu-te in pace! Asta e si motivul pentru care „spiritul Omului” se opune acestora „tot timpul si dintotdeauna”. Fiecare din noi o face din momentul in care alege o cale spirituala si ii urmeaza ritualurile (rugaciuni, participare la slujbe si alte ritualuri, inchinare, tamaiere, etc). TOATE sunt forme de „alungare a demonilor” de curatare spirituala. Simpla ascultare a unei slujbe este o „acordare a credinciosului cu prezenta Divina” prin intermediul sunetelor si vibratiilor asociate actului respectiv. Exceptiae fac cei care ” accepta” constient, inconstient sau prin alegere raul, dar chiar si atunci exista o forma „latenta” de respingere a acestuia. Inteleg ca mesajul tau este „sa te abandonezi si sa nu lupti contra raului” „de frica”, caci asa e bine”?! Hmm…! Nu aici!
   – Sustinerea lui Dumnezeu exista, intrucat pe 01.01 „cu voia lui Dumnezeu” asta se face: „preotii citesc Moliftele Sf Vasile cel Mare, alungatorul de demoni”. Citirea s-a facut si de asta data de un preot cu har, Parintele Ion Cristescu, la venerabila varsta de 90+ ani! Deci „cine se face vinovat si de ce anume?” Credinciosii nu sunt ascultatori plictisiti si distrati ci asa cum clar se aude in clip, rostesc si se unesc CU PREOTUL in rostirea slujbei si rugaciunea de acolo! Ei nu sunt acolo pentru a se umple de frica, raul este cel care se umple de frica!
   – Efectul si returul acestui procedeu in parte este asa cum A FOST de sute de ani ALUNGAREA RAULUI de la fiecare in parte si din locurile unde nu isi are locul. Cum iti imaginezi ca „alungarea raului si curatirea interioara” nu au „suportul lui Dumnezeu” (?!) dar „abandonarea si acceptarea raului” ar avea acest suport?
   – De ce „cunoastem” voia lui Dumnezeu si „actionam”? Intrebarea e: „de ce sunt „unii” care nu cunosc si nu actioneaza in voia lui Dumnezeu ci in voia raului?” Raspunde la asta si afli raspunsul si la cealalta.
   – Dumnezeu nu a cerut si nu cere vreodata „umilinta”- ci SMERENIE! Intelege „smerenia” !
   – Nu apartinem materiei adica mortii. Asta e minciuna raului care sa nasca frica, mare cauza a pacatelor. Noi apartinem SPIRITULUI NEMURTOR al lui DUMNEZEU adica apartinem VIETII!
   – „Sfintii”, i-ai cunoscut in vreun fel ca sa ai o parere despre acestia? Se vede clar ca nu. Ei „au devenit” sfinti, luptand continuu contra raului, prin toate mijloacele, pana cand raul nu a mai avut putere asupra lor. Fiecare din noi are aceeasi datorie de la nastere, facand-o dupa puterile sale. Ar fi trebuit sa stii asta. Exemplul cu „aruncatul pietrei” arata ca nici aceasta situatie nu ai inteles-o: acolo piatra se arunca asupra „pacatoasei” nu asupra „pacatului acesteia”. Acolo Iisus i-a intrebat: „Care dintre voi este fara de pacat sa arunce primul piatra” rusinandu-i pe toti! Iisus nu a luat „apararea pacatului” ci a „fiintei/omului/femeia” dupa care i-a spus : „ai grija sa nu mai pacatuiesti”! Multe confuzie si tulburare in tine George…
   – Lupta impotriva raului nu e „desertaciune”, din contra e chiar „plinul vietii”. Desarta e abandonarea in fata raului, caci te duce la drum infundat si la suferinta desarta!
   – Exact asa spun (nu eu!) moliftele Sf Vasile, cand inafara alungarii raului, cheama toate darurile spirituale Dumnezeiesti in interiorul fiecaruia din noi. Bineinteles ca adevarata lupta se petrece in interior! Aici ai dreptate si nici nu s-a spus altfel. Asa da!
   – Nimani dintre noi „nu se pregateste sa cunoasca si sa infrunte infernul”.Din contra, ” Ne pregatim sa cunoastem si sa fim primiti in Raiul cel Bun”. Alta „cunoastere” nu intereseaza. Cei care „se pregatesc pentru varianta cealalta”, vai lor!
   Orice alte idei ramase nelamurite sper sa ti le limpezesti cu ajutorul lui Dumnezeu!

