Apel pentru un nou inceput: ” Patru frunze…”

Privim   imaginea, ne contopim in ea. Auzim vuietul domol al padurii, mirosul de cetina si rasina, aerul  proaspat plin de energie, sunetele indepartate ale pasarilor, vietatilor, VIATA din ea…

Doamne, ajuta-ma sa fac voia Ta:

Sa fim drepti ca brazii, puternici si sanatosi ca padurea, generosi ca mireasma ei…

Intelegem.

Durata: minim cinci minute.

Clip 1

Simtim sunetele, simplitatea si puterea lor, chemand din vechimi de mii de ani, din vremurile cand stramosii se luptau cu mistretii si ursii, iar lupii le erau in steag tovarasi la batalii!  Simtim sunetele cum ne purifica,  energia lor uriasa ne da putere, ne zideste tari, demni, darji! Simtim   bucuria din ele, bucuria  de a fi,  ni s-a daruit  atat de mult…

Simtim spiritualitatea lor.

Intelegem.

Clip 2

Plini de energia acumulata din clipul precedent, luam toate necazurile, relele, problemele, rautatile, fricile, slabiciunile, nemultumirile  si le aruncam jos, sub  tropotul dansului!

Ne sumtim liberi, puternici, stapani in propria noastra tara. Simtim inima tresaltand de bucurie fara nicio contrangere, deplina libertate cu  care ne-am nascut, care de atunci  e a noastra si nimeni nu ne-o poate lua vreodata. Tropotim si ne veselim, ne umplem de libertate, voie buna, simtim  cum energia straveche a  dansului si muzicii   circula prin noi, ne invigoreaza, ne uneste  pe toti  romanii. Sunt ale noastre!

  Intelegem.

Clip 3

Ne imaginam umbland prin tara invesmantati  in sfintele  straie inflorate si  tivite cu alesaturi. Pe cap: cusma la barbati, marame de borangic si salba  la femei Pe unde trecem facem daruri: azime rotunde si rumene la cei flamanzi, apa limpede la insetati, bucurie la cei tristi sau singuri, imbarbatare la cei obositi, energie din energia primita la cei slabiti sau bolnavi, mangaiere la cei neiubiti…

Simtim energia in noi si in jurul nostru, stim ca orice obstacol il putem invinge, suntem deasupra oricaror necazuri sau greutati si asa vom ramane…

Intelegem.

Inspiram adanc si lent, expiram, rostim in gand: „SUNT”

Multumim stramosilor de peste veacuri si parintilor, ca ne-au lasat atata bogatie, au aparat-o si ingrijit-o pentru noi, chiar cu pretul vietii. Promitem ca si noi vom face la fel pentru copiii si stranepotii nostrii.

Amin

Fiecare clip si imaginea le rezumam printr-un cuvant caruia ii asociem un semn grafic, dupa voie.

Pe patru coli de hartie scriem cate unul din cuvinte,  desenam cate o frunza, iar in interior semnul grafic al cuvantului.

Foile le pastram alaturi de cea din:

Apel pentru un nou inceput: „Prima frunza…”

Link postare urmatoare:

Apel pentru un nou inceput: ” Pom roditor… “

Inscriptia din Martyrionul de la Niculitel


31 comentarii on “Apel pentru un nou inceput: ” Patru frunze…””

 1. aliareal spune:

  Extraoridare trairi ,nu este doar dupa sraduinta si Doamne a avut un cuvant de spus 🙂

  • George Valah spune:

   Si nai multe decat atat, iranienii au anuntat de ceva timp ca vor pune la dispozitia omenirii „gratis” tehnologia „enetgiei libere”! Tocmai ei cu rezervele uriase de petrol! Cred ca „de-asta” au sarit imediat pe ei „ailalti” ca daca „li se ia santajul cu petrolul si gazele”, pierd „puterea”!

   • lili spune:

    Ar fi incredibil dacă s-ar reuși!
    Ne-am vedea, deodată, în situația de a trebui să ne dezvoltăm pe plan spiritual, cosmic etc. Ar fi un mare șoc. Dacă…

    • George Valah spune:

     Dar… „s-a linistit totul”! Rusii care si ei au mari interese, „ii ajuta pe iranieni” in amenintarea cu razboiul, dar nici nu mai iese nimic la iveala…. Destul de „straveziu”!

     • lili spune:

      Dar ar avea și ei tot ce-ar dori… Asta înseamnă că ei (cei care ,,ne conduc”) vor cu tot dinadinsul să ne facă rău, celorlalți. Ori de aici nu mai înțeleg.

      • George Valah spune:

       Adica „illuminatii” ar vrea sa pastreze controlul total si pt asta si-au pus sefi de state marioneuele pe unde au putut iar bancile, mai ales FMI, etc le apartin si faptul ca „unii” vin cu „energie nelimitata gratis” nu le convine?

    • lili spune:

     Cred că au niște limite groase rău de tot de înțelegere… Sau încearcă să rămână aici, ca să nu plătească (în iad) pentru tot ce au făcut.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.