Stiri scurte: 27.06.2014

– Americanii de pe coasta de vest, tot mai ingrijorati de nivelul de radiatii venit de la Fukushima, care va afecta fauna locala, punand in pericol si sanatatea oamenilor.

Newspaper: Increasing worry on West Coast over Fukushima radiation; “Really concerned” about affect on wildlife and most importantly our health; ‘Big black hole’ where data should be — Professor: “We do not know full extent… we’re just watching the West Coast unfold” — Official: Important we sample for plume — Fish oil being tested

NHK WORLD

–  TEPCO descopera acum ca apa radioactiva din panza freatica de suprafata de la Fukushima, poate de fapt contamina si panzele freatice de mare adancime din acea zona!

TEPCO: Contamination could spread in deep water

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Fortele speciale americane au ajuns in Bagdad, in timp ce armata irakiana se pregateste sa respinga inaintarea ISIS in oras! Toata granita de vest a Iracului e in mainile insurgentilor suniti!

US Special Forces arrive in Baghdad as Iraqi army prepares for fight to repel ISIS after militants captured ALL country’s western border crossings and sit just 44 miles from capital

 

– Un general cu 4 stele american spune despre situatia din Irak si Afganistan: „Nu e vina noastra, nu e lupta noastra, nu noi putem sa reparam”! (Ee…  interesant ca tot mai des apare in acest „timp” cuvantul „vina”. Urmaza „vinovatii”.GV)

‘It’s not our fault, it’s not our fight — and we can’t fix it’

– Armata irakiana a preluat controlul asupra rafinariei de la Baiji ucigand   90 de insurgenti ISIL! Video

Iraqi forces eliminate 90 ISIL terrorists: Reports

– PM al Irakului Nouri Maliki, isi exprima regretul ca US nu poate sa-i ajute cu cateva avione de lupta pentru a-i combate pe insurgentii suniti. De asemenea formalitatile pentru a cumpara  2-3, tot de la americani dureaza prea mult ca proceduri… Asa ca a preferat sa cumpere cateva la mana a doua de la Rusia si Belarus. (No comment.GV)

Russian jets to aid the fight against Sunni rebels in Iraq – PM Maliki

– US Secretary of State John Kerry cere Rusiei „sa ii dezarmeze pe separatistii est ukrainieni in  orele urmatoare”… ca „altfel le da noi sanctiuni rusilor”  Video

Kerry demands Russia disarm protesters in Ukraine in hours

– Pres Obama a cerut joi Congresului 500 milioane dollari, „cu care sa-i ajute pe rebelii sirieni”! (A cheltuit 5 miliarde sa ia Ukraina, putea cere macar 3-4 sa „obtina” si  Siria !GV)

White House requests $500 million to aid Syrian rebels

ITAR-TASS

– Ambasadorul Rusiei la ONU Vitali Churkin „sfatuieste” SUA sa nu cheltuiasca 500 milioane $$$ pentru rebelii sirieni, ci sa-i cheltuiasca pe ceva mai folositor! (Ete na!GV)

Churkin advises US to use $500 million better than on Syrian rebels

IEEE Spectrum logo

– Franta a hotart sa isi reduca cu o treime puterea generata de reactoarele sale nucleare, pana in 2025. Diferenta va fi inlocuita de surse regenerabile. (Noi ne vom „creste” cu 100% reactoarele nucleare de la Cernavoda, ca „asa se orienteaza „unii decidenti” in spatiu!GV)

Renewables Up, Nuclear Flat in French Energy Plan

Reuters / Rick Wilking

– Cancelarul Germaniei A Merkel a decis sa nu mai actualizeze contractul cu Verizon pentru  furnizarea de  servicii pentru ministerele guvernamentale din cauza ca NSA le-a spionat telefoanele! (Asa-i cu sefii astia: vrei sa-l multumesti pe unu, superi pe altul!GV)

Germany gives Verizon the boot over NSA spying scandal

– Noi constatari asupra pericolelor fractarii asupra apei freatice: substantele toxice injectate in sol, aglutizeaza particulele de metale grele de acolo si contamineaza apa si mai perixulos decat se credea!

Another Concern Arises Over Groundwater Contamination From Fracking

The Times of Israel

– Israelul accepta ca de fapt „evreii” sunt in realitate Khazari, adica populatia din sudul Rusiei si Ukraina care in sec 8 au trecut la religia iudaica! (Si  sa mai lamurim un lucru: „semitii” (antisemit?) se refera la un grup lingvistic din care fac parte pe langa evrei si irakienii, sirienii, libanezii, etc. deci nu e vorba de o rasa sau un popor (Wikipedia). GV)

Leaked report: Israel acknowledges Jews in fact Khazars; Secret plan for reverse migration to Ukraine

Ivan Maisky (second from left), the Soviet ambassador to London between 1932 and 1943, with Winston Churchill at the Allied ambassadors’ lunch at the Soviet embassy, September 1941. General Władysław Sikorski, prime minister of the Polish government in exile, is second from right.