   • badea ion spune:

    cred ca sunt aspecte care pot fi explicate mai bine. George si George aveti dreptate.
    sunt necesare explicatii pentru toti cei care se implica.

    respectiv, pentru cei care inteleg ce inseamna sa lupti cu alte entitati, sa fie clar ca pot primi si inapoi, asa-i la lupta, mai intervine si karma personala. si aici ajuta pregatirea.
    pentru cei care nu sunt pregatiti sa fie in linia intai, sa tina postul, sa spuna o rugaciune.
    fiecare dupa puteri, intelegeri.

    drept e, ca dupa voia divina se intampla toate, fie de lupti activ, fie sustii activ.

    ce se intampla daca lupti, dai cu moliftele? asa cum spune la carte, la teorie.
    ce se intampla daca doar tii post, si spui o rugaciunela data fixata?
    care e rasplata cea mare?

    cam pe aici ar fi de lamurit (pentru cei care nu au inteles deja).

    • George Valah spune:

     De la inceput m-am bazat si ma bazez pe sprijinul celorlalti… Altfel as fi „ridicol” ca „de unul singur” sa ma inham la o caruta cu bolovani s-o imping in deal! Toti care pot sa explice, pot veni cu ajutor de orice fel, sunt invitati si chiar trebuie sa isi spuna puncte de vedere! Nu am nicio autoritate in plus fata de altcineva care stie/e inspirat/e motivat, etc mai mult ca mine, chiar astept!

   • George spune:

    Am cateva erori in mesaj , si daca mi-ai intuit frica , ar fi trebuit si sa vezi ca erorile sunt cumva intentionat puse , poate si din lipsa unor imagini mai clare si sugestive.
    Este adevarat va vad lucrurile simplist , si daca am exagerat , imi cer scuze , doar am vrut sa punctez cate ceva……..
    Macar fi de acord , ca inaintea procedeului propiu zis , toate consecintele acestui ritual , sau invocatie , sa nu atinga pe nici unul dintre voi , prin oferirea roadelor acestui ritual lui Dumnezeu Tatal . Daca Dumnezeu va accepta ca sa faci acest ritual , sa-l faci . Si pentru fiecare in parte , doar acela care primeste un raspuns clar in acest sens sa faca invocatia sau ritualul respectiv . Acesta este necasar pentru fiecare dintre cei care vor sa se integreze in acest ritual.
    Pe scurt , fiecare in parte , inainte de ritual , sa ofere cu umilinta(smerenie) lui Dumnezeu Tatal toate fructele acestei actiuni . Daca Dumnezeu va accepta aceasta , ar trebui ca in suflet fiecare sa perceapa acest raspuns de DA. Dar daca exista cineva printre voi care nu o sa perceapa rapunsul de Da , este foarte posibil ca Dumnezeu sa nu accepte in acel moment actiunea pe care vrea sa o faca respectivul , si cel care nu primeste raspunsul clar afirmativ de DA, sa nu realizeze in nici un fel acest ritual , pentru ca Dumnezeu considera aceasta nepotrivit din cine stie ce motive , doar de el stiute.
    Vad ca esti foarte motivat , si vrei sa faci mult bine , ceea ce se deduce prin realizarea acestui blog , dar te rog ca macar respecta consacrarea fructelor actiunii catre Dumnezeu Tatal , si sper ca totul sa fie dupa puritatea intentiilor tale , si dupa puritatea sufletului tau .
    Succes , si am sa mai intru pe blog , pentru ca ai informatii interesante .
    Dumnezeu sa va aibe in paza LUi.

    • lili3d spune:

     Dacă-mi dai voie, această consacrare o fac yoginii înainte de a începe o activitate. Răspunsul e absolut relativ, mai ales pentru niște persoane care aud pentru prima dată de așa ceva. Un răspuns îl pot percepe doar cei care au antrenament… Mai simplu este să spui rugăciunile începătoare care se găsesc în orice carte de rugăciuni și care încep cu ,, În numele Tatălui…”
     Paralel: Părintele Arsenie Boca spunea că rugăciunea care arată cel mai mare curaj și poate și smerenie, este aceea în care-I ceri lui Dumnezeu să-ți dea ceea ce meriți!

    • George Valah spune:

     George sa nu crezi ca nu m-am gandit mult timp la toate aspectele si variantele. DE ACEEA am ales 01,01 ziua in care „cu sau fara noi” acesta slujba are/a avut loc, exact asa si in scopul propus. Tot ceea ce am „propus” a fost sa „ne aliniem si noi, constienti” la ceea ce s-a facut, se face si se va mai face de acum incolo de preotii „slujitori ai lui Dumnezeu”! NU „eu”, nu „noi” am oficiat slujba ( asta e realitatea, nu „merit” sau „frica”) ci aceasta s-a oficiat dupa datini de preotul in drept! Vrei sa spui ca toti credinciosii din acea biserica, din toate bisericile, din toate timpurile trecute si prezente, trebuiau sa „se abtina de frica”, sau sa… „goneasca frica alaturi de celelalte”? Pe vremuri, crestinii se numeau „osteni ai domnului…” Asta e… Aici suntem. Nici macar nu am facut ceva in plus, poate doar mult mai putin decat putem si ar trebui… Macar „atat”!

