De la noi: ” Actorii nu cred in lacrimi…”

Mihai Mălaimare: “Trăim în România – Dacia – Grădina Maicii Domnului. Dacia Preistorică a lui Densușianu este biblia sufletului românesc”

Mesaj postat ieri de actorul Mihai Mălaimare pe pagina sa de Facebook:

”Citesc cu interes cartile lui Eugen Delcea si consider si eu ca Dacia preistorica a lui Densusianu este ” biblia sufletului romanesc”.

Asa este, asa trebuie sa fie, prea multe semne ma indeamna sa cred acest lucru.

Si, de foarte buni ani, mai exista unul cat se poate de neindoielnic: prea multi ticalosi, prea multi tradatori de neam, prea multi vanduti, prea multi nemernici, prea multi diavoli salasluiesc intre noi, incearca sa ne curme gandirea, credinta si viata.

Acesta mi se pare cel mai plauzibil argument ca traim in Romania – Dacia – Gradina Maicii Domnului, ca Densusianu avea dreptate si ca, daca acum nu ne putem inca impune vointa intru apararea drepturilor noastre sfinte, macar sa incercam sa fim mandri fie si in sufletul nostru ca suntem urmasii celor care au faurit civilizatia umana asa cum este ea cunoscuta.

De foarte multa vreme, de la tradarea care a facut sa cada Sarmisegetuza, deasupra noastra pluteste un nor intunecat de ura, neintelegere si dezbinare. Cand ploua pacla aceasta se scurge in pamant si iarba este mai verde si cerul este mai albastru decat oricand. Asa va fi si viitorul acestei tari!”

Sursa:https://www.facebook.com/malaimare.mihai
http://adevaruldespredaci.ro/mihai-malaimare-traim-in-romania-dacia-gradina-maicii-domnului-dacia-preistorica-a-lui-densusianu-este-biblia-sufletului-romanesc/

Material de: Anamariah

Reclame

17 comentarii on “De la noi: ” Actorii nu cred in lacrimi…””

 1. Maria spune:

  si eu am aflat prima data despre adevarata istorie a dacilor din cartile lui Delcea. Am citit cu bucurie si incantare dar pt ca nu am putut continua sa aprofundez calea deschisa acele lecturi au ramas in memorie ca niste frumoase povesti de suflet. In ultimul timp datorita interesului crescut pe net am citit aceleasi lucruri din surse diferite, de la diversi autori, printre care si articolul tau ‘Iisus nu a fost evreu’. Fara sa am o cunoastere sustinuta, aprofundata ci mai mult crampeie, si asta din lipsa de timp, am ajuns sa fiu aproape convinsa ca asa stau lucrurile. Crestinismul isi are radacinile la noi iar Domnul este din neamul nostru 🙂

  • George Valah spune:

   Pentru mine Densusianu a fost „cotitura” in privinta dacilor! Apoi, au urmat si alte surse…
   Nu am pornit de la ideea ca Iisus ar fi fost dac, din contra daca mi-ar fi spus-o cineva, n-as fi crezut! Dar prima „ciudatenie” a fost sa relizez ca „cei 3 magi” au fost daci, asa cum se vedea in mozaicul din catedrala din Ravena It! Am inceput sa „sap” si toate se legau in directia asta, iar ideea cu „craii/regii” din alte parti pica, pt ca acestia ar fi fost insotiti de armata slujitori, etc si s-ar fi intanit exact in acelasi loc si timp ca rivali! Iesea cu „scantei”! Apoi darurile scumpe nu erau la indemana oricui, deci cei trei daci/magi erau de fapt o delegatie organizata a scolii spirituale dacice! Dar se stie ca dintotdeauna scolile spirituale se ‘confruntau intre ele”, deci rezulta ca si Iisus trebuia sa fi apartinut aceleiasi scoli/comunitati! Am cautat si am aflat ca Solomon era fiul biologic al lui Uriah hittitul si al lui Batsheba-hitita si ea! Mai departe a devenit tot mai clar… Acum stiu ca si David era dac (dava=cetate) si am mult mai multe dovezi…

