Stiri scurte: 10.04.2014

Fukushima Diary

– Incepand cu luna iunie, apa subterana de la Fukushima care nu e folosita in instlatii (merge pe liniile de ocolire, by-pass) va fi deversata direct in ocean, fara a mai fi analizata pentru continutul in elemente precum: americiu, uraniu, plutoniu, indiferent cat de mari ar fi aceste valori! (Problema e ca rapoartele anterioare arata ca aceasta apa e deja puternic contaminata, din cauza topirii miezurilor reactoarelor 1-3, care au strapuns camasa de otel si se scufunda in pamant!GV)

Tepco NOT to analyze Plutonium or Uranium in bypass water before discharging to the Pacific

The Orange County Register Logo Vector Download

ichi-tsunami-dai-remove

 

 

–  Dupa ce portavionul USS Ronald Raegan a fost lovit din plin de norul radioactiv de la Fukushima in Martie 2011, zeci de membrii ai achipajului s-au imbolnavit de forme de cancer si alte boli grave! Au urmat procese intentate de catre acestia , cereri de miliarde de dollari in despagubiri atat catre TEPCO cat si a US Navy! In prezent, se pune problema ca „portavionul radioactiv”, unul dintre cele mai noi si dotate din flota, cu un echipaj de 5500 de oameni, sa fie… „scufundat”!

Lawsuit: Fukushima disaster poisoned U.S. sailors

Pacific map with migratory paths of shearwater birds.

–  Pasarile migratoare imprastie radiatiile de la Fukushima in toata zona tarmurilor Pacificului!
Birds Could Be Flying Japan Radiation Around Pacific Rim

– Ranchuri  vechi de sute de ani sunt atacate de trupele federale in Nevada, fiind sicanate pentru a se pune mana pe terenurile lor!

Militiile din Texas  inarmate se indreapta spre ranchul asediat de trupele federale pentru a le veni in ajutor!

– Asul din maneca Rusiei in relatie cu presiunile vestului este contractul de 20 miliarde de dollari de petrol iranian contra bani+ armament. In aceasta incluzandu-se si sistemul antiaerian S300 care poate apara reactoarele  nucleare iraniene de orice atac aerian!

Russia’s Ace in the Hole: Iran

Russia's Gazprom, China close to gas agreement, hope to sign in May - report

– Gazprom si China vor semna luna viitoare un contract urias pentru livrarea de gaze catre est!

Russia’s Gazprom, China close to gas agreement, hope to sign in May – report

shows the moscow times and passport moscow are usually available free ...

 

 

– Dupa ce McDonals’s a plecat din Crimeea, in locul lui a aparut Burger King!

Burger King Expands Into Crimea After McDonald’s Exit

– Insuficienta alimentelor pe piata, va dobora probabil multe guverne in viitor: Venezuela, Thailanda, Haiti, Bangladesh, Mozambique, sunt ceteva probabile victime!

Which governments are most likely to be toppled when hungry people riot?

– Dronele se vor aseza ca pasarile pe liniile electrice aeriene pentru a-si reincarca singure bateriile, nu va fi nevoie sa coboare deloc pe pamant! (Poate invata sa faca si oua!GV)

Drones Perch On Power Lines To Recharge, Never Have To Land

The USS Donald Cook (AFP Photo)

– Un al doilea distrugator american Donald Cook vine in M Neagra  sa faca „exercitii impreuna cu Bulgaria si Romania”!

Second US Navy destroyer heads to Black Sea

– Din cauza tensiunilor cu Ukraina, SUA trimite mai multe avioane de lupta la baza Kogalniceanu din Rimania: bombardiere B52, B2, avioane F22 Raptor, F16! („Nicicand n-am fost mai aparati!” Sau… nu pe noi ne apara?!GV)

Washington ramps up its presence in Eastern Europe with more U.S. Air Force F-16 combat planes deploying to Romania.

Retired German Air Force Lieutenant Colonel Johan Scholtz

– Membrii ai societatii civile si intelectualilor din Germania spun ca „America vrea sa distruga  puntile Ukrainiene dintre UE si Rusia”!

​US wants to destroy Ukrainian ‘bridge’ between EU and Russia – German intellectuals support Putin

– „Apa de foc” in Texas, acolo unde s-a fractat!

–  Aprile 8: incepe primul proces impotriva fractarii in Dallas! O familie a dat in judecata Aruba Petroleum, pentru „stricaciuni asupra proprietatii cat si a starii  personale”! Fractarile din jurul proprietatii lor a poluat aerul, le-a distrus linistea, le-a imnolnavit animalele, etc!

First Fracking Trial in U.S. Opens in Dallas

The Guardian home

– Pres Maduro spune ca „revoltele din Venezuela arata ca SUA le vrea petrolul!”

Venezuela protests are sign that US wants our oil, says Nicolás Maduro

– Independenta Scotiei, ar slabi pozitia UK pe plan mondial!

Scottish independence would weaken UK’s global status, says ex-Nato chief

– O aplicatie Facebook este cauza pentru care se descarca rapid bateriile iPhonului! Aceasta trqansmite continuu sistemului date despre noile postari si vizualizari ale clientului!