 20. George spune:

  George , greu se intelege omul cu tine.
  Am inteles si eu ca fiecare in parte a facut acest ritual acasa de 1.01.
  Cea ce a fost a fost .
  Ideea de baza , este ca intradevar mi-e frica de ce ati putea voi patii cand faceti acest ritual , singur acasa , sau orice alt ritual care implica o anumita forma de exorcizare.
  Unii sunt pregatiti sa infrunte si sa sustina cu ajutorul lui Dumnezeu asa ceva , altii nu sunt deocamdata pregatiti . Ce se face la biserica , are grija Dumnezeu , independent de cat de curat este preotul , ca ritualul in sine sa decurga bine. Asta este treaba lui Dumnezeu.
  Daca cineva care nici macar nu poate simtii in strafundurile sufletului daca o actiune este placuta lui Dumnezeu , sau daca are sustinerea Sa , cum Doamne Dumnezeule crezi ca o sa faca fata la cine stie ce invocatii , sau ritualuri , cand poate o sa dea nas in nas cu demonii?
  Cand blestemi un demon , crezi ca acesta o sa stea cuminte , sau crezi ca o sa caute razbunare , si o sa te atace cand te astepti mai putin , cine stie cu cati alti demoni pe langa el .
  Daca este un om obisnuit , care nu simte in sufletul lui ca ceea ce face este bine , ce pretentii ai ca el sa faca fata eventual cand este atacat de demoni , care pe buna dreptate o sa caute sa il anihileze?
  Sau crezi ca demonii nu mai pot de frica , ca ai spus o rugaciune , si gata .
  Arsenie Boca este o persoana cu o putere oculta uriasa , care te poate ajuta din lumea de dincolo , dar nu crezi ca este normal ca si el sa isi dea acordul daca vrea sa te ajute? Hotaresti tu pentru el? Si daca nu poti simtii raspunsul in inima ta , pentru ca nu esti yoghin , dupa cum a spus cineva mai sus , ce pretentii poti sa mai ai de la aceea persoana sa fie un luptator al pacii si al luminii , care sa faca partea din oastea domnului?
  Tot ii dai cu frica , frica imi este de ce puteti culege voi in urma unor eventuale alte ritualuri de acest gen .
  Vreti sa ajutati , si sa luptati contra raului ?
  Aduceti cat mai multa lumina in voi si in mediul in care lucrati , apoi mai vorbin si despre altceva. Nu imi rastalmacii vorbele , vorbesc doar despre ce ati putea patii provocand raul. Daca accepti acest lucru , mai vorbim si in continuare , daca nu faceti ce vreti si cum vreti .
  Daca totusi nu vrei sa intelegi importanta colosala a consacrarii , este treaba ta , si o sa iti culegi roadele actiunilor tale , bune sau rele , si vei fi raspunzator si pentru ce eventual o sa pateasca alta fiinta care s-a lasat prinsa in actiuni de acest gen.
  Si nu trebuie sa fi neaparat yoghin , ca sa faci consacrarea , pentru ca chiar si o minima practica in aceasta directie da rezultate.
  Chiar daca nu oficiezi tu o slujba de exorcizare , dau un exemplu , dar pui filmuletul si devii participant activ la asa ceva , atunci deja esti in hora. Ar fi prea frumos sa putem blestema demonii , repetand un ritual al unui preot , sa participam activ , si sa nu fim responsabili de efectele pe care le producem. De aceea este foarte importanta conscrarea , chiar si in actiunile cele mai marunte , cum bine ai propus pentru ziua de maine ,consacrarea postului , a rugaciunilor , si a oricarei alte actiuni facute dezinteresat pentru a obtine ceva , oamenii sa devina mai buni de exemplu .
  Daca tu sau oricare altcineva are ceva impotriva consacrarii , o faceti in deplina cunostinta de cauza , iar eventualele regrete ulterioare nu isi vor mai avea rostul .
  Si te rog , inainte sa faci pe cineva fricos, incearca sa il cunosti mai bine.
  Cat despre idea de a tine post cu consacrare in ziua de duminica , este foarte bine . Unii fac aceasta de ani de zile , 49 de duminici pe an , si pot sa iti spun ca este o idee foarte buna , si cu rezultate excelente.
  Spor.