 2. dionis spune:

  De ce frenezia si baile in fintini arteziene cind echipa preferata a cistigat meciul?Slabi fiind incercam sa ne asociem cu cineva mai tare…Marturisesc ca si pe mine ma cucereste ideea ca am fost cindva un neam mare si tare,cinstit si fara sclavi si ma fascineaza eruditia si demonstratiile pe care le faceti sustinute de etimologii.
  Evreii antici au fost un popor de agricultori si nu fauritori de cutura ;vedem nemumarate imprumuturi dimprejur cu tot cu zei, ba chiar puteai sa devii evreu(cucerit de ascetismul religiei iudaice)prin botez circumcizie….dar cind e vorba de Domnul Isus,biblia afirma ca a fost trimis la ai sai(resp.la neamul sau) si ca sa devina mare preot dupa rinduiala lui Melsihedec trebuia sa fie ridicat dintre ai sai(evrei).Oricum El a fost dat pentru noi toti si ne iubeste pe toti(nici evreu nici grec)nu mai conteaza nu este mai mult al unora deci al altora.Viata vesnica este sa Te cunoasca pe Tine Dumnezeule si pe Fiul Tau pe care L-ai trimis…si sursa revelatiei cea mai pura o avem in scripturi.Crestinismul are afirmatii foarte transante si nu permite nici un syncretism cu celelalte religii de aceea a devenit si incomod si nepopulardar cine va tine flacara adevarului si va rabda pina la capat,va fi mintuit.
  Stimate domnule George Valah,va asigur de dragostea si respectful ce vi-l port si va astept cu noi articole(cred ca sinteti un om tare fericit avind asemenea preocupari)apropos de asociere.
  PS:in nordul africii se practica un dans solar(in cerc) aidoma” calusarilor”,numit Valaka.

  • George Valah spune:

   Va multumesc pentru vizita si coment. Articolul nu este in niciun mod indreptat impotriva evreilor si nu asta e intentia. Am vrut doar sa comunic ceea ce am gasit, prin dovezile pe care le-am gasit, in sprijinul lamuririi acestora.
   Am sa ma refer strict la argumentele dvs Biblice:
   ” Domnul Isus,biblia afirma ca a fost trimis la ai sai(resp.la neamul sau) si ca sa devina mare preot dupa rinduiala lui Melsihedec trebuia sa fie ridicat dintre ai sai(evrei)”
   Asa este. Dar inlocuiti cuvantul „evrei” cu cel „geto-dac”. Caci nu exista alta specificare de un fel sau de altul, decat in sensul contextului si argumentelor suplimentare.
   „Oricum El a fost dat pentru noi toti si ne iubeste pe toti(nici evreu nici grec)nu mai conteaza nu este mai mult al unora deci al altora.Viata vesnica este sa Te cunoasca pe Tine Dumnezeule si pe Fiul Tau pe care L-ai trimis…si sursa revelatiei cea mai pura o avem in scripturi.”
   Nu numai ca sunt intrutotul de-acord, dar si sustin: atunci cand Iisus se afla in templu si i-au spus ca la intrare sunt fratii si rudele Sale, a raspuns: „AICI sunt fratii mei si rudele mele! Adica nu obarsia biologica ci cea de credinta si respectarea ei te fac sau nu „inrudit cu IIsus”! Ati facut o buna remarca!
   Crestinismul a trecut prin multe transformari de-a lungul mileniilor… De la rabdarea si sacrificiul total al celor jertfiti in arena cu lei, pana la fanatismul si deturnarea totala a scopului sau pe care l-a avut inchizitia! Nu pot decat sa ma bucur ca ramura ortodoxa careia ii apartin nu a trecut prin asemenea intuneric! Intoleranta de care vorbiti nu o impartasesc in niciun fel. Din contra, cei din locurile acestea au fost „blajinii” (Ase vedea si localitatea Blaj, etc.) Consider intoleranta ca o forma de slabiciune, neincredere in propriile convingeri (probabil la asta va refereati in legatura cu slabiciunea, dacii fiind dupa cum se stie „cel mai numeros popor dupa inzi”) intelegere superficiala a credintei crestine. Dovada ca alta e invatatura lui IIsus, e ca El a propovaduit in Iudeea, un pamant cu multe nationalitati si credinte si niciodata nu a izgonit pe cineva de langa El pentru asemenea motive. Acesta e unul din mesajele Sale!

