De rerum naturae: „Inca-Vinca-Cucuteni… „

A fost odata, ca niciodata, a fost cea mai inaintata cultura …

Cultura Cucuteni se intindea pe un teritoriu imens pentru acele vremuri, cu mii de ani inainte de Hristos  :

Photo: The Cucuteni-Trypillian culture (known as Cucuteni in Romanian and Trypilska Трипільська, Tripolskaya Трипольская in Ukrainian and Russian after the respective type sites), is a Neolithic–Eneolithic archaeological culture (ca. 4800 to 3000 BC) in Eastern Europe.</p><br /><br /><br />
<p>http://en.wikipedia.org/wiki/Cucuteni-Trypillian_culture

Dupa ce intr-un articol anterior (https://georgevalah.wordpress.com/2014/04/17/de-rerum-naturae-inca-vinca/)  am aratat legaturile acestei culturi ca fiind posibila origine a populatiei Ainu din insula Hokkaido – Japonia, si influentarea culturala/colonizarea unui teritoriu din America cuprins intre Brazilia si Costa Rica de azi! Roata, nu a fost niciodata folosita in tot continentul American, dar apare  chiar si cu alte animale, in „jucarii” treditionale precolumbiene,  in forma apropae identica cu „Taurul cu roti” de la Cucuteni!

Photo: Proto-Indo-European speakers of the Late Tripolye culture as the inventors of wheeled vehicles</p><br /><br /><br />
<p>http://mathildasanthropologyblog.wordpress.com/2009/03/12/proto-indo-european-speakers-of-the-late-tripolye-culture-as-the-inventors-of-wheeled-vehicles/

prec19

La fel si cu motivele geometrice ce apar pe ceramica din acea zona a Americii de Sud si Centrale si Cucuteni! Doar aceste lucruri ar fi fost suficiente sa faca din Cultura Cucuteni varful civilizatiei acelor timpuri!  Dar nu e numai atat… Cucutenii stiau si operau cu notiuni pe care doar in timpuile noastre am inceput sa le  descoperim:  „conceptul de energie asociata substantei materiale” (E=mc2), natura vibratorie/rezonanta a intregului Univers, structura ADN a fiintelor vii si cine stie ce alte cunostinte pe care noi inca nu le-am regasit! Am sa comentez putin si las pe fiecare sa judece, sa-si gaseasca singur argumentele pro-contra, sa interpreteze:

Iata simbolurile din Cultura Cucuteni -azi cunoscute drept „chinezesti” ale echilibrului energiilor „in forma statica”(Yin-Yang) cu cel putin 1000 de ani inaintea chinezilor!

Photo: Ying Yang . 1000 years before the great civillisation of china

Cucutenii insa au mers mai departe: iata si reprezentarea „in forma dinamica” ale acelorasi energii: „ceea ce urca, trebuie sa coboare, ceea ce coboara, trebuie sa urce” preluate mult mai tarziu si in cultura greaca dar si in alte culturi derivate!

Photo: Cucuteni - from Vatican exhibit

Cucuteni vas expus la Vatican

 

 

 

–  „Cucutenii” nu se limitau numai la formele „teoretice” ale principiilor fundamentale ale energiei si echilibrului acestora: iata „circulatia energiilor prin corpurile fizice” si „asocierea complexului unitate materie-energie”  pentru fiecare obiect, sau corp viu! Liniile incizate reprezinta nu „decoratiuni” ci chiar liniile de camp energetic si directiile lor de circulatie! Mult mai tarziu, aceste cunostiinte au fost preluate de chinezi si a dus la apritia „meridianelor energetice” folosite in acupuntura! Dar la acel timp al „Cucutenilor” aceasta reprezentare a circulatiilor energetice era folosita la „trasurile” (masajele de vindecare), pentru a se arata cum trebuie facute acestea!

cucuteni

Fotografie: Replici Cucuteni executate de Iulian Gorea , coordonatorul Atelierului Cucuteni din Piatra Neamt, un atelier de creatie si studiu<br /><br /><br /><br />
< parere personala: consider ca sunt cele mai fidele replici dupa statuete apartinand culturii Cucuteni ; respecta proportiile si metoda de lucru neolitica, chiar si inciziile sunt la locul lor > Felicitari !