  • lili3d spune:

   Partea cu consacrarea eu am abordat-o, nu George. Și nu am nimic împotrivă, doar că, am spus, răspunsul la consacrare e relativ. Și AVEM rugăciunile similare consacrării. Asta spuneam. Doar să le folosim. Și am aflat că nu o folosesc numai yoginii.
   Cineva îmi spunea că și consacrarea trebuie făcută cu maximă responsabilitate, pentru că întreaga acțiune îi este dedicată Lui Dumnezeu, nu oricui. Și sunt mulți care nici nu cunosc această formulă! O spun din experiență.
   Și mâine este oricum, Ajunul Bobotezei, când se postește în mod obișnuit.
   Deci, nu am nimic împotrivă, voiam să arăt că există ceva mai simplu și mai cunoscut.

  • George Valah spune:

   George, cred ca am fost suficient de clar si mai mult de-atat nu am cum sa fiu.
   Tu CONFUNZI diverse lucruri, le amesteci… Despre ce „exorcizare vorbesti si cine o/a face/facut-o?” Exorcizarea se refera la „cei indraciti” si se face de preoti (de ex) pe cand o slujba bisericeasca cum e cea a Sf Vasile are loc de sute de ani, preoti „impreuna” cu credinciosi, si nu se refera la „niciun indracit” ci la curatarea de demoni a tuturor crediciosilor si tarii impreuna cu umplerea cu bine si duh a acelorasi credinciosi si locuri ! Tu consideri ca e „acelasi lucru”? Nu e ! Consacrarea exista din momentul in care se rosteste „In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh, amin”! Asta ESTE consacrare. Nimeni nu-si ia „asupra sa” gandind „EU” am facut sau fac asta „in numele meu”! Toti intelegem ca „puterea lui Dumnezeu” a facut, prin noi si orice alte mijloace voieste! Insusi Iisus, niciodata nu a spus „EU” am vindecat, ci „Credinta ta, te-a vindecat”, pentru ca in alta situatie in „satul lui”, „nu s-au facut minuni mari, si S-A MIRAT de NECREDINTA LOR”. Ai grija, si „TU” iti asumi o MARE responsabilitate cu urmari pe care nu le cunosti, atunci cand descurajezi, imprastii teama, sovaire, slabiciune, etc! Aceeasi lege lucreaza si in directia asta! Si a incuraja spre bine si a descuraja pentru mentinerea raului, TOT LUCRARI SUNT, doar in „folosinte diferite”! „Noi” nu cunoastem voia lui Dumnezeu? Pot sa intreb daca ceea ce tu faci este voia lui Dumnezeu?
   Eu nu fac pe nimeni fricos, din contra, trebuie „o mare doza de curaj” pentru a propaga frica asupra altora, stiind ca asta e potrivnic „vointei lui Dumnezeu”! Chiar cu mult mai mult curaj, decat sa te alaturi unei slujbe precum moliftele Sf Vasile! Dar, din momentul cand un prunc e „botezat” ceea ce se spune atunci este: „Te lepezi de satama? Raspuns:Ma lepad de satana”! De 3 ori! Apoi „M-am lepadat de satana!” Stii ce inseamna asta ? Cu mult mai mult chiar dect slujba Sf Vasile! E legamant pe viata ca tu crestin si satana, nu aveti „casa comuna” si nu are ce cauta in viata ta, iar daca intra, va fii alungat! Si de atunci e alungat clipa de clipa.

   • Ana spune:

    credinta este cea mai importanta, un graunte de mustar si muntii ii muta!

   • George spune:

    Exorcizarea se refera la “cei indraciti” si se face de preoti (de ex) pe cand o slujba bisericeasca cum e cea a Sf Vasile are loc de sute de ani, preoti “impreuna” cu credinciosi, si nu se refera la “niciun indracit” ci la curatarea de demoni a tuturor crediciosilor

    Te contrazici pentru ca exorcizarea in primul caz este scoaterea demonului dintr-un indracit
    iar la ritualul lui Vasile este tot scoaterea demonului dar din toti credinciosii, care in esenta este acelasi lucru.

    Daca tot zici ca fiecare s-a lepadat de Satana , care ar mai fi rostul exorcizarii oamenilor , pentru ca in ziua de azi nenorocirile care sunt indica tocmai faptul ca oamenii sunt in mare parte , mai mult sau mai putin rataciti.

    Si ca un ultim argument , chiar Iisus recomanda consacrarea ca fiind esentiala , asta daca esti dispus sa crezi asa ceva .