Ivan Maisky (second from left), the Soviet ambassador to London between 1932 and 1943, with Winston Churchill at the Allied ambassadors’ lunch at the Soviet embassy, September 1941. General Władysław Sikorski, prime minister of the Polish government in exile, is second from right.

– Un extract din jurnalul lui Ivan Maisky,  Soviet Ambassador  in Britain din 1932 pana in  1943 arata intentia liderilor evrei de a inlatura brutal poporul palestinian inca din 1941, pentru a face loc Israelului. „Imi exprim surpriza cum Weizmann spera sa aseze 5 milioane de evrei intr-un teritoriu ocupat de un milion de arabi” – Maiky (5 milioane de evrei in 1941? Credeam ca erau 6 milioane!GV)

Secret Soviet Reveals: Weizmann Outlined the Nakba as Early as 1941

Harrier Pilot Prepares for Takeoff

– Comisia Europeana  a aratat marti planurile prin care UE vrea sa-si intareasca industria militara de aparare.

EU wants stronger military industry

– Cum se cenzureaza informatiile istorice si chiar carti intregi in US, atunci cand acestea nu convin „vremurilor actuale”! Ex : „Programul Phoenix” – cum erau „asasinati, pacificati si terorizati” vietnamezii, in „lupta contra terorismului” din razboiul  de atunci! „Dumnezeii Creatiei”- alta carte cenzurata- prezicea expansiunea capitalismului si preluarea de Rothschild si altii a puterii mondiale, „Operatiunea Paperclip” – despre colaborarea US cu nazistii si fascistii din WW2, etc!

Super rats immune to poison spreading across UK at alarming rate

– Sobolanii mutanti gigant se raspandesc in UK cu mare viteza! Pana acum au invadat Berkshire, Suffolk, Surrey, Wiltshire, Hampshire si  Kent. Sunt imuni la otrava „clasica”!

Giant super-rats spreading across the UK at ‘rapid speeds’

 

Ecos PowerCube, portable solar power station, Ecosphere Technologies, shipping containers, solar power, humanitarian aid, water filtration, off the grid, disaster relief, Jean-Michel Cousteau, renewable energy, green technology

– Au aparut centralele solare mobile care pot livra electricitate oriunde e nevoie!

Amazing Pop-Up Solar Power Station Delivers Energy Anywhere it’s Needed

News

– O figura cheie de la European Space Agency, spune ca ” a venit vremea sa exploatam mineralele de pe Luna, pana nu va fi prea tarziu”. (Sau sa le dam… in concesiune la ET si sa ne dea si noua 2% redevente?GV)

Time to mine the moon, says European Space Agency

Waking Times

– Pliniu cel Batran a lansat ipoteza ca asa cum Luna creeaza fluxul si refluxul in oceane, cerierul uman care contine cel mai mult apa, e influentat asemanator de prezenta satelitului terestru!

The Relation Between the Moon and the Human Mind

liver

– Detoxifierea ficatului si sangelui in 5 zile si alte metode alternative de revitalizare a organismului!

Get Healthy By Doing A Liver Detox & Blood Cleanse

 

Traditions: Members of the Seminole Tribe in Florida - whose history dates back to the early 1500s - are depicted in the dugout canoes in their elegant dress

Indieni din tribul Seminole imbracati in costumele traditionale,  Florida ( 😉 )

– Primele carti postale din America, galerie foto.

Once upon a time in America: First color postcards of the ‘New World’ showcase life in the U.S. more than 120 years ago

 

 

 

Anunțuri

23 comentarii on “Stiri scurte: 27.06.2014”

 1. Petra spune:

  Inteleg ca americanii nu-l plac pe Assad si pace, pardon, razboi.
  Am mai inteles ca irakienii n-au inteles… politica US.. pana la urma cine sa-i convinga ca nu se doreste civilizarea tarii..ia de aici ISIS iar de n-o fi ei, vor fi altii …
  I-am inteles si pe Khazari, pana la urma cat s-o lungeasca si ei cu
  aliasul asta…si avand in vedere ca majoritatea actualilor evrei vor
  sa emigreze satui de conflictele cu vecinii..
  era si cazul sa se apuce sa rasfoiasca arhiva si
  sa-si aminteasca pe unde s-au simtit bine…
  rasuflu un pic usurata ca macar, pt moment, au uitat de Romania.
  totusi, sunt curioasa sa aflu noua istorie a khazarilor,
  gen ce-au facut ei pana in sec 8? probabil au civilizat europa
  si ei sunt adevaratii arieni :))
  nu-i bai, ne raman 2 orase in mijlocul desertului,
  unde sa ne inghesuim noi astia, noii europeni, care i-am fugarit pe
  „arieni”, atata amar de vreme si le-am furat istoria. :)))
  NU ca m-ar mira!

