Stiri scurte: 12.09.2014

– La CN Fukusima se va instala un zid subteran lat de 80m din zeolit, care sa retina strontiul sa nu mai ajunga in ocean!

Underground Zeolite Wall Installed At Fukushima Daiichi

The Japan Times

– Nuclear Regulation Authority din Japonia, a dat miercuri „unda verde” pentru a se reporni unele din reactoarele nucleare ale tarii…

Japan’s regulator OKs nuclear plant return while pushing to close old reactors

Screen shot 2014-09-12 at 12.16.41 AM

– Ministrul Apararii din Liberia a cerut marti asistenta UN pentru lupta cu ebola. Un expert german in aceasta boala  Jonas Schmidt-Chanasit  de la Bernhard Nocht Institute for Tropical Medicine in Hamburg  a declarat ca „trebuie asteptat ca virusul sa se epuizeze de la sine”, pentru ca epidemia sa ia sfarsit! Cu alte cuvinte cam 5 milioane de persoane vor muri pana cand boala se va stinge in aceasta parte a lumii!

Virologist : Expect 5 Million Dead From Ebola

The Guardian home

ebola liberia

– Fundatia lui Bill Gates va cheltui 50 milioane $$$  in Africa de Vest pentru cumpararea de aparatura medicala, „vaccine” si mijloace de diagnoza mai aficiente in lupta cu ebola.

Gates Foundation charity to spend $50m on fighting Ebola in west Africa

 

Fighters of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) stand guard at a checkpoint in the northern Iraq city of Mosul.(Reuters / Stringer)

– CIA estimeaza ca dupa amenintarile lui Obama ca „va distruge ISIS”,  acestia au ajuns la o armata de 20-30.000 de luptatori!

CIA estimates 20k-30k fighters in Syria, Iraq after Obama pledges to destroy ISIS

– Putin promite „arme noi” nucleare si conventionale, cu care sa contracareze expansiunea NATO si a vestului spre Rusia!

Putin promises new weapons to fend Western threats

–  In cuvantarea recenta in care Obama anunta ca „va distruge ISIS” intr-o poza, acesta apare cu… coarne!

Obama’s Head Of Horns

– Intreaga opozitie din Siria – aripa moderata care se opunea fortelor ISIS, a fost ucisa marti intr-o explozie „inexplicabila” ce a avut loc in bunkerul secret unde tineau o consfatuire despre strategia de a lupta contra „Statului Islamic”!

FotoFlexer_Photo

–  4 Presedinti americani au anuntat ca „vor bombarda Irakul”! Video in link

Watch The Last Four U.S. Presidents Announce We’re Bombing Iraq

RIA Novosti

Ali Haidar, the Syrian Minister of National Reconciliation Affairs, asserted any US military action on Syrian territory would be considered an act of aggression unless they were approved by Damascus.

– Ali Haidar, Ministrul Afacerilor de Reconciliere din Siria face cunoscut ca „orice actiune militara americana neautorizata pe teritoriul Siriei, va fi considerat un act de agresiune asupra tarii”. Anterior si purtatorul de cuvant al ME Rusiei Alexander Lukashevich, anunta ca „orice  lovitura aeriana contra ISIS  fara acordul Siriei si al Consiliului de Securitate ONU, va fi considerat act de agresiune ilegal contra acestei tari”.

Minister: US Military Action in Syria Unapproved by Damascus Would Be Act of Aggression

Boeing's mobile laser.

–  US are un laser capabil sa doboare dronele inamice.

US Military’s New Laser Gun Zaps Drones

– Cercetatorii de la University of Manchester, au gasit o bacterie capabila sa consume deseurile nucleare!

This Bacteria Could Eat Nuclear Waste

– Vecini de Huntington Beach (oras bun!) California!  ( 🙂 )

– Simpla observare a miscarilor cuantice ale particulelor, le face pe acestea sa-si modifice tiparele de miscare! Sau „gandul” influenteaza „materia”! (Aveti grija ce va doriti, ca s-ar putea sa se implineasca”!)