    Am totusi o intrebare , si anume :

    Daca vine cineva in fata ta si rosteste
    “In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh, amin”!
    si iti trage o palma , aceasta actiune este consacrata sau nu?
    sau daca cineva rosteste
    “In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh, amin”!
    si apoi incepe sa foreze dupa gazele de sist , este aceasta actiune consacrata sau nu?
    sau daca cineva rosteste
    “In numele Tatalui, al Fiului al Sfantului Duh, amin”!
    si apoi isi dedica existenta pentru ai ajuta pe cei saraci , asa cuma facut in mod magistral Maica Tereza , este aceasta o actiune consacrata?

    Sunt 3 intrebari , dar cred ca ai inteles pontul.

    Daca esti interesat sa cunosti unde a facut Iisus revelatia si importanta consacrarii , pot sa te ajut cu asta , pe tine sau pe oricine altcineva.

    Chiar nu inteleg inversunarea pe care o ai impotriva consacrarii , si nu inteleg de ce totusi nu vrei sa accepti ca fiecare din Oastea Domnului trebuie sa asculte de Domnul Dumnezeu clipa de clipa ,ca de un Comandant Suprem si fara de greseala , care spre deosebire de noi oamenii , Lui ii este imposibil sa faca un singur lucru , acela de a face ceva rau , pentru ca in mod evident cred ca cu toti suntem de acord ca Dumnezeu poate face doar Binele , in cel mai inalt grad cu putinta .
    Cat despre blog , stirile sunt bune si interesante , multumesc pentru asta.

    • lili3d spune:

     Eu vreau să știu despre consacrare! Chit că nu mi te adresezi, dar e interesant de aflat.

    • George Valah spune:

     Crestinii nu sunt „indraciti”! 😀
     Adica nu sunt „posedati”! A fi posedat, inseamna ca „tu NU mai detii controlul asupra ta insuti, acest control fiind in posesia altcuiva”! In cazul „posedatilor”, e nevoie de „exorcizare” – din exterior, interiorul fiind deja „ocupat”! In cazul slujbei Sf Vasile, „raul” care exista in fiecare dintre noi, caci altfel nu am fi pe acest Pamnat, este alungat, „NOI INSINE PARTICIPAND CONSTIENT” la asta, trimitand „semnalul”: „pleaca, aici „eu” sunt stapan, nu tu”! Sensul de „eu” fiind cel la care ne raportam in asociatie cu notiunea de „spirit”, „Om”, etc. Actul acesta e unul „FIRESC” si „CONTINUU” caci asta e „datoria” fiecarui crestin: curatarea de pacate (rau). Asta se intampla pe tot parcursul vietii, cu intensitati/rezultate fluctuante. De Sf Vasile e ca si cum „ne-am uni fortele laolalta” pt acelasi scop. Deci „vectorii dezordonati” se unesc si dau „o rezultanta mult amplificata”! Si atacurile fortelor raului sunt TOT TIMPUL si ALUNGAREA lor la fel, cu inclinarea balantei de o parte sau alta la dif. momente… 🙂
     In actul „botezului” chiar daca are loc o „putificare initiala” ca si cum am „reseta, porni de la 0”, pe parcurs, trebuie noi „curatiri/resetari/etc” tocmai din cauza „atacurilor PERMANENTE” ale raului! Deci nu NOI ne-am dus peste „bietul rau sa-l gonim din ograda lui”, ci acesta „a venit peste noi” ca „atacator” ! De aceea e „trimis inapoi de unde a venit”. etc…
     Nu numai ca nu am ceva contra consacrarii, dar e ABSOLUT NECESARA, pt ca asa cum spui, desi ‘lupta epermanenta” , INTENSITATEA ei variaza. Adica la „atacuri mai puternice, trebuie raspuns cu respingere mai puternica”! Iar acum, asta se intampla. 🙂

 21. lili3d spune:

  Iată rugăciunile începătoare, care se folosesc, ca și consacrarea, înainte de a începe…

  ,,In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
  Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!

  Imparate Ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, care pretutindeni esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste de toata intinarea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

  Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi (de 3 ori).

  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  Prea Sfanta Treime, miluieste-ne pe noi; Doamne curateste pacatele noastre; Stapane iarta faradelegile noastre; Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

  Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.

  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.

  Tatal nostru, Care esti in cerurui, sfinteasca-se numele Tau,vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant.
  Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi. Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.
  Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbazveste de cel rau.