  Dar ce se va intampla cu adevaratii evrei, e o intrebare.
  oricum in Istrael erau oameni de categoria a doua,
  probabil c-o sa rasufle usurati.

  • George Valah spune:

   Fiecare ideea, ar putea fi dezvoltata in „multe pagini”, oricum, „adevarul” nu poate fi perceput niciodata, numai fragmente, puncte de vedere, posibile variante…
   Acum cativa ani, Assad dadea interviuri in talk-showurile americane la ei acasa!E un tip „sasait” fara sare si piper… putin le pasa americanilor de el sau altul! Ei au (avut?) in plan sa ia 7 tari in cinci ani (cum dezvaluia gen Wesley Clark)! Siria, Irak, Libia, Iran, etc! Treaba s-a mai incurcat, cand Rusii au spus „niet” in Siria, au detensionat situatia si au ramas US&Co cu ochii in soare! N-au uitat si n-au iertat: nu vreti sa ne lasati Siria, bine, atunci va luam Ukraina (poate si Siria, pana la urma!), sa va invatati minte si va mai si „dam sanctiuni” ca „voi sunteti de vina ca noi am intrat acolo!” Si ca sa fie si mai clare lucrurile, acolo nu e atat despre „Ukraina” cat despre „sa-i fracteze pana ii lasa fara apa, fara agricultura, fara rezervele de aur (deja in US) si sa ii bage sula in coaste Rusiei”!
   Cu „evreii” treburile sunt si mai incalcite… „Adevaratii” evrei erau de fapt un popor migrator. cand au plecat din Egipt, unii s-au oprit prin etiopia, altii au ajuns si au fost primiti (ca doar nu era pamant gol acolo!) in marele Imperiu Hittit – unde au fost „amestecati/asimilati/pastrati” printre celelalte neamuri „dacice” care traiau acolo, altii au ajuns pana in India si China! Deci, nicivorba de „unitate si ascultare totala fata de Moise si Taramul Fagaduintei”, dovada ca destui altii au mers mai departe/alta parte! Ca apoi, „au plecat din Taramul Fagaduintei” pentru a se imprastia in toata Europa, spune de la sine, „cat de uniti si sub o singura conducere” erau! Mai e ceva „din istorie/Biblie”: cand se spune ca (de ex) Saul sau David, sau Solomon au fost „regii evreilor” e tot atat de adevarat ca „basescu” e „presedintele ungurilor”! Adica, da, este si al „maghiarilor” dar si al lipovenilor, germanilor, evreilor, romanilor , etc din Romania! Caci Iudeea era un teritoriu cu multe natii (in principal ca numar si vechime, daci!) printre care si „ceva” evrei!
   Cand „am inceput sa sap” sa aflu mai multe despre Dacia, am gasit lucruri uimitoare (unele nu am pomenit inca de ele) dar si altele… pe care prefer sa nu le zic! Sau cum spunea Herodot: „dacii sunt cel mai numeros popor dupa inzi si ar fi si cel mai puternic, DACA S-AR INTELEGE INTRE EI”! Adica, „orgolii, dezbinare, rude invrajbite intre ele, etc” au fost parte din „traditie”!
   Deci nici vorba sa vedem Dacia=Romania! Dacia era un teritoriu IMENS, in care Romania era doar o mica parte (ce-i drept locuita de „geti” cei mai intelepti dintre daci – focarul spiritualitatii si culturii, dar care se pare ca dupa cucerirea romanilor…”s-a mutat” in alta parte!), cea mai mare era in Asia, Orientul Mijlociu, dar si alte parti ale Europei! Bineinteles ca nu au existat toate stranse laolalta in acelasi timp, ci fluctuatii de teritorii si populatii, care cand se aliau, cand se luptau intre ele, cand paraseau un teritoriu, cand isi aduceau aminte peste sute de ani ca „acolo a fost/este al lor” etc! Asa zisele „navaliri de popoare migratoare” care au fost si pe la noi, erau in mare masura „reintoarcerea in vechile vetre stramosesti” tot atat de mult ca si ‘eliberarea acestora de veneticii romani, multi incuscriti cu dacii – mai „slabuti” care ramasesera acolo” in loc sa se retraga in restul teritoriilor ramase libere!
   Revenind la khazari… evident nu sunt „neam semitic”- in sens „de rasa evreiasca”, desi limbile „semitice” caci la asta se refera „semitismul” erau in mare masura (daca nu total) „dacice”! Arimii vorbeau „aramaica” care si azi se vorbeste in mai multe dialecte in Siria, dar si alte tari din zona! Hittiti (daci) vorbeau „copta” pe care ei o numeau „nisseana” de la Dio Nissos… Etc…
   Dar „amestecaturile astea” nu au existat tot timpul, ci au avut loc in timp, etape: In Iudeea erau hittitii, filistinenii (palestinienii – tot daci provenind probabil din Bulgaria de azi), moabiti, (tot daci dupa nume, locuind pe malurile Marii Moarte) etc…