– Fizicianul Christoph Adami de la  Michigan State University in East Lansin, s-a ga andit sa abordeze problema „ce e viata” din punct de vedere informational si aplicand legile informationale si fizicii cuanticii asuopra ei. A rezultat ca in anumite conditii de „densitate informationala” moleculele incep sa se „inmulteasca”, replicand acea informatie! (Sa zic ca „banuiam demult”,  dar pricum el o explica mai frumos… 😀 GV)

Information Theory And The Origin of Life

The nature of information places important new limits on how the first living things must have emerged

Waking Times

 

 

– Noi dovezi ale existentei unei civilizatii de dinainte de era glacioara: Danny Natawidjaja, PhD, senior geologist  de la  Research Centre for Geotechnology at the Indonesian Institute of Sciences  a descoperit la 160Km  de orasul indonezian Bandung , terase de piatra -locuri de meditatie, coloane de bazalt si constructii din piatra,  vechi de 22.000 de ani! Urme ale Atlantidei?

ganung padang

New Evidence Lost Civilizations Really Existed

 

 

Reclame

4 comentarii on “Stiri scurte: 12.09.2014”

  • George Valah spune:

   Arunca in aer, sau… repune lucrurile la locul lor? 🙂

   • Maria spune:

    E titlu de articol de ‘presa’ care trebuie sa-si facă auzita vocea.
    Despre dl. Cadar si studiile sale abia acum am aflat.
    Pt ca sunt un novice si nu am o viziune unitara asupra preistoriei nu stiu cat de bine repune lucrurile la locul lor.
    Articolul a fost publicat si de ‘Adevarul despre daci’-http://adevaruldespredaci.ro/un-lingvist-din-maramures-arunca-in-aer-tot-ce-ai-invatat-la-istorie-limba-romana-straveche-este-de-fapt-la-originea-tuturor-limbilor-europene/

    Postez si alte opinii ale cercetatorului gasite pe net:

    – George CADAR: Convingerea mea este că poporul nostru îşi are originea în zona eritreico-egipteană, în acea parte a Nordului Africii care se cheamă Havilah sau Havlas, care poate că dă şi denumirea poporului vlahilor.

    Ea se întinde imediat după glaciaţiunea Wurm, ultima mare glaciaţiune, în zona Peninsulei Balcanice până la actualul teritoriu al ţării noastre, puţin în Nordul Crimeei şi până în zona Podişului Anatolian, în perioada în care Marea Neagră nu era decât un lac.

    Diluviul face ca acel vechi Imperiu sfânt al păstorilor noştri să se împrăştie şi să se disipe până ajunge să se întindă în apropierea Tibetului, de-a lungul zonei Afganistanului, Caşmirului Indian sau Pakistanului, Nepal, până în Kârghistan şi Daghestan, căci însăşi denumirea „dachistanilor” înseamnă în limba bătrână „dacii de stâncă” sau „dacii de piatră”.

    sursa http://www.graiul.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=8730:george-cadar-cercettorul-care-tlmcete-qlimba-btranq&catid=11:cultura&Itemid=24

    – „Ungurii şi românii vin din aceiaşi părinţi”
    În noua sa carte, care întregeşte trilogia începută cu volumul „Origini. Sfânta limbă bătrână a zimbri-geţilor”, George Cadar porneşte de la o afirmaţie a istoricului Strabon, care spunea că în zona intracarpatică se află muntele sfânt Kogaionon, muntele sacru al dacilor. Cadar este de părere că acesta este Bucegiul, numit în limba bătrână „Buktagi” (buk=silabă, literă; agi=sfânt, cuvânt de la care s-a format termenul de „aghiasmă”). „Kogaionon este singurul nume european care poartă numele omului: Vârful Omu. În muntele Omu se află Peştera Ialomicioarei, Ialocshara, care înseamnă „poartă”, din care curge Ialomiţa, Ialomissa, care înseamnă „a omului curgere, a omului apă”, explică cercetătorul. „Maramureşul este singura zonă unde se mai vorbeşte limba de arhetip, unde mai prinzi elemente din rădăcina limbii bătrâne. Uniunea Europeană şi toată lumea care ne calcă în picioare ar trebui să îngenunchieze în faţa noastră, iar noi să ne cerem dreptul la întâietate, dreptul la a ni se recunoaşte originea sfântă. Pentru că vallahala înseamnă „fiii lui Dumnezeu”. George Cadar afirmă, spre surprinderea multora, că „ungurii şi românii vin din aceiaşi părinţi”. Şi îl citează pe Bibo Istvan, care afirma: „Ungurii şi românii se bălăcăresc în latina existenţială, spre deliciul marilor puteri”. „Din cauza vanităţilor occidentale nu ni se recunoaşte nouă dreptul la origine”, mai spune Cadar.