  Ca a Ta este imparatia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

 22. Ana spune:

  poate exemplul/curajul lui Alexandru va risipi orice teama

 23. Mariana spune:

  George si George, imi cer scuze ca intervin dar v-as impartasi trairea mea referitor la aceasta actiune, cu gandul ca ar putea clarifica oarecum ceea ce dezbateti voi aici.
  Am citit anunturile si am urmarit actiunea inca de la inceput si m-am gandit: ce frumos! Vreau si eu, o sa particip! Dupa care, imediat a aparut frica! Si am stat si m-am gandit ce inseamna, iar concluzia a fost ca: inseamna ca nu sunt pregatita sa particip. Asa ca, George cu consacrarea: fii sigur ca toti cei care au participat, au facut-o in Voia Lui Dumnezeu, iar cei care n-au facut-o au primit propriile lor semne ca nu sunt pregatiti. Cei care au participat au nivelul necesar sa o faca si au simtit asta, cu sau fara consacrare, iar cei care nu sunt pregatiti, la fel. Puteam sa-i tot consacru fructele actiunilor mele Lui Dumnezeu, asta nu mi-ar fi rezolvat frica,problema e la mine, trebuie sa-mi fac intai partea mea ca apoi sa pot sa-i consacru Lui Dumnezeu fructele actiunilor mele.

 24. George spune:

  In sfarsit am ajuns la un numitor comun , si chiar ma bucur ca toata discutia nu a fost in van , si ca am gasit o intelegere la voi .
  Ceea ce faci George este absolut extraordinar , si sa nu crezi ca as fi scris daca nu as fi simtit forta colosala din spatele tau .
  Si tocmai din cauza acestei forte care te sustine , m-am simtit dator sa intervin .
  Daca tot vrei ca toti vectorii sa lucreze la unison pentru a aduce cat mai multa lumina si a aduce binele pe aceasta planeta , am considerat ca este necesara sa aveti o baza comuna la care sa adere toata lumea care vrea sa se angreneze .

  Este posibil ca cineva sa stie ca prin consacrare , fiinta umana devine un veritabil canal de lumina si vointa divina , prin care toata gratia aceasta se revarsa de la Dumnezeu prin fiinta respectiva in spatiul subtil al planetei , si are in acest fel prin consacrare sustinerea nemijlocita a lui Dumnezeu , insa toate acestea se vor petrece doar daca Dumnezeu va raspunde cu DA .

  Daca tu explici consacrarea si o integrezi in programul tau , si cineva din reavointa nu o respecta , atunci respectivul va suporta in mod ineluctabil , repet ineluctabil , consecintele roadelor actiunilor sale , care vor fi bune sau rele.

  Este adevarat , ca pana acum , la fel ca si la Mariana ,simt ca Dumnezeu v-a protejat , si a intervenit pentru ca sa fie bine , tocmai datorita intentiilor voastre bune. Dar a considera ca Dumnezeu este obligat sa va ofere intotdeauna ajutorul fara ca sa aibe si El posibilitatea sa se pronunte prin DA sau NU, este o mare fatarnicie , care denota exagerbarea egoului , lipsa de credinta in Dumnezeu , rebeliune si razvratire , lipsa umilintei , ignorarea sfatului plin de iubire si intelepciune a lui Dumnezeu.
  De aceea am zis ca ce a fost a fost , dar cititi toate acestea si hotareti voi cum este mai bine .

  @Mariana
  Asa ca, George cu consacrarea: fii sigur ca toti cei care au participat, au facut-o in Voia Lui Dumnezeu, iar cei care n-au facut-o au primit propriile lor semne ca nu sunt pregatiti.

  Mariana , chiar asta inseamna consacrarea roadelor actiunilor lui Dumnezeu , pentru ca numai El stie in totalitate ce este bine si ce este rau , si numai El stie cum sa conduca aceea actiune .
  Consacrarea inseamna chiar bransarea si punerea in rezonanta cu Dumnezeu Tatal , si asta ne dorim cu totii , sa comunicam permanent cu Dumnezeu , sa cautam plini de umilinta sa aflam vointa Sa , si sa ne punem in slujba Lui ca vase alese , intr-un mod cat mai constient .

  Consacrarea este o modalitate de a accede la Dumnezeu , iar practica in aceasta directie a sa o sa isi arate roadele bune intr-un timp chiar extrem de scurt pentru cine este pregatit .
  Totodata consacrarea ne ajuta sa ne cunoastem si pe noi mai bine , sa fim cinstiti cu noi , ne provoaca sa aspiram si sa cautam inspiratia lui Dumnezeu clipa de clipa , sa ne simtim egoul si sa ne arate unde si cum trebuie lucrat asupra fiintei noastre in ansamblu ei .

  Doar Dumnezeu este toata iubirea si toata binecuvantarea , si doar cu ajutorul Lui putem face ceva durabil pe aceasta planeta .

