Stiri scurte: 03.02.2014

– Namolul din canalizarea partii vestice a orasului Tokyo, este declarat „deseu radioactiv”  contaminat cu strontiu  90 si depozitat in containere speciale.Acesta e mai radioactiv acolo decat la 2Km de centrala!

Sludge designated radioactive waste for 1st time in Kanagawa

Officials: Tons of Fukushima radioactive waste in area beyond Tokyo, 150 miles from reactors — Higher strontium levels there than spot 1 mile from Daiichi plant — “Southern wind directions and rainfall explain relatively high activity levels”

-Apa subterana dintr-o sursa la est de reactoarele Fukushima a sarit brusc de la o la 1,7 milioane Bq/l, fiind contaminata cu strontium 90 si antimoniu 125!

Underground water skyrockets from ‘not detected’ to 1.7 Million Bq/liter of strontium-90 and other beta radionuclides — Antimony-125 now showing up — Tepco changes measurements from ‘under analysis’ to ‘out of range’

– Inginerul  specialist  nuclear  Natalia Manzurova, care a lucrat si la Cernobil, spune ca daca a ajuns combustibilul nuclear in apa freatica, aceasta poate contamina intreaga lume, nu numai local! La Cernobil s-a turnat un zid gros de beton sub reactor, la Fukushima nu !

Nuclear Engineer: “Very huge catastrophe” for melted fuel to burn into ground — Radioactive material “will go all around the world” once in underground water — Chernobyl made cement barrier below reactor, #Fukushima did not (VIDEO)

Washington's Blog

– Coasta de vest a SUA face fata celei mai mari secete din ultimii 500 de ani! (Nici nu stii ce e mai rau sau mai bine: o seceta fara sfarsit, sau o ploaie radioactiva cu norii din Pacific?GV)

West Coast Is “On Track for Having the Worst Drought In 500 Years”

– Controlul mental prin mass media: ontr-un sondaj recent in UK, fiimd intrebati cetatenii „cati irakieni au fost ucisi in razboiul de acolo”? Majoritatrea au raspuns ca”mai putin de 10.000″. In realitate cifra trece de 1.000.000 !(Printre ei si…  Saddam!GV)

Is media just another word for control?

– In Arabia Saudita s-a dat o lege prin care e declarat „terorist”, oricine cere reforme, da in vileag coruptia sau protesteaza impotriva politicilor regatului!(Iar cand regele se plimba pe ulita, toata lumea sa intre in case si sa traga obloanele! GV)

Controversial Saudi counterterrorism law goes into effect

The Japan Times

– Populatia locala din Okinawa se opune relocarii unei baze americane pe teritoriul insulei . Fuvernul central zice ca asta ar fi „terorism”!

Can local voices derail the Super Shinzo Express?

– Va mai amintiti de elevul roman care a inventat „vehicolul care se conduce singur, fara sofer” fiind destinat „orbilor” si care a primit „un premiu” de cateva mii de $$$ de la americani? Pana la „orbi” mai interesanta e armata care vrea sa trimita astfel de convoaie in campurile de lupta, pentru „razboiul autonom”!

Pentagon debuts driverless vehicles, continues push into autonomous warfare

The Guardian home

– US isi schimba strategia politica externa, de la „putere militara” la… „diplomatie”.  (Dupa ce au fost dati afara din armata generalii „de razboi” si inlocuiti cu „tinere sperante”, s-a „adaptat” si …”strategia”!GV)

Chuck Hagel stresses US foreign policy shift from military might to diplomacy

– J Kerry ameninta Siria cu forta militara pentru ca „intarzie sa isi predea imdiat toate armele chimice”. (Bine, „diplomatie”, dar dupa ce termina ce s-a inceput cu Siria, mai intai.GV)