    „Grădina Maicii Domnului se află în teritoriile româneşti”
    În cartea „Muntele cuvintelor – Buktagi. Limba dacilor”, George Cadar încearcă să decripteze toponimele pe care le consideră de origine scito-dacică. Vorbind despre Ceahlău, Cadar afirmă că pronunţia nu e bună, numele original al „muntelui sacru al Moldovei”, cum îl numeşte Cantemir în „Descriptio Moldaviae” fiind „Geahalau”, care înseamnă, în opinia cercetătorului, „Icoana Pământului” sau „Icoana Mamei Gea”. „Cantemir scrie în «Descriptio Moldaviae» că tatăl său, Constantin Cantemir, care a fost domn al Moldovei, îi povestea că în vremurile de demult, pe unul dintre vârfurile Ceahlăului era un grup statuar din aur care o reprezenta pe Mama Gea, Mama Pământului, înconjurată de 12 mioare de aur. Cele două vârfuri ale Ceahlăului au conotaţie sacră. Unul se cheamă Toaca, şi celălalt Panaghia sau Panagea. Dacă ne raportăm la ce a spus Papa Ioan Paul al II-lea, că România este Grădina Maicii Domnului, atunci lumea trebuie să ştie că Panaghia/Panagea înseamnă „Maica Domnului”, afirmă George Cadar. „Panagea se mai numeşte Blachernitissa/Blachernae/Vlachernae. Panagea Blachernitissa este o icoană din secolul VII î.Hr., care se găseşte la Muzeul Tretiakov din Moscova. Numele icoanei, la fel ca numele vârfului Panaghia, înseamnă „Maica Sfântă a Vlahilor”. Toate acestea dovedesc că Grădina Maicii Domnului se află în teritoriile româneşti”, conchide George Cadar.

    sursahttp://www.graiul.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=17563:-ungurii-i-romanii-vin-din-aceiai-prini&catid=11:cultura&Itemid=24

    • George Valah spune:

     Cand am postat clipul cu „guru sikh”, cel cu turban alb in cap, multi i-am simtit „socati” si chiat ma intrebau daca „am trecut la islamism”! In primul rand, acela nu era islamist ci… „sikh”, (vine de la dacul sica=secera) iar fondatorul si populatia din Punjab este cea mai reprezentativa descendenta a dacilor! La fel cei din Kashmir (cas-sfant/miruit), iar filozofia „sikh” e demna de tot respectul si arata valorile morale ale dacilor! Cat despre „turban”, „caciula dacica” cea mai tipica era…”o mesa de panza infasurata in jurul capului, iat in partea ridicata isi tineau parul”. Deci tot un fel de turban (chiar cuvantul turban e de origine dacica nu araba sau din alta limba orientala!)

     Si-l completez: si iranienii sunt daci, avand inclusiv steagul cap de lup cu trup de dragon!

     Am exact aceeasi opinie cu ale d-lui Cadar, inclusiv despre unguri. Aceasta opinie am mai gasit-o si in alte parti, documentate si justificate prin argumente.

     Muntele Kogaion… da este Omul, dar am „dovezi” mai „bune” decat ale d-lui Cadar care sa justifice aceasta, Voiam sa le postez intr-un articol viitor. Sper ca „socul” sa nu fie tot asa cum a fost la vederea „dacilor cu turban alb”!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s