   Va multumesc mult pt informatia cu dansul „valaka” ! O completez: La noi „calusu” (calusarii), in Iran „kalisha”, in Punjab „Khalsa”! Inseamna „dansul (razboinic) al unitatii de grup, al celor ce lupta impreuna ca o singura fiinta”…
   M-ar bucura sa reveniti cat mai des…

 3. Maria spune:

  Sa recunosti invataturi adevarate si in alte religii nu este sincretism.
  Respectand indemnul de a le cercetata pe toate si de a pastra ce este bun, eu am ajuns la o mai buna intelegere a crestinismul dupa ce mai intai am cercetat ce spun alte religii, stinta.
  Si uite o afirmatie despre Evanghelia Iubirii perfect adevarata:
  – N.C. Paulescu (1869-1931), profesor şi fiziolog român, descoperitorul insulinei, afirma: “Evanghelia Domnului Iisus Hristos este suprema treaptă a ştiinţei.”

 4. dionis spune:

  Crestinismul si fericirea pe pamint nu sint compatibile.Sintem trimisi ca si miei in mijlocul lupilor.Un adevarat crestin va simtii pe pielea lui intoleranta si marginalizarea intre colegi societete pentru ca in ei lucreaza duhuri diferite.Daca Pavel afirma ca duhul lui antichrist a iesit la lucru in lume atunci e anti,impotiva cui?…si cred ca nu peste mult timp il vom avea in persoana.(nu m-am referit la religii pe care le creem dupa placul nostru ca sa ne simtim bine;,pentru ca ele nu mintuiesc ci doar Persoana in care ne-am pus increderea.
  Cu mult respect domnule George m-ar interesa o demonstratie cu date istorice care sa ateste ca neamul nostru nu are legaturi de rudenie cu cel tiganesc(sau are).Eu locuind in diaspora si intrebat fiind de unde vin,dupa raspuns se asterne lunistea iar unii chiar ma intreaba cu naturalete daca sintem tigani.Nu sint nici brunet n-am unghii si gingii vinete nici nas cirn si nici comportament antisocial de unde deduc ca lucrurile astea se conspira undeva prin laboratoarele Europei.Nu am nici un fel de ura de rasa ba chiar le admir talentul musical(exclus maneaua) dar in definitiv ne intereseaza adevarul despre noi ,ascuns si masluit de atitea decenii.

  • George Valah spune:

   „Fericirea pe pamant” e ceva extrem de personal: pentru un copil, sa mangaie un catel pufos, pentru altii momentul cand afla ca au castigat la loto, pentru altii linistea singuratatii in care isi realizeaza lumina spirituala, etc… Fericirea pe pamant exista in absolut toate religiile, chiar si in cele care ar numi-o „iluzorie”! Ceea ce e cu adevarat dramatic e „efemeritatea” ei… Aici nu cred ca exista religie, sau alta forma filozofica capabila sa o faca permanenta…decat ‘atingerea starii de realizare deplina a iluminarii”! Dar asta e deja o stare care transcende pe cea pamanteasca! Iisus a fost o singura clipa „nefericit”? Dar si El spunea ca „Imparatia unde e Rege nu apartine acestei lumi”! Problema e nu imposibilitatea de a fii fericit pe pamant, ci de a fi „permanent” fericit! Dar tocmai natura lumii noatre e „schimbarea”/transformarea, cf Lavoisier si al multor altora! E o realitate obiectiva, nu poate fi modificata!
   „Am fost trimisi ca mieii in mijlocul lupilor” asa e! Din pacate e singura forma cunoscuta prin care devenim … puternici! Din momentul cand legile naturii cer sa te hranesti pentru a traii, iar singura hrana materiala posibila e substanta altor fiinte organice (si nu mineralele!), s-a transmis : „nu are nicio importanta trupul vostru”! de cealalta parte sta „legea autoconservarii” care ne spune ca „raul suprem e moartea, iata cum arata un corp putrezit, evita sa ajungi asta”! Aici sunt cateva „false convingeri” care din pacate constituie chiar baza actualei crize de identitate umana: viata-moartea! Spun doar atat, cu cateva mii de ani in urma, asta nu a existat. Estimez undeva cam acum 5000 de ani s-a schimbat, constient si cu rea intentie, a fost „ideea” prin care „unii au inceput sa-i stapaneasca pe altii”! A fost momentul in care s-a pus „capastrul fricii” peste cei multi, pentru a-i urma si indeplini voia unora „putini”! Unealta fricii: durerea! Cu domnia fricii si amenintarea durerii cei multi au acceptat piciorul pe grumaz! Restul a decurs din astea…
   Celor printre care traiesti (am fost in situatia asta!) trebuie sa le impui respect. Respectul vine din multe dar mai ales din: sacrificii benevole, ajutorul/empatia fata de semeni (a-face servicii gratuite din propria initiativa unor straini- dar atentie, exagerarea poate deveni „slugarnicie”!) autorespect (FFF important, „respectate si vei fi respectat”- consta in a nu accepta anumite compromisuri, nu neaparat mari cat mai ales care tin de alegerile personale, curatenia morala si exterioara,(e mult deasupra bogatiei, opulentei) un set de valori personale care pot fi recunoscute si de altii ca ale lor proprii, expertiza profesionala, etc…
   Nu ne tragem in niciun fel din tigani. Alegerea din „exces de zel” a denumitii de Romania (pt a „demonstra” ca ne tragem de la Roma- oricum destul de falsa!) a provocat asta… E mult mai adevarat sa spunem despre noi ca suntem „valahi, geti” si lucrurile se vor limpezi ceva mai mult. „Socul” este sa le comunici ca neamul nostru a populat aproape toata Europa, mare parte din Asia, orientul Mijlociu si cultura niastra a fost cea in care s-au format restul culturilor. Si a nu se uita de primii care au zburat: Vuia, Vlaicu, Coanda, etc…
   Exista multi altii cu care ne putem mandri…
   Toate astea nu vor schimba garantat atitudinea „lor” dar in niciun caz nu trebuie sa modifice pe a noastra, in sensul plecarii capului sau a acceptarii unei „vini din cauza rasei/nationalitatii inferioare” cand de fapt e …”superioara”! Daca as stii tara sau populatia de acolo, as putea fi mai concret… 🙂

 5. dionis spune:

  pentru Maria,
  Fii linistita ca si eu am facut la fel;m-am plimbat prin foarte multe religii pina cind cautarea mea sincera a stirnit Duhul lui Dumnezeu care mi l-a descoperit pe Cristos.(este dovada ca nu ne nastem crestini ci alegem constienti in fata cazului Christos”.Ucenicii se fac nu se nasc”Au facut-o si altii mai mari decit noi:Mircea Eliade dupa ce a scris istoria religiilor a afirmat”Christos este sfirsitul tuturor religiilor”,si Ioan Alexandru care-l asculta l-a intrebat de ce nu scrie despre asta si raspunsul a fost „numeni nu m-ar publica.”
  In aparenta codul lui Hamurapi este aproape de Decalog dar la o privire mai atenta diferentele sint mari.Dumnezeu se nanifesta si in constiinta de aceea cei ce nu l-au cunoscut(din alte motive si nu din lipsa de interes)vor fi judecati dupa legea morala din constiinta lorTocmai de aceea Dumnezeu si-a ales un popor prin care sa se invedereze si I-a dat legile Lui ,care sint expresia caracrerului Sau si care precizeaza conditiile apropierii si umblarii cu El..Omul refuza sa fie amoral-aceasta este o palma data evolutionistilor.
  Pe de alta parte biblia ne indeamna sa stam bine ancorati in ea pentru ca altfel”ne va duce orice vint de invatatura” iar bereenii sint numiti oameni cu inima inteleapta-ce auzeau in sinagoga ,mergeau acasa si verificau in scripturi…acesta este mersul;etalonul este scriptura.