Facebook app revealed to be cause of iPhone battery woes

US refuses to let Merkel have a look at her NSA dossier — media

– A Merkel a vrut sa-si vada dosarul NSA, dar SUA a refuzat-o! (Ba vrea aurul Germaniei inapoi, ba vrea sa-si vada dosarul… Ce-o avea de e asa „nervoasa”?!GV)

US refuses to let Merkel have a look at her NSA dossier — media

illustration showing nanotechnology in science and medicine

– Colectivul  condus de Ido Bachelet  de la Institute of Nanotechnology and Advanced Materials at Israel’s Bar-Ilan University,  a reusit sa implateze nanotoboti care raspund la impulsuri chimice si pot executa anumite operatiuni  inauntrul corpurilor vii! Pentru inceput au fost injectati in gandacul Blaberus discoidalis unde se pot atasa de anumite celule echivalente celor sanguine!

Tiny, Logical Robots Injected into Cockroaches

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Glucozamina care e un suplement alimentar contra artrozei, ar putea prelungi viata cu 8 ani e concluzia la care a ajuns echipa de cercetatori condusa de Dr Ristow, de la  Swiss Federal Institute of Technology in Zurich!

Could a popular arthritis supplement be the key to a longer life? Glucosamine could extend life ‘by 8 year

 

 

 

 

Anunțuri

11 comentarii on “Stiri scurte: 10.04.2014”

 1. Bebe Gabin spune:

  nu am inteles cum Burger King „e bun” ! Nu e tot „fast food cu mancare otravita”?
  -cred ca A Merkel a simulat o apropiere de US pt a vedea aurul. Daca nu-si vede nici macar dosarul, cred ca „va intoarce armele”. Putin cate putin. (ce joc de gle… de cuvinte )
  -insuficienta alimentelor ar putea darama mult mai multe guverne. Ambasadorul danez (parca) la Bucuresti spunea asa: Penibil! Puteti hrani 80 de milioane dar importati 60% din alimente.

  • George Valah spune:

   Mie mi se par ca un „spectacol” in care ukrainienii sa „creada” ca aia care „au gatantat” pt ei se lupta sa-i „pedepseasca pe rusi” ca le-au luat Crimeea! Si „sa creada” si „altii” care si ei se bazeaza pe „garantiile vestului care-i apara” (si pt care trebuie sa plateasca cu varf si indesat…aaa, nu „taxa de protectie” ca „suna ca dracu”!) ca „uite ce pateste Rusia”!Dar pe de alta parte, ramane asa :Crimeea la ei (si ce-o mai pica, dupa cum s-au inteles), nu e McD, e BK, afacerile merg inainte, (pt US, F…k UE, cum spunea Nuland) si etc…
   Merkel, se ia prea in serios in rolul de „lider UE” si e bine sa priceapa ca „poate sa se joace de-a sefuta” pe la „balcoane” da „sef de scena” e tot US! Aur? Asta e pentru…”istorici”, la fel si „dosarele”…

 2. Bebe Gabin spune:

  astrologii vorbesc de o situatie ff incarcata in aceasta luna, cu pozitionarea planetelor in ceea ce se cheama Marea Cruce Cardinala din 22-23 apr, cu o eclipsa de luna inainte cu o saptamana si cu una de soare la o sapt dupa. Zice-se ca nu ar fi conditii de intelegeri sau de amanari si ca totul e f serios supus transformarii profunde si inevitabile. Omul, ca suflet si ca societate; „Traim si vedem”, „datorii achitam”, „orice suportam”… 🙂

  • George Valah spune:

   Toate, se simplifica…: „Straluciti ca diamantele pe cer!”

   • Bebe Gabin spune:

    cand simti fiori pe piele se spune ca sufletul celuilalt se exprima. N-am incercat, dar cred ca varianta originala nu reuseste asta. Sau da?!

    • George Valah spune:

     Nu stiu varianta „originala”… Dar „aici”, mi se pare ca e vorba de „ceva” ce depaseste ” variantele”… Cred ca „ai sesizat substanta” dar nu e vorba doar de „personalitatea/sufletul celuilalt”, „Aici” e ceva mai…. „mult” : a se vedea transformarea salii, ca o „reintoarcere la un perfect normal” demult uitat, a se observa „usurarea”, ca si cum „se ridica o greutate” din sufletele tuturor! 🙂
     Apoi…se merge „pe fir pana la capat”…

    • Bebe Gabin spune:

     varianta orig. ar fi Rihanna- da, nu conteaza-.Am sesizat incarcatura, iar cand am spus suflet nu am inteles personalitatea ci sinele. Diferenta e „ca de la pamant la cer „.

 3. Bebe Gabin spune:

  acum am ascultat varianta originala. Absolut palida in comparatie ci cea de acum. Eii, tinerii astia nu mai au masura si respect deloc. Mai, mai, mai!

  • George Valah spune:

   Aici „persoana” e doar vehicolul… Mi se pare ca mesajul e actual, venit la „momentul ales” si de „departe”: ” Gata, e momentul sa straluciti cat puteti, scoateti la lumina tot ce e mai bun in voi, asta e ceea ce trebuie facut!” 🙂
   De obicei „ingerii” sunt …”mesageri” Sunt si „coincidente” care sa „identifice” ca e vorba de „ceva” ce trebuie luat cu atentie…
   Asa mi se pare.

 4. gabin sandu spune:

  Ti se pare bine, Jupan Georg! Coincidente la tot pasul….


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s