Photo

Photo: Idoli din ansamblul statuar antropomorf Dumesti Cultura Cucuteni

Iata zonele de masaj si cum trebuie facut acesta:

Photo: figurines from Romania, Bulgaria, Bosnia, Montenegro, dated 5500-4200 BC.

–  „Zeita de la Vidra (4000 iH) in care apar „chakrele” aenergetice,   atat cele principale cat si unele secundare:

Photo: Female figurine in the form of a jar, incised and with traces of paint, clay, Neolithic, c. 3000 BC. From Vidra, Bucharest, Romania. In the National Antiquities Museum, Bucharest, Romania. Height 42.5 cm.

– Probabil „fusuri”- amulte, folosite ca „rezonatori” de vindecare in „arta medicala”:

 

Photo: Paparudele </p><br /><br /><br />
<p>http://en.wikipedia.org/wiki/Paparuda</p><br /><br /><br />
<p>Paparuda/ Drought ritual song :<br /><br /><br /><br />
https://www.youtube.com/watch?v=_f9XYWzY_Ns

Si ca sa nu ramana nicio indoaila asupra adevarului acestor cunostinte, iata un link cu clip video, in care un tanar american dupa ce a suferit un traumatism cerebral. a ajuns  „geniu matematic”. Supus investigatiilot medicale s-a dovedit ca dupa traumatism creierul lui a inceput sa lucreze in zone pe care alte creiere umane nu le folosesc!Iin urma traumatismului, el vede miscarile corpurilor ca „generate de figuri geometrice si campuri de energie”, de ex. palma umana arata asa:

mana-crop

http://www.cbsnews.com/news/jason-padgett-changes-into-mathematical-prodigy-after-violent-assault/)

– Iata si o „amuleta” (cum o numesc ” savanti de azi!) de fapt un rezonator de vindecare prin regenerarea ADN-ului uman!

cucureni5

 

Mai jos, reprezentarea frecventei de 528 Hz de vindecare si regenerare a tiparelor ADN:

 

Prima scriere cunoscuta, alaturi de Tablitele de la Tartaria:

Photo: Proiectul Hândrești<br /><br /><br /><br />
FASCINANTA CULTURĂ CUCUTENI AŞTEAPTĂ SĂ O DESCOPERIM ÎMPREUNĂ!</p><br /><br /><br />
<p>http://www.vatra-daciei.ro/proiectul-handresti/

Photo: Oare se poate discuta despre o scriere in Neoliticul romanesc ?<br /><br /><br /><br />
in imagine una din cele 120 de tablitele descoperite in 2009 la Vadu Rau, Farcasa, Neamt</p><br /><br /><br />
<p>http://romanianhistoryandculture.webs.com/theeuropeancradle.htm

http://romanianhistoryandculture.webs.com/theeuropeancradle.htm

Photo: ancient symbols in baltic tattoos

 

Photo

 

 

 

Photo: Exponatul lunii martie este o piesă excepţională de cult – un altar descoperit în aşezarea preistorică cucuteniană de la Trușești - Țuguieta, (jud. Botoșani). Vernisajul micro-expoziţiei va avea loc joi, 20 martie a.c. începând cu ora 13.00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr.12. Accesul este gratuit!

Material realizat de George Valah

Anunțuri

18 comentarii on “De rerum naturae: „Inca-Vinca-Cucuteni… „”

 1. Maria spune:

  urmare temei de studiu, am mai citit cateva art, printre care http://adevaruldespredaci.ro/descoperire-senzationala-la-seimeni-intr-unul-din-discurile-uriase-vizibile-foarte-bine-din-satelit-un-inel-din-bronz-care-contine-simboluri-prezente-si-in-cultura-turdas-vincha/
  sihttp://adevaruldespredaci.ro/forme-misterioase-care-se-vad-in-pamant-surprinse-cu-google-earth-in-judetele-iasi-si-botosani/

  • George Valah spune:

   Exceptionale informatii, multumesc! Pentru mine a fost uimitor sa aflu ca acum 6-7000 de ani cei de atunci cunosteau circulatia energiilor prin organism (in ev mediu, si circulatia sangelui era inca…”o enigma”!) si frecventele de razonanta ale ADN si al centrilor energetici umani!
   Dar… mai urmeaza si altele pe care le-am gasit, in alte postari viitoare… 🙂