Kerry threatens Syria with military force over chemical weapons issue

Get rate info

Barack Obama is pictured. | AP Photo

– Dupa ce Obama a inceput sa conduca prin decrete ocolind Congresul, acum se intoarce roata, caci membrii Congresului ii pun bete in roate si-i intarzie politicile cat pot de mult! (Asa e cu legea actiunii si reactiunii din fizica… Doar ca nu toti o si pricep!GV)

Obama faces backlash on executive power

Washington Post Editorial on Converting to Catholicism

– Liderii sindicatelor americane spun ca „Obama i-a tradat in felul cum se desfasoara asigurarile medicale Obamacare, mascand noi taxe asupra contribuabililor! (Si la noi la fel, doar de-acolo le vin ideile si conducatorilor nostrii!GV)

Labor union officials say Obama betrayed them in health-care rollout

– Pentagonul trimite doua nave de razboi din Italia spre Marea Neagra, in pregatire pentru JO de la Soci! (Bun, dar submarine, portavioane, GI Marines? GV)

U.S. warship sets sail for Black Sea in advance of Sochi Olympics

 

The $15 trillion question hanging over Chinese banks

-De ce pluteste criza financiara deasupra Chinei: bancile au dat in ultimii ani in imprumuturi catre populatie in valoare de 15.000 de miliarde de $$$!

The $15 trillion shadow over Chinese banks

– Oraselul Sedgwick, din Maine, este primul care a legiferat pe plan local „liberul schimb/comert al alimentelor” nulificand astfel legea federala care interzicea „laptele  natural”! (Atentie, asta vine si la noi!GV)

The Power of Local Unity: Small US Town Enacts Free Food Trade

– Tot mai multe zvonuri ca va fi un divort intre Obama si sotia lui Michelle!

New Details: Barack And Michelle Headed For Divorce

Healthy Debates

monk1

– Fotografii cu antrenamente ale calugarilor shaolin… Galerie foto

AMAZING! Shaolin Monks Defy The Limitations Of The Body And Mind

Nautilus

– O amoeba are de 200X mai mult ADN decat Einstein!

Evolution, You’re Drunk

– Piramidele din Antarctica explicate…

– Sunete dinspre planeta Mercur:

Reclame

4 comentarii on “Stiri scurte: 03.02.2014”

 1. Petra Asandei spune:

  In curand vom fi 7 mld de teroristi… bine ziceai de legea actiunii si reactiunii din fizica…

  O zi minunata, Petra

  • George Valah spune:

   „Problema” a aparut cand „nu cei mai capabili si merituosi” au ajuns sa conduca, ci cei mai „puternici”. Alta regula elementara spune ca „latura cea mai mare a triunghiului, e mai mica decat suma celorlalte doua mai mici”. Niciodata nu va exista o forta suficient de mare, care sa fie mai mare decat cea a multimii. Pentru ca „trinitatea” in toate formele ei, asigura stabilitatea (singura figura geometrica rigida-triunghiul). Pentru unii, „teorie”. De fapt, teoria e intelegere a practicii… 🙂

 2. BELSIM spune:

  Apropo de sunete! Am tot vrut sa lansez intrebarea asta de ceva vreme. Inainte de intrarea in 2013 apareau tot felul de stiri cu zgomote ciudate si metalice care veneau din cer, mai cu seama in America si prin UK. Ce se mai „aude”, domnule, despre asta?

  • George Valah spune:

   Nimic nou… Doar ca „au fost”. Si eu le-am auzit atunci, in Bucuresti intr-o noapte pe la 3-4, m-au trezit… Era ca un uruit, zgomot de avioane, escadrile intregi – asa parea!
   Parerea mea e ca au testat la scara globala, reactia populatiilor la asa ceva (zbomote necunoscute) si special au fost alese mari centre urbane. Probabil ca e un scenariu mai mare care urmeaza sau ar urma sa fie pus in practica ( „Blue Beam”?) si inainte sa se faca de ras cu el, incearca, „poate tine”! 🙂

   http://educate-yourself.org/cn/projectbluebeam25jul05.shtml


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s