   Pana la urma e bine de clarificat: „istoria”, indiferent care e ea, nu are importanta pentru conducatorii de neamuri, decat in masura in care pot sa „ceara ceva” in numele ei.Oportunismul, interesele de moment sunt singurele care conteaza si pentru care „se lupta” in prezent.

 2. Maria spune:

  o idee buna pt vacanta, detalii la http://ceicunoi.wordpress.com/2014/06/30/prima-casa-din-cob-din-viitorul-sat-dacic-serbeni-mures-va-fi-construita-in-aceasta-vara-e-nevoie-de-voluntari-intre-14-iulie-15-septembrie-2014-edu/

  În satul Şerbeni, comuna Beica de Jos, la 42 de km de Târgu Mureş se va construi un Sat Dacic, unde se va putea locui, mânca și trăi cum o făceau pe vremuri strămoșii noștri.

  ESTE NEVOIE DE VOLUNTARI pentru construirea primei căsuțe din cob, cu titlu experimental.

  Ne bucurăm de oricâte zile ne puteţi ajuta ca voluntari în perioada 14 iulie-15 sept. 2014!
  Detalii despre acomodare la fața locului:
  Apă: Există un izvor potabil la faţa locului

  Cazare: Vă rugăm să vă aduceţi corturi în care să puteţi dormi!

  Cazarea se poate face şi în case ale sătenilor, contra unei sume absolut modice pe care o negociaţi cu gazda.

  Masa: gătită la foc de bucătarii grupului cu ustensilele noastre şi ingrediente (lactate, ouă, legume şi fructe) procurate de noi mai ales din sat. Ne bucurăm de orice contribuţie din partea voastră! Despre carne trebuie negociat.

  Amplasare: Satul Şerbeni (comuna Beica de Jos) se află la 42 de km de Tg. Mureş şi 13 km de Reghin. Din Reghin există autobuze în direcţia Urisiu de Sus.

  Perioada: În principiu suntem pe şantier între 14 iulie- 15 sept. 2014, dar dacă e cald încă spre sfârşit de septembrie, noi încă vom fi acolo!

 3. gabin sandu spune:

  ..ce fel de parteneri vrea Herr Georg?
  unde si ce trebuie sa faca ei? De ce trebuie sa „dispuna” ei?..e vorba de Bucuresti?

 4. gabin sandu spune:

  ce bine e cand stiu ca voi fi contactat. Ok..

 5. gabin sandu spune:

  poate sa fie si intr-un sat aflat pe lista de aici? (din primele 10 sa zicem)
  http://onlinereport.ro/care-este-cea-mai-frumoasa-localitate-rurala-din-romania-votati-aici/
  In Rimetea (satul cu cele mai multe voturi) se spune ca opresc mereu autocare cu turisti. Asa da!

  • George Valah spune:

   Sunt doua genuri diferite de proiecte:
   – cel gen „parc tematic” – cu turisti multi, vanzari de suveniruri, etc
   – „oaza” – in care omul vine sa-si incarce bateriile
   Ambele sunt bune in felul lor, dar se adreseaza unor categorii diferite de populatii. A nu se intelege ca a doua varianta ar fi in „lipsuri economice”

   Unele localitati din link le stiu, chiar f. bine. Ideea are doua componente:
   – aspectul/decorul exterior – tema
   – aspectul uman – va trebui format „un nucleu” de persoane, care sa „dea tonul/mentalitatea locului/proiectului”…
   La ambele, sunt MULTE detalii care trebuie realizate/discutate…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s