 6. dionis spune:

  PS
  Nu stiu de ce-mi sar rindurile dupa ce trimit comenteriul dar sper sa ma intelegeti.Toate bune!

 7. dionis spune:

  Domnule George Valah va multumesc pentru comentariu, sint perfect de acord cu domnia voastra;ma uimeste cit de bine puteti sa-mi articulat gindurile.
  Locuiesc in nord USA.Cind le-am spus de Vuia siCoanda Brancusi etc nu le venea a crede;ei stiu doar de Nadia si Ceausescu.Cu respect,
  .

  • George Valah spune:

   E bine. Americanii nu sunt atat de antiromani ca altii… Dar le place sa te „incerce” sa te necajesca, sa vada „ce poti” daca te respecti sau nu… Nu neaparat cu rautate, mai mult din curiozitate, uneori din nestiinta si idei preconcepute. Bine, sunt cativa care se simt amenintati de concurenta, deobicei imigranti si ei, mai ales mexicanii. relativ usor de dominat situaltia prin superioritatea cunostintelor noastre, flexiblilitate, adaptabilitate. In majoritatea cazurilor ei stiu mai putine, sau mai limitati pe domenii mai inguste. As alterna la dialogurile „provocatoare”, tonul grav cu cel de gluma, si intotdeauna a se face apel din toate domeniile la cunostintele pe care le avem.. In general ei se simt usor complexati de germani, japonezi dar si de europeni in general…
   Apropo: Tarzan-roman, Eduard G Robinson, roman 🙂
   Inca ceva… Cuvintele sunt doar „vorbe”. Nu trebuie reactionat la glume, doar la eventualele posibile ofense. Se poate raspunde pur si simplu ridicandu-te si plecand, fara un cuvant! Mesajul e transmis si asa. 🙂

   • dionis spune:

    Va multumesc pentru sfaturi
    Nu I-am gasit pe americanii de rind antiromani ci oameni foarte civilizati dar dupa cum spunea O Paller”foarte civilizati in incultura lor”.Poate ca si noi daca am mai fii atit de mari si tari nu ne-ar interesa detalii despre o tara mica si obscura(numai daca are zacaminte).
    Cei care m-au intrebat daca sintem tigani sint dintre cei care au mers in misiuni de ajutorare a tiganilor din Romania(sac fara fund) si probabil au generalizat;dar ma-ntreb eu daca n-am dat apa la moara extinzindu-ne pina in prejma Indiei.Aud ca nume ca Horia,Rodica si altele sint de provenienta Indiana si apoi consiliul europei in 1993 au decretat fara sa ne intrebe ca tiganii sa sa numeasca romi provocind confuzia.Tot atunci O.Melescanu l-a intrebat pe min de externe al Spaniei” de ce a venit cu asemenea prop…ca se va naste confuzie…si raspunsul a fost ca”nu e nici o diferenta.Acuma daca ma uit la hitanii din Andalusia si spanioli ,chiar ca nu e nici o diferenta doar ca primii sint mai talentati.

    • George Valah spune:

     Stiu ca nu era cazul sa va dau „sfaturi” dar am folosit ocazia pentru a le posta si pentru posibil alti romani care poate ar avea nevoie de ele… Eu as fi avut!
     Vedeti, daca s-ar fi vrut sa se merga pe aceeasi idee pana la capat, atunci si in cazul evreilor , tot „cetateni ai statelor respective” ar fi trebuit considerati si pica toata chestia cu holocaustul, persecutia si etc! Dar in timp ce tiganii sunt „romani” evreii sunt… „evrei”, ca sa folosec un exemplu! Prosti slabi si vanduti sunt cei care in pozitii de conducere ne vand asa ieftin !


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s