   • Maria spune:

    nu am retinut exact, si nici sursa informatiei, insa un medic chinez ar fi afirmat ca ei detin medicina energetica de la vechii europeni. Cunostinte pe care ei le-au pastrat iar noi le-am uitat. Oficial nu se cunoaste originea acupuncturii care este practicata de chinezi de 3-5000 ani. Ei bine, dar noi, dacii, de unde aveau cunostinte avansate de medicina, astronomie etc.?

    • George Valah spune:

     Nu as vrea sa spun acum din cele ce le-am gasit… Si sunt numai „faramituri” si acelea in mare parte bazate pe „deductii” de forma: daca A,B,C folosesc un obiect „identic” si „in acelasi scop”, atunci A.B.C, au aceeasi sursa…

     Nu stiam ca te pasioneaza culturile arhaice atat…
     Raspunsul la intrebarea ta ultima cred ca este:
     Daca acum 7000 de ani, „ei” cunosteau frecventa „exacta” de rezonanta a regenerarii ADN-ului…. „cand” si mai ales „ce”, a produs schimbarea radicala in modul de a gandi si percepe realitaile universale ale oamenilor? Ce/cand au pierdut drumul, ratacindu-se in materialism? Au fost ei insisi de vina, sau… „au fost deliberat rataciti/indepartati” pentru a esua in ceea ce se intampla acum pe Pamant? „Unde” ar fi fost omenirea azi, daca mergea inainte pe drumul ei firesc?

     Ar merita sa traim macar o zi, in atmosfera de atunci/// pentru a ne „regasi” busolele pierdute…

    • Maria spune:

     nu sunt foarte pasionata de preistorie, din contra am cunostinte minime. Totusi istoria omenirii nu poate sa fie decat f.interesanta. Si la acest nivel, al umanitatii, se poate aplica dictonul cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste universul si zeii 🙂

    • Maria spune:

     aha, adica in Har-Deal 🙂

 2. PETROGLIFE PRECOLUMBIENE CARE PREZINTĂ SIMBOLURI NEOLITICE ALE CIVILIZAŢIEI VECHII EUROPE
  Un grup de petroglife, executate în stâncă de populaţia precolumbiană, care fac parte din complexul arheologic El Cerro de la Máscara amplasat în vestul Mexicului, şi a căror vârstă este estimată între 800 şi 2500 ani, sunt identice cu simbolurile incizate pe inelul din bronz descoperit la Seimeni, şi cu grupul de simboluri incizate în partea superioară a statuetele antropomorfe din lut, aparţinând culturii de epoca bronzului Zuto Brdo – Gârla Mare.
  Interpretarea simbolurilor incizate pe inelul sigilar: Mama Pământ, bucraniul şi Zeul Cerului – simboluri atestate în paleoliticul superior, neoliticul timpuriu şi în toate perioadele următoare:
  https://sites.google.com/site/seimenineoliticsipreneolitic/

  • George Valah spune:

   Da! Unele le-am observat si eu si le-am postat in cateva articole: „Inca-Vinca”. Se pare ca n-au convenit „la unii” ca multe foto mi-au fost sterse si alte asemenea sicane. Este adevarat: au existat „fenicieni” (daci) care inca din antichitate au ajuns pe tarmurile dintre Brazilia si Costa Rica. Se pare ca unii au si ramas acolo intemeind colonii. A existat apoi o legatura maritima constanta intre cei de-acolo si cei de-aici pana… „s-a intrerupt” si a fost uitata! (caderea Cartaginei?). Si cei de acolo au pastrat unele „ramasite de cultura originara” care insa nu a mai fost intelese de urmasi (roata, tehnica mistica a dansului „hora”, simbolurile vaselor ingemante, etc) Materialul tau e insa de o calitate deosebita prin munca depusa si prezentare, felicitari! 🙂

   • Oltea spune:

    Am venit şi eu puţin aici să văd ce se mai întâmplă, şi am dat peste chestia cu fenicienii daci. Bun, dacă fenicienii au fost daci (sursa?), pe de altă parte dacă fenicienii sunt vechii evrei cum am aflat în 2009 în Ţara Sfântă; pe de altă parte luând în considerare ideea că povestea Lui s-a născut în Dacia din legenda gemenilor divini Apollo şi Artemis (v. de ex http://hiperboreea-nemuritoare.blogspot.ro/2012/05/legenda-gemenilor-apollon-si-artemis.html sau http://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/12/08/jesus-isus-si-dacii/) şi că El ar fi fost probabil dac şi nu evreu… parcă s-ar închide un cerc dar nu-i înţeleg totuşi dinamica…

    • George Valah spune:

     Nu am copiat sau inspirat din teoriile nou aparute la noi. Nu am nimic impotriva lor, doar nu le cunosc si au alta baza de plecare… Ceea ce afirm se bazeaza numai pe ce am gasit in diferite surse si concluziile ce reies din acestea. In Asia Mica a fost un stravechi teritoriu dacic, in care hittiti (daci) au fost se pare cei mai numerosi. (Au creat si un mare imperiu, au avut multe legaturi/lupte cu Egiptul – singura putere rivala din zona, etc). Evreii au fost un popor care a fost in sclavie in Egipt, apoi au ratacit 40 de ani prin desert pana sa ajunga in Iudeea locuita de dacii de acolo (nu pamant gol!) care i-au primit fara sa-i faca sclavi (la daci nu era asa ceva!). Asta a fost pt evrei „tara fagaduintei” – adica „era bine ca nu mai sunt in robie, nu ca ar fi fost ei stapani sau singuri acolo. Mai departe, e simplu de priceput care era „cultura dominanta si mai evoluata a locului”: cea a unor fosti sclavi, sau cea dacica stabila si infloritoare de mult timp? Evident ca si-au insusit acea cultura devenind „a lor” tot asa cum era a tuturor celorlalte grupuri care locuiau acolo. Nu inseamna ca „ei o fondasera sau apartinea mostenirii lor culturale unice”.
     Fenicienii din cate am inteles vorbeau limba copta, care e aceeasi cu a hittitilor… deci fenicienii „erau” hittiti si daci. Nu insir acum toate alte similaritati culturale: arme, nume proprii, traditii, etc… De fapt dacii, au ocupat o zona extrem de larga acolo: pana in Iran, Afganistan, N Indiei… Evreii erau o populatie extrem de mica comparativ cu dacii fara a mai spune ca nu toate triburile lor s-au oprit in Iudeea, unele au ajuns in Etiopia, altele in India si China!
     Despre originea dacica a lui Iisus, a magilor, am scris in alte articole anterioare… (Iisus a fost dac nu evreu)
     Un cerc se inchide intradevar… Pt mine incepe sa se contureze ca nu ar mai trebui sa vorbim despre „daci” ci mai curand „civilizatia daca”, care dupa ce a pornit de pe meleagurile noastre, s-a raspandit si a inglobat multe alte semintii si popoare, practic acestia devenind „daci” nu prin origine genetica comuna, ci prin sistem de valori si cultura comuna, cea mai avansata, pacifista si eficace forma de „cucerire” din toate timpurile! De aceea lui Alexandru Macedon i se deschideau portile cetatilor si nu era prea mult nevoit sa lupte: si in cetati si in armata lui Alexandru erau aceeasi „daci”, era mai mult o „reintoarcere la obarsie” decat cuceriri…

    • Maria spune:

     Oltea, ati reusit sa construiti prima casuta din satul dacic Serbeni?

     • Oltea spune:

      Mulţămim de interes, mai întreabă-mă însă te rog prin noiembrie, aşa, şi atunci cred că o să-ţi răspund „da”… Deocamdată am ieşit cu fundaţia de pietre din şanţul ei, facem toată ziua puzzle cu piese între câteva grame şi cred 70-80 kg, pe care le asezonăm cu mortar din var pastă, nisip şi apă. De mâine (luni) într-o săptămână probabil că ne apucăm de construit pereţii de lut. Fântâna e gata, doar caut încă var nestins ca să o dezinfectăm şi să putem şi bea din ea.
      Mă simt însă datoare să menţionez: prima căsuţă din Satul Dacic va fi din poveşti. Cele dacice sadea vor răsări începând cu vara viitoare, dacă totul merge bine.
      O seară tihnită!