  Despre consacrare se poate scrie carti intregi , si totusi am gasit despre consacrare , cat si despre inestimabile comori spirituale , revelate de Dumnezeu prin Iisus , comori spirituale care nu se compara cu nimic din ceea ce se invata pe la scolile noastre , pentru ca doar Dumnezeu ne poate invata cel mai bine , atat despre lucrurile spirituale , cat si despre lucrurile materiale , si este imperios necesar sa cautam sa ni le insusim cat mai repede si clar cu putinta.

  • George Valah spune:

   Consacrarea, este absolut necesara pentru a nu ajunge la ideea egotica si falsa „eu fac, am facut”, dar si pentru eliberare karmica. Insa, nu as vrea sa se inlocuiasca „frica de rau” cu … alt fel de frica, de orice fel! Relatia cu „parintii” nu o vad ca una „de a te teme”, ci mai curand de „a te rusina” de greselile tale. „Parintii” nu „pedepsesc” ci „te ajuta sa te corectezi”…

   • George spune:

    Vad ca tot nu vrei sa recunosti esentialul la o consacrare , fara de care restul este doar teorie , iar o caricatura de consacrare , nu o sa te ajute cu nimic bun.

    Dupa tot ce am discutat , subliniez doar esentialul pe care tot il omiti, si anume ca:

    La consacrare conteaza doar raspunsul pe care il primesti .

    Asta este esentialul la o consacrare , doar raspunsul care sa te autorizeze sa actionezi . Iar aceasta autorizare , doar Dumnezeu ti-o poate da . Ce crezi tu , doar in consacreare se verifica , dupa cum o sa-ti fie raspunsul .

    De pe vremea inchizitiei multi oameni au crezut cu tarie ca actioneaza pentru Dumnezeu , si cu ajutorul Lui , dar faptele lor au fost deplorabile , si se pare ca altcineva ii sustinea .

    Daca vre-un ametit nu o sa tina cont de raspunsul de la consacrare, este treaba lui si o sa culeaga ce o sa semene.

    Daca tu esti sigur ca actiunea intreprinsa de tine are sustinerea lui Dumnezeu , si totusi nu faci consacrarea , esti pe cont propriu , generezi karma si o sa fi obligat sa-ti culegi fructele actiunii dupa cum ti-a fost parerea ta , buna sau rea , asta ramane de vazut cand o sa-ti primesti rasplata .

    Dar dupa cum eviti sa recunosti autoritatea suprema a lui Dumnezeu prin actul consacrarii , nu denota decat un singur aspect clar din partea ta.

    Chiar daca nu te-a interesat sa cunosti mai multe , asentialul il ai .
    De acum esti pe cont propriu si in deplina cunostinta de cauza asupra folosirii sau nu a unei consacrari corecte .

 25. lili3d spune:

  Orice dăruiești din inimă, oricui – plantă, animal, om – Lui Dumnezeu dăruiești. Și El știe asta… și zâmbește. Dacă e sau nu de acord cu acțiunile pe care le facem fiecare, se va vedea din planul pe care îl are cu fiecare. Importantă e iubirea pe care o dăruim cu adevărat. Dacă răspunsul primit (pe care fiecare îl interpretează în modul propriu) e o suferință, nu înseamnă că iubirea nu a fost primită (!!!), ci că acesta e planul din care facem parte (programul ce ne include). Poate e un alt test, poate e o pedeapsă… știe careva dintre noi?
  Mie mi s-a părut pozitivă și interesantă consacrarea, însă, faptul că e oarecum impusă, mi se pare ciudat. Sună, parcă a… Inchiziție. Plus că, oameni care o practică de ani de zile, mi-au spus că răspunsul poate fi, sau poate să nu fie… de unde trebuie. Și trebuie interpretat cum TREBUIE. Și nu oricine poate. E nevoie de antrenament, de exercițiu. Și de ce atâta refuz și dispreț pentru rugăciunile noastre, obișnuite? Și dispreț, de asemenea, pentru unii… sau alții… cam ciudat! 😉
  Scuze! Cum zicea George: ,,smeriți, nu umili”…

  • George spune:

   mereu si mereu aceleasi lamentari.
   de cand v-am zis ca o sa va culegeti roadele actiunilor voastre fara consacrare , ati sarit la mine ca la un dusman.

   Daca sunteti convinsi ca ce faceti este bun , nu va suparati pe mine . O sa va culegeti roadele voastre bune . Doar asta v-am zis . Nu vreti , nu credeti , de ce sa ne suparam ?

   Faptul ca nu vreti sa faceti consacrarea , m-am convins .
   Poate nu puteti , sau pur si simplu nu va intereseaza .Sau cel mai probabil , folositi rugaciunea si asteptati raspunsul dupa aceea de la Dumnezeu =tot o forma de consacrare.

