Stiri scurte: 20.05.2014

–  Armata Kievului bombardeaza cu artileria orasul Kramatorsk, acesta ramanand fara alimentare cu apa!

Kiev army shells Kramatorsk, city ‘left without water’ – self-defense coordinator

– Un referendum pentru independenta se va tine si in orasul ukrainian Harkov dar nu s-a fixat inca data cand va avea loc. De asemenea s-a anuntat ca nu se va participa la alegerile prezidentiale din 25 Mai ale Ukrainei.

Referendum will be held in Ukraine Kharkiv: Officials

Right Sector protest in front of Ukrainian parliament in Kiev on March 27, 2014. (AFP Photo/Genya Savilov)

– Trei dintre candidatii ultranationalisti la presedintia Ukrainei vor sa aibe loc :un razboi de guerila” contra regiunilor separatiste din S-E tarii! (Adica „grupuri de teroristi amplasate acolo, sa faca sabotaje, asasinate, etc, pentru ca „ailalti” sunt teroristi”!GV)

Ukrainian ultranationalist leader calls for guerilla war against pro-federalists

Putin to discuss joint aircraft projects in China set to rival Airbus, Boeing - newspaper

– Rusia si China cimenteaza o alianta strategica in domeniul energetic (100 miliarde $$$/an pe mai multe zeci de ani!GV) astfel incat sa isi micsoreze dependenta de relatiile cu statele din vest.

Un alt obiectiv este proiectul unui avion de transport de mare capacitate care sa rivalizeze cu cele ale Boeing si Airbus.

Russia, China moving towards strategic energy alliance – President Putin

Putin to discuss joint aircraft projects in China set to rival Airbus, Boeing – newspaper

RIA Novosti

– China va ajuta Rusia la constructia unei fabrici de ciment cu capacitate de 1000t/zi amplasata la granita dintre cele doua tari in orasul rus Krasnokamensk .

Chinese Companies to Help Build Russian Transbaikal Plant

An Israeli bulldozer demolishes a Palestinian house in East al-Quds. (file photo)

– Israelul demoleaza tot mai multe case ale palestinienilor!

Israeli bulldozers demolish Palestinian homes

– In Libia cea noua, nu e pace se duc lupte impotriva „Fratiei Musulmane”!

– Venezuela vrea sa depuna plangere impotriva US la ONU pentru ca le creaza razmerite violente in tara.

Venezuela to bring complaint against US at UN

The Guardian home

– Votantii din Elvetia au respins proiectul de lege care ar fi impus drept salariu minim cin tara £27,000/an (£14.66/h) la 35h de lucru/saptamana – cel mai mare  din lume, pentru ca masura  ar fi daunat micilor afaceri.

Swiss voters reject plan to establish world’s highest minimum wage

 

–  Cele mai bine platite „job-uri” din bani publici in US, pe state! (coach=antrenor, dean= decan universitar)

A picture sure is worth alot of words….

illinois flooding

– O companie de asigurari din SUA, a dat in  judecata un catun cu 200 loc. „inundat” ca „nu s-au pregatit suficient pentru schimbarile climatice”! (Pai „la noi” cam peste tot pe unde au fost inundatii, inca de acum cativa ani „se turuia ” pe TV-uri ca „ne paste incalzirea globala si desertificarea”! Iar acum 3 ani, acum 2 ani si anul asta au fost anuntati „cei mai calzi din istorie”, bineinteles dupa „iarna foarte grea” care tocmai a trecut! Poate merita ca si „mesagerii mincinosi” sa plateasca? GV)

An Insurance Company Is Suing 200 Illinois Towns For Not Being Better Prepared For Climate Change

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Sa fi fost avionul malaezian de pasageri, doborat din gresala in timpul exercitiilor militare comune US- Thailandeze ce se desfasurau in zona?

Was flight MH370 accidentally SHOT DOWN? Staggering new claims that doomed plane was blown out of the sky by US and Thai fighter jets in training drill gone wrong

CNN

Watch this video

– Datele captate prin satelit ale zborului malaezian MH370, vor fi in sfarsit facute publice. (Si noi „sa credem” ca „sunt pe bune” si  sa nu mai punem intrebari!GV)

At last: MH370 raw satellite data to be revealed to the public

– Paul McCartney aflat intr-un turneu in Japonia si-a amanat toate spectacolele din cauza unor probleme de sanatate datorate „unui virus” cum sustine acesta.

Paul McCartney down with illness and cancelled 3 shows in Tokyo / “Doctors ordered complete rest”

The Independent

– Mii de oi au murit in Australia dupa ce au mancat o planta otravitoare si fiind intoxicate incep sa se izbesca cap in cap pana acesta li se crapa si mor.

Thousands of sheep in Australia die from ‘banging their heads till they crack open’ after eating poisonous plant

– Participantilor la competitia de yahting de la JO 2016 de la Rio de Janeiro li se spune: „Aveti grija sa nu cadeti in apa”! Oceanul e atat de murdar acolo ca adevarate gropi de gunoi: automobile, cauciucuri de roti, practic orice se gaseste in ocean!

Scientific American

–  Cercetattoarea in psihologie Jennifer Vonk de la Oakland University a publicat in jurnalul  PeerJ, o lucrare care demomnstreaza ca unele animale pot gandi abstract. (Daca „ar fi mers pana la capat” ar fi aflat ca „gandesc si simt ca noi oamenii in multe privinte, dar ca au alte ptioritati si perspective de vedere/interes” De altfel si noi nu suntem altceva decat o subspecie a clasei mamifere, si fiecare din noi ne apropiem in particular de o anumita alta specie de vietuitoare. GV)

Many Animals Can Think Abstractly

Researchers say they have found a way to convert light into matter by using new equipment in the form of an extremely powerful laser capable of speeding up electrons to just below the speed of light

–  Cercetatorii in frunte cu prof Steve Rose, de la College London au reusit pentru prima data sa converteasca lumina in substanta materiala! Experimentul consta in ciocnirea unui fascicol de electroni accelerati cu laser aproape de viteza luminii, intr-o placa de aur pentru a crea un fascicol de fotoni de un miliard de ori mai energetic decat lumina vizibila. Apoi mai trebuie o „cutie din aur”  numita „hohlraum”  drept „camera goala”. Doua raze se vor ciocni apoi in centrul „hohlraum”  rezultand electroni si pozitroni !

Scientists to attempt to make matter out of pure light

Anunțuri

One Comment on “Stiri scurte: 20.05.2014”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s