    • Maria spune:

     Frumos si complex proiect, iti doresc sa reusesti tot ce ti-ai propus!

 3. Maria spune:

  Descoperire arheologică făcută ieri, 26 august, la Poiana Cireșului – o statuetă feminină sculptată în os, cu o vechime de 20.ooo de an

  Notă: cum șantierul arheologic este studiat de mai mulți ani, s-au făcut teste prin care s-a stabilit vârsta fiecărui strat. Acest lucru face ca să se cunoască vechimea aproximativă a obiectelor descoperite acum. În perioada următoare se vor face teste de laborator pentru a se ști cu mai multă precizie vârsta lor.
  Daniel Roxin

  Comunicatul specialiștilor:
  “Descoperire arheologică unică în cercetările din România.
  Cercetătorii Muzeului Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic, din cadrul Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște, reprezentați prin dr. Elena-Cristina Nițu, cercetător științific II, șefa șantierului, și dr. Ovidiu Cârstina, directorul muzeului, împreună cu 7 studenții și masteranzii de la Universitatea Valahia din Târgoviște (Marius Florică, Alina Căpățână, Florin Lupu, Sebastian Șerbănescu, Alexandru Mirică, Alberto Nițu, Marian Leu), un absolvent de la Universitatea de Vest din Timișoara (Remus Dincă) și un cercetător științific de la Complexul județean muzeal Neamț (Constantin Preoteasa), sub coordonarea prof. univ. dr. Marin Cârciumaru, au făcut în șantierul arheologic de la Poiana Cireșului-Piatra Neamț cea mai importantă descoperire arheologică din România, prin dezvelirea unicei statuete de peste 20.000 de ani vechime. Ea face parte din categoria așa ziselor Venus gravetiene, recunoscute în relativ puține locuri din spațiul euro-asiatic. De fiecare dată când s-a făcut o astfel de descoperire a fost calificată ca ”regina” cercetărilor arheologice. De acum încolo orice tratat de Istoria artei de pe teritoriul României va trebui să înceapă cu această descoperire.

  Importanța statuetei Venus din România este imensă pentru că raritatea unor astfel de descoperiri face din ea un autentic simbol național. Descoperirea ei la Poiana Cireșului – Piatra Neamț – nu este întâmplătoare, pentru că acest șantier a oferit până acum circa 2/3 din toate obiectele de artă mai vechi de 15.000 de ani recuperate pe teritoriul României. De altfel, descoperirile din acest an reprezintă un adevărat tezaur de obiecte de podoabă paleolitice care ne îndreptățesc să circumscriem România, din acest punct de vedere, în patrimoniul universal. Ele, prin valoarea excepțională, vor face rapid înconjurul lumii, pentru că este aproape fără precedent ca într-o unică campanie de săpături arheologice, care a acoperit doar 16 m p, să se concentreze o densitate așa de mare de artefacte de acest fel. Pe lângă Venus de la Poiana Cireșului, în acest an s-au mai descoperit în acest șantier două pandantive și o mărgea din piatră și două pandantive din canini de vulpe și cerb, alături de o mare diversitate de unelte din os și corn pentru prelucrarea pieilor de ren și bizon, vărfuri de suliță din corn și os de ren, sute de utilaje litice cu diverse funcționalități și mii de resturi osteologice în adevărate structuri de abataj a renilor etc. Cercetările mai continuă câteva zile, încât nu sunt excluse alte surprize.
  Menționăm că cercetările din acest an, în lipsa fondurilor care trebuiau să vină de la Ministerul Culturii, s-au desfășurat prin contribuția financiară a Asociației ”Geto-Dacii” și a Complexului Național Muzeal ”Curtea Domnească” din Târgoviște.”
  Dr. cercetător Elena Nițu și Prof. univ. dr, Marin Cârciumaru

  http://adevaruldespredaci.ro/descoperire-arheologica-de-interes-mondial-facuta-ieri-26-august-la-poiana-ciresului-o-statueta-feminina-sculptata-in-os-cu-o-vechime-de-20-ooo-de-ani/


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s