   Am mai observat ca toata aceasta aminozitate a aparut de cand v-am spus ca in lipsa consacrarii , o sa va culegeti roadele .
   Nu credeti in asa ceva , in virtutea celor explicate ,nici o problema .Va respect liberul arbitru

   @lili
   Daca iubirea este esentiala in al cunoaste pe Dumnezeu , inseamna cumva ca aceasta iubire suna a…..Inchizitie?
   daca consideri ca daca faci un procedeu ca sa obti doar pe aceasta cale roadele acestui procedeu aceasta se numeste inchizitie ? poti sa crezi si aceasta daca vrei .
   Repet nu te obliga nimeni sa faci consacrarea , nu v-am obligat eu , si atunci de ce faci confuzia cum ca te-ar fi obligat cineva la asa ceva ?Esti obligat in schimb sa faci ceva pentru a obtine acele roade .

   De ce raspandesti ideea cum ca in consacrare cand chemi pe cineva vine altcineva?
   Dar tu cand faci o rugaciune , cum de atunci cand il chemi pe Tatal Ceresc , nu vine altcineva, cum insinuezi in mod pervers ca ar fi posibil la consacrare? Crede ce vrei si pe cine vrei .

   Stiu si eu ca Dumnezeu este in primul rand iubire .
   Si in virtutea acestei iubiri , cand crezi ca ar fi mai fericit Dumnezeu , cand ar primi flori de la un copil care il cunoaste nemijlocit pe El
   sau cand ar primii flori cu iubirea pe care o are respectivul copil , care din pacate are o iubire anemica , si pe deasupra acel copil este incapabil sa il recunoasca ca Tata Ceresc?
   Pentru ca acuma , cam toata umanitatea este acel al doilea copil.
   Ar fi multe de spus la ce ai scris dar mai bine te las in pace in propria ta viziune asupra Vietii.

   Dar dincolo de toata teoria discutata , scoala vietii este cea mai pretioasa. Daca ai inteles din tot ce am discutat doar dispretul pentru voi si ca as avea ceva impotriva rugaciunilor voastre , chiar nu stiu ca sa mai zic . Am incercat sa explic cat am putut de bine ce am avut de spus, fiecare insa intelege cam ce vrea .
   Doar va urez succes in rugaciunile voastre sincere si umile.

   • lili spune:

    George, tu ai fost primul care a părut supărat. Dar să zicem că doar te-ai aprins un pic cam tare, însă intențiile tale, la fel ca și ale celorlalți de pe aici, au fost pozitive.
    Și cum GV, ne mulțumește frumos, ar fi cazul să ieșim de pe scenă, după reprezentația dată, nu?
    Glumesc, desigur! 😀

  • George Valah spune:

   Pentru ca vad ca s-a inteles, nu mai am de adaugat altceva. Multumesc Lili 🙂
   Hai sa definim diferenta dintre „umil” si”smerit” si de ce e importanta:
   Cand Iisus a spus „Eu sunt cale(a)”, insemna ca „trebuie sa-i urmam exemplul”, asa cum urmezi o calauza, sau „cum turma isi urmeaza pastorul”. Nu e dogma, e realitate pt ca sunt multe capcane si obstacole nestiute, dar puse inadins.
   Intrebare: Iisus a fost „umil” sau „smerit” si care e diferenta?
   Cand Pilat a vrut sa-l „puna la punct/umileasca” cu „Tu stii ca am putere de viata si de moarte asupra Ta”? Iisus i-a raspuns: „Puterea nu o ai, ti s-a dat”, lasandu-l fara replica!
   „Smerit” e cuvamt vechi de origine daca, altfel nu ar fi intalnit asa in limbi diferite precum rusa (fam. slava), romana (fam. latina) si…engleza(fam anglosaxona/germanica)!
   Emgl: „to smear”= a defaima
   Rusa: „smerti”= moarte
   Romana: smerit = intelesul cel mai complex si cuprrinzator din cele trei: rit(ualul) de a nu-ti insusi faima/meritul actiunilor tale, (un pas „peste” dedicatie, constientizarea ca „prin noi se face” nu „noi facem”) adica „moartea egoului”! Iisus nu a spus niciodata „eu am facut” ci „credinta ta, te-a vindecat”, etc…
   In timp, cu buna stiinta a fost strecurata confuzia cu „umilinta”, pentru „dominare” si „supunere in fata unor stapani lumesti”. Asta n-are nimic de-a face cu „calea”…

 26. lili spune:

  GV, e un comment la spam! Asta pentru că sunteți prea mulți ,